Zakoni o vožnji (mladi vozači) izdvojena tema

poruka: 481
|
čitano: 247.344
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Zakoni o vožnji (mladi vozači)
Tomek.Klc kaže...

Totalna glupost.

Prijatelj je trebao raditi na Zračnoj Luci u Dubrovniku, prevozio bi one malo imućnije goste do hotela / apartmana s aerodroma preko ljeta, al je bio problem što je mladi vozač a tamo se voze auti tipa Audi A6, Audi A8, BMW 5, i sl.

Isto tako bi mogao dostavljati aute za neki Rent-A-Car po Hrvatskoj, tipa ovi mu uliju pun rezervoar da odveze auto u recimo Daruvar / Karlovac / Zagreb iz Dubrovnika, i plate mu kartu avionom natrag u Dubrovnik ali isto većina tih auta su malo bijesniji s 150+ konja.

Aute i konje sam naravno bubnuo okvirno, ali takvi su otprilike bili poslovi, i kad je gazda čuo da je mladi vozač, odmah ga je otpisao a imao je užasno jaku vezu da upadne.

Oprosti ako ću te uvrijediti, ali mrzim osobe poput tebe i tvog prijatelja.

Osobe poput tebe mrzim zato što im je problem poštivati zakone, a osobe poput tvog prijatelja zato što na krivi način dolazi do posla...

Žalosno je što je to tako, i zbog takvih osoba mnogi sposobni u hrvatskoj nemaju posla...

Zakoni su tu da se poštuju, pa kakvi god bili... kome ne štima neka seli u njemačku 

14 godina
Hurki kaže...
Tomek.Klc kaže...

Osobe poput tebe mrzim zato što im je problem poštivati zakone, a osobe poput tvog prijatelja zato što na krivi način dolazi do posla...

Žalosno je što je to tako, i zbog takvih osoba mnogi sposobni u hrvatskoj nemaju posla...

Zakoni su tu da se poštuju, pa kakvi god bili... kome ne štima neka seli u njemačku 

No hard feelings.

Samo kažem, imao je priliku da zaradi lijepo prije faksa preko ljeta, u poslu snova jer dečko obožava aute, i zakon ga je zaustavio.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
12 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...
Hurki kaže...
Tomek.Klc kaže...

No hard feelings.

Samo kažem, imao je priliku da zaradi lijepo prije faksa preko ljeta, u poslu snova jer dečko obožava aute, i zakon ga je zaustavio.

A čuj, ako već toliko voli automobile, trebao bi onda odgovorno s njima raditi :) Nadam se da će mu se ponoviti prilika kada za to bude podoban.

14 godina
Hurki kaže...
Tomek.Klc kaže...
Hurki kaže...
Tomek.Klc kaže...

No hard feelings.

A čuj, ako već toliko voli automobile, trebao bi onda odgovorno s njima raditi :) Nadam se da će mu se ponoviti prilika kada za to bude podoban.

Odgovorno ? Pa nebi divljao s autima, vozio bi ljude s aerodroma do njihovih odredišta po ljetnoj gužvi u Dubrovniku.

Al dobro, već smo debelo u off topicu.

Edit: A što se tiče razvoženja auta u druge gradove, nije lud da divlja s autima od 300 tisuća kuna, pa ne bi isplatio štetu koju može napraviti do kraja života.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 15:26 (Tomek.Klc).
13 godina
R4zOR229 kaže...

Oduzimaju na 24h mislim.

na dvanaest sati

Pravi je gazda u kog je Mazda
15 godina
Tomek.Klc kaže...

Totalna glupost.

Prijatelj je trebao raditi na Zračnoj Luci u Dubrovniku, prevozio bi one malo imućnije goste do hotela / apartmana s aerodroma preko ljeta, al je bio problem što je mladi vozač a tamo se voze auti tipa Audi A6, Audi A8, BMW 5, i sl.

Isto tako bi mogao dostavljati aute za neki Rent-A-Car po Hrvatskoj, tipa ovi mu uliju pun rezervoar da odveze auto u recimo Daruvar / Karlovac / Zagreb iz Dubrovnika, i plate mu kartu avionom natrag u Dubrovnik ali isto većina tih auta su malo bijesniji s 150+ konja.

Aute i konje sam naravno bubnuo okvirno, ali takvi su otprilike bili poslovi, i kad je gazda čuo da je mladi vozač, odmah ga je otpisao a imao je užasno jaku vezu da upadne.

jaooo, posao mojih snova

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
16 godina
neaktivan
Zakoni o vožnji (mladi vozači)

Nešto mi je kolega sinoć pričao da je ukinut zakon za mlade vozače što se tiče ograničenja do 80 kw.Znate li vi nešto više o tome ili je on nešta pomiješao?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samo za profesionalne vozače. Dečke koji su završili školu za autovozača. Ništa više, ništa manje. Ajme majko, kakvu pomutnju stvaraju mediji to nije normalno, a ljudi još manje shvaćaju, a još manje znaju prepričati. No offense to you big_guy, već za frenda tvog govorim.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
neaktivan
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
turbojc kaže...
Samo za profesionalne vozače. Dečke koji su završili školu za autovozača. Ništa više, ništa manje. Ajme majko, kakvu pomutnju stvaraju mediji to nije normalno, a ljudi još manje shvaćaju, a još manje znaju prepričati. No offense to you big_guy, već za frenda tvog govorim.

Uostalom sta ce mladom vozacu jaci auto od 110 konja ? Ima sada Kia Ceed ili neki drugi po 90-100 konja a ide ko mutavo... Svi se pale na te nove aute a naparkirat se ne zna...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
neaktivan

Pa više ni nemožeš nać neki pristojan auto ispod 80 kW a da nije neko sranje kao spark i smart. Danas i dizel ima preko 80kw npr 1.6 TDI je već previše a motor se ugrađuje u auto niže klase kao što je polo.

6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
A što nekoga boli kita koliko konja ima moj auto. Ako napravim prekršaj daj mi kaznu, i teraj. Ako planiram divljati, konjaža mi nije bitna, divljati ću, i gotovo. Imao 100 ili 200 konja. Aj molim te, ako će mali sjest u auto pijan, pa sjest će on u njega da je ne znam koji auto s koliko konja.
Sad ja ne mogu sebi kupiti Hondu CRX zato što ima 130 konja, a ne bih divljao s njom.
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
SimeKZ kaže...
turbojc kaže...

Uostalom sta ce mladom vozacu jaci auto od 110 konja ? Ima sada Kia Ceed ili neki drugi po 90-100 konja a ide ko mutavo... Svi se pale na te nove aute a naparkirat se ne zna...

mozda nemaju svi mogucnosti kupiti auto kad poloze...u mom kraju 7500 kn kosta vozacki sa svime i to ako sve prodes iz prve...i sta sad ako tatin auto ima 115 ks i to je jedini auto u obitelji? sta ako ti tata bas ima audi a4 sa 81 kw majku im sta nisu mogli zanemarit taj 1 kw u yebenoj tvornici kad su davali yebene tehnicke podatke motora i policija te odere svaki put radi  tog 1 kw...PUJ!

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 16:21 (domac5).
17 godina

Vec sam napiso da ti kW nisu mjerodavni bas, nzn tocno kojem se autu radilo al mislim da je i30 bio. Znaci u Njemackoj se auto vodi pod jedan broj kW kod nas drugi 2-3 vise, znaci isti motor i sve i razlika na papiru. A to su proizvodaci radili da bi tamo usli neki nizi razred pa su bile manje neke trosarine nzn tocno, kod nas bi mogli radit istu stvar zbog ovog zakona za aute koji su na granici al smo opet puno premalo trziste.

You got to lose to know how to win
12 godina
neaktivan

Ne bi vjerovali šta mala fiestica od 66kw i 700kg može :D taj zakon mi nikada nije bio jasan, i mali auti mogu potegnuti dosta dobro.
Veće je recimo sranje ako se u malom autu sa 160km/h negdje spucaš, nego da to isto napraviš sa recimo panamerom ^^ mali auto će se razbucati svud po asfaltu,

ovaj veći je valjda i čvršće napravljen ^^ 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...

90KS na 1300kg i to je tebi "mutavo"?

Smiješno je kako kod nas smatraju 150KS puno, a u SAD-u je 200-250KS normala za limuzine tipa Cruze ili Fusion (Mondeo).

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
16 godina
neaktivan

Pa je li po tebi 250ks normalno za Hrvatske uvjete?

90ks na 1300kg ide čist' solidno. Ništa posebno, ali daleko od toga da ne ide. Opet puno brže nego pješke {#}

16 godina
neaktivan

Nije problem u motoru već u brzini. Danas većina dizel motora ima ogromnu količinu kW iako taj auto nemože brže od 160 km/h. Dizeli pogotovo u većim autima imaju veliku zapreminu i veliki okretni moment a malu akceleraciju i malu brzinu tj tromi su. Dok npr fiat seicento koji ima 40 kW i 1000 kubika a ide jako jako brzo i ima veliko ubrzanje jer je lagan.

1 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Nije problem u motoru već u brzini. Danas većina dizel motora ima ogromnu količinu kW iako taj auto nemože brže od 160 km/h. Dizeli pogotovo u većim autima imaju veliku zapreminu i veliki okretni moment a malu akceleraciju i malu brzinu tj tromi su. Dok npr fiat seicento koji ima 40 kW i 1000 kubika a ide jako jako brzo i ima veliko ubrzanje jer je lagan.

Čine ti se tromi i spori jer ne stišćeš dovoljno gasa. Fizika je fizika, ako ima puno konja neće biti trom i spor. Samo ga moraš držati na području okreteja di je najveća snaga.  (to je ono što radiš sa seicentom vjerojatno)

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Jakovp kaže...

Problem je što dizeli imaju malo područje rada jer se kod većine modernih motora smanjuje dotok goriva na 4200-4500rpm, tako da npr. u prvoj dizel mora doć do iste brzine kao benzinac na 6000rpm što iziskuje potrebu za korištenjem visokih(širokih) brzina koje smanjuju ubrzanje.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
15 godina
odjavljen

Da, ali to je optimizacija za nižu potrošnju i dugotrajniji vijek rada. Ako imaju istu snagu nije problem prijenosni omjer ni nešto drugo, samo treba ubosti te okretaje, ako se želi izvući maksimum naravno.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
16 godina
Hurki kaže...

Ne bi vjerovali šta mala fiestica od 66kw i 700kg može :D taj zakon mi nikada nije bio jasan, i mali auti mogu potegnuti dosta dobro.
Veće je recimo sranje ako se u malom autu sa 160km/h negdje spucaš, nego da to isto napraviš sa recimo panamerom ^^ mali auto će se razbucati svud po asfaltu,

ovaj veći je valjda i čvršće napravljen ^^ 

Upravo tako.

Kao ekstremni slučaj bi naveo i Caterham Classic 1.4 koji ima 525 Kg i 105 konja i od 0 do 100 mu treba 6.5 sekundi.

Takav auto mladi vozać smije voziti, a ne smije neki Passat od 1400 Kg i 120 konja.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
13 godina
neaktivan

kod nas mi je najjaca situacija, imamo yarisa neznam kw ali 800-900 kila auto mogu sam rukama prevrnut, potegne lakse od santa fe koji ima oko 100kw i 1,8 tona, a yaris je tako nestabilan na cesti da je to strasno

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Još jedan primjer, Morgan Threewheeler, 80 ks, 500 kg, 6.4 s do 100 kmh. Nije zakon problem, samo treba naći nešto :) Ili električni auti, kod njih se izražava trajna snaga, a maksimalna može biti i do 6 puta veća (do 2 minute), dakle možete voziti auto koji može razviti oko 400 ks neko vrijeme.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 16:07 (Jakovp).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najsmješnije je što sa 20 godina možete polagati za kamion (dakle govorimo o nekoliko stotina konja i ko zna koliko momenta), a opet ne smijete vozit auto jači od 80kW {#}{#}

15 godina
odjavljen

Nije baš za usporedbu, koliko tom kamionu treba do 100kmh?

Svi smo mi Mentalist.

5 0 hvala 0
14 godina

A što ti misliš dali je opasnije voziti auto od 81+kw ili kamion od 460ks,par tisuća Nm i 30t tereta?

Zakon je u ovakvom obliku besmislen

Da nema nikakvih zabrana snage vjerujem da bi nakon nekog vremena neiskusni vozači shvatili da između ostalog teškom nogom na gasu gube i svoj život :)R

Zamisli prizor sudara pri 80km/h

Mladi vozač u Suzuki Swiftu a "iskusni vozač" u Passatu sa 140ks,6 zračnih jastuka,ESP,ASR...

Ko bude bolje prošao?

Još jedan primjer je pretjecanje.

Npr ravna dionica a ispred tebe kamion koji vuče 30-40t tereta,normalno ako ga ne prestigneš stvoriš gužvu iza sebe.

Ako on vozi 70 tebi treba 100-110km/h minimalno da ga sigurno prestigneš.

Dali je Citroen C1 1.1 ili neki drugi crap auto u stanju potegnuti od 70-110 a da neugroziš sebe i ostale sudionike prometa?

I don't think so {#}

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 14:17 (RaZ0R9111).
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina

Mašite poantu sa uzimanjem kamiona kao neki primjer kontra zakona.

Samo ću te pitati, jel uopće znaš razliku između namjene auta i kamiona?

Uostalom nemoj bacat bezvezne brojke. Na kamion sa 50t tereta nećeš naići na cesti bez posebne pratnje i u nekim specijalnih kompozicijama. 

A sad da ti dam odgovor. Da opasniji je auto od 81+kW od kamiona. Koliko je mladih poginulo u kamionu a koliko u autu?

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
mystik kaže...

Mašite poantu sa uzimanjem kamiona kao neki primjer kontra zakona.

Samo ću te pitati, jel uopće znaš razliku između namjene auta i kamiona?

Uostalom nemoj bacat bezvezne brojke. Na kamion sa 50t tereta nećeš naići na cesti bez posebne pratnje i u nekim specijalnih kompozicijama. 

A sad da ti dam odgovor. Da opasniji je auto od 81+kW od kamiona. Koliko je mladih poginulo u kamionu a koliko u autu?

Ni da imas 300KS nije bitno, sve je u glavi. Znam iz prve ruke, jedan sa 200KS recimo, drugi sa 100KS. Ovaj sa 200KS ima auto, uziva u njemu, tu i tamo ga stisne, nikad se ne glupira, nego onak, nek bude, a ovaj od 100KS ga gazi di god, 50% iznad ogranicenja stalno, u blokadi konstantno, i sto sad to znaci?

Sve je u glavi pojedinca i to je to,nista vise, nista manje.

13 godina
neaktivan
BMK kaže...

Ni da imas 300KS nije bitno, sve je u glavi. Znam iz prve ruke, jedan sa 200KS recimo, drugi sa 100KS. Ovaj sa 200KS ima auto, uziva u njemu, tu i tamo ga stisne, nikad se ne glupira, nego onak, nek bude, a ovaj od 100KS ga gazi di god, 50% iznad ogranicenja stalno, u blokadi konstantno, i sto sad to znaci?

Sve je u glavi pojedinca i to je to,nista vise, nista manje.

Pa da! Shvatio si bit!

Zbog toga što pojedinci rijetko imaju išta u glavi tu je zakon da se pobrine za većinu.

RaZ0R9111 kaže...

A što ti misliš dali je opasnije voziti auto od 81+kw ili kamion od 460ks,par tisuća Nm i 30t tereta?

Zakon je u ovakvom obliku besmislen 

Da nema nikakvih zabrana snage vjerujem da bi nakon nekog vremena neiskusni vozači shvatili da između ostalog teškom nogom na gasu gube i svoj život :)R

Zamisli prizor sudara pri 80km/h

Mladi vozač u Suzuki Swiftu a "iskusni vozač" u Passatu sa 140ks,6 zračnih jastuka,ESP,ASR...

Ko bude bolje prošao?

Još jedan primjer je pretjecanje.

Npr ravna dionica a ispred tebe kamion koji vuče 30-40t tereta,normalno ako ga ne prestigneš stvoriš gužvu iza sebe.

Ako on vozi 70 tebi treba 100-110km/h minimalno da ga sigurno prestigneš.

Dali je Citroen C1 1.1 ili neki drugi crap auto u stanju potegnuti od 70-110 a da neugroziš sebe i ostale sudionike prometa?

I don't think so {#}

Čini se da ti nalaziš samo primjere koji tebi odgovaraju?

Previše se brineš o sigurnosti drugih sudionika da bi zagovarao aute s mnogo konjskih snaga. 

70 km/h koliko je vozio taj kamion sasvim je dovoljno i dovest će te bilo gdje, a ako je na autocesti samo pređi u drugu traku i polako ga prestiži.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice