Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.327.947
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

ovako imam pitanje kada stizem u raskrizje i sa desne strane mi je parkirano vozilo u tom raskrizju dali ja dajem zmigavac ako idem ravno ili ga obilazim sa lijevim zmigavcom... muci me to jer ako upalim ljevi onda ostali sudionici mogu mislit da idem u lijevo a ne ravno? to je u raskrizju tj na cesti sa lijevom bocnom ulicom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 14:20 (99Mile99).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Polaganje vozačkog
Teoriju polozio iz prve, ali zato prvu pomoć pao. Bilo mi pitanje kako ćete pomoći osobi kojoj je oštećena kralježnica. Ja rekao da ću ga stavit na trbuh, i pao odmah. A na internetu piše da osoba koja je onesvještena i ima ozljedu kraljeznice stavlja se na trbuh. Tako mi rekla i predavačica na tečaju PP. U pitanju ne stoji jeli osoba osvještena ili neosvještena, no međutim svejedno pao odmah čim sam spomenuo trbuh. Ova ispitivačica nije pomogla ništa. Tako da dosta ovisi o sreći i tko je ispitivač.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
A bila mi sestra na PP, i dobila neka laka pitanja i prošla. Lik koj je bio s njom nije znao imobilizirat nadlakticu i ona mu pomogla, i lik prošao svejedno. No eto ja nisam bio te sreće.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
99Mile99 kaže...

ovako imam pitanje kada stizem u raskrizje i sa desne strane mi je parkirano vozilo u tom raskrizju dali ja dajem zmigavac ako idem ravno ili ga obilazim sa lijevim zmigavcom... muci me to jer ako upalim ljevi onda ostali sudionici mogu mislit da idem u lijevo a ne ravno? to je u raskrizju tj na cesti sa lijevom bocnom ulicom.

kod svakog pomjeranja vozila moraš upalit žmigavac. Tako se uči u autoškoli. Dok naravno ti u praksi nebuš to radio, no ovdje ti je cilj da prođeš ispit.

9 godina
neaktivan
toni112007 kaže...
Teoriju polozio iz prve, ali zato prvu pomoć pao. Bilo mi pitanje kako ćete pomoći osobi kojoj je oštećena kralježnica. Ja rekao da ću ga stavit na trbuh, i pao odmah. A na internetu piše da osoba koja je onesvještena i ima ozljedu kraljeznice stavlja se na trbuh. Tako mi rekla i predavačica na tečaju PP. U pitanju ne stoji jeli osoba osvještena ili neosvještena, no međutim svejedno pao odmah čim sam spomenuo trbuh. Ova ispitivačica nije pomogla ništa. Tako da dosta ovisi o sreći i tko je ispitivač.

I koji je tocan odgovor u oba slucaja?

Potpis
9 godina
neaktivan
Oni ti na ispitu traže odgovore iz knjige. Nama je isto na predavanju rekla da ide na trbuh, dok u knjizi piše drukčije. Ako je bez svijesti, mora se provjeriti disanje, ako nisi siguran i ako ne diše, treba ju okrenuti na leđa i podizanjem donje čeljusti osloboditi dišni put. Ako to ne pomogne, primjenjuje se oživljavanje i zove se hitna. Ako diše, postavlja se na bok rolanjem (3-5 osoba, modificirani bočni položaj). Ako je pri svijesti, treba ju umiriti, glavu i vrat poduprijeti rukama i držati u neutralnom položaju. Pozvati hitnu i onemogućiti daljnje pokrete i ne pomicati osobu ako to nije potrebno. Pomagač provjerava životne funkcije, štiti unesrećenog od hladnoće/vrućine i primjeni ostale postupke pp ako su potrebni.
To ti je točan odgovor.
12 godina
neaktivan

Ispitivačica mi rekla da ćeš ga stavit na leđa. No zar nije da se osoba s ozljeđenom kralježnicom ne smije dirat po pravilu osim ako nije u životnoj opasnosti?

Bezveze sam roknuo. No njoj se žurilo, bio sam zadnja grupa itd....Splet okolnosti.

12 godina
neaktivan

To sam ja rekao da se osoba može rolati i sve ali sam pomješao to s svjeti i bez svjesti. Iako u pitanju nije pisalo dal je bez svjesti ili nije. Da je bila prava ispitivačica mogla mi je reć "stavlja se na trbuh kad je osoba bez svjesti, a kako kad je s svjesti" No ne, nego dođi drugi put.

12 godina
neaktivan

To ti je kad čitaš forume di govore da je u prvoj pomoći 100% prolaznost i bez učenja. Teško možeš danas proć bez učenja. Bar kod mene u Rijeci. No ovisi od ispitivača do ispitivača.

9 godina
neaktivan
A čuj, sve ti ovisi o ispitivaču, a i nama je rečeno da je na ispitu točno samo ono što u knjizi piše, a tamo postavljanja na trbuh nema. Ovo gore ti je prepisano iz knjige. Isto su nam rekli da kad nije specificirano, da se moraju reći oba slučaja, i to naglasiti prije što se u kojem radi. Ako to nisi napravio i još si rekao stvari kojih u knjizi nema, a ispitivač nije popustljiv, onda nije ni čudo što si pao.
9 godina
neaktivan
Moraš ili znat otprije sve ili te moraju pogoditi pitanja koja si zapamtio i to ona jednostavna. Meni stari radi u CK i bio sam na dosta tečajeva s njim, pa sam opet 2-3 dana prije otvorio knjigu par puta dnevno i prelistao, ponavljao stvari koje ne znam itd.
13 godina
Polaganje vozačkog

Eo ljudi ja bi trebao u ponedjeljak na glavnu voznju,do sad sam jednom pao propise i prvu pomoc,doduse propise sam iz prve mogo proci ali sta je tu je...uglavnom do sad na voznji nisam imao nekih gresaka osim nekada pogledati mrtvi kut i kad udjem u raskrizje pa onda ili prerano krenem ili vec nesto...uglavnom vjerovatno ce me trema uhvatit pa ce to jos biti gorije...ako prodjem javim ;)

I inace koliko traje ta glavna voznja ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2016 1:13 (Zagi27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Polaganje vozačkog

15-30min.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Na predavanju pp samo u 1.5h procitaju kratice iz knjige i pokazu kak se imobilizira..pa ti plati ..
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Mi smo imali 2 dana bas pravog predavanja po jedno 2,5sata i pred kraj sata nam je pokazivala imobilizaciju...svejedno ako zelis proci moras nauciti iz knjige i tjt...

13 godina
neaktivan
Kako ide to s polaganjem za moped?
Koliko treba godina imati za to i koja je kinta?
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

djevojka mi uskoro ima ispit iz prometnih propisa, sve je super no nju izuzetno zbunjuju raskrižija. pa dal ima koja skripta ili išta gdje su ta raskrižija dodatno objašnjenja? 

Hvala 

0 0 hvala 0
14 godina

Skripta za raskrižja?

Mislim da bas neces nac neku ''skriptu'' jer su raskrizja jaako jednostavna(ugl sva prometna pravila su jako jednostavna,jer ipak svaka b****** vozi)

Jedini savjet da se drzi redosljeda ''jačine'' signalizacije.... znaci ak je semafor tu onda znakove ne gleedaš,ak je policajac u sredini negledas ni semafore ni znakove,ak nema niceg tek onda pravila ...

s tim da kada i semafori rade tj gledas ih onda vrijede neka pravila ... npr ak skreces uljevo propustiti sve iz suprotnog i propustiti sve koji skrecu desno(znaci skrecu desno iz svog smjera ..to je tebi ljevo)

ak imas kakav konkretan primjer slobodno pitaj,rado cu ti odgovoriti uz objašnjenje .... 

nekako ta krizanja (barem ja) nemas sta ucit ,ak znas pravila,ostalo je sve ''logika'' 

Živio i sretno

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Zanima me ima li kakav zakonski rok u kojem moram polozit sve? Naime dosao sam do 30. sata voznje jos u lipnju, ali sam sje*ao ruku te nisam mogao voziti te nisam isao polagat.. Prve tecajeve sam imao u 2. mjesecu..

0 0 hvala 0
16 godina
fluj kaže...

Zanima me ima li kakav zakonski rok u kojem moram polozit sve? Naime dosao sam do 30. sata voznje jos u lipnju, ali sam sje*ao ruku te nisam mogao voziti te nisam isao polagat.. Prve tecajeve sam imao u 2. mjesecu..

Nemaš nikakvog zakonskog roka, ima ljudi koji to razvlače godinama(instruktor mi je pričao o jednom liku koji mu se javio da bi nastavio nakon 7 godina), jedino ti liječnički traje 6 mjeseci. Ovisi o doktoru, meni je istekao par dana, otišao sam pitati i bez problema sam dobio novi s 10 dana kasnijim datumom izdavanja, ali može se dogoditi da ga moraš opet platiti. Samo odi prvo to riješi prije nego odneseš u MUP, jer ako ti tamo skuže da je istekao onda je puno veća vjerojatnost da moraš raditi novi.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
9 godina
neaktivan
Ispit is propisa prosli nas 3 od 7 iz AŠ..
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam pao iz propisa 3 puta i srečom četvrti put sam imao sreče,iskreno od nas tamo 30 koliko nas je bilo na ispitu samo njih 5-6 uspješno riješi test i stvarno treba dosta zasukati ruke i štrebat. Sada vozim staro Fiat Tipo auto i iako imam vozački i sve nakon pauze od 3 mjeseca sam zaboravio dosta toga odnosno u praksi sam napravio grešku,preticao po ponoj liniji,skrenu u ljevo na semaforu iako sam trebao obavezno središnjom linijiom tako da moram još puno žganaca jest.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

Djevojka mi danas pisala imala 99 od 120 (raskrižija točna), na glupostima "pala" 

Preporučuju testove Autoškole "Sunce" pa ćemo pokušati i to......... 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Djevojka mi danas pisala imala 99 od 120 (raskrižija točna), na glupostima "pala" 

Preporučuju testove Autoškole "Sunce" pa ćemo pokušati i to......... 

proprofs

Evo još jednom stavljam ovu stranicu, znači preko 20 testova, ista pitanja kao i na ispitu. Ja sam prvi put pao sa 105, drugi put sam našao ove testove, riješio njih 5 i 118 bod.

9 godina
neaktivan
Raskrizja su najlaksa , prije budes zbog pitanja neg zbog raskrizja pal
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Foz-matija kaže...
Raskrizja su najlaksa , prije budes zbog pitanja neg zbog raskrizja pal

pa ona je radi pitanja i pala i to da stvar bude gora nije imala nit jedno netočno nego polovično hehehehehe 

8 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Zna li netko u kojem mjestu u blizini Zagreba je najlakše položiti vozački?

ii

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
mm123123 kaže...

Zna li netko u kojem mjestu u blizini Zagreba je najlakše položiti vozački?

Nema lakse,teze.. kod kog da si isto ti je..

Potpis
8 godina
neaktivan

Da, samo neka mjesta su prometno manje kompleksna pa je manje prostora za pogreske.

ii
9 godina
neaktivan
Ispitna ruta se prolazi prije ispita takbda sve znas
Potpis
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice