Stop krivotvorinama i piratstvu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 119.535
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Stop krivotvorinama i piratstvu
Kant kaže...

Ne kuzim kakve veze ima tvoja replika s mojim postom...

U tome da ti teorija stoji napol.

Proizvodjac ne pokusava opljackat kupce koliko god to moze, jer im ne uzimaju novce iz dzepa! Proizvodjac nudi svoj proizvod na trzistu, koji mozes a i ne moras kupiti. Nije ti neophodan za zivot!

Proizvodjac, gle cuda, proizvodi.

Kupac Konzument ne proizvodi nista, kupac konzument samo uzima, ili mijenja za novac (koji je zaradio osobnim vjestinama i vremenom) ako bas mora.

Ako proizvodjac pljacka - onda je piratstvo jednako kradji auta. Mislio sam da odrasli te floskule vise ne bacaju olako i napamet, ali mozda sam se prevario i ti jos nisi odrastao.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 17:54 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ma kako ti si pametan, zapanjen sam!!

Samo si zaboravio na jednu varijablicu u toj jednadzbi: tko u cijeloj toj prici stvara nesto, a tko je beskoristan parazit/konzument?

e sad si ga pojeo da to nije normalno, beskoristan konzument, pa ti živiš od beskorisnog konzumenta, koji nije ni toliko koristan da te uzdržava, koj ti je moj, alooooo, prodaj sam sebi pa budi sam svoj konzument, autoeater, samojed, aljaški malamut, kako taj oblik života uopće nazvati? prilagodi se ljudi su ljudi a svi smo konzumenti ovoga ili onoga, obrati se onda bogu ultimativnom kreatoru pa živi od njega

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 17:53 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

e sad si ga pojeo da to nije normalno, beskoristan konzument, pa ti živiš od beskorisnog konzumenta, koji nije ni toliko koristan da te uzdržava, koj ti je moj, alooooo, prodaj sam sebi pa budi sam svoj konzument, autoeater, samojed, aljaški malamut, kako taj oblik života uopće nazvati?

O cemu ga ti bulaznis, covjece???

Nije svaki konzument automatski i kupac! Ja zivim od ljudi koji moj proizvod (znanje, trud, vrijeme) plate, a ne od ekipe koja si uzima za pravo ilegalno kopirati moj rad! Teoretski, da ovisim o zidaru vulgaris koji ce odigrati sve moje igre a svoj novac potrositi na nesto sto ne moze dobiti besplatno, morao bi napraviti tocno sto mi BlueMax savjetuje - naci drugi posao. Ja placam svoje filmove (kino), placam pretplatu na Spotify, placam igre... naravno da konzumiram, i placam sto konzumiram jer zelim jos!

No za razliku od mnogih samoprozvanih gamera, ja placam ono sto zelim igrati. Ono sto ne zelim igrati - ne placam! Pa nije to rocket science!

Industrija je prekrcana glupsona i likova koji bi zaradjivali milijune a ne bi radili nista, ne poricem to, ali pobogu svaka industrija je takva! Ima iza sebe brand, marketing, etc! Nisam vidio nikoga da proziva Nike ili Benneton ili BMW da naplacuju svoje proizvode 50% vise!

@tnakir

ma izgube svi zivce na ovome, ali ima zrtava s obje strane i to je istina. I kupci su prevareni i varani na sto i jedan nacin (pogledaj moj post na temu o Diablovom erroru npr.).

Jedini nacin da 'pobijedis' u ovoj prici je da radis igre za usku nishu ljudi koji ce ti rado platiti da napravis jos takvog sadrzaja. Preuzmi mentalitet alternativni benda umjesto Hollywooda, i vise-manje na konju si.

No sta jest jest - da se nadjem oci u oci s jednim od ovih _bahatih_ klinaca sa foruma (lako za one koji nemaju), fasovali bi samo tako :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 17:57 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

O cemu ga ti bulaznis, covjece???

Nije svaki konzument automatski i kupac! Ja zivim od ljudi koji moj proizvod (znanje, trud, vrijeme) plate, a ne od ekipe koja si uzima za pravo ilegalno kopirati moj rad! Teoretski, da ovisim o zidaru vulgaris koji ce odigrati sve moje igre a svoj novac potrositi na nesto sto ne moze dobiti besplatno, morao bi napraviti tocno sto mi BlueMax savjetuje - naci drugi posao.

Industrija je prekrcana glupsona i likova koji bi zaradjivali milijune a ne bi radili nista, ne poricem to, ali pobogu svaka industrija je takva! Ima iza sebe brand, marketing, etc! Nisam vidio nikoga da proziva Nike ili Benneton ili BMW da naplacuju svoje proizvode 50% vise!

svaki kupac je konzument, koji konzumira ono što mu ti nudiš u nekom obliku, čini se da si se krivo izrazio, ne možeš ljude od kojih živiš, konzumente koji tvoj proizvod kupuju i od kojih živiš ti, nazivati parazitima, možda i nategnuto bi moglo obrnuto, simbioza je prava riječ, kapitalizam idealna, ti u biti živiš na kupčevu kozumerizmu

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:08 ((s)izgoreo).
17 godina
Deus ex machina kaže...
Kant kaže...

Ne kuzim kakve veze ima tvoja replika s mojim postom...

U tome da ti teorija stoji napol.

Proizvodjac ne pokusava opljackat kupce koliko god to moze, jer im ne uzimaju novce iz dzepa! Proizvodjac nudi svoj proizvod na trzistu, koji mozes a i ne moras kupiti. Nije ti neophodan za zivot!

Proizvodjac, gle cuda, proizvodi.

Kupac Konzument ne proizvodi nista, kupac konzument samo uzima, ili mijenja za novac (koji je zaradio osobnim vjestinama i vremenom) ako bas mora.

Ako proizvodjac pljacka - onda je piratstvo jednako kradji auta. Mislio sam da odrasli te floskule vise ne bacaju olako i napamet, ali mozda sam se prevario i ti jos nisi odrastao.

Ovo sve lijepo sto ti pises stoji u teoriji i na papiru...

Medjutim, stvarni svijet funkcionira na ipak malo drugaciji nacit, i ti to znas...

Jer ja stvarno ne moram pa gotovo nista kupovat, stvarnio ne moram na nista trosit ako mislim da mi prodavaju precjenjene proizvode, stvarno imam slobodu pokupit svoje prnje i otic zivjet na neki pusti otok i hranit sse bananama i kokosovim mlijekom...

Istina, morat cu ostavit roditelje, prijatelje, zenu, djecu, ali eto, imam izbor a to je ono bitno...

Takodjer mogu djetetu objasniti da su igre koje bi on igrao precjenjeno smece i da ne vrijede tih novaca, i da to njemu ne treba i da je to luksuz, i on ce naravno sve to razumjet...

...bas kao sto stotine tisuca hrvata koji su ostali na burzi u potpunosti razumiju da Hrvatska nije opljackana, da oni nisu zavrsili bez posla zbog placke vec je to sve normalmo!!!!!

JER JE SVE BILO PO ZAKONU!!!!!

Zivjeli zakoni i trziste!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:06 (Kant).
13 godina
Stop krivotvorinama i piratstvu

U jednu ruku slažem se sa piratima (recimo da su oni ljevica :) a u drugu ruku moram se složiti i sa "desnicom". Ljevica radi nekakvu minimalnu, marginalnu štetu developerima, usudio bi se reći da na nekakav načim i pomažu im (Nekakva vrsta free reklamiranja ;). Recimo ja bi danas imao duplo manje orginalnih igara da ih nisam vecinu vidio kod nekog prijatelja (btw. koji je ultra ljevičar :D ), skinio sam ih pa naposljetku i kupio. Svaku igru koju mislim nabaviti prvo obavezno probam piratsku verziju (vi me sada slobodno zovite piratom/lopovom/sotonom, ja svoj način ne mijenjam {#}) pa ako mi se svidi nekako je nabavim (A ima i onih koj ce i pokloniti neku igru, znat ce taj na koga mislim kad ovo procita, Tnx again ;) . Dosad me ovaj način (više-manje) nije iznevjerio, ali ipak je bolji negoli kupovat mačka u vreći. A sada jesu li igre preskupe? Pa jesu onima koji sudjeluju "kupujmo Hrvatsko"({#}) pa uzimaju u lokalnim dućanima... Uglavnom, nesmijem ništa reći protiv pirata pošto sam više manje i ja sam taj nemoralni kriminalac i svo zlo ovog svijeta, ali ja ću barem kupiti ono što mi se svidi, (tu ispada +66.9% aktivnih pirata... i naravno ono što mi se nesviđa to neću ni dovršiti sa igranjem. Da nebude nekakvih iznenadnih napada jer nisam kupio a odigrao do kraja. :) i nije me sram reći da sam pirat jer imam razloga za to. A sada slobodno, navalite! :P

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:14 (Et_Tu_Brute?).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
AA-d00d kaže...

Da, to znam, ali ja bih za razliku od Deusa inzistirao da mi vrate tih 50€ natrag pod moju punu kontrolu, pa nisu glupi da ne mogu provjeriti da igru još nije ni pokrenuo (vjerovatno ni instalirao).

To je zato jer nemas dume o tome kako karticno poslovanje funkcionira - na svaku transakciju, Valve placa nekakav iznos da bi pokrio troskove transakcije. Tko ce to platiti?

Nije tako jednostavno samo 'vratiti' novac natrag, nije to cash.

Koliki su ti troškovi? Zaboravio sam na to, priznajem i upravo sam se sjetio jedne moje neiskorištene karte za autobus za koju sam dobio povrat novca, ne puni iznos već umanjen za nekih 10-15kn.

Tako da bih onda ja tražio povrat od 50-2*troškovi transakcije [kuna/dolara/banana...] umjesto iznosa u steam walletu.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

svaki kupac je konzument, koji konzumira ono što mu ti nudiš u nekom obliku, čini se da si se krivo izrazio, ne možeš ljude od kojih živiš konzumente koji tvoj proizvod kupuju i od kojih živiš ti, nazivati parazitima, možda i nategnuto bi moglo obrnuto, simbioza je prava riječ, kapitalizam idealna

Da, popravio sam... sad sam skuzio da sam napisao Kupac jer je Kant koristio tu rijec, a ona nije istoznacna.

Kupac je konzument, ali konzument ne mora biti i kupac, moze biti i lopov.

Nema to nikakve veze s kapitalizmom, barem ne onakve kakvom pretpostavljam da je ti vidis.

Ja pirate vidim isto kao i bankare - zele dobra, ali ne zele platiti. S obzirom da novac dolazi od rada, skratis jednadzbu i dobijes ljude koji zele dobra, ali ne zele raditi za njih.

Dakle pirat = bankar. Samo sto je lijevi, kao, ilegalan, a drugi legalan lopov.

Kant kaže...

Ovo sve lijepo sto ti pises stoji u teoriji i na papiru...

Medjutim, stvarni svijet funkcionira na ipak malo drugaciji nacit, i ti to znas...

Jer ja stvarno ne moram pa gotovo nista kupovat, stvarnio ne moram na nista trosit ako mislim da mi prodavaju precjenjene proizvode, stvarno imam slobodu pokupit svoje prnje i otic zivjet na neki pusti otok i hranit sse bananama i kokosovim mlijekom...

Istina, morat cu ostavit roditelje, prijatelje, zenu, djecu, ali eto, imam izbor a to je ono bitno...

Takodjer mogu djetetu objasniti da su igre koje bi on igrao precjenjeno smece i da ne vrijede tih novaca, i da to njemu ne treba i da je to luksuz, i on ce naravno sve to razumjet...

...bas kao sto stotine tisuca hrvata koji su ostali na burzi u potpunosti razumiju da Hrvatska nije opljackana, da oni nisu zavrsili bez posla zbog placke vec je to sve normalmo!!!!!

JER JE SVE BILO PO ZAKONU!!!!!

Zivjeli zakoni i trziste!

Cek, umijesao si previse u isti kos.

Nemoj mijesati direktno hrvatski standard (lokaliziran problem) sa globalnim problemom piratstva. Ne raspravljam cak niti o obiteljima jer tu se onda ukljucuje problem koji je (s)izgoreo spomenuo, gdje dijete bude izopceno iz drustva jer primjerice ne igra iste igre.

Ja raspravljam o globalnom problemu piratstva.

Razmisli o ovoj perspektivi: ja vjerujem da imam dosta vislji standard od tebe cisto zbog struke i zemlje u kojoj zivim - ali nas dvoje oboje radimo 8 sati na dan, i radimo tesko! Ja pored svog dnevnog posla, radim na hobi projektu koji planiram prodati u buducnosti.

Kad ja zavrsim svoju igru, hoces li i o meni razmisljati kao o nekom tko te zeli opljackati, ili ces razmisliti da sam proveo veceri i noci radeci na svojem projektu (umjesto da igram tudje igre) i odluciti nagraditi moj rad ako si uzivao u igri?

Meni je jos i lagano, jer imam dnevni posao i ovo radim iz zabave. Kako bi na to gledao da _moj_ kruh direktno ovisi o tvojoj dobroj volji da me nagradis za igru u kojoj si uzivao? Namjerno naglasavam da si u njoj uzivao, jer ako si odigrao 20 minuta demo i nije ti sjela - nisi moja ciljana publika i ne bi opcenito tu igru trebao ni igrati.

17 godina

A najace mi je roditeljska dusebriznost zabavne industrije...

Kako se oni brinu za nas, oni nas educiraju, objasnavaju nam da su njihovi proizvodi u stvari luksuz, da to u biti nama nije potrebno...

Nakon sto puste milijarde i milijarde dolara utuku u marketing, koji je vecinom usmjeren na najnezasticeniji sloj, na djecu, na sloj koji i nema neki stvaran novac, dakle, nakon sto prema takvom sloju usmjere milijarde dolara u marketing, onda onako nevino kazu: pa to vama i ne treba, to ti je dijete drago luksuz...

Odnos dilera i narkomana nakon sto diler navuce budalu...

Licemjerno do bola, ali po zakonu....

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:31 (Kant).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kant kaže...
A najace mi je roditeljska dusebruznost zabavne industrije...
 Kako se oni brinu za nas, oni nas educiraju, objasnavaju nam da su njihovi proizvodi u stvari luksuz, da to u biti nama nije potrebno...
Nakon sto puste milijarde i milijarde dolara utuku u marketing, koji je vecinom usmjeren na najnezasticeniji sloj, na djecu, na sloj koji i nema neki stvaran novac, dakle, nakon sto prema takvom sloju usmjere milijarde dolara u marketing, onda onako nevino kazu: pa to vama i ne treba, to ti je dijete drago luksuz...

Nije svaki developer industrija, Kant... ali tipican pirat ne vidi razliku. Rijetki su kao sto je recimo Langsdorff (ako je iskren u onom sto prica)... vecina uzima besplatno, samo su izgovori drugaciji...

17 godina
Deus ex machina kaže...

Ovu raspravu nemoj shvacat kao neki napad na sebe. Ti si pojedinac koji radi u odredjenoj bransi, koji prima placu za svoj rad i to je ok...

Ovo je vise, ne napad, vec kritika zabavne industrije opcenito...

Moja supruga je farmaceut, i vjeruj mi, iako su farmaceutska istrazivanja i i sami proizvidi spasili mnoge zivote, i sama kaze da joj je nekada mucno biti dio svega toga...

...jer covjek ubrzo shvati da je danas, u kapitalizmu, smisao farmacije pa i medicine generiranje sto vece kolicine novaca a ne pomoc nekome, ne nekoga izlijecit... To sto lijek stvarno mora dijelovat, jer kupac vise nece doci ako ne vidi neki napredak, je prakticni nuzno zlo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:31 (Kant).
17 godina
Deus ex machina kaže...
Kant kaže...
A najace mi je roditeljska dusebruznost zabavne industrije...

Nije svaki developer industrija, Kant... ali tipican pirat ne vidi razliku. Rijetki su kao sto je recimo Langsdorff (ako je iskren u onom sto prica)... vecina uzima besplatno, samo su izgovori drugaciji...

Kao sto sam napomenuo u prethodnom postu, ne kritiziram pojedinacnog developera, on radi svoj posao za svoju placu...

Sto se tice tipicnog pirata, vjeruj mi, taj ionako nije tvoj klijent; on ako ne nadje niti jednu krekanu igru, on nece otic kupiti u ducan original vec ce otici na nogomet... Od njega nemas direktne stete, eventualno koristi jer i kao takav je reklama za igru ako je igra dobra, pa ako nece on kupit ce netko drugi original...

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Nema to nikakve veze s kapitalizmom, barem ne onakve kakvom pretpostavljam da je ti vidis.

eh, kominuzam ti je drugačiji, radiš za opće dobro a potrebnim te opskrbljuje društvo... dakle ne radiš i navikavaš, monopoliziraš tržište na proizvod već radiš ono što je društvu potrebno...u mojoj anarhoidnoj viziji radiš ili ne radiš što hoćeš a automatizirani samoodrživi robotizirani procesi koji u ovom slučaju ne štete društvu i ne oduzimaju sredstva za rad-život rade što je društvu i pojedincu potrebno

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:38 ((s)izgoreo).
15 godina

Samo pravite dramu od ovog..

Oni koji će kupovati originale- neka kupuju ,a oni koji će skidati pirate - neka skidaju. Ne možete vi nikoga prisiliti na nešto. Briga me što će raditi jedni ili drugi. Meni u đep ni iz đepa.

Meni je draže ostaviti pare sebi u đepu nego ih dati proizvođaču. Zašto nešto plaćati ako može besplatno?

Ne kužim ove što pređu kopiju i onda kupe original. Pa što nije dovoljno skinuti demo ili pogledati par recenzija da bi skužili vrijedi li igra tih para?

I ove priče o hardveru.. Normalno da ću radije kupiti neki bolji komad hardvera nego original. Uzalud vam 1000 originala ako nemate hardver koji to može pokrenuti.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Oni koji će kupovati originale- neka kupuju ,a oni koji će skidati pirate - neka skidaju. Ne možete vi nikoga prisiliti na nešto. Briga me što će raditi jedni ili drugi. Meni u đep ni iz đepa.

Meni je draže ostaviti pare sebi u đepu nego ih dati proizvođaču. Zašto nešto plaćati ako može besplatno?

Ne kužim ove što pređu kopiju i onda kupe original. Pa što nije dovoljno skinuti demo ili pogledati par recenzija da bi skužili vrijedi li igra tih para?

I ove priče o hardveru.. Normalno da ću radije kupiti neki bolji komad hardvera nego original. Uzalud vam 1000 originala ako nemate hardver koji to može pokrenuti.

Uh svakakvih si ti tu gluposti napisao :) 

17 godina
dv14 kaže...

ne moze ti ni jedna recenzija pomoc kad developeri plate recezentima da bi im igra dobila bolju ocjenu/recenziju. to je sve parada za budale. a za demo... sve je manje i manje igara sa d emo opcijom.

a ljudi sta kupe original kad priđu piratsku verziju... valjda je to kao neki self redeeming cin zbog kojih ce se oni osjecat bolje.

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan

Recenzija:

Stvarnost...

Pa ti vidi.

17 godina
(s)izgoreo kaže...

svaki kupac je konzument, koji konzumira ono što mu ti nudiš u nekom obliku, čini se da si se krivo izrazio, ne možeš ljude od kojih živiš, konzumente koji tvoj proizvod kupuju i od kojih živiš ti, nazivati parazitima, možda i nategnuto bi moglo obrnuto, simbioza je prava riječ, kapitalizam idealna, ti u biti živiš na kupčevu kozumerizmu

Svaki kupac je konzument (pretpostavimo da svi odigraju to sto kupe), ali svaki konzument nije kupac. Dakle nisu svi konzumenti paraziti, dok svi kupci nisu paraziti. :S

Sto se tice farmacije, i moja buduca je farmaceut i prica mi kako se svako toliko spustaju granice "normalnog" tlaka i kolesterola :P

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 19:05 (tnakir).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Svaki kupac je konzument (pretpostavimo da svi odigraju to sto kupe), ali svaki konzument nije kupac. Dakle nisu svi konzumenti paraziti, dok svi kupci nisu paraziti. :S

? pa on je sve konzumente nazvao parazitima dakle uključujući i kupce, logika?

M_dipl. kaže...
Pa ne možeš opravdati jedan problem postojanjem drugog (šireg društvenog) problema!! Marx se zasigurno ne okreće u grobu, ne brini.

referirao sam se na što sam se referirao, na ništa više ili manje od toga, ako je toliko i toliko djece onda je toliko i toliko djece, a koliko je djece i kolikoj se djeci proizvođači obraćaju i kojom cijenom je problem... marx je mrtav pa se ne okreće...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 19:14 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...

Drunk Spock Drunk Spock

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan

Ljudi moji danas sam romima u susjedstvu popravljao stari kompjuter, napravi sam ga i još metnuo keks sdrama, mojem ponosu nema kraja, častili su me pivom a novac sam odbio, {#} za mene, lagano sam pijan i teku mi suze raznježio sam se ko stara baba, idem sada leć

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
(s)izgoreo kaže...

Ma zabunio sam se, ispravio sam kasnije s precrtavanjem da ne bi ispalo kao da se pravim lud.

13 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Ma kako ti si pametan, zapanjen sam!!

Samo si zaboravio na jednu varijablicu u toj jednadzbi: tko u cijeloj toj prici stvara nesto, a tko je beskoristan parazit/konzument?

Nazivaš potencijalne kupce parazitima i onda se čudiš što oni radije skinu igricu preko torrenta, a ne kupe od tebe?

16 godina
neaktivan
DromEd kaže...

Nazivaš potencijalne kupce parazitima i onda se čudiš što oni radije skinu igricu preko torrenta, a ne kupe od tebe?

Daj fastforwardiraj naprijed, vec smo prosli to jedno triput... 

Btw, ponukan startnom anketom, evo jedna i od mene... budite iskreni:

Kad bi cijena AAA igre bila 60kn umjesto 60$:

26 Kupovao originalne naslove
4 I dalje besplatno torrentao
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 21:18 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
DromEd kaže...

Daj fastforwardiraj naprijed, vec smo prosli to jedno triput... 

nisam ni vidio piratsku igru od 60kn,u lokalnog pirata je GTA 4 prije 3 godine koštao oko 125kn

šta se mene tiče sve šta je do 90kn ja kupujem

cheap bastard I am  

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Nije tako jednostavno samo 'vratiti' novac natrag, nije to cash.

Kad treba dati pare, onda je plastika puno jednostavniji način, milina jedna za koristiti. A kad treba vratiti pare, onda to nije tako jednostavno. Kako nas šišaju te banke, a mi samo blejimo..

14 godina
neaktivan
Brian kaže...

Stvarnost...

Pa ti vidi.

Ovo nije goalkeeper bug nego vrhunski prenesena realnost u igru :)))

14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Izabrao sam prvu opciju jer sam to AAA uzeo po vlastitim mjerilima.

Ako je AAA igra Mass Effect 1/2/3, Modern Warfare ili Dragon Age 2 onda druga opcija.

13 godina
protjeran
Brian kaže...

Stvarnost...

Ne kužim kako ih Ladić još nije tužio. Pokrali su ga sam tak.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pitanje ti je besmisleno jer je povijest pokazala svoje.

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice