Era Windows XP-a(2003-2010) napokon završila ili?

poruka: 115
|
čitano: 16.782
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Era Windows XP-a(2003-2010) napokon završila i
Sum_of_all_fears kaže...
h_rca777 kaže...

kao da je Vista nešto moćno .:::.

Šta fali Visti?

meni je vista toliko grešaka imala da sam morao na xp vratiti. imao sam ju original i radio update i opet nevalja. a i ovi u microsoftu su rekli da je vista promašena i više nisu davali service packove nego stavili windows 7. Dali su mi ponudu da besplatno pređem na sedmicu, a i nisu samo meni, neg je bila javna ponuda

16 godina
odjavljen
hardwareee kaže...

1. meni je vista toliko grešaka imala da sam morao na xp vratiti. imao sam ju original i radio update i opet nevalja. a i 2.ovi u microsoftu su rekli da je vista promašena i 3.više nisu davali service packove nego stavili windows 7. 4.Dali su mi ponudu da besplatno pređem na sedmicu, a i nisu samo meni, neg je bila javna ponuda

Bože koliko gluposti u malo teksta.

1. Koje greške? nabroji ih par, baš me zanima. Ja ti vratim x3 grešaka na XPu.

2. Di su i kada su to rekli? Molio bi link na izvor. Hvala.

3. Khmmm.. SP1 i SP2 su Turci napisali, a? Win Vista SP2 = Win7.

4. Još malo gluposti. Ponudili su mogućnost zamjene OEM i SAMO OEM verzije koja dolazi sa laptopima za Win7 (Win7 je izašao, čemu ga ne podijeliti kupcima novih laptopa?)

BTW, zaboravio si na poslovne korisnike koji su rekli "Ne, hvala" na Win7 i zatražili Vistu na svojim poslovnim PCjima i laptopima.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 15:41 (Sum_of_all_fears).
15 godina
odjavljen

Na jačim kompovima poput mgoa nema razlike između Viste SP2 i Win7, dok XP šteka puno. Win7 bolje je optimiziran za slaba računala/laptope, imalo jače računalo neosjeti razliku između Win7/Vista SP2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BLOGERX4 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
h_rca777 kaže...

kao da je Vista nešto moćno .:::.

Šta fali Visti?

Nista posebno, osim sto je za vecinu ljudi promasen OS...

Svi nešto protiv Viste, ovo ono. Imam org Vistu, tj. sad trenutno imam win7, ali dok sam imao Vistu(oko 6mj.) nisam uopće imao primjedbi i to još na laptopu. Kakva usporenost, meni je sve solidno radilo, tek nakon 3-4 mjeseca se uspori tako da nije Vista tako loša. Da pridodam temi, XP se i dalje koristi, eto tako neki ljudi nemaju potrebe za mijenjanjem OS-a. Iako glupo pitanje, sasvim je logično da izumre XP, tehnologija sve brže napreduje i nešto tako staro ne može opstat neznam koliko dugo. Još koja godina i bb dobri stari XP.

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
hardwareee kaže...

1. meni je vista toliko grešaka imala da sam morao na xp vratiti. imao sam ju original i radio update i opet nevalja. a i 2.ovi u microsoftu su rekli da je vista promašena i 3.više nisu davali service packove nego stavili windows 7. 4.Dali su mi ponudu da besplatno pređem na sedmicu, a i nisu samo meni, neg je bila javna ponuda

4. Još malo gluposti. Ponudili su mogućnost zamjene OEM i SAMO OEM verzije koja dolazi sa laptopima za Win7 (Win7 je izašao, čemu ga ne podijeliti kupcima novih laptopa?)

BTW, zaboravio si na poslovne korisnike koji su rekli "Ne, hvala" na Win7 i zatražili Vistu na svojim poslovnim PCjima i laptopima.

Nema opet tako puno grešaka na XP-u...a nema ni na Visti!Vista je OS kao i svaki drugi samo što su ljudi previše očekivali poslije XP-a a to su tek dobili u 7 pa su Vistom bili razočarani!

Na pitanje jeli došao kraj XP-u ja mislim da nije...ali će doći kroz nekoliko godina(1-3?Neodlučan)jer neki koji ne znaju ništa osim facebooka se neće zamarati rušenjem XP-a da bi stavili 7 kako bi s njom mogli na net!7 je za sada samo za one koji znaju nešto o kompovima i oni koji dobiju predinstaliran Windows 7 na novom PC-u/laptopu.

Fućkaj ga!
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
BLOGERX4 kaže...

Nista posebno, osim sto je za vecinu ljudi promasen OS...

Lako za crackani OS bez updatea govorit da je promašen Izlanuo se

Realno, XP je nekoliko puta gori od Viste ali ljudima je dobar jer VLK nema aktivacije a WGA se lako miče -.-

Realno govoreci tvoj post nije realan, gdje to stoji da je ljudima Vista bolja od XP-a i kakve veze to ima sa crack-ovanjem. A to sto se tice izbjegavanja WGA pa to se moze izbjeci i na Visti ali i na 7-ici(mada nije poznato do kada, ali ce hakeri kad tad ponovo nesto zbrljat). Nije ni Vista toliko losa bila koliko su glasine prije 2-3 god. bile(koliko je to bilo do proizvodjaca hardwarea-driveri) ali je cinjenica da ju vecina ljudi nema i nece nikada niti imati, a veliko je pitanje(REALNO kod nas) i do kada ce XP koristiti(bez obzira dali je slabiji PC ili ne).

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
hardwareee kaže...

1. Procesi se crashaju i system se zamrzne, te cpu dolazi do 100% uporabe

2. "Microsoft je zaprepastila činjenica kako se većina korisnika nakon instalacije Viste ipak vraća na "stari" Windows XP, jer ga većinom smatraju stabilnijim i bržim."

LINK

3.nisu davali previše, nit se previše posvetili visti. zašto su onda dali windows 7 kad je vista izašla???? vista je najkraće trajala, ubrzo ju je zamijenio win7. da ona valja onda bi nju ostavili

4. link

i gle, zato što si dao novce i kupio vistu, nemoj se sad tiješit, windows 7 je duplo bolji

15 godina
neaktivan

XP-u nije jos odzvonilo, MS je napravio predobar OS za vlastito dobro pa ga je sad tesko ubiti (moraju stvarati umjetna ogranicenja ala DX10, Direct2D...)

Realno, XP-u ce odzvoniti kad racunala standardno pocnu dolaziti sa 4 i vise GB radne memorije...

Nedostatak podrske za ista preko DX9 se moze nadoknaditi kroz OpenGL (kojem je ovo prilika da uzme maha), ali sve ovisi o programerima i onome sto trzisni trendovi budu diktirali.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BLOGERX4 kaže...

Realno govoreci tvoj post nije realan, gdje to stoji da je ljudima Vista bolja od XP-a i kakve veze to ima sa crack-ovanjem. A to sto se tice izbjegavanja WGA pa to se moze izbjeci i na Visti ali i na 7-ici(mada nije poznato do kada, ali ce hakeri kad tad ponovo nesto zbrljat). Nije ni Vista toliko losa bila koliko su glasine prije 2-3 god. bile(koliko je to bilo do proizvodjaca hardwarea-driveri) ali je cinjenica da ju vecina ljudi nema i nece nikada niti imati, a veliko je pitanje(REALNO kod nas) i do kada ce XP koristiti(bez obzira dali je slabiji PC ili ne).

XP danas ne valja jer on nije namjenjen za rad sa 2-4 jezgre i 4-8GB memorije. Vista i Win7 su daleko optimiziraniji sustavi za takav hardver. Nestabilnost Viste je bila isključiva krivica lijenih pisaca drivera koji se nisu htjeli riješit prastare NT arhitekture (XP su temeljeni na NT 4.0 koji je izašao 1996. godine - dakle osnova XPa je danas stara 14 godina!). Kakvog smisla ima forsirati OS i prilagođavati hardver nečem što je staro skoro 15 godina? Vista je od nule pisan OS i bugovi su potpuno opravdani i ispravljeni SPovima (ponavljam, nakon SP2 Vista i Win7 su identični OSevi) i Vista je "sazrela" da bude OS za prosječnog kućnog korisnika. Doduše, tu se ubacio Win7 pa ako imamo sposoban PC i orginal Vistu, nema smisla ići na Win7.

Kod nas (u RH) situacija je malo drugačija jer ljudi redom imaju starija računala a ovi koji imaju sposoban hardver imaju crackanu Vistu koja se ne apdejta i zato radi probleme. Ili su čuli od prvog susjeda da ta Vista niš nevalja. Ovdje će se XP dosta dugo zadržati. Iz više razloga. A poslovni korisnici (vani i ovdje) ako nemaju potrebe neće mijenjati OS jer to donosi neopradane troškove a neće doć do nikakvog poboljšanja produktivnosti i/ili povećanja profita. Još jedan od problema je to što ljudi nisu skloni promjenama pa "zašto mijenjati OS koji radi dobro?"...

Ja držim XP SP3 na kompu jer mi treba za neke druge svrhe (flashiranje mobitela, JTAG, flashiranje satelitskih recievera i sličnih stvari). Da ti programi rade kako treba, rado bi se riješio XPa, ostao na Visti i dobio nekih 20ak GB prostora.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
hardwareee kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
hardwareee kaže...

2. "Microsoft je zaprepastila činjenica kako se većina korisnika nakon instalacije Viste ipak vraća na "stari" Windows XP, jer ga većinom smatraju stabilnijim i bržim."

LINK

3.nisu davali previše, nit se previše posvetili visti. zašto su onda dali windows 7 kad je vista izašla???? vista je najkraće trajala, ubrzo ju je zamijenio win7. da ona valja onda bi nju ostavili

4. link

i gle, zato što si dao novce i kupio vistu, nemoj se sad tiješit, windows 7 je duplo bolji

1. na starom konpu, athlon 3200+, 1,5 gb ddr, hd 3650, mi je na 7 bilo nonstop 100% zauzece cpu-a,

dok mi je ram bia na 80%, toliko o tome...

kako je sum reka nigdi nisu rekli da ne valja, imam na lapu vistu,

a na kompu sam ima vise od 6mj vistu ultimate nikad greske,  cak

zadovoljni s njom nego sad s 7 pro, original je...na laptopu

svi update-ovi rade normalno.

3. da valja, jasno da valja, tebi ogranicenom korisniku

ne valja zato jer ne znas dobro odrzavati winse..

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
17 godina
neaktivan

&

Mislim da je. Za mene bar jeste, iako je na kucnom zbog konfiguracije jos uvijek Xp a evo lapas gura 7-icu ko ista. A i na kucnom ce da zasija sedmica samo da se nahvatam kakve fine grafulje za agp i eto ti srece. 

Vista je losa, ali bas losa. Kad se samo sjetim BSOD-ova, najezim se. Kad se sjetim nekompaktibilnosti sa driverima i hardwareom opet se najezim.

Vista ne postaje sporija vremenom nego brza zahvaljujuci prefetchu , a ako se racunar ne defragmentira redovno, i ne cisti od smeca quad core se pretvara u 133 MHz MMX CPU.

A 2 GB rama se suzavaju na 128 Mb rambusa itd.....

lt;p>Odnosno ne vjerujem da vista vremenom postaje sporija. Dobro, mozda za godinu ili dvije ali za 6 mjeseci, ne bi trebalo. BTW drug mi jos uvijek ima  masinu na kojoj je sistem instalirao 2003, znaci 7 godina koristi XP bez problema.

Jednostavno memory management je vjerovatno bio losiji kod viste nego kod sedmice ( iako i tu njusim neki marketing conspiracy therory).

Mogu ja ovako truniti koliko hocu , jedino MS zna sta je istina a mi ostali nagadjamo. Mozda su pustili gladnu vistu kako bi svi kupili jake masine na kojima ce slijedeci operativni sistem ( win 7 ) letiti, te na taj nacin pobrali poene. Iako sumnjam jer se sedmica vrti tamo gdje vista nije mogla ni primirisati.

Kao sto neko rece, sedmica nece mozda ni imati vremena da zavlada zbog nadolazece osmice. ( poceli su kao i linux, mal' mal' pa nova revizija OS-a i novi kernel.

Linux drzi 1% trzista.

Ruku na srce, MS je uradio zvjerski posao, kojom god taktikom da se sluzio. Licno sam koristio vistu mjesec dana  i nikad je vise nisam instalirao nakon toga. 

Sedmicu koristim od prvih buildova i koristit cu je jos dugo imam osjecaj.

A sto se tice XP-a. Le Roi Est Mort, Vive Le Roi

Sta se natezete sa Makic-em, vidite da je neko neuko dijete u pitanju.

Drz' te se teme.

It's so deep how can you be so shallow
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 16:24 (dejson).

0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
hardwareee kaže...

LINK

4. link

OMG.

1. Kakvi se procesi crashiraju? Od programa ili od Viste? Jel M$ kriv što se nečiji homemade program napisan u Visual Basicu 6.0 ruši?

2. M$ je "zaboravio i odbacio" svoj OS zbog neuspjeha jedne reklame!? Ko je tu lud? Koja većina korisnika i odakle su ti "novinari" sa indexa izvukli tu glupost? Inače je index.hr potpuno dobar izvor informacija. NOT!

3. Jesi ti čuo za napredak? M$ova nova politika je da se novi OS izbacuje u kraćim vremenskim razmacima, zato Win8 dolazi krajem 2012. pa će Win7 biti OS koji je najkraće trajao. I kakve veze broj service packova ima veze sa podrškom za OS? Ove (ili iduće) godine obustavlja se podrška za Win XP svima koji to nisu platili posebno. Za Vistu se podrška nastavlja. Zanimljivo. SP3 je također veoma izgledan.

4. Dobro pa jel ti znaš čitat!? Na nekoliko mjesta piše pre-installed, dakle OEM, upravo ono što sam rekao! Evo ti C/P da se ne mučiš

The conditions to be eligible for free upgrade to Windows 7 from newly purchased Windows Vista systems are:

1. Windows Vista PCs preinstalled with qualifying software must be purchased by end users between Program Eligibility Period.

BTW, ja se nimalo ne tješim što sam dao lovu za Vistu. Odličan OS i nije mi žao ni lipe. A Win7 sam dobio besplatno kao beta tester (potpuno legalan Windows 7 Pro x86) i mogu ga inst i aktivirati kad kod hoću - ključ stoji isprintan u ladici.

EDIT: promaknule mi ove gluposti sa CPU loadom. Evo ti tvoj CPU load - FF 3.6.2 sa 4 taba, MSN, DynDNS client, mountan jedan image u VirtualCD, Avira u pozadini. I da, rekao sam vratiti x3 grešaka. infinite loop, corrupt registry kod bootanja, boot faliure @ VIA + AMD, buffer overflow, nepotrebni DLLovi u memoriji, IE6 Plač, IIS Plač... Hoćeš još koju?

Koji CPU load.... -.- Koji CPU load.... -.-
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 16:43 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

BTW, ja se nimalo ne tješim što sam dao lovu za Vistu. Odličan OS i nije mi žao ni lipe. A Win7 sam dobio besplatno kao beta tester (potpuno legalan Windows 7 Pro x86) i mogu ga inst i aktivirati kad kod hoću - ključ stoji isprintan u ladici.

slažem se, imam vistu (dual boot) i u potpunosti sam zadovolja, nikad problema

uskoro na sedmici...
15 godina
neaktivan
Znam da ću na novom kompu imat obadva OS-a, i to ću objasnit najkraće moguće: 7 za legalne radnje a XP za legalne i "ilegalne" radnje.
Tomislav Sarić
15 godina
hardwareee kaže...

meni je vista toliko grešaka imala da sam morao na xp vratiti. imao sam ju original i radio update i opet nevalja. a i ovi u microsoftu su rekli da je vista promašena i više nisu davali service packove nego stavili windows 7. Dali su mi ponudu da besplatno pređem na sedmicu, a i nisu samo meni, neg je bila javna ponuda

Ja mislim da bi i ovakve postove trebalo prijavljivat, jer ovoliko losih i/ili nepotpunih informacija dati u ovako kratkom postu, koje sve navode na lazne i neistinite zakljucke...to mora biti kaznjivo.

I sta je najgore, neco tvrditi zasigurno, ali gotovo sigurno, to vecinom izjavljuju oni koji su "negdje od nekoga culi..."

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Imaš ti onu stvar a ne DX10. Probaj pokrenuti neku DX10-only igru (Just Cause 2) pa ćeš vidjet što će se dogodit. To što si skinuo je samo promijenilo broj tako da DxDiag misli da vrtiš DX10 (a usput i pokupio i trojanca 100%). Evo kako izgleda pravi DX10 i pripadni DXdiag:

Trojanca nisam pokupio (niti bilo koji drugi virus)..Smijeh A sta si mislio pod ovo ''sta ce se dogodit''? Pokrenuo sam DiRT2 i radi.. JC2 nemam, a neda mi se skidat sad..

CPU: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1051608 VGA: http://www.techpowerup.com/gpuz/35ycs/
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 18:00 (FiCo_Ri).
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Imaš ti onu stvar a ne DX10. Probaj pokrenuti neku DX10-only igru (Just Cause 2) pa ćeš vidjet što će se dogodit. To što si skinuo je samo promijenilo broj tako da DxDiag misli da vrtiš DX10 (a usput i pokupio i trojanca 100%). Evo kako izgleda pravi DX10 i pripadni DXdiag:

Trojanca nisam pokupio (niti bilo koji drugi virus)..Smijeh A sta si mislio pod ovo ''sta ce se dogodit''? Pokrenuo sam DiRT2 i radi.. JC2 nemam, a neda mi se skidat sad..

naravno da dirt2 radi kad je igra napravljena za DX9 i DX11

Kao što je kolega rekao probaj igrati Just Cause 2 koja se ne može igrati na DX9 pa javi radi li

ja sam baš gledao po internetu i ljudima koji su skinuli taj dx10 za xp just cause 2 ne radi što znači da je taj dx10 za xp smeće

16 godina
neaktivan

nije xp od 2003. :p

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
hardwareee kaže...

LINK

4. link

OMG.

1. Kakvi se procesi crashiraju? Od programa ili od Viste? Jel M$ kriv što se nečiji homemade program napisan u Visual Basicu 6.0 ruši?

2. M$ je "zaboravio i odbacio" svoj OS zbog neuspjeha jedne reklame!? Ko je tu lud? Koja većina korisnika i odakle su ti "novinari" sa indexa izvukli tu glupost? Inače je index.hr potpuno dobar izvor informacija. NOT!

3. Jesi ti čuo za napredak? M$ova nova politika je da se novi OS izbacuje u kraćim vremenskim razmacima, zato Win8 dolazi krajem 2012. pa će Win7 biti OS koji je najkraće trajao. I kakve veze broj service packova ima veze sa podrškom za OS? Ove (ili iduće) godine obustavlja se podrška za Win XP svima koji to nisu platili posebno. Za Vistu se podrška nastavlja. Zanimljivo. SP3 je također veoma izgledan.

4. Dobro pa jel ti znaš čitat!? Na nekoliko mjesta piše pre-installed, dakle OEM, upravo ono što sam rekao! Evo ti C/P da se ne mučiš

The conditions to be eligible for free upgrade to Windows 7 from newly purchased Windows Vista systems are:

1. Windows Vista PCs preinstalled with qualifying software must be purchased by end users between Program Eligibility Period.

EDIT: promaknule mi ove gluposti sa CPU loadom. Evo ti tvoj CPU load - FF 3.6.2 sa 4 taba, MSN, DynDNS client, mountan jedan image u VirtualCD, Avira u pozadini. I da, rekao sam vratiti x3 grešaka. infinite loop, corrupt registry kod bootanja, boot faliure @ VIA + AMD, buffer overflow, nepotrebni DLLovi u memoriji, IE6 Plač, IIS Plač... Hoćeš još koju?

svi znamo da vista ne vrjedi

xp i win 7 su bolji od viste jedino sto xp ne podrzava dx10 hardwareee ti je nabrojio par stvari a ja cjeli zivot koristim xp i nika dnisam imao probleme

i da sto se tice dx10 na xp nema sanse ja sam probao jucer dok sam htio pokrenut just cause 2 i nejde xp + dx10 fail

ontopic:win 7 ce ownati trziste jer je xp star makar super a vista je koma

15 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

xp i win 7 su bolji od viste jedino sto xp ne podrzava dx10 hardwareee ti je nabrojio par stvari a ja cjeli zivot koristim xp i nika dnisam imao probleme

i da sto se tice dx10 na xp nema sanse ja sam probao jucer dok sam htio pokrenut just cause 2 i nejde xp + dx10 fail

potvrdilo se ono što sam ja rekao; dx10 za xp je smeće

17 godina
neaktivan

U Hrvatskoj Windows XP era definitivno nije završila..dapače, kraj nije ni blizu, što se može vidjeti iz raznih anketa.

Mnogi "obični korisnici" jednostavno nemaju potrebe za prelaskom na neki drugi OS, jer ih XP u njihovim radnjama služi više nego dobro.

Vista je, kao što su neki već rekli, rađena od nule i od nje se zbog skoro 6 godina razlike sa XP-om očekivalo puno, možemo reći previše.

Vista je doista bila "bugovit" OS na početku, što je rezultiralo relativno slabom prodajom. Najveći problem za Microsoft je bio taj što je Vista

lošim startom sebi nametnula loš rank, a time lošiju prodaju. Prvi mogući pothvat od strane Microsofta je bio brz izlazak Service Packa 1 koji

je trebao maknuti sumnje kod potencijalnih kupaca da je Vista dobar, stabilan, efikasan OS. Naravno, SP1 nije donio neke veće pomake.

Već je bilo jasno svima da je neusavršenost Viste rezultirala lošom prodajom (prodajni start i nije bio tako loš, djelomično zbog fanova, naivaca,

znatiželjnih) te da treba krenuti s novim zvučnim, moćnim "imenom". A Sum_of_all_fears, svak svog konja hvali, to je tako i uvijek će biti(nažalost).

Mnogi će reći da je sedmica u biti Vista SP2, ali ja ne mislim tako. Ovo me vraća u prošlost gdje XP ima ulogu 98 SE, Vista Windowsa 2000 a sedmica ulogu XP-a.

Windows 7 je doista pravi, dostojni nasljednik XP-a(sa SP2, ili 3). Ja osobno ću ipak ostati na XP-u koji mi na oba kućna kompa radi, mogu slobodno reći, savršeno. DirectX mi u životu ne igra nikakvu ulogu, jer i ona igrica koju pokrenem s vremena na vrijeme koristi dx7, a AutoCAD i CS4 rade bez problema.

Ostat ću sve dok Microsoft ne ukine "updates-e" ili do Windows 7 SP1(ili možda SP2, iako će oni biti samo formalnost jer je sedmica već odličan OS, naravno sa svim updatesima(na laptopu mi sedmica sa svim updatesima radi savršeno)).

Još jedna važna stvar je 64bit-na verzija sedmice koja je nova budućnost i trenutno radi odlično(za razliku od XP 64bit). Iako već sada dobre, 64bit-ne verzije mi baš nisu drage.

Zašto? Zato jer mislim da je 4GB malo za 64bita i da je potreban bar neki quad core. Ako mislite suprotno prisjetite se XP-a i mišljenja kako taj OS "klizi na 512MB i nekim Athlon XP procesorom. Maximum za XP je ja mislim bio na nekih 2GB  rama i s nekim dualcem tipa E4300, E6300..

Takav je moj stav..ja prelazim na nešto tek kad sam siguran da to mogu najbolje moguće iskoristiti. Tako da će moj prvi komp sa stalnim 64bitnim windowsom(sedmicom) biti sa ~12GB, minimalno neki quad-om sa Hyper Threadingom(jer stvar doista radi), obavezno SSD(jer na njemu sedmica doslovno "leti"), što će, uvjeren sam, biti veoma ubrzo (kroz sljedećih godinu, dvije..kada DDR3 memorija krene u masovnu proizvodnju i izađu 12GB 1600MHz kitovi a Intel izbaci "dotjeranog" i7 920 , odnosno i7 930 i brže verzije..i u planu bude Windows 7 SP2).

Zašto 12GB ako je minimum za sedmicu 1GB a preporučeno 2(ili 4GB, svejedno)? Zašto na XP stavljati više od 512MB ako je minimalno 256MB a preporučeno 512MB? hmm..

Na kraju, držite OS koji vam radi fluidno i stabilno,ili ,ako ste tvrdoglava osoba, koji vi mislite da je najbolji..Namigiva

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 11:15 (Penryn).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
xnight_hunterx kaže...

Vau. Prosto sam iznenađen kako si dobro obrazložio zašto Vista ne valja. Da mogu, nekeljio bi ti i šamar, a ne samo TD. Ja sam nabrojao stvari koje sam ja osobno vidio na svojoj konfi - ima toga još pun qurac. XP nije loš OS, vrijeme i noviji stojevi sa pripadnim OSevima su ga zgazili. XP na quadu i 4GB memorije + DX11 grafička? Ma daj.... Isto tako, nisam rekao ni da je Vista savršen OS - ima i ona svojih mušica, počevši od UACa koji je u ovoj izvedbi katastrofa i mora ga se isključiti. Samo jedan primjer što se tiče drivera i BSODova - XP SP3 i Vista SP2, na ovoj konfi. Sve instalirano isti dan, friški driveri. Od 11. mjeseca do sada XP je imao 4 BSODa a Vista samo jedan i to zbog Terratecovog programa za TV karticu kojem se očito Aero ne sviđa. Isključim Aero, sve radi. Sva 4 BSODa na XPu su se dogodila nakon 5+ sati rada - memorija se napuni doslovce svačim i onda ga je Visual Studio dotukao.

A sad ti meni obrazloži zašto Vista ne valja?

Penryn kaže...

U Hrvatskoj Windows XP era definitivno nije završila..dapače, kraj nije ni blizu, što se može vidjeti iz raznih anketa.

Mnogi "obični korisnici" jednostavno nemaju potrebe za prelaskom na neki drugi OS, jer ih XP u njihovim radnjama služi više nego dobro.

Vista je, kao što su neki već rekli, rađena od nule i od nje se zbog skoro 6 godina razlike sa XP-om očekivalo puno, možemo reći previše.

Vista je doista bila "bugovit" OS na početku, što je rezultiralo relativno slabom prodajom. Najveći problem za Microsoft je bio taj što je Vista

lošim startom sebi nametnula loš rank, a time lošiju prodaju. Prvi mogući pothvat od strane Microsofta je bio brz izlazak Service Packa 1 koji

je trebao maknuti sumnje kod potencijalnih kupaca da je Vista dobar, stabilan, efikasan OS. Naravno, SP1 nije donio neke veće pomake.

Već je bilo jasno svima da je neusavršenost Viste rezultirala lošom prodajom (prodajni start i nije bio tako loš, djelomično zbog fanova, naivaca,

znatiželjnih) te da treba krenuti s novim zvučnim, moćnim "imenom". A Sum_of_all_fears, svak svog konja hvali, to je tako i uvijek će biti(nažalost).

SP2 za Vistu je drastično popravio stvari (na bolje) - situacija se dovoljno sredila da obrišem piratski SP2 i naručim org kopiju. Zašto Vistu? XP mi je popio živce (imam VIA chipset, tu je osnova problema). Na ovoj konfi niti jedan XP nije izdržao dulje od 6 mjeseci dok frend vrti već 2 godine XP SP2 bez ijedne greške koju je izazvao sam OS. Naravno, nema VIA chipset nego ima neki intelov chipset. Win7 imam orginal koji sam koristio nekih mjesec dana - odličan OS, brz, jednostavan ali iz Bog ga zna kojeg razloga - ping mi je uvijek 150+ u kojem god programu. Vratim se na XP koji je tada bio u dual bootu - ping 25. Koje god ja drivere stavio, koliko kod čačkao po postavkama, ping nije išao ispod 150. A kako dosta igram CoD, s tim se nije dalo živjeti. Općenito mreža pod Win7 mi nije radila kako treba - nije vidjela sve shareane diskove, printer je vidjela tek nakon 3-4 reseta i sl. A sve drugo je radilo savršeno. Da nije bilo tih problema sa mrežom, Vistu nikad nebi kupio i ostao bi na Win7. A da mi XP ne pila živce svojim prohtjevima i šugavim radom nakon 2+ sata, ostao bi i na njemu. Sad je nužno zlo jer neki programi za flashanje ne vide USB pod Vistom (opet, VIA chipset Viče).

A što se tiče ovog na početku, XP ostaje kod nas još dugo, dugo na radost svih koji u fušu sređuju konfe. S njim je zarada zagarantirana Namigiva

Penryn kaže...

Na kraju, držite OS koji vam radi fluidno i stabilno,ili ,ako ste tvrdoglava osoba, koji vi mislite da je najbolji..Namigiva

E ovo si dobro rekao. Samo, ako već nešto pričate, lijepo se na svoje oči uvjerite, sa svim updateima i friškim driverima i onda recite da ne valja. Također, orginal i konfa dostojna tog OSa su obavezni. Inače, sve šta rečete je hrpa s*anja.

15 godina

ja mislim da era xpa nije još završila, jer ima dosta velikih tvrtki i korisnika koji se bar još neko vrijeme neće prebaciti na win 7,a i zašto bi ,ja imam win 7 i ne vidim neki revolucionarni korak u odnosu na xp koji je jako dobar os i još neko vrijeme će biti u igri,a ima još dosta starih računala na kojim win 7 nebi baš letio, i nisu svi nabrijani informatičari pa ih novi komjutori previše i ne zanimaju

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo da sažemo sve ove postove u jedan

era xp-a u gamingu je gotovo završila,samo je pitanje vremena kad će svi igrati igre na visti ili sedmici

era xp-a za tvrtke i one koji ne rade ništa zahtjevno (npr. samo idu na internet ) nemaju ni nekog razloga prelaziti sa xp-a na sedmicu iako je vrlo vjerovatno da će 90 % ljudi koji uzimaju novi komp staviti sedmicu kao operativni sistem

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

slažem se ali ima još dosta ljudi sa starim komjutorima i nekim firmama vjerovatno nije ni potreban prelazak na win 7 i vistu,jer je i i xp sasvim kvalitetan os

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

Htio bih smo napomenuti da era Win XPje skoro gotova. ja sam porob i Vistu Sp2 (Original) i Win 7 (crackirana). Ja mislim da je Win 7 bio brzi nego Vista (spor booting Bussines i Home Premium inacica), dok se Sedmica puno brze loadala (25 sec s AV-om i svim dodacima(Win 7 Pro i Win 7 Home Premium)). Ni s jednom ni s dugom se necu zalit, no ipak Sedmica najbolja (nakon XP-a naravno). Sad sam poceo koristit Win 2003 Serever, ali se ipak vracam na stari dobri XP.

[url=http://profile.xfire.com/markoidzan][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/markoidzan.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Za mene je era win xp zavrsila prije 3 mjeseca kada sam se odlucio preci na win 7 x64! Svemu dodje kraj pa tako i starom dobro XP-u,za win 7 sve pohvale dosada nikakvih problema.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
xnight_hunterx kaže...

Vau. Prosto sam iznenađen kako si dobro obrazložio zašto Vista ne valja. Da mogu, nekeljio bi ti i šamar, a ne samo TD. Ja sam nabrojao stvari koje sam ja osobno vidio na svojoj konfi - ima toga još pun qurac. XP nije loš OS, vrijeme i noviji stojevi sa pripadnim OSevima su ga zgazili. XP na quadu i 4GB memorije + DX11 grafička? Ma daj.... Isto tako, nisam rekao ni da je Vista savršen OS - ima i ona svojih mušica, počevši od UACa koji je u ovoj izvedbi katastrofa i mora ga se isključiti. Samo jedan primjer što se tiče drivera i BSODova - XP SP3 i Vista SP2, na ovoj konfi. Sve instalirano isti dan, friški driveri. Od 11. mjeseca do sada XP je imao 4 BSODa a Vista samo jedan i to zbog Terratecovog programa za TV karticu kojem se očito Aero ne sviđa. Isključim Aero, sve radi. Sva 4 BSODa na XPu su se dogodila nakon 5+ sati rada - memorija se napuni doslovce svačim i onda ga je Visual Studio dotukao.

A sad ti meni obrazloži zašto Vista ne valja?

vista ne valja pomiri se s tim

a to da bi ti meni palio samar da mozes (a nemozes) nemoj se sramotit

sad tu nest pametujes a meni su pravi školovani programeri potvrdili koji sluze na tome a ne da se igraju clockanjem i crtanjem autica ko npt ti da vista ne valja

i sad se ti tu neki balavander sa 18 god gutis da je to pravi os i svaki koji nest zna o kompovima i tome ce rec da vista ne valja

15 godina

e brate mili takvi ko ti su mi najbolji...vistu sam koristio od pocetka i nikad nikakvih zamjerki jedino sa ram-om sta se promjenilo sa sp2...sad sam preso nedavno na Win7 i pozalio sam...tj svakih 3mj predem na Win7 i konstantno se vracam na vistu...a zasto???zato jer vista ipak stabilnija , nema tolko nekompatibilnosti sa nekim programima...xp mi je od samog pocetka bio ok al sad se vise nebi vratio na njega ni da ga hebes...sad za dan-dva se opet vracam na vistu jer kao sto kaze Sum_of_all_fears stabilnija je...sve sta si ti naprico protiv viste su sama sranja...kladim se da je nisi koristio il da je nisi koristio vise od 2mj...pa eto takvi balavci ko ti i nemogu znat kakva je vista ak joj nisu dali priliku...slusate od drugih kak vista nevalja ovo ono a oni su culi od svojih prijatelja kako nevalja i tako u krug...i da mogu ja bi ti uz Sum_of_all_fears zakeljio jednu samarcini radi pricanja necega o cemu nemas pojma i uz to jos seres po meni do sada najboljem OS-u i najstabilnijem

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 3:07 (Nocio).
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
xnight_hunterx kaže...

vista ne valja pomiri se s tim

a to da bi ti meni palio samar da mozes (a nemozes) nemoj se sramotit

sad tu nest pametujes a meni su pravi školovani programeri potvrdili koji sluze na tome a ne da se igraju clockanjem i crtanjem autica ko npt ti da vista ne valja

i sad se ti tu neki balavander sa 18 god gutis da je to pravi os i svaki koji nest zna o kompovima i tome ce rec da vista ne valja

Opet ista priča i opet vređanje.

Tko je potvrdio da Vista ne valja? Koji školovani programeri? Daj neki link da pročitam što su napisali kao obrazloženje. Ti nemožeš napisat zašto vista ne valja jer je očito nikad nisi koristio ili imaš neki jako loš crack. Kakvo clockanje, kakvo crtanje autića, o čem ti?? Evo pa pogledaj čemu meni komp služi:

Evo što je instalirano Evo što je instalirano
Nisam ja rekao da je Vista savršen OS ili da XP treba baciti u smeće jer ne valja za ništa - Vista ima svoje mušice (daleko manje od XPa), XP je još uvijek potreban i negdje je nezamjenjiv ali kažem da je danas GLUPO stavljati XP na strojeve na kojima bi Vista/Win7 radili bez imalo problema kao što neki rade jer je XP njima bolji od tamo neke "Viste koja niš nevalja i stalno se ruši". Kako se nebi rušio Black ili Gamer edition...

Još uvijek nisam čuo valjan razlog zašto Vista ne valja pa...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice