Zakoni o vožnji (mladi vozači) izdvojena tema

poruka: 481
|
čitano: 247.333
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Zakoni o vožnji (mladi vozači)
EchoOne kaže...

2 godine iskustva bi trebalo uvest za sve, ne samo za najmlađe.

Slažem se da ima tu nešto u ograničavanju, ali bi trebalo ograničiti kw/kg, a ne ovako. Brabusov Smart ima 74kW, a leti ko zvjer..

A kolegu gore koji je izrevoltiran bržim vozačima, opasniji su loši-spori vozači, i tu bi strože nešto uveo za te autoškole. Ruše na glupostima, a razne budale puštaju.

Ima budala koji brzo voze, ali ako netko vozi blago brže od propisa, veća je vjerojatnost da je bolji vozač od onog koji vozi blago sporije od propisa. I u više slučajeva nesreću izazovu loši vozači nepromišljenim potezima u prometu.

Da su loši vozači opasniji od boljih, jesu. Ali loši vozači su oni brzi: http://www.smartmotorist.com/traffic-and-safety-guideline/what-causes-car-accidents.htmlhttp://www.rospa.com/roadsafety/adviceandinformation/driving/speed/inappropriate-speed.aspx Ako se nekome ne da čitati, ukratko se može sumirati sa "speed kills".

13 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...
Da su loši vozači opasniji od boljih, jesu. Ali loši vozači su oni brzi: http://www.smartmotorist.com/traffic-and-safety-guideline/what-causes-car-accidents.htmlhttp://www.rospa.com/roadsafety/adviceandinformation/driving/speed/inappropriate-speed.aspx Ako se nekome ne da čitati, ukratko se može sumirati sa "speed kills".

Ma to je već zona onih prebrzih koji se umisle da su ko zna šta. Slažem se da ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
13 godina
EchoOne kaže...

Slažem se da ima tu nešto u ograničavanju, ali bi trebalo ograničiti kw/kg, a ne ovako. Brabusov Smart ima 74kW, a leti ko zvjer..

A kolegu gore koji je izrevoltiran bržim vozačima, opasniji su loši-spori vozači, i tu bi strože nešto uveo za te autoškole. Ruše na glupostima, a razne budale puštaju.

Ima budala koji brzo voze, ali ako netko vozi blago brže od propisa, veća je vjerojatnost da je bolji vozač od onog koji vozi blago sporije od propisa. I u više slučajeva nesreću izazovu loši vozači nepromišljenim potezima u prometu.

Kada vidim da u autoškoli nauče vozače da mjenjaju brzine na 1000 okretaja kod dizela i 1800 kod benzinaca(šteti motoru )  ili da ne kažu polaznicima da nije dobro sjedit u autu tako da ti je glava ispred volana dođe mi da istučem instruktora ko konja . Pa to je osnova vožnje . 

15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...
EchoOne kaže...

Kada vidim da u autoškoli nauče vozače da mjenjaju brzine na 1000 okretaja kod dizela i 1800 kod benzinaca(šteti motoru )   ili da ne kažu polaznicima da nije dobro sjedit u autu tako da ti je glava ispred volana dođe mi da istučem instruktora ko konja . Pa to je osnova vožnje .

Ček, šta uče ljude da voze na kvačilu?  {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
Zakoni o vožnji (mladi vozači)

Ipak se nesto radi u vezi ogranicenja. LINK

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
andreas11 kaže...

Ipak se nesto radi u vezi ogranicenja. LINK

Napokon nešto rade.

Evo zanimljive stvari koju sam vidio: Na Autoscoutu, prosječni Golf 4 4motion Highline 1.9 dizel, 105KS košta isto kao isti model sa 2.8 VR6 motorom od 200+KS.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
14 godina

Zakon je glup i to stoji. Ja npr ne smijem voziti auto koji sam nasljedio jer ima 81kW , nedavno je moj frend dobio kaznu zbog 1 ili 2 kW iznad granice.

Nek stave status mladog vozaca svima koji nemaju vozacku 2 godine ili do 24 godine ti trebaju 2 godine "iskustva" a ukoliko polozis od 24 godine tada samo 1 godina.

Also mogu korigirati ovaj zakon pa tako ako netko ima vozacku 2 godine i u statusu je mladog vozaca a nije kažnjavan u prometu moze traziti dozvolu da predje u status "starog" vozaca. Tu dolazi do problema sto netko moze presjediti te 2 godine sa vozackom i ne biti kaznjen i traziti tu dozvolu ali sumnjam da ce biti mnogo takvih.

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ne razumjem vas koji stalno spominjete to iskustvo,,pa gdje se u zakonu o sigurnosti na cestovnom prometu koristi rijec "iskusan" ?? Slazem se da je zakon glup ali jos gluplje je zakon tumaciti krivo.. Ako je netko polozio onda je polozio i "zna" voziti auto, nikakvu ulogu neigra iskustvo, stvar je koliko netko ima godina i koje su mu zabrane... a to sam napisao gore sa primjerom kupnji cigareta, ali ocito vas pola nije shvatilo..al nema veze. Glupo je sto je ogranicenje takvo za mlade vozace jer stvarno nema logike, ali eto nadajmo se da ce se promjenit..
16 godina
neaktivan

jedan offtopic:

dal mi smradovi od drota mogu poslat kaznu ako me ulove onim radarom sta ga montiraju u prebrzoj vožnji ili me moraju bas zaustavit i na licu mjesta napisat kaznu??

neznam šta da napišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 22:11 (car).

0 12 hvala 0
17 godina

Kakvim radarom sta ga monitraju u prebrzoj voznji??? Ako su te slikali i dosla ti doma kazna onda moras platit.

You got to lose to know how to win
12 godina
neaktivan
car kaže...

jedan offtopic:

dal mi smradovi od drota mogu poslat kaznu ako me ulove onim radarom sta ga montiraju u prebrzoj vožnji ili me moraju bas zaustavit i na licu mjesta napisat kaznu??

šta si ti sad ovdje napisao? 

Hoćeš reći Multanova te slikala? Ako je, doći će ti kazna doma ;) prije ili kasnije (ja sam svoju godinu dana "čekao")

I ček, hoćeš reći da su drotovi smradovi zato što ti voziš brzo i kršiš zakon? 

15 godina

Ako su te radarom upecali, sigurno nisi vozio kako treba.

I nije mi jasno zašto su smradovi? Zato jer ljudi rade svoj posao? Da ja dođem tebi na posao i kažem ti da si smrad jel bi ti bilo lijepo?

Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hurki kaže...
car kaže...

jedan offtopic:

šta si ti sad ovdje napisao? 

Hoćeš reći Multanova te slikala? Ako je, doći će ti kazna doma ;) prije ili kasnije (ja sam svoju godinu dana "čekao")

I ček, hoćeš reći da su drotovi smradovi zato što ti voziš brzo i kršiš zakon? 

ma nije ta multanova nego je policajac stajao pokraj aparata i snimo na brzoj cesti.......vozio bi ti i brže po brzoj cesti kad ograniče na 60, a da nema nikakvih radova

neznam šta da napišem
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 0:34 (car).
14 godina
Robilad kaže...
Ne razumjem vas koji stalno spominjete to iskustvo,,pa gdje se u zakonu o sigurnosti na cestovnom prometu koristi rijec "iskusan" ?? Slazem se da je zakon glup ali jos gluplje je zakon tumaciti krivo.. Ako je netko polozio onda je polozio i "zna" voziti auto, nikakvu ulogu neigra iskustvo, stvar je koliko netko ima godina i koje su mu zabrane... a to sam napisao gore sa primjerom kupnji cigareta, ali ocito vas pola nije shvatilo..al nema veze. Glupo je sto je ogranicenje takvo za mlade vozace jer stvarno nema logike, ali eto nadajmo se da ce se promjenit..

Brate mili ja spadan isto u mlade vozace i znan sjebano je to sta ne mogu kupiti alifu koja ima 115 konja i teška je 2 tone a mogu onog suzukija od 105 konja sta nema ni 900 kg ....

nego tija san rec da iskustvo ima  jako važnu ulogu .... kazes ko polozi zna vozit i to je to ... da je to tako ne bi na vozačkome vozija 35 sati nego 5 minuta .............

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
13 godina
odjavljen

Ma ljudi to vam je jako jednostavno. Srce smo Balkana- VAG koncern zna raditi automobile i nitko drugi zato imamo tu granicu u Hrvatskoj.

1.9 TDI motore imate od 66, 74 i 77 kW znači imate solidan izbor kod Golfa Mk4 i te serije, dok ove od 77 kW imate  u Octaviji, Golfu Mk5 itd...

Dok talijani, JTD motori, kod Stila imam 59 kW ali ruku na srce premalo je to s obzirom na masu automobila, onda imamo 74 kW koji su hebeno rijetki za pronaći i 85 kW koji su najčešći uz Multijet od 140 KS.

Jer da smijemo voziti talijane, Alfe i Fiati bi preplavili ceste a Golf, Polo, Astra, Corsa...nebi se ni skužili.  {#}

Šalu na stranu, zbilja je taj zakon sran** !
Imam frendova koji se voze u Civicu, Swiftu, CRX-u, pa čak i Astre i Corse sa motorima VTEC, GSi preko 80 kW, a auti su lagani itekako, pogotovo japanci koje sam naveo,

Ubijeni u pod, angel eyes i xenon kit s eBaya i ne zaustave ih.

A sad ja da slučajno kupim 147-cu ili Stilo JTD sa 85 kW i puno večom sigurnošću i originalnošću samog automobila nebi 50 km napravio da me ne zaustave.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 14:08 (Phantom_RI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kupio sam alfu 145 1.6 t-spark i sad me zanima sta bi se tocno dogodilo da me zaustavi policija posto sam mladi vozac?  

0 0 hvala 0
14 godina
Robilad kaže...

Dok budeš imao oko 15 godina iskustva u vožnji ko ja i nagledao se svakakvih mladih nadobudnih budala za volanom koji misle da znaju voziti drukčije ćeš govoriti i razmišljati. 

16 godina
neaktivan
4L4N kaže...

kupio sam alfu 145 1.6 t-spark i sad me zanima sta bi se tocno dogodilo da me zaustavi policija posto sam mladi vozac?  

1000 kn kazne jer voziš auto jači od 80 kW

neznam šta da napišem
14 godina

Ali nije 85 Kw?

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina

ako je slabiji od 80 kw nista...ti imas onaj od 105 ks?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

Dok budeš imao oko 15 godina iskustva u vožnji ko ja i nagledao se svakakvih mladih nadobudnih budala za volanom koji misle da znaju voziti drukčije ćeš govoriti i razmišljati. 

Jednako tako ja mogu garantirati da zaustavimo 50 ljudi sa više od 15 godina "voznog staža" slučajnim odabirom, da barem pola njih nebi znalo riješiti test-ove teorije.

Iskustvo ima veze, slažem se, ali iskustvo voženje! To što ja sa 23godine, nemogu voziti auto od 120ks, a čovjek od 24godine koji je jučer izašao sa vozačkog, može komotno sjesti u Bugattia.

I treća stvar, zašto se jednostavno ne uvede Britanski sistem. Prvi veći prekršaj, bum ogormna kazna, drugi, vozačka na pola godine, treći na godinu dana ode vozačka, 4 prekršaj ponovno na vozački ispit.

Astronomske kazne, i neki sustav nagrada, recimo manje osiguranje u slučaju da ne napravi ni jedan prkršaj u određenom periodu i slično.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
rooswelt1991 kaže...

Iskustvo ima veze, slažem se, ali iskustvo voženje! To što ja sa 23godine, nemogu voziti auto od 120ks, a čovjek od 24godine koji je jučer izašao sa vozačkog, može komotno sjesti u Bugattia.

To je greška onih koji su pisali zakon, ne bi se trebao zvati zakon o mladim vozačima već neiskusnim i promjeniti da svatko tko izađe iz AŠ ne smije odmah za volan jačeg auta a ne samo oni do 24 ali valjda su gledali na onu da ovi klinci imaju puno ''težu nogu'' od ovih starijih i rekli bi zrelijih u glavi. Dok vidim te neke koji su tek položili pa gleda u mjenjač dok šalta i ne prati kako treba cestu pa dok vidim kako mota volan pitam se tko ih pušta na ispitu a ti neki bi odmah u auto od 150 KS i po tome je zakon dobar ali ova gore stavka koju si spomenuo ne valja. Prije se dosta više čitalo gdje su tatice davali klincima ključeve od novih BMW-a, Mercedesa, Alfe.... da bi se poslije našli u crnoj kronici, sad se nađe mnogo rjeđe takvih budala a tu dosta igra ulogu i ovaj zakon.

17 godina
vrinho kaže...
rooswelt1991 kaže...

To je greška onih koji su pisali zakon, ne bi se trebao zvati zakon o mladim vozačima već neiskusnim i promjeniti da svatko tko izađe iz AŠ ne smije odmah za volan jačeg auta a ne samo oni do 24 ali valjda su gledali na onu da ovi klinci imaju puno ''težu nogu'' od ovih starijih i rekli bi zrelijih u glavi. Dok vidim te neke koji su tek položili pa gleda u mjenjač dok šalta i ne prati kako treba cestu pa dok vidim kako mota volan pitam se tko ih pušta na ispitu a ti neki bi odmah u auto od 150 KS i po tome je zakon dobar ali ova gore stavka koju si spomenuo ne valja. Prije se dosta više čitalo gdje su tatice davali klincima ključeve od novih BMW-a, Mercedesa, Alfe.... da bi se poslije našli u crnoj kronici, sad se nađe mnogo rjeđe takvih budala a tu dosta igra ulogu i ovaj zakon.

Ne, uopće nije tako. Odi na savski most, ili na jarun vikendom, pola "vozača" nebi smjelo voziti aute u kojima su došli. Pa kerum-ov sin ima m3 tuniran do bola, i registriran s njegovim incijalima i godinom rođenja, pa opet nikad nije platio ništa.

Prije par tjedana, stojim na savskom mostu, subota navečer, i dođe klinac, nema 20 godina sigurno u bjeloj porshe panameri, i policija stoji 20ak koraka dalje i uopće ga niti ne pogledaju.

To što manje čitaš, nemora značiti da se manje događa. Pročitaj u novom autoklubu statistike, pa ćeš vidjeti. Oni se kunu da je taj zakon smanjio broj nesreća i da zato postoji, međutim detaljnijom analizom statistike, uvidjelo se da je zakon i nema puno veze s tim, s obzirom da je trend smanjivanja nesreća svugdje u svjetu, kao i kod nas, neovisno o godištu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
rooswelt1991 kaže...

Ne, uopće nije tako. Odi na savski most, ili na jarun vikendom, pola "vozača" nebi smjelo voziti aute u kojima su došli. Pa kerum-ov sin ima m3 tuniran do bola, i registriran s njegovim incijalima i godinom rođenja, pa opet nikad nije platio ništa.

Prije par tjedana, stojim na savskom mostu, subota navečer, i dođe klinac, nema 20 godina sigurno u bjeloj porshe panameri, i policija stoji 20ak koraka dalje i uopće ga niti ne pogledaju.

To što manje čitaš, nemora značiti da se manje događa. Pročitaj u novom autoklubu statistike, pa ćeš vidjeti. Oni se kunu da je taj zakon smanjio broj nesreća i da zato postoji, međutim detaljnijom analizom statistike, uvidjelo se da je zakon i nema puno veze s tim, s obzirom da je trend smanjivanja nesreća svugdje u svjetu, kao i kod nas, neovisno o godištu...

Ti sad pričaš o pripadnicima takozvane ''zlatne mladeži'' kojima tatice poznaju murjake, načelnike, pročelnike... pa normalno da se njih ne dira. Zakoni se treniraju na malima, to je već poznato, pa živimo u Hrvatskoj, ne... A to za statistiku ne pratim, samo znam da se prije svaki čas pisalo o poginulim klincima, sad puno manje. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 22:39 (vrinho).
17 godina
vrinho kaže...

Nije samo se pisalo o poginulim klincima, opčenito je bio puno veći broj poginulih na cesti, ali stanje društva, je doprinijelo da se to sve smanji.

Može se to vidjeti u novom Autoklubu, a ako ne kupuješ, imaš u temi opčenito o automobilima, skenirano par stranica o tome...

13 godina
odjavljen
vrinho kaže...
Robilad kaže...

Dok budes znao shvatiti to sto pise mozda ces ti drugacije razmisljati, jer vec sam pisao o tome par postova prije...i kao prvo napisao sam "vozit"... ako ti sta navodnici predstavljaju, to nije ono sta ja mislim, nego to je ono sto zakon (NE)poznaje, neko tko ima polozeno i netko tko nema polozeno..zaboravi rijec ISKUSAN jer se to nigdje ne spominje u zakonu i jebe se zakonu ako ti imas 15 god ili ja 10 godina iskustva..i btw imam dovoljno iskustva u voznji tako da mi nemoras solit pamet. Eto nemoj se nac uvrijedjenim ali sve to sto sam napisao je onako kako se u zakonu tumaci. A opet govorim i razmisljam da je to glup zakon..nadam se da si shvatio poantu. Toliko od mene.. u daljne rasprave necu ici, htio sam samo pomoci zato sto radim sa zakonom...ali eto ocito neide.

14 godina
Robilad kaže...

Dok budes znao shvatiti to sto pise mozda ces ti drugacije razmisljati, jer vec sam pisao o tome par postova prije...i kao prvo napisao sam "vozit"... ako ti sta navodnici predstavljaju, to nije ono sta ja mislim, nego to je ono sto zakon (NE)poznaje, neko tko ima polozeno i netko tko nema polozeno..zaboravi rijec ISKUSAN jer se to nigdje ne spominje u zakonu i jebe se zakonu ako ti imas 15 god ili ja 10 godina iskustva..i btw imam dovoljno iskustva u voznji tako da mi nemoras solit pamet. Eto nemoj se nac uvrijedjenim ali sve to sto sam napisao je onako kako se u zakonu tumaci. A opet govorim i razmisljam da je to glup zakon..nadam se da si shvatio poantu. Toliko od mene.. u daljne rasprave necu ici, htio sam samo pomoci zato sto radim sa zakonom...ali eto ocito neide.

Ja sam nekoliko postova gore napisao koji je problem u tom zakonu. Pod mladi vozači su sakrili riječ neiskusni i tu nastaje problem.

13 godina
neaktivan
car kaže...
4L4N kaže...

1000 kn kazne jer voziš auto jači od 80 kW

a ne oduzimaju vozacku?

17 godina

Oduzimaju na 24h mislim.

You got to lose to know how to win
14 godina

Totalna glupost.

Prijatelj je trebao raditi na Zračnoj Luci u Dubrovniku, prevozio bi one malo imućnije goste do hotela / apartmana s aerodroma preko ljeta, al je bio problem što je mladi vozač a tamo se voze auti tipa Audi A6, Audi A8, BMW 5, i sl.

Isto tako bi mogao dostavljati aute za neki Rent-A-Car po Hrvatskoj, tipa ovi mu uliju pun rezervoar da odveze auto u recimo Daruvar / Karlovac / Zagreb iz Dubrovnika, i plate mu kartu avionom natrag u Dubrovnik ali isto većina tih auta su malo bijesniji s 150+ konja.

Aute i konje sam naravno bubnuo okvirno, ali takvi su otprilike bili poslovi, i kad je gazda čuo da je mladi vozač, odmah ga je otpisao a imao je užasno jaku vezu da upadne.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 14:52 (Tomek.Klc).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice