Stop krivotvorinama i piratstvu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 119.494
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Stop krivotvorinama i piratstvu
Piratstvo je zlo...

...to svi znamo, vece i od side i raka

Kada vidim nekoga da koristi piratski softver, oko srca me stegne, jer si zlo cini....

Sto radje nema sidu nego piratski softver? zasto si takvo zlo cini?

Posto sam 100% uvjeren da je piratstvo najvec zlo sto je ikada obitavalo, vece i od gladi i bolesti, mene ne zanima trenutno ta problematika, jerbo je jasno da saki posteni hrvat, rumunj, nigerijac radje bira noz u srce nego piratski softver, mene zanima sljedece:

Kako to da su svi uvjereni, pos svi mislim na postene i normalne zagovornike legalnog a ostre protivnike nelegalnog, da je sotver bas, onako, jeftin?

Eto, uzmimo Diablo, oko 400 kn... I kazete jeftino?

Misli, zasto je to jeftino?

Naravno, ne uzimam pravo (Bog mi dusu prosti ako i probam nesto slicno), proizvodjacu da odredi cijenu svoga proizvoda, njegovo pravo, jelte...

Kupcu je uvijek sve, po njegovoj skrtoj i uskogrudnoj prirodi, skupo...

Ali ne i kupcu originalnih igara!

Njemu nisu skupe!

Kupac originalnih igara sve oko sebe uvjerava da one nisu skupe, vec stovise, skoro pa su badava! A zbog takvih smjesnih cijena developrei gladuju!

Odista interesantno!

Bas sam nedavno namjesto stan, kupovao namjestaj i razne trice i kucine, i sve mi je bilo skupo! SVE!!!!!

Bio na benziskoj, skupooooooo gorivo strasno!

Bas uzeo frend Diabla za 400 kn, i slucajno ga u neznaju priupitah: A nije li to malo skupo?

Skoro mi oci iskopao! Grkljan iscupao! Skupo!!!!!???? Pitao me krvavih ociju. Pa znas li ti za kakvu crkavicu developeri rade!!!!!????

Tada sam stao duboko razmislio... U razmisljanju me nakratko omeo plac i jecaj starije gospodje koja je nedavno dobila otkaz u Kamenskom, ali ona je nebitna, sigurno je sinu kupila novi PC s GTX 570 pa si je sada sama kriva sto gladuje...

Ali nakon duboka razmisljanja zakljucak se sam nameo:

Igre su odista jeftine!

Prejeftine cak!

\o/
Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
Re: Stop krivotvorinama i piratstvu
Langsdorff kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Pa to je ok način za "probati" igru - Zapravo, ne razlikuje se bitno od pregledavanja youtube klipova i pogleda na gameplay, čitanja recenzija portala kojima vjeruješ, i slično - Ne vidim ništa ne zakonito u tome niti loše.

Na prethodnoj stranici je meni netko napisao kako mi post nema veze s logikom.

Po kojoj logici se hands-on pristup i igranje igre bitno ne razlikuje od gledanja filmića? Ima li bitne razlike između snošaja s Terom Patrick i gledanja kako netko ima snošaj s njom?{#}

Ovaj argument je jednostavno molio ovakvu repliku {#}

Care!!!

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Ima li bitne razlike između snošaja s Terom Patrick i gledanja kako netko ima snošaj s njom? {#}

Bitna razlika je ta što gledanje snošaja traje 15-30 minuta minimum, dok čin traje 2-3 minute ak imaš sreće. :)

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
14 godina
M_dipl. kaže...
Langsdorff kaže...
M_dipl. kaže...

Sve neke žrtve ovdje, jadni igraju igrice koje nisu platili i onda se po forumima žale na općenito nisku kvalitetu modernih igara.

Pišeš gluposti. Dobar dio ljudi će igru isprobat i kasnije kupit ako mu je okej.

Ne znam za tebe, ali meni je normalnije misliti na sebe i svoj džep, a ne na džep izdavačke kuće. Zakaj da ostanem bez 50€ ako ne moram? Zakaj da dam svoj novac za Dragon Age 2 koje je totalno smeće? Tih 50€ bolje i radije iskoristim za brisanje guzice.

Neće, većina će je "isprobati" do kraja i onda zaboraviti a ne kupiti.

Nije ovdje stvar u razmišljanju o svom džepu. Da parafraziram jednog velikana: vaše piratstvo ne proizlazi iz slabosti vašeg mišljenja (vi znate što i kako biste trebali činiti) nego iz slabosti vašeg cijelog karaktera. Enough said.

Btw. ja imam preko 300 igara, i nije mi žao novaca za njih. Informiraš se o igri, pogledaš pokoju recenziju, ako ima demo odigraš ga ako nema pogledaš par youtube klipova i na kraju pričekaš nekakav popust i kupiš ju u pola cijene (ili za još niže novce kad doleti nekakav ekstra popust, tipa za Božić). Ovako može svatko.

Lijep primjer su sada CoH i Portal dva, obje igre (cijeli CoH serijal je u pitanju) su trenutno na Steamu 5 eura, dakle 40 kuna. 90% vas koji ste te igre piratizirati imate u ovom trenutku 40 kuna na kartici koje možete potrošiti, a koliko će vas to napraviti? Nijedan.

Ja sam imao portal 2 pirata makar sam ga presao sam kupio igru jer je odlicna ;]

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Bitna razlika je ta što gledanje snošaja traje 15-30 minuta minimum, dok čin traje 2-3 minute ak imaš sreće. :)

17 godina nemam već jedno 17 godina. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
Ranko Kukumar kaže...

Lol... Znači da sirotinja koja nema 400kn dati za novu igru (koja, btw ni ne dođe toliko) ima odgovarajuće računalo za pokrenuti tu igru, i naravno internet vezu i sve što je ostalo potrebno da bi igrao takvu igru. Ima se za kakve GTX 570 i Core i7 procesore, a teško izdvojiti 150-200kn za igru.

Cijene nisu preskupe!! Skupe su algoritmu zbog naših gadova koji nabiju cijene na 500kn. Ajmo redom. 

Max Payne 3 Exclusive Zavvi Edition 235kn

Battlefield 3 250kn

Battlefield sam uzeo preko g2playa na nekoj akciji, mislim da sam ga platio nekih 180 kn. Pruzio mi je sate i sate uzitka.

MaxPayne mi je iduci na listi za kupovinu, ali svakako cu pricekati da hype prodje i da cijene malo padnu.

ATIRade kaže...

1. Cijene su preskupe, vrati se na prvu stranicu gdje 200 korisnika misli da su preskupe, a 6 korisnika misli da nisu.

2. Jel gledaš i plaće i sve ostalo u vanjskim državama kad gledaš tamo igrice? Pa živiš u Hrvatskoj, primaš plaću ako imaš sreće, onda gledaj i cijene tu.

1. Cijene ne mogu biti preskupe, mogu biti prevelike. Sto se tice tih 200 korisnika iz ankete, 99% njih su balavurdija kojoj tata i mama daju 50kn tjednog djeparca.

2. Place vani nisu toliko vece koliko ti mislis da jesu. Takodjer, cijena zivota je vani takodjer veca nego u HR.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
Langsdorff kaže...
Danny_HR kaže...

17 godina nemam već jedno 17 godina. {#}

Sorry na offtopicu, ali godine nemaju veze sa trajanjem cina :) Vjezba ima veze sa trajanjem cina :P

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Kant kaže...

Igre su odista jeftine!

Prejeftine cak!

U usporedbi s cim? (:

Gledam neke zagovornike piraterije, odnosno susreo sam puno takvih na ovom forumu koji imaju uber gejmerske strojeve i piratske igre. Tako da onaj tko ima za takvo sto onda je i red imati para za igru.

Ili gresim?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina

Btw svi zugaju kako su igre u nas preskupe, a nitko ne zuga koliko je HW skuplji u nas, a opet kupuju graficke od par tisuca kuna svako toliko. A pogledajte mog PC-a, svim vasim PC-evima moze biti dida.

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Btw svi zugaju kako su igre u nas preskupe, a nitko ne zuga koliko je HW skuplji u nas, a opet kupuju graficke od par tisuca kuna svako toliko. A pogledajte mog PC-a, svim vasim PC-evima moze biti dida.

Jaci ti je od mojeg :))

BTW

Neki klinci daju (upisi cijenu) za termalnu pastu i neonke ali kada dode red za kupiti original?? Ne, to je cista empirija! Davati novce za nesto nevidljivo? Nule i jedinice??

Zasto platiti kada moze mukte...

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 16:06 (Lazarus Long).
17 godina
Lazarus Long kaže...
Kant kaže...

Igre su odista jeftine!

Prejeftine cak!

U usporedbi s cim? (:

Gledam neke zagovornike piraterije, odnosno susreo sam puno takvih na ovom forumu koji imaju uber gejmerske strojeve i piratske igre. Tako da onaj tko ima za takvo sto onda je i red imati para za igru.

Ili gresim?

Gresis

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

ATIRade kaže...

1. Cijene su preskupe, vrati se na prvu stranicu gdje 200 korisnika misli da su preskupe, a 6 korisnika misli da nisu.

2. Jel gledaš i plaće i sve ostalo u vanjskim državama kad gledaš tamo igrice? Pa živiš u Hrvatskoj, primaš plaću ako imaš sreće, onda gledaj i cijene tu.

1. Cijene ne mogu biti preskupe, mogu biti prevelike. Sto se tice tih 200 korisnika iz ankete, 99% njih su balavurdija kojoj tata i mama daju 50kn tjednog djeparca.

2. Place vani nisu toliko vece koliko ti mislis da jesu. Takodjer, cijena zivota je vani takodjer veca nego u HR.

1. Evo još jednog lektora hrvatskog jezika na forumu. Najbolji su mi oni koji ispravljaju gramatiku kad im ponestane argumenata. Sljedi prijava moderatoru...

2.  Ma daj? Njemačka nam može zavidjeti na našim plaćama.

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Neki klinci daju (upisi cijenu) za termalnu pastu i neonke ali kada dode red za kupiti original?? Ne, to je cista empirija! Davati novce za nesto nevidljivo? Nule i jedinice??

Zasto platiti kada moze mukte...

Mala je vjerojatnost da će te klepit zbog skidanja sa torrent stranica a velika da će te murja klepit kad mazneš termalnu pastu i neonke iz kakvog computer shopa:)

World Championships: 7, GP started: 292, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519
15 godina
neaktivan

jedni raspravljaju o kruškama, drugi o jabukama, treći o šljivama {#} jako konstruktivno.. još ta težnja svih ovdje da ispadnu moralni i bolji od drugih jer podržavaju developpere.. pihh kenja mi se..

skupo je relativan pojam. meni igre nisu skupe, ali u najvećem postotku nisu ni vrijedne mojih para.

čak mogu i preboliti baciti pare na igru koja će mi se gaditi. nije mi žao mojih para, jedini problem u tome je što takvoj fušerskoj kompaniji i guzonji koji je odobrio izbacivanje poluproizvoda iz principa NE ŽELIM DATI PARE. to bi me jako bolilo recimo da sam kupio far cry 2 bez da sam isprobao pirata, a toliko sam se naigrao jedinice.

baš kao što su neki ljudi neopterećeni težnjom da ispadnu moralne bubice tu rekli.. izdavači moraju promjeniti pristup problemu.. ne boriti piratstvo, nego ga smanjiti na minimum podupiranjem modernijih modela od "sprži cede sa sp igrom i prodavaj".

bluemax je dao dobru ideju sa čuku-dve besplatne igre, pa plati za dalje. ili free 2 play, pay 2 - štagod...

također trebaju dobro poraditi na KVALITETI igara. sad će se naći neki pametni i reći da su igre svakom godinom sve bolje.. moš mislit..

danas se više para troši na marketing nego na samu izradu igre. jbg ako idem igrati battlefield hoću osjećaj da pucam iz puške, a ne iz balvana.. mislim da je to stvar koju bi čovijek trebao moći očekivati od tako razvikane igre.

igre su počele ličiti na hollwoodske filmove. generična priča, linearan pa često i unazađen gameplay bez inovacija, a i trajanje podsjeća na filmove. gaming industrija je nakon godina i godina ideja i inovacija, u jednom trenutku samo stala i počela vrtiti jedno te isto. copy paste, sa malo unaprijeđenom grafikom i novim mapama lol.

svako doba podržavam piratstvo takvog smecha kao što sam već i rekao.

jedino je ostao nintendo koji dan danas uspije napraviti inovativan gameplay, doživljaj, longitivity i reanimirati stare igre u sasvim novom ruhu.

evo baš sam si malo gledao izvatke iz paypala, da vidite kako ja podržavam kvalitetne developpere. drugi izvadak je božićni poklon samom sebi. mrzitelji piratstva isprsite se pa reciti da ste toliko speechkali u jednoj godini na igre.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Uzmi na primjer NFS. Svi nastavci nakon NFS The Underground 2 su za qurac.

13 godina
protjeran
F1-IVO kaže...
Mala je vjerojatnost da će te klepit zbog skidanja sa torrent stranica a velika da će te murja klepit kad mazneš termalnu pastu i neonke iz kakvog computer shopa:)

Da, ne možeš pomirisati, slomiti, polizati, uzeti u ruke, baciti nekom u glavu.... itd.
Skidaš nešto virtualno što realno ne postoji jer to ne možeš pomirisati, dodirnuti, nešto untouchable, a ipak nešto na računalu vidiš i još se zabaviš. {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
13 godina
protjeran

Sve ove godine nisam kupio nijednu igru, osim BF3 zato jer ima dobar mp. A cod 4 ću isto vjerojatno kupiti jer je key jeftin.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
14 godina
ATIRade kaže...

Kako kome ocito volis vise one igre sa nabrijavanjem[tuniranjem] i takve stvari neki vole profesionalnije voznje pa im je shift bolji

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina
protjeran
zelenbic kaže...
ATIRade kaže...

Kako kome ocito volis vise one igre sa nabrijavanjem[tuniranjem] i takve stvari neki vole profesionalnije voznje pa im je shift bolji

off topic: ja volim ove open world igre kao Burnout Paradise, super muzika, auti, destrukcija, stuntovi, challenges...

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 17:22 (AMD Phenom II X4).
13 godina
protjeran
nine kaže...

meni igre nisu skupe, ali u najvećem postotku nisu ni vrijedne mojih para.

čak mogu i preboliti baciti pare na igru koja će mi se gaditi. nije mi žao mojih para, jedini problem u tome je što takvoj fušerskoj kompaniji i guzonji koji je odobrio izbacivanje poluproizvoda iz principa NE ŽELIM DATI PARE. to bi me jako bolilo recimo da sam kupio far cry 2 bez da sam isprobao pirata, a toliko sam se naigrao jedinice.

To im ja pokušavam, bezuspješno, objasnit zadnjih par dana, a nije da mi je prvi pokušaj. Već bi i magarcu objasnio do sad.

15 godina
Langsdorff kaže...
nine kaže...

meni igre nisu skupe, ali u najvećem postotku nisu ni vrijedne mojih para.

To im ja pokušavam, bezuspješno, objasnit zadnjih par dana, a nije da mi je prvi pokušaj. Već bi i magarcu objasnio do sad.

Nitko te ne prisiljava na kupovinu igara. Ako nećeš igrati onda nemoj ni piratizirati. Jer bez obzira što ti "isprobavaš" igru, ti svejedno konzumiraš njen sadržaj i onda si dužan to platiti.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
neaktivan

@kapiten soap

jeli kupuješ auto bez da ga provozaš? ako da *clap clap*

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da sam pošten programer napravio bi igricu, postavio minimalnu zaštitu i prodavao je. ko je igrica dobra onda bi se prodavala,
ako nije onda nebi. Protiv pirata se nebi borio jer od njih nit imam koristi nit imam štete. Ako kopiraju igricu baš me boli qurac,
ne koriste moju pržilicu niti moj dvd. Još bi samo dobivao naknadu preko zampa i sl.

Da sam pohlepan programer sve bi ulagao u zaštitu, marketing i sve resurse trošio protiv pirata. Znam da sam isprogramirao smeće,
pa na njemu moram zaraditi. Ne mogu zaraditi prodajom, ali mogu na piratima.

Kako pirat šteti? Pirat šteti jednako koliko ima i koristi. Kupite originale ako želite, ali nemojte piratima srati i govoriti im
da ne skidaju kopije, njihova stvar hoće li original ili se zahebavati sa kopijom.

Ali ne... to ide po ovome. Imam para za original i ako ja kupujem original moraš i ti kupovati.

16 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Da sam pošten programer napravio bi igricu, postavio minimalnu zaštitu i prodavao je. ko je igrica dobra onda bi se prodavala,
ako nije onda nebi. Protiv pirata se nebi borio jer od njih nit imam koristi nit imam štete. Ako kopiraju igricu baš me boli qurac,
ne koriste moju pržilicu niti moj dvd. Još bi samo dobivao naknadu preko zampa i sl.

Da sam pohlepan programer sve bi ulagao u zaštitu, marketing i sve resurse trošio protiv pirata. Znam da sam isprogramirao smeće,
pa na njemu moram zaraditi. Ne mogu zaraditi prodajom, ali mogu na piratima.

Kako pirat šteti? Pirat šteti jednako koliko ima i koristi. Kupite originale ako želite, ali nemojte piratima srati i govoriti im
da ne skidaju kopije, njihova stvar hoće li original ili se zahebavati sa kopijom.

Ali ne... to ide po ovome. Imam para za original i ako ja kupujem original moraš i ti kupovati.

Rofl.

Bez uvrede i bez direktnog napada na tebe: ovakve ideje mogu imati samo ljudi koji nikad iz bliza nisu vidjeli sto znaci napraviti igru (film, pjesmu, fotografiju, etc...)

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
15 godina
neaktivan

ma smiješni ste.. svaka malo bolja igra zaradi čudo para. to što investitori misle da bi bez piratstva mogli izvući pokoju 6 znamenkastu cifru više ne mora imati veze sa realnošću.

sa druge strane kada izbace fail proizvod (što je onaj češći scenarij) krive pirate za lošu zaradu. da vidiš pirati su krivi što su ljudi skinuli igru i probali i svima rekli da qrca ne valja.. hmm ima smisla kad bolje razmislim.

na stranu trud.. trud treba za svaki konstruktivni rad. dok netko stvara nešto, čitaj modelira, programira, dizajnira itd., ja svoje radno vrijeme provedem implementacijom hardverskih/sistemskih rješenja i održavanjem istih.. po čemu se naš rad razlikuje.. e sad.. ukoliko korisnik nije zadovoljan mojim poslom, naći će drugog izvođača i njemu dati pare. možda je glup primjer, ali jako dobro primjenjiv.

sjetite se starih vremena kada su npr na konzolama izlazile igre na cartridgeima. nije bilo patcheva, nije bilo bugova, a nije bilo ni pirata.. kvalitetne igre su se prodavale kao i danas, smeće nije.

danny je spomenuo blizzard. oni definitivno jesu najpametniji. znaju napraviti hype, znaju napraviti igru, i prije svega znaju ubrati lovu za nju. nema to veze sa cloudom i piratstvom.

ubaciš online elemente, interakciju sa drugim igračima i razmjenu virtualnih dobara ZA PRAVE PARE i još pereš proviziju na tome. koliko god se nekim igračima to ne sviđalo, to je biznis. da su pravi baje još bi ga napravili free to play do 10-og lvla, pa onda kupiš igru online.

nisam ga još kupio.. pusti ću malo da hype splasne i vidjet ću kako igra diše nakon mjesec dana {#} možda ga netko od ekipe i kupi, pa čujem sve iz prve ruke.. čak mi nije gameplay upitan, nego više kako su riješili balans online igranja itd itd..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nine kaže...

ma smiješni ste.. svaka malo bolja igra zaradi čudo para. to što investitori misle da bi bez piratstva mogli izvući pokoju 6 znamenkastu cifru više ne mora imati veze sa realnošću....

u prilog ovoj tezi ide trzisna situacija u Francuskoj nakon izglasavanja onog njihovog debilnog zakona. Piratstvo se dosta smanjilo ali, gle cuda, smanjila se i prodaja legalnog softwarea i igara. dok sve druge grane biljeze kakav takav rast nakon izlaska iz onog prvog udara krize prodaja softwarea naglo pada nakon usvajanja zakona. ne znam kako u ovo uklopiti ideju da je pirat skidanjem neke igre izdavaca ostetio. Pirati su ko insekti na polju. Uniste dio usjeva ali njihova korist za to polje je daleko veca od stete.

Imam stan u Zagrebu u Brozovoj s cijeg balkona se dobro vidi stadion u Kranjcevicevoj (ne vidi se jedan gol i do peterca). Jednom sam gledao utakmicu i bas mi je pala na pamet tema o piratstvu. Izvanredna analogija. Gledam ljude na stadionu koji su kupili karu. Ja besplatno gledam utakmicu sa svog balkona. Ne vidim jedan gol (ko kad sa piratskom igrom ne mogu igrat multyplayer ili kakav DLC).

Da ne vidim stadion sa balkona sigurno ne bi kupio kartu i otisao na utakmicu, nije mi toliko zanimljiva. Da igra Zagreb-Hajduk otisao bi bez obzira sto s balkona mogu vidjet skoro sve.

Jesam li ja time ostetio NK Zagreb? Jesam li pirat. Trebam li imati kakve moralne dileme? Mozda da uopce ne izlazim na balkon kad je utakmica :)

U biti analogija je idealna. NK Zagreb naplacuje predstavu na svom stadionu. Ja besplatno konzumiram njihov proizvod zato jer to mogu. Da su podigli tribinu koja bi mi zaklanjala pogled (da su izdavaci igre napravili dobru zastitu) jedini izbor bi mi bio kupiti ili ne kupiti kartu (igru) i ja je u 99% slucajeva ne bi kupio a ako sam slucajno tu kad igra Hajduk kupio bi je ovako i onako.

A da ja na tome pocmem zaradjivati tj. dovoditi ekipu na svoj balkon i to im naplacivati po 5 kuna (prodavati piratski software, koristiti piratski software u poslu ili na bilo koji nacin izvlaciti materijalnu dobit iz toga) trebalo bi me biti sram i stid i naplatiti mi kaznu ili me zatvoriti.

17 godina
neaktivan

“Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem. For example, if a pirate offers a product anywhere in the world, 24 x 7, purchasable from the convenience of your personal computer, and the legal provider says the product is region-locked, will come to your country 3 months after the US release, and can only be purchased at a brick and mortar store, then the pirate's service is more valuable.

Most DRM solutions diminish the value of the product by either directly restricting a customers use or by creating uncertainty. Our goal is to create greater service value than pirates, and this has been successful enough for us that piracy is basically a non-issue for our company.

For example, prior to entering the Russian market, we were told that Russia was a waste of time because everyone would pirate our products. Russia is now about to become our largest market in Europe."

-Gabe Newell

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 22:49 (ZC_Someone).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
13 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Nitko te ne prisiljava na kupovinu igara. Ako nećeš igrati onda nemoj ni piratizirati. Jer bez obzira što ti "isprobavaš" igru, ti svejedno konzumiraš njen sadržaj i onda si dužan to platiti.

Prisiljava me zakon, zar ne? E sad, budući da me isti taj zakon ne štiti od lošeg proizvoda i lažnog marketinga izdavača, jedini način je da zaštitim samoga sebe kao kupca.

Nine je dobro rekao:

nine kaže...

@kapiten soap

jeli kupuješ auto bez da ga provozaš? ako da *clap clap*

Čisto sumnjam da je netko došao u salon i kupio auto na blef. Ali autoindustrija je tu već nekih 150 godina i naučili su da kupcu trebaju pružiti određenu uslugu, informacije i razinu kvalitete. Dosta izdavača igara još nije usvojilo gradivo. Kupit igru na neviđeno je kao otić u Tabor da duhovnu obnovu, skopčat se s malom koja je djevica od 28 godina kao i ti, držat se za rukice i molit da će sve bit dobro sljedećih pola godine i seksu pristupit tek nakon vjenčanja. Meni nema apsolutno nikakve logike, ali ima škvadre koja i tak funkcionira. To each his own.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

i što, da djete gladuje 8 tjedana u školi kako bi kupilo diablo ili da žica tatu da kupi na kredit i još se malo zaduži?

mišljenja sam da bi igre bar djeci trebale biti puno, puno dostupnije i to baš ove popularne i in koje svi žele igrati i koje ako nemaš si papak i šikaniraju te vršnjaci, također i igraći hardware

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice