Ja se danas malo prikenjo kad sam sjeo pred onaj komp u HAK.u i krenuo pikati one iksice, nisam niti skuzio bio gotov u 5min - PROŠO. Sad se ceka voznja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Položio sam, jako sam sretan,najnapetije je bilo kad sam dao žmigavac udesno a ispitivač me upita:"Kako si znao da idemo desno"? , pa rekli ste da čemo nastavit desno (uff blizu ), ta ruta mi se već uvukla pod naviku pa je to refleks djelovao.
Hvala na savjetu zerocool :)
Prvi sat voznje odlican. Instruktor nam je objasnio od funckije motora, mjenjanje ulja. Mjenjali smo gumu na autu, ulijevali tekucine sve zive ( jer neki to nisu nikad vidjeli koliko sam skuzio danas ). Stvarno odlicno. U utorak krecemo s voznjom. Imamo tri sata voznje autom koji ima automatik, 3 sata autoput + ZG...
Ima ovdje netko da je u Zg polagao C+E? :)
funckije motora, mjenjanje ulja. Mjenjali smo gumu na autu, ulijevali tekucine sve zive
Koliko god to sve banalno izgledalo - i to treba znati, a i razlikovati.
Od mene za tu AŠ!
Iskreno, mislio sam da je prva pomoć teža.
Došao tamo, 3 pitanja, nešto smutio, čak ni jedno pitanje nisam znao nego isto nešto izvalio. Završio za max. 2 minute i gotovo. Nikako praktično znanje nije trebalo.
funckije motora, mjenjanje ulja. Mjenjali smo gumu na autu, ulijevali tekucine sve zive
Od mene za tu AŠ!
U jednu ruku nije izgledalo banalno. Jer kad skuzis na eurodizel BS ne smijes tociti u starije aute, dok Class smijes i ono da ne smijes mjesati dva proizvodaca ulja i takve stvari... stvarno odlicno.
Od mene za tu AŠ!
U jednu ruku nije izgledalo banalno. Jer kad skuzis na eurodizel BS ne smijes tociti u starije aute, dok Class smijes i ono da ne smijes mjesati dva proizvodaca ulja i takve stvari... stvarno odlicno.
Mali offtopic..
Glupost i jedno i drugo.
Može se eurodizel bs točit u stare dizle bez problema, poželjno je dolit malo ulja u spremnik goriva da se podmazuje bosch pumpa jer nova goriva imaju jako malo sumpora (koji podmazuje), makar puno ljudi ne dolijeva ulje i nemaju nikakvih problema.
Ulja različitih proizvođača se mogu miješati bez problema, bitna je gradacija ulja i vrsta ulja.
Eto ga... 1h sjedenja u autu u slusanja o svakoj pojedinosti auta... pa 2h poligona i vjezbanje u ler gasu pa kasnije sa gasom i tako... Prekjucer na cestu, saltanje do 3 brzine, kretanje na uzbrdici i mogu reci da je bilo odlicno. Nema cukanja u autu niti nista, cak sam i uz brdo krenuo pod rucnom onako bez problema a tek prvi sat postene voznje... jos njih 26 pa ce valjda to liciti na nesto :D Instruktor genijalan !
One provjere trebam poceti brze raditi jer se pogubis kad pogledas u tri smjera i jos moras gledati naprijed...
Ja sam prekjučer odvozio prvi sat(iako je bilo 20 minuta). 5 minuta objašnjavanja u auto što i kako i ostalih 15 naprijed nazad po poligonu dok je on otišao na kavu lol.
Položio,sve iz prve!
Planiram sad sa 17 i pol krenut u autoškolu pa me zanima jel se može položit vožnja prije 18. rođendana ili moram sačekata 18 da bi položi zadnji ispit iz vožnje.
Planiram sad sa 17 i pol krenut u autoškolu pa me zanima jel se može položit vožnja prije 18. rođendana ili moram sačekata 18 da bi položi zadnji ispit iz vožnje.
Nemogu te prijavit na ispit iz vožnje dok nemas 18.
pa me zanima jel se može položit vožnja prije 18. rođendana
Ne.
Jel istina da će od nove godine poskupit vozačke? Pitao me sad frend dal ću ić polagat jer je sad 7-8k a kasnije ce bit 12-14k.
Jel istina da će od nove godine poskupit vozačke? Pitao me sad frend dal ću ić polagat jer je sad 7-8k a kasnije ce bit 12-14k.
Ja sam pitao par autoškola o tom. Nitko ne zna točno.
Ali jeftinije sigurno neće biti, tako da.. Bolje riješiti što prije ako je moguće.
hej, zanima me kak je to s provjerama mrtvog kuta kod skretana i kako s pretjecanjem npr. biciklista? sljedeći tjedan polažem, svaki savjet dobrodošao :D
hej, zanima me kak je to s provjerama mrtvog kuta kod skretana i kako s pretjecanjem npr. biciklista? sljedeći tjedan polažem, svaki savjet dobrodošao :D
Ne kuzim pitanje, ali ako sutra polazes treo bi znat da moras pogledati unutarnje, vanjsko, mrtvu kut - dat zmigavac i prije skretanja opet mrtvi kut. Tako da si uzmi vremena kojih 50-100m pred zavoj napravi ovo prvi, daj zmigavac i prije skretanja pogledaj.
A kad pretjeces biciklista, takoder napravis isto ovakvu gore provjeru, ako ide netko iz suprotnog smjera usporis, ako treba u nizu i provjera i roknes ga.
Ja sam u pocetku radio provjere onako pred zavoj i uvijek mi se to cinilo kao kad cu ja to sve stic.... Sad kad sam poceo to raditi malo dalje od zavoja, nema problema.
Zna li netko na koliko se god. sad po novom dobiva ogranicenje zbog dioptrije?

Mislim 5 godina. Bar je meni tako sa lećama..
I ja nosim leće. Kolka je tebi dioptrija?
I ja nosim leće. Kolka je tebi dioptrija?
Nema ti dioptrija utjecaja na to. To ni ne kontroliraju. Bitno samo da sa naočalama/lećama sve normalno vidiš.
Znam samo da je meni doktor dao 10 godina iako imam naočale.
Znam samo da je meni doktor dao 10 godina iako imam naočale.
To je bilo nakon ulaska u EU?
Izgleda da to ovisi kod koga naletiš...
meni isto doc dao 10 godina, al cvikse skoro nikad ne nosim, možda kad gledam tv, tek toliko da ne naprezem oci, dioptrija -0,75
Da, nakon ulaska...
Ja sam polagao prije ulaska (2 mjesec 2011) i meni također piše nakon 10 godina.
Inače nosim naočale, iako nemam dioptriju, več samo problem s prekomjernom svjetlošću...
Uglavnom, kad sam došao kod one doktorice, samo me upitala dali želim nositi leće, kad sam rekao da nemogu (tehnički za ovaj poremečaj vida nema leća) rekla je dobro, isprintala na 10 godina, i to je to...
Ja sam polagao prije ulaska (2 mjesec 2011) i meni također piše nakon 10 godina.
Inače nosim naočale, iako nemam dioptriju, več samo problem s prekomjernom svjetlošću...
Uglavnom, kad sam došao kod one doktorice, samo me upitala dali želim nositi leće, kad sam rekao da nemogu (tehnički za ovaj poremečaj vida nema leća) rekla je dobro, isprintala na 10 godina, i to je to...
Da, tak se prije dobivalo. Na 10 godina se dobivalo ograničenje, a ostalima je bilo do 80. godine....sad vozačka vrijedi 10 godina, ali ne treba ići opet na lječnički...ti ćeš morati (valjda)..
Btw., ja sam im normalno sve rekao da nosim leće i nisu mi dali nikakvo ograničenje...skroz me iznenadilo...pozitivno naravno :)
Evo sutra se ide na ispit iz C kategorije. Javim kako je proslo.
Evo sutra se ide na ispit iz C kategorije. Javim kako je proslo.
Prosao sam