Era Windows XP-a(2003-2010) napokon završila ili?

poruka: 115
|
čitano: 16.757
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Era Windows XP-a(2003-2010) napokon završila i
Sum_of_all_fears kaže...
...

Ja samo mogu potvrditi to što pišeš. Slušao sam da Vista ne valja, bla bla, ali koristio sam ju 6 mjeseci bez iti jednog problema. I to na laptopu! Mogu mislit kako je na nekom jačem kompu...

Tako da, neargumentirane tvrdnje (čitaj gluposti) ostavite za sebe...

Ja nemam potpis!?
16 godina
protjeran

Koliko god se vi prepirali oko XP i Viste i Win 7 kad tad ćete morati preći na Win 7 ili Vistu,mislim samo na one koji vole igrati,znači već DX 9 stari,došao je već DX 10 koji se stalno koristi tako da nemamo šta pričati! Što se mene tiče ja se više na XP ne vraćam! I kad vidim na nečijem kompu XP,meni se povraća,jer koliko sam muka imao s njim crash,pa neka aplikacija neće ili tako nešto. S Win 7 sam se riješio svih muka!

15 godina
Robi959 kaže...

Koliko god se vi prepirali oko XP i Viste i Win 7 kad tad ćete morati preći na Win 7 ili Vistu,mislim samo na one koji vole igrati,znači već DX 9 stari,došao je već DX 10 koji se stalno koristi tako da nemamo šta pričati! Što se mene tiče ja se više na XP ne vraćam! I kad vidim na nečijem kompu XP,meni se povraća,jer koliko sam muka imao s njim crash,pa neka aplikacija neće ili tako nešto. S Win 7 sam se riješio svih muka!

Ma Robi, nece, oni su tek 2002 presli s DOS-a 6.2 na XP, jer su negdje culi da su svi ovi winsi prije bili smece, tako da ce sad jos barem 15 godina bit na xp-u, pa se onda eventualno prebacit na neki novi OS, a do onda mozda i IBM-ov famozni Warp dozivi novu mladost, ovaj put mozda i ispunjenu.

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Robi959 kaže...

Ma Robi, nece, oni su tek 2002 presli s DOS-a 6.2 na XP, jer su negdje culi da su svi ovi winsi prije bili smece, tako da ce sad jos barem 15 godina bit na xp-u, pa se onda eventualno prebacit na neki novi OS, a do onda mozda i IBM-ov famozni Warp dozivi novu mladost, ovaj put mozda i ispunjenu.

ma šta pričaš ti pa oni su ti još uvijek na Win 98, kakvo 21 stoljeće........Smijeh

15 godina
neaktivan

Evo da ja iznesem svoje misljenje.

Windows 7 pocet ce da koriste svi oni koji se makar malo razmiju u "racunare". A xp ce da zadrze oni mamini sinovi i kcerke koji racunar koriste samo za internet (facebook). .. Windows 7 ce da pocnu koristit gameri. .. . Itd

dzix
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 14:16 (dzelo).
Moj PC  
0 14 hvala 0
17 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Windows 7 pocet ce da koriste svi oni koji se makar malo razmiju u "racunare". A xp ce da zadrze oni mamini sinovi i kcerke koji racunar koriste samo za internet (facebook). .. Windows 7 ce da pocnu koristit gameri. .. . Itd

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
15 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Whaazaaaaaaaa!!!! ..................IN GAME: IWEK91
15 godina
odjavljen
dzelo kaže...

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
neaktivan
h_rca777 kaže...

a linux? hoće li ikada doći era linuxa???

era linuxa ? slabo, svi su navikli na windowse koja god verzija bila.+ piratstvu nikad kraja pa et...

Dont bug me!
17 godina
neaktivan

Bez uvrede ikom tko koristi XP i dalje, ali: Bog mu dao pokoj! Win Vista SP2 i Win7 su carstvo bez BSOD-a, "not respondinga", suvisnih reboota, ograniceno korisnog windows updatea... Da budemo na cisto, WinXP me u svoje vrijeme (i sada na laptopu i staroj konfi) sluzio i vise nego dobro, ali prelaskom na Vistu (pogotovo nakon SP2), a poslije na Win7 puno nedostataka starog WinXP je eliminirano. Mislim da ce kupovinama novih racunala zastupljenost WinXP biti sve manja i manja, a udio Linuxa i novih verzija Wina rasti. Koliko god se to opovrgavalo, i Ubuntu (a i Win) sve vise elemenata preuzimaju s Mac OS-a (iako to ne mora biti lose - u Win je odlicno implementirano).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moje misljenje je da ce za jedno 5-8 godina postojati Apple-ovi i Microsoftovi operativni sustavi, koji ce biti full user friendly, logirat ces se u njih accountom sa facebooka, biti ce potpuno integrirani sa drustvenim mrezama, potpuno jednostavni, a stvari kao sto su napredne postavke malo ce se tko i sjecati. Ti OS-ovi ce biti natrpani i kojekakvim DRM-ovima i slicnim zabranama. 

I imati cemo alternativu, Linux, i njegove razne distribucije, koji ce manje vise liciti na ono sto i danas lice.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

U mnogim parodijama možeš naći foru da su gates i jobs "u vezi", uključujući i simpsone.No vjeruj mi da se neće to dogoditi.Obojica su postali stari dedeki, Gates će pare donirati, jobs nemam pojma, a sad ako će nasljednici (ako ih uopće i bude) odlučiti spariti microsoft i apple što bi tvorili MicroApple ili Applesoft XD, možemo očekivati ništa drugo nego windowse na macbookovima.

Već zamišljam logo firme.....jabuka sa ms-om u sredini :P...ili jabuka s pozadinom ms-a.

No čemu misliti o takvim stvarima, nek se samo windowsi skidaju s torenta i dižu krediti za iPhonove i nema problema.Smijeh

(za linux čisto sumnjam da će ikad doživjeti vrhunac, gledano realno, ljudi koji znaju samo ON/OFF i Word......ako spomeneš "drugi OS", odmah reakcija)

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dosta ljudi nema pojma da nesto osim Windowsa na racunalima uopce postoji... :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Dosta ljudi nema pojma da nesto osim Windowsa na racunalima uopce postoji... :)

Točno to i mislim Smijeh

Al nema veze, nemam ništ protiv linuxa ali windows je meni oduvijek zakon."Jednom probaš, zauvijek ostaješ"  XD

Dont bug me!
15 godina
Zar nije Windows XP napravljen 2001g. a ne 2003 kako stoji u naslovu teme?
16 godina
neaktivan

ja jos uvijek koristim xp jer ne vjerujem ni jednom drugom os-u

makar cu morat uskoro a to sam skuzio kad mi just cause 2 nije radio (treba imat dx10) a vista ne dolazi u obzir

pitanje:da se zanemari dx na xp-u sto je bolje na win 7 od xp-a? kakva je stabilnost?....nemam nikakvih iskustva sa sedmicom pa ako netko moze odgovorit ukratko

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u win 7 je sve bolje,trosi malo vise rama,sto je sasvim opravdano zato sto je sam os noviji, moderniji,i ima aero..bolje se snalazi sa visejezgrenim procesorima,izgled je odlican,sam os je, puno stabilniji od xp-a...performanse u igricama bolje..

kad pređes na sedmicu trebat ce ti par dana da se naviknes,i da se naucis,ali onda ces vidit koja je to razlika..

ja se sada nebi nikako mogao naviknuti na xp,i za mene je on zavrsena prica..

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 3:49 (robx).
15 godina
neaktivan

da nepričamo o tome kako on sam postavi drivere :D

Dont bug me!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...

da nepričamo o tome kako on sam postavi drivere :D

Po meni nesto sto krajnjem korisniku uvelike olaksava posao, a iskusnijim korisnicima stedi zivce i vrijeme. Za neki prosjecan stroj sam Win se moze instalirati i postaviti za cca 1h.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 16:11 (Pudge).
17 godina
protjeran

XP je danas isto što i linux - alternativa za prosječnog korisnika koji se ne želi igrati pa mu ne treba niti dx10-11, niti ima namjeru dograđivati svoje računalo (mem, gpu) i komp koristi samo za posao i internet. A onaj tko hoće imati podršku za najnovije tehnologije će koristiti Win7. XP je bio super no vrijeme ga je pregazilo i nema se uopće što uspoređivati s Win7. Zapravo, nema te sile koja bi me više vratila na XP nakon što sam vidio što je sedmica, a oni koji i dalje misle da XP koji je dvije generacije stariji od sedmice može njoj konkurirati... onak.. grow up.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prema istraživanju koje je radio IDC, a platio Microsoft, tvrtke koje umjesto XP-a koriste Windowse 7 mogu godišnje uštedjeti do 43 radna sata po zaposleniku   ili oko 1400$ po računalu. Razlog je brže pokretanje i restartanje računala, manje problema u radu i još neke druge stvari.

The Benefit of Using Windows 7 in Small and Medium-Sized Business (PDF)

Usput rečeno, 46% instaliranih Windowsa 7 su 64-bitni, a 54% su 32-bitni. Kod Viste je udio 64-bitnih instalacija bio 11%.

46% of Windows 7 installs are 64bit, says Microsoft 

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

mozda nije dobar podforum ali imam jedno pitanje dakle imam windows xp sp 2 posto je to vec "staro" za sp 3 jeli trebam nove windowse il isamo neku nadogradu.........

errando discimus Ła§t
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

mozda nije dobar podforum ali imam jedno pitanje dakle imam windows xp sp 2 posto je to vec "staro" za sp 3 jeli trebam nove windowse il isamo neku nadogradu.........

Ima za nadogradu service pack 3, ako redovito kupuješ časopis BUG-a a imaš ga na DVD br 197 i na njemu ti servisni dodatak Windows XP service pack 3 i instaliraš ga. Ili možeš preuzeti s microsoftove stranice. Osmijeh

Nenad
17 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

Skini SP3 i instaliraj.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&displaylang=en

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
17 godina
neaktivan
Moje mišljenje je da WINDOWSI XP nikada neće izumrijeti , barem ne za nekih 5-6 godina još.Ja ih koristim jako dugo , i nijedna VISTA , i nijedna sedmica me nije odgovorila od XP-A iako sam koristio gotovo sve windowse do sada osim windowsa 2000.

0 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
laki-cakija kaže...

Skini SP3 i instaliraj.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&displaylang=en

hvala ivo...skida se i valjda instalacija nije problem ;)

errando discimus Ła§t
15 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...
Moje mišljenje je da WINDOWSI XP nikada neće izumrijeti , barem ne za nekih 5-6 godina još.Ja ih koristim jako dugo , i nijedna VISTA , i nijedna sedmica me nije odgovorila od XP-A iako sam koristio gotovo sve windowse do sada osim windowsa 2000.

tako se govorilo i za generacije OS-ova još iza, pogotovo kad je izašao prvi windows koji je imao GUI.

Stvar je vrlo jednostavno, život ide dalje, pa tako i svijet računala.

Vista je sveopći fail pola naroda ni nezna za nj., 7 postaje brend vrlo brzo.

Dont bug me!
15 godina
protjeran

Yap... Win ME VS Vista, koji je veći fail?

Anyway, Win98 još uvjek radi dobro, i XP će, još neko vrijeme, dok ima drivera...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Yap... Win ME VS Vista, koji je veći fail?

Anyway, Win98 još uvjek radi dobro, i XP će, još neko vrijeme, dok ima drivera...

da, to sam osobno iznenađen da neki i 98 koriste, koliko čujem, dobar za neke igre, po mome, to je ko da koristim peglu na ugljen.

A driveri.....sve ovisi o samim firmama i microsoftu.Samo treba ići dalje za krdom i nema problema.Čemu zaostajati ?

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...

zlatna je ona koja se precuti Cool

He who dares, wins
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice