ovako imam pitanje kada stizem u raskrizje i sa desne strane mi je parkirano vozilo u tom raskrizju dali ja dajem zmigavac ako idem ravno ili ga obilazim sa lijevim zmigavcom... muci me to jer ako upalim ljevi onda ostali sudionici mogu mislit da idem u lijevo a ne ravno? to je u raskrizju tj na cesti sa lijevom bocnom ulicom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovako imam pitanje kada stizem u raskrizje i sa desne strane mi je parkirano vozilo u tom raskrizju dali ja dajem zmigavac ako idem ravno ili ga obilazim sa lijevim zmigavcom... muci me to jer ako upalim ljevi onda ostali sudionici mogu mislit da idem u lijevo a ne ravno? to je u raskrizju tj na cesti sa lijevom bocnom ulicom.
kod svakog pomjeranja vozila moraš upalit žmigavac. Tako se uči u autoškoli. Dok naravno ti u praksi nebuš to radio, no ovdje ti je cilj da prođeš ispit.
I koji je tocan odgovor u oba slucaja?
To ti je točan odgovor.
Ispitivačica mi rekla da ćeš ga stavit na leđa. No zar nije da se osoba s ozljeđenom kralježnicom ne smije dirat po pravilu osim ako nije u životnoj opasnosti?
Bezveze sam roknuo. No njoj se žurilo, bio sam zadnja grupa itd....Splet okolnosti.
To sam ja rekao da se osoba može rolati i sve ali sam pomješao to s svjeti i bez svjesti. Iako u pitanju nije pisalo dal je bez svjesti ili nije. Da je bila prava ispitivačica mogla mi je reć "stavlja se na trbuh kad je osoba bez svjesti, a kako kad je s svjesti" No ne, nego dođi drugi put.
To ti je kad čitaš forume di govore da je u prvoj pomoći 100% prolaznost i bez učenja. Teško možeš danas proć bez učenja. Bar kod mene u Rijeci. No ovisi od ispitivača do ispitivača.
Eo ljudi ja bi trebao u ponedjeljak na glavnu voznju,do sad sam jednom pao propise i prvu pomoc,doduse propise sam iz prve mogo proci ali sta je tu je...uglavnom do sad na voznji nisam imao nekih gresaka osim nekada pogledati mrtvi kut i kad udjem u raskrizje pa onda ili prerano krenem ili vec nesto...uglavnom vjerovatno ce me trema uhvatit pa ce to jos biti gorije...ako prodjem javim ;)
I inace koliko traje ta glavna voznja ?
15-30min.

Mi smo imali 2 dana bas pravog predavanja po jedno 2,5sata i pred kraj sata nam je pokazivala imobilizaciju...svejedno ako zelis proci moras nauciti iz knjige i tjt...
Koliko treba godina imati za to i koja je kinta?

djevojka mi uskoro ima ispit iz prometnih propisa, sve je super no nju izuzetno zbunjuju raskrižija. pa dal ima koja skripta ili išta gdje su ta raskrižija dodatno objašnjenja?
Hvala
Skripta za raskrižja?
Mislim da bas neces nac neku ''skriptu'' jer su raskrizja jaako jednostavna(ugl sva prometna pravila su jako jednostavna,jer ipak svaka b****** vozi)
Jedini savjet da se drzi redosljeda ''jačine'' signalizacije.... znaci ak je semafor tu onda znakove ne gleedaš,ak je policajac u sredini negledas ni semafore ni znakove,ak nema niceg tek onda pravila ...
s tim da kada i semafori rade tj gledas ih onda vrijede neka pravila ... npr ak skreces uljevo propustiti sve iz suprotnog i propustiti sve koji skrecu desno(znaci skrecu desno iz svog smjera ..to je tebi ljevo)
ak imas kakav konkretan primjer slobodno pitaj,rado cu ti odgovoriti uz objašnjenje ....
nekako ta krizanja (barem ja) nemas sta ucit ,ak znas pravila,ostalo je sve ''logika''
Živio i sretno
Zanima me ima li kakav zakonski rok u kojem moram polozit sve? Naime dosao sam do 30. sata voznje jos u lipnju, ali sam sje*ao ruku te nisam mogao voziti te nisam isao polagat.. Prve tecajeve sam imao u 2. mjesecu..
Zanima me ima li kakav zakonski rok u kojem moram polozit sve? Naime dosao sam do 30. sata voznje jos u lipnju, ali sam sje*ao ruku te nisam mogao voziti te nisam isao polagat.. Prve tecajeve sam imao u 2. mjesecu..
Nemaš nikakvog zakonskog roka, ima ljudi koji to razvlače godinama(instruktor mi je pričao o jednom liku koji mu se javio da bi nastavio nakon 7 godina), jedino ti liječnički traje 6 mjeseci. Ovisi o doktoru, meni je istekao par dana, otišao sam pitati i bez problema sam dobio novi s 10 dana kasnijim datumom izdavanja, ali može se dogoditi da ga moraš opet platiti. Samo odi prvo to riješi prije nego odneseš u MUP, jer ako ti tamo skuže da je istekao onda je puno veća vjerojatnost da moraš raditi novi.

Djevojka mi danas pisala imala 99 od 120 (raskrižija točna), na glupostima "pala"
Preporučuju testove Autoškole "Sunce" pa ćemo pokušati i to.........
Djevojka mi danas pisala imala 99 od 120 (raskrižija točna), na glupostima "pala"
Preporučuju testove Autoškole "Sunce" pa ćemo pokušati i to.........
Evo još jednom stavljam ovu stranicu, znači preko 20 testova, ista pitanja kao i na ispitu. Ja sam prvi put pao sa 105, drugi put sam našao ove testove, riješio njih 5 i 118 bod.

pa ona je radi pitanja i pala i to da stvar bude gora nije imala nit jedno netočno nego polovično hehehehehe
Zna li netko u kojem mjestu u blizini Zagreba je najlakše položiti vozački?
Zna li netko u kojem mjestu u blizini Zagreba je najlakše položiti vozački?
Nema lakse,teze.. kod kog da si isto ti je..
Da, samo neka mjesta su prometno manje kompleksna pa je manje prostora za pogreske.