Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.250
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
JigSaWay kaže...
I ja sam tako razmišljao, al on ga vrti al ništa ne pokazuje. Probaću preko usb-a. :D

Pa onda su samo dvije opcije u pitanju:

• Optički pogon je u k*rcu.
  • DVD je u k*rcu.

Dobro ,možda ima i treća: kabel je u k*rcu. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 13:03 (kizo2703).
16 godina

... i MBO-chipset, nešto 'peto'.. npr juzer.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

imam čudan problem, kad pokušam instalirati windowse  a koristim ove čiste iso-e sa foruma uvijek dobijem ovaj problem

a kada instaliram the{#}bay verzije nikad ne dobijem taj error {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
markymark099 kaže...

imam čudan problem, kad pokušam instalirati windowse  a koristim ove čiste iso-e sa foruma uvijek dobijem ovaj problem a kada instaliram the{#}bay verzije nikad ne dobijem taj error {#}

Po milijarditi put .... KLIK

This issue occurs for one of the following reasons:

• The installation DVD is removed during the setup process.
  • A low-quality DVD was used to create the installation DVD.
  • The speed at which the installation DVD was burned was too fast.
  • The DVD drive cannot read the media.
  • The ISO file is corrupted.

To resolve this issue, use one of the following methods, as appropriate for your situation:

• Burn the installation DVD at a slower speed.
  • Use a better quality DVD to create the installation DVD.
  • Update the BIOS firmware for your DVD drive.
  • Use the Windows 7 USB/DVD Download tool to create a bootable USB flash drive, and then use the USB flash drive to install Windows.

Nije bitno otkud je Windows ,nego jeli spržen kak treba!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 18:20 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
markymark099 kaže...

imam čudan problem, kad pokušam instalirati windowse  a koristim ove čiste iso-e sa foruma uvijek dobijem ovaj problem a kada instaliram the{#}bay verzije nikad ne dobijem taj error {#}

Po milijarditi put .... KLIK

This issue occurs for one of the following reasons:

• The installation DVD is removed during the setup process.
  • A low-quality DVD was used to create the installation DVD.
  • The speed at which the installation DVD was burned was too fast.
  • The DVD drive cannot read the media.
  • The ISO file is corrupted.

To resolve this issue, use one of the following methods, as appropriate for your situation:

• Burn the installation DVD at a slower speed.
  • Use a better quality DVD to create the installation DVD.
  • Update the BIOS firmware for your DVD drive.
  • Use the Windows 7 USB/DVD Download tool to create a bootable USB flash drive, and then use the USB flash drive to install Windows.

Nije bitno otkud je Windows ,nego jeli spržen kak treba!

Po drugi put...

dakle sve ostale  verzije koje sam probao (4 ili 5) sa tpb sam bez problema instalirao iz čega bi se dalo zaključiti da valjda znam napraviti instalacijski medij?! koji sam pravio i preko ovog tutorijala i preko win7 usb tool-a i preko još nekih razno raznih programa i tutorijala te sam nakraju i pokušo starom metodom na dvd medij ali svejedno se isti problem javlja

i nisam od onih koji su lijeni malo progooglat prije nego što gnjave druge za pomoć, pokušao sam razno razna riješenja koja sam našao ali ništa nije riješilo problem.

16 godina
markymark099 kaže...
... pokušao sam razno razna riješenja koja sam našao ali ništa nije riješilo problem.

jedino preostalo rješenje je driver ili postavke BIOSa.

modificirane verzije win-installa često imaju slipstreamane drivere (koji nisu postojali za vrijeme umnažanja RTMa..), ali taj problem eliminiraš dodavanjem drivera i postupku same instalacije...

naravno, slavenska trilogija nalaže i treću opciju, neki switch ili chk rutina koja nešto kod origigija provjerava, dok kod loadera preskače.. ali i to bi trebalo biti pokriveno driverom tj možda bez drivera neki reqirements npr 64bit radi problem (ali je tad sama poruka besmislena-nelogična, naravno i te poruke nisu uvjek logične.. može biti bilo što).

-long story, short.. ispravan original, na ispravnom HWu, mora raditi. Sve ostalo su gremlini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 21:59 (ihush).
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

ubrzo ću dobiti novi laptop sa Linpus™ Linux® OS-om i želim se odmah prebaciti na Win 7 pa sam malo istraživao po forumu o tome kako bi to sve trebalo izvesti budući da će to biti prvi put da stavljam Windowse. Imam nekoliko pitanja.

1. Da li je potrebno išta raditi na laptopu u prvotnom Linuxovom OS-u? Koliko sam shvatio disk se može formatirati i kasnije kad u instalaciji dođem do djela s kreiranjem particija pa pretpostavljam da se onda briše Linux ali mi nije jasno kako započeti sa instalacijom ako već postoji OS na laptopu? Uđem u bios ili nešto prije nego što se Linux uopće podigne?

2. U tutorialu piše kako se u opciji First boot device mora odabrati CDROM ako se Win misli instalirati preko CD-a. Ja sam mislio instalirati ih sa USB sticka pa pretpostavljam da treba odabrati nešto drugo pod First boot device pa sam pogledao na slici u tutorialu za Win XP (budući da je navedeno kako su prvi koraci isti i za Xp i 7).
http://www.bug.hr/_cache/7c86da9e95b899fc43e1bd8c80ad5ffb.jpg?rand=731407715 nije mi jasno koju od ove 3 "USB opcije" moram odabrati.

3. Da li je moguće da brisanjem prvotnog Linuxovog OS-a izbrišem i neke vitalne stvari za laptop npr. nekakve drivere ili programe zbog kojih mi laptop kasnije ne bi radio na vrhuncu sposobnosti  ili ne radio uopće?

4. Što je autor mislio pod ovom rečenicom na kraju tutoriala? "Ne zaboravite u bios-u podesiti First boot device na HDD (ili nemate brige ako ste koristili opciju prilikom post screena za brzi odabir boot uređaja)"

0 0 hvala 0
14 godina

Instalirao Windows 7 64bit Ultimate SP1

problem vidim u system propetiesu:

installed memory RAM : 4,00 GB (3,21 GB usable)

Zašto 3.21 GB usable kada imam instaliran 64 bit?

Primjer kao i kod mene:

AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 16:52 (3n3m1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. Go to Start, in the search bar type msconfig and press enter.
2. System Configuration window will open on the screen.
3. Click on tab named "boot".
4. Click on "Advanced Options" and uncheck the box for "Maximum Memory".

ako je kvačica makni ju i restartaj pc

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 20:25 (Wox).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Wox kaže...

1. Go to Start, in the search bar type msconfig and press enter.
2. System Configuration window will open on the screen.
3. Click on tab named "boot".
4. Click on "Advanced Options" and uncheck the box for "Maximum Memory".

ako je kvačica makni ju i restartaj pc

Riješio problem s msconfigom pošto sam forsirao opciju selective startup prebacio sam se na normal startup i više onih 3.2GB usable nema te sada mogu iskoristiti svih raspoloživih 4GB.tnx 

AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 21:29 (3n3m1).
11 godina
neaktivan
paolo311 kaže...

Pozdrav svima,

ubrzo ću dobiti novi laptop sa Linpus™ Linux® OS-om i želim se odmah prebaciti na Win 7 pa sam malo istraživao po forumu o tome kako bi to sve trebalo izvesti budući da će to biti prvi put da stavljam Windowse. Imam nekoliko pitanja.

1. Da li je potrebno išta raditi na laptopu u prvotnom Linuxovom OS-u? Koliko sam shvatio disk se može formatirati i kasnije kad u instalaciji dođem do djela s kreiranjem particija pa pretpostavljam da se onda briše Linux ali mi nije jasno kako započeti sa instalacijom ako već postoji OS na laptopu? Uđem u bios ili nešto prije nego što se Linux uopće podigne?

2. U tutorialu piše kako se u opciji First boot device mora odabrati CDROM ako se Win misli instalirati preko CD-a. Ja sam mislio instalirati ih sa USB sticka pa pretpostavljam da treba odabrati nešto drugo pod First boot device pa sam pogledao na slici u tutorialu za Win XP (budući da je navedeno kako su prvi koraci isti i za Xp i 7).
http://www.bug.hr/_cache/7c86da9e95b899fc43e1bd8c80ad5ffb.jpg?rand=731407715 nije mi jasno koju od ove 3 "USB opcije" moram odabrati.

3. Da li je moguće da brisanjem prvotnog Linuxovog OS-a izbrišem i neke vitalne stvari za laptop npr. nekakve drivere ili programe zbog kojih mi laptop kasnije ne bi radio na vrhuncu sposobnosti  ili ne radio uopće?

4. Što je autor mislio pod ovom rečenicom na kraju tutoriala? "Ne zaboravite u bios-u podesiti First boot device na HDD (ili nemate brige ako ste koristili opciju prilikom post screena za brzi odabir boot uređaja)"

1. Nije potrebno nista raditi na linuxu. Instalacija zapocinje tako da se umetne windows cd ili usb prije paljenja.

2. Tebi vjerojatno nece biti tako kao na slici, uglavnom, odaberes USB, ako se ne snades stavis tu sliku ovdje.

3. Nije moguće, možeš slobodno izbrisati linux.

4. Dakle medij sa kojega zelis pokrenuti instalaciju se moze odabrati na 2 nacina. Jedan je ulaskom u BIOS gdje se promijeni prioritet medija na nacin da se onaj sa kojega zelimo instalaciju stavi na prvo mijesto. Drugi nacin je da se odabere boot meni pritiskom na određenu tipku (vjerojatno pise pri paljenju racunala) te se racunalo uputi na medij za instalaciju.

E sad, praksa je ako si koristio prvi nacin (onaj sa BIOS-om) da se nakon instalacije windowsa stavi na pocetno mjesto (first boot device) hard disk. Ali to nije toliko bitno i racunalo ce i bez toga raditi uredno. Znaci ovaj korak nije neophodan.

14 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam jedan problem, nadam se ne prevelik i zahtjevan! 

Dakle, prilikom instalacije Win7, ne mogu nikako odabrati particiju da mi instalira WIN na nju... stalno mi izbacuje problem (slika u privitku)... Pobrisem sve particije i stavim ih po zelji, no ne mogu pokrenuti instalaciju... Zna li netko u cemu je problem?? 

Molim Vas pomoc... Hvala unaprijed!!!

(u privitku saljem jos neke fotke postavki iz BIOS-a) 

0 0 hvala 0
16 godina

-gpt->mbr. /uefi opcije biosa.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

Mozes li mi molim te malo pojasniti sto mi zelis reci?

16 godina
mp9 kaže...
ihush kaže...

Stavi CSM na disabled

CSM - Disabled CSM - Disabled
  ,isključi Secure Boot
Secure Boot Control - Disabled Secure Boot Control - Disabled
 i obriši SVE particije na disku.
Obrisati sve particije sa diska Obrisati sve particije sa diska
Onda probaj ponovno pokrenuti instalaciju.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
mp9 kaže...
ihush kaže...

Stavi CSM na disabled  ,isključi Secure Boot  i obriši SVE particije na disku. Onda probaj ponovno pokrenuti instalaciju.

Kada CSM stavim na disabled, onda me odmah nakon paljenja baca u BIOS-e... Ne mogu uopce ucitati USB na kojem su Win, niti CD...

16 godina
mp9 kaže...

Kada CSM stavim na disabled, onda me odmah nakon paljenja baca u BIOS-e... Ne mogu uopce ucitati USB na kojem su Win, niti CD...

Isprobavaj boot opcije dok ne nađeš pravu. Ne mogu ti ništa drugo reći ,jel je manual jako siromašan i ne prikazuje sve opcije BIOS-a. Sorry ,but yebi ga.

U svakom slučaju ,možeš izbrisati sve particije ,jer ćeš to tako i tako morati napraviti prije ili kasnije.

10 godina
neaktivan

Cao,

potrebnami je pomoc.

Nije mi prvi put da instaliram Windows i kompletan postupak mi je veoma poznat.

Sad mi se desio problem prilikom instalacije W7. Kada sam zavrsio instalaciju Windows-a nastao je problem da mi ne prepoznaje obe particije HDD,vec samo onu na kojoj je instalacija za Windows.

Gde sam pogresio?

Moze li mali tutoral u slucaju kada posedujemo vec intaliran OS i kada imamo dve particije na racunaru?

Hvala unapred!

16 godina

-win defaultno sakrije boot particiju, svaku koju ne vidiš u exploreru pogledaj diskmanagerom i dodaj slovo po želji..

@ mp9, malo se snađi. Svi BIOSi su ''isti''... listaj menije, listaj RTFM i podesi ovisno o željama-potrebama i OSu kojeg instaliraš. Novija računala su defaultno postavljena za win8-sec.boot+UEFI-GPT itd. Uobičajeni nazivi su legacy i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 10:56 (ihush).
12 godina
Nisi nigdi pogrisija u disk menađmentu dodjeli slovo particiji i postace vidljiva.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
imam pitanje,uzimo sam nove komponente i s njima ssdisk na koji sam puko win7,od stare konfe su mi ostala 2hdd,na jednom su jos win i sve igre,a drugi je kao storage disk.. e sad kako ovaj s win/igrama pristekat a da nemoram sve formatirat,tj da mogu igrat igrice bez reinstalla?
R33mba#2892
16 godina
R3nchi kaže...
..e sad kako ovaj s win/igrama pristekat a da nemoram sve formatirat,tj da mogu igrat igrice bez reinstalla?

- disk možeš priključiti i vidiš njegov sadržaj kao storage disk, ali u svakom win moraš instalirati aplikacije (osim portable appsa koje rade bez instalacije). Poneka igra čak može raditi kao običan copy. Tako da ta dva diska su za novi win samo storage-dodatni. To nema veze s formatiranjem, ali recimo da je normalno formatirati i na čisti disk instalirati igre i sl. (da ih ne trpaš na SSD koji obično nije dovoljnog kapaciteta za sve).

15 godina

pozdrav ljudi hitno trebam pomoc,ovako znam podizat,sistem ali nisam nikad to radio na laptopu.zanimame dali je princip stavljanja os windows na laptop isto kao i na pc racunalo dali se radi sve isto

ili ima kavih dodataka molim hitno pomoc.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fight kaže...

Ma isto kao i kod stolne mašine. ;D

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
15 godina
Valentin17 kaže...
fight kaže...

Ma isto kao i kod stolne mašine. ;D

znaci nista nije posebno sve je isto s boot i dizanjem sistema

14 godina
fight kaže...

znaci nista nije posebno sve je isto s boot i dizanjem sistema

Da.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

dobio sam novi laptop (Acer ako vam išta znači) sa Linpus Linuxom. Želim instalirati Windows 7 ali mi ne želi prepoznati bootabilni USB. Probao sam namjestiti sve moguće uređaje pod "boot device" u BIOS-u ali nikako mi ga ne prepoznaje. Prijatelj koji je kupio isti laptop u istoj trgovini ima isti problem sa CD-om Windowsa. Ima li možda nešto šta sam previdio i nisam učinio?

0 0 hvala 0
12 godina
Jes ti siguran da je USB botabilan ?
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

-medij mora biti bootabilan.

-BIOS/UEFI mora biti podešen ovisno dali je uefi/sec, uobičajen naziv legacy i sl.

15 godina

dobrovece ljudi imam jedan problem,ovako dizao sam windowse na laptop,ne znam sad koji je model ali su mu vedrovanja 01,e mene zanima 

kad sam mu instalirao nove windowse sve je normalno windows update povukao,ali nije cameru i bluetooth,pa me zanima dali je to normalno ili ne.molim brzi odgovor{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 21:28 (fight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice