Optima telekom dostupna u cijeloj Hrvatskoj

poruka: 123
|
čitano: 44.053
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Optima telekom dostupna u cijeloj Hrvatskoj

Evo ja sam 2 godine na Optimi. Srednje veliko selo blizu Vinkovaca. Prije Optime sam bio na T-comu, centrala od kuće cca 200m ali linija je bila očajna jedva pola megabita. Nakon prelaska na Optimu dobijam punu brzinu i parica je sada SNR Margin 14.0/9.5 db, Line Attenuation 3.0/2.3 db, Data Rate 19304/1037 kbps. Cijena računa se prepolovila sa 400 na cca 200-220kn. I što se tiče pogodnosti postojećim korisnicima, nakon isteka ugovora, nudili su besplatni net i besplatni telefon sa određenom količinom minuta 3 mj. ako potpišem još 24 mj. Odbio sam jer jednostavno želim biti "slobodan". Sve u svemu više nego zadovoljan.

16 godina
neaktivan

znači onda ovo što je dostupno u cijeloj rh, to je optistream? jel to onda preko t-comove parice il šta? Neodlucan

Atomska bubamara
15 godina
neaktivan

Da vam pravo kažem i nije ovo neka bogzna kakva fora. Ja sam uzeo prošli mjesec novi ADSL u T-comu (10 Mbps, flat) i košta me 280 kn mjesečno. Tako nešto je u Optimi 230 kn što je 50 kn jeftinije. Međutim, ja sam u T-comu dobio i mobitel koji sam prodao za 800 kn, pa ta razlika više i nije neka bogzna kakva (pogotovo jer ja lovu imam danas, a ne za 2 godine). Mislim da alternativci moraju ponuditi neke fora usluge (HDTV, igranje preko IP TV-a) da bi me zainteresirali. Jedini koji mi je veća fora od T-coma je Iskon jer ima snimalicu 24 sata, dobar uređaj i još možeš gledati sve preko iPhona/iPada.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i na stranicama njihovi mse pojavila navedena usluba "OtiSteam" 

http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/optistream

0 0 hvala 0
16 godina
imba kaže...

Ja sam skinu račun za 200kn od kad sam prešao s t-scuma, tj. mogu si komotno svaki drugi-treći mjesec uzeti hard, a ne čekati da mi ga da banda lopovska "pokloni". 

Ja sam na optimi, optima je jeftina, pređi na optimu, odhebi t-com i pređi na optimu...... halooooo ?

Ti si vjerojatno na OptiDSL-u što meni nije dostupno..... OptiStream je nešto posve drugačije i pitanje je isplatili mi se

Dakle, nije dovoljno reći ja sam na optimi, pređite svi..... bitna je usluga, a ova OptiStream baš i nije privlačna

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
17 godina
Digital26 kaže...

Sad mi na kraju ništ nije jasno: da li se uz tu cijenu još plaća i dodatno T-comu ili?

16 godina
kule kaže...
Digital26 kaže...

Sad mi na kraju ništ nije jasno: da li se uz tu cijenu još plaća i dodatno T-comu ili?

Sve ti je isto, razlika je samo ta sto ces imati adsl od Optime..... sada placas max adsl brzinu i promet, ako odaberes uslugu Optistream to ces placati optimi po nesto povoljnijoj cijeni

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
15 godina
neaktivan
kule kaže...
Digital26 kaže...

Neznam ni ja brate, ali ja mislim da na ovo ide ona preplata od 73 KN. Ovo je nešto slično Iskon HR  DUO paketu. Bilo bi super da je tu ukljucena i preplata. To bi onda bilo (za ovaj paket 4Mbps/FLAT)  150 Kn internet i preplata + razgovori ako si na Optimi , ali čisto sumljam. Mora i t com imati udio u ovom kolaču nažalost :-(

15 godina

Nakon što sam odlučio provjeriti dostupnost ovo mi je došlo.

Ja sada ne znam šta to znači.  Dali mogu imati Optimu, ne mogu ili tek za neko vrijeme mogu imat?  {#}

www.facebook.com/Battlefield3.Info
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam par pitanja...

1. Da bi uzeo OptiStream uslugu, moram li biti BEZ ugovorne obveze za MaxADSL od T-Coma?
  2. Prema onome PDF "pismu", usluga za OptiStream Flat 10240/512 kbps bi me došla 235,43 kn, uključujući PDV. Je li to sve ili moram plaćati još nekakvu naknadu i sl.?
  3. Što je bolje, prebaciti telefon na Optimu ili ostati na T-Comu?
NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 18:05 (gta_4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Da vam pravo kažem i nije ovo neka bogzna kakva fora. Ja sam uzeo prošli mjesec novi ADSL u T-comu (10 Mbps, flat) i košta me 280 kn mjesečno. Tako nešto je u Optimi 230 kn što je 50 kn jeftinije.

Problem je sto Optima na nekim mjestima koristi T-Comovu infrastrukturu, te im mora placati najamninu. T-Com naravno tu najamninu odrzava dovoljno visokom da alternativni provideri ne mogu ponuditi drasticno jeftinije usluge bez da se svjesno bacaju u gubitke. Tako da, ako Optima ili neki drugi provider nisu do tebe provlacili vlastite kablove, gotovo ti je svejedno jesi li kod T-Coma ili negdje dalje.

Istina 50 kuna je 50 kuna, ali moze to i bolje, a nadam se da i hoce ;)

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina

OptiStream, ova usluga je dosla ocigledno prije par dana, koji tjedan........ nije bitno....

Jeste li primjetili da su brzine i paketi isti kao kod t-coma (slabiji paket basic je 1gb kao kod t-coma)? samo su druge cijene..... tu mi nesto smrdi, oke mozda je jeftinije preko OptiStream, ali ima nesto jos zanimljivije hmm

Nekako sumnjam da ce t-com u skoro vrijeme promijeniti svoje brzine/pakete/cijene, dosada su to mijenjali cesto. Vec duze vrijeme nema nikakvih promjena, sada je jos i dosla ova nova usluga od Optime tako da, sumnjam da ce sada/uskoro t-com poboljsavati svoju vlastitu uslugu jer bi to znacilo da bi po necemu bio bolji od Optime sto je nezamislivo jer je Optima uvijek bila i bit ce jeftinija od t-coma, drugim riječima, ako t-com nesto promijeni na bolje onda ce ih slijediti i Optima. Po mojem misljenju, bilo bi glupo mijenjati svoju uslugu (OptiStream) za par dana/mjeseci, a tek je dostupna prije par dana lol. Izgleda da su se Optima i T-com na neki nacin dogovorili/nagodili

Po mojoj procjeni, necekati cemo se mi jos dugo dok t-com ne promijeni cijene, brzine i promet, fuck that....

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 18:13 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ferritin kaže...

Ja sada ne znam šta to znači.  Dali mogu imati Optimu, ne mogu ili tek za neko vrijeme mogu imat?  {#}

Mislim da ti je dostupna, za svaki slucaj reci di zivis, mozda postoji neki forumas koji zivi u istom gradu kao ti i koristi OptiDSl

gta_4 kaže...

Imam par pitanja...

1. Da bi uzeo OptiStream uslugu, moram li biti BEZ ugovorne obveze za MaxADSL od T-Coma?
  2. Prema onome PDF "pismu", usluga za OptiStream Flat 10240/512 kbps bi me došla 235,43 kn, uključujući PDV. Je li to sve ili moram plaćati još nekakvu naknadu i sl.?
  3. Što je bolje, prebaciti telefon na Optimu ili ostati na T-Comu?

1. Sigurno ne smijes biti vezan ugovorom, koji je smisao onda ugovora kojeg si potpisao s t-comom? inace, mozes raskinuti ugovor ako si vezan istim, ali onda placas kaznu koja iznosi nekih 600-1200 KN (nisam siguran, neka ti netko drugi kaze tocno)

2. Ne bih znao, s jedne strane usluga nebi imala smisla ako bi placao jos nekakve dodatne troskove (ispalo bi jos skuplje od t-coma). Medutim, mnogi govore kako bi opet placao neki vrag xD (sto po meni nema veze s logikom), sad tko tu koga hebe nez

3. Bolje je na Optimu, barem se meni isplatilo

17 godina
Digital26 kaže...
kule kaže...
Digital26 kaže...

Neznam ni ja brate, ali ja mislim da na ovo ide ona preplata od 73 KN. Ovo je nešto slično Iskon HR  DUO paketu. Bilo bi super da je tu ukljucena i preplata. To bi onda bilo (za ovaj paket 4Mbps/FLAT)  150 Kn internet i preplata + razgovori ako si na Optimi , ali čisto sumljam. Mora i t com imati udio u ovom kolaču nažalost :-(

Na to ciljam i ja al ko će ga znat. Još jedna stvar ima kod usluge ADSL Traffic gdje piše da T-com omogućuje pristupne brzine, a ovdje se oni nigdje ne spominju. Stvarno neznam...

15 godina
lovac82 kaže...
Ferritin kaže...

Mislim da ti je dostupna, za svaki slucaj reci di zivis, mozda postoji neki forumas koji zivi u istom gradu kao ti i koristi OptiDSl

Zivim u Zagrebu/Kobiljak. 

www.facebook.com/Battlefield3.Info
15 godina
neaktivan

Onda si mi susjed i neznam gdje je problem...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina
neaktivan

ne znam sta vam nije jasno. Koristi se sve od tcoma, samo je router od optime i username koji se dobije za spajanje. Znaci tu niti tcom niti optima fizicki nista ne rade na centrali da bi neko prebacili, zato su tamo tcomove brzine.

Jednostavnije, kako je do sada bilo za korisnike koji nisu mogli dobiti optimu full uslugu imali su izbor placanja adsl prometa optimi (ili razgovora ) a pretplatu tcomu, e sad sa tim optistreamom se placa i pretplata i promet optimi. Tcomu placate telefon i dalje, dakle pretplatu i razgovore koje napravite, a sve sto se tice adsla ide optimi.

i routeri ce radit na annex b naravno

ehm da, zaboravih, ovo nema smisla uzimat ako vam je optima dostupna na lokaciji :S

i ono na stranici za provjeru je jos uvijek provjera za to, a optistream moze dobit bilo tko ko ima tcom

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 16:23 (FX_09).

1 0 hvala 0
16 godina

U prijevodu, OptiDSL je jedina prava usluga, drugo je sve mazanje ociju

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

optima je od prije 2 tjedna dostupna u cijeloj hrvatskoj, samo se razlikuje po 03, i 03+ paketima.... tako da i slatina i pozega i cijela hrvatska moze dobit optimu. za detalje PP. :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zašto PP, napiši da svi vide

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

4 0 hvala 0
15 godina

cekajte koliko bi mene onda izaslo mjesecno da sad predem na optimu ako je ima u sugavom stinjanu(pula)

znaci 10mbps flat i jos telefon.

Mislio sam cekat iskon da dode do mene jer mi je 250kn telefon plus flat plus 10mbps a sad placam 250kn za flat i 4mbps i telefon kod t-coma

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dondo23 kaže...

optima je od prije 2 tjedna dostupna u cijeloj hrvatskoj, samo se razlikuje po 03, i 03+ paketima.... tako da i slatina i pozega i cijela hrvatska moze dobit optimu. za detalje PP. :))

I mene zanima , napiši opširnije o čemu se radi.

17 godina
dondo23 kaže...

Daj neki link,info. U dijelu Požege u kojem ja živim (na sajmištu), Optima je nedostupna dok je u centru dostupna.

14 godina
dondo23 kaže...

ajde piši sad mi 3.11.11 ističe t com ugovor nakon 2 godine,tako da ga ne moram produžiti,da vidim el dostupna tamo di ja živim!

14 godina
neaktivan

Komplicirate... Ono što je potrebno ovdje je management informacija. Dakle, sve što sam pročitao može se svesti na par jednostavnih rečenica, tj. na najbolju kombinaciju usluga koje se nude.

Ja, nažalost, nemam vremena ulaziti u analize, ali definitivno se mogu prikupiti sljedeći parametri:

(pošto većina korisnika ima paket usluga koji uključuje fiksnu liniju, TV i internet, trebalo bi se osvrnuti na sve tri komponente)

1. Koji od ponuđača nudi najbolji omjer cijene/usluge za fiksnu liniju?

2. Koji od ponuđača nudi najbolji omjer cijene/usluge za TV?

3. Koji od ponuđača nudi najbolji omjer cijene/usluge za internet?

4. Koji od ponuđača nudi najbolji omjer cijene/usluge za kupnju paketa gornjih usluga?

5. U slučaju da se najbolji ponuđači razlikuju po nevednim komponentama, postoji li mogućnost kombinacije usluga od više pnuđača?

6. Ako je odgovor na 5.pitanje DA, koja je najbolja kombinacija ponuđača uz omjer cijene/usluge za navedene komponente?

Iz gore navedenih pitanja može se sastaviti jednostavna tablica s "ocjenama" ponuđača za svaku komponentu.

U slučaju da je odgovor na 5.pitanje NE, automatski najbolja ponuda je ona iz odgovora na pitanje 4.

Ako u jednadžbu ubrojimo i povrate informacije od korisnika (feedback), onda dodajemo subjektivnost u ukupno ocjenjivanje ponuđača/usluge što nikako ne pridonosi sveukupnom rješavanju problema, ali daje nam bolju predođbu o tome koja usluga "curi" i na kojim mjestima. Za ukomponiranje feedback-a možemo jednostavno na svako pitanje uključiti i ovaj parametar na način da u omjer cijena/usluga, pod "usluga" ubrojimo i prosječnu ocjenu postojećih korisnika te usluge. Na taj način pojednostavljujemo bodovanje gore navedenih komponenti.

Nakon odgovora na pitanja i sastavljanja tablice, može se odmah iščitati koja kombinacija (u slučaju pozitivnog odogovora na 5. pitanje) je najbolja, tj. koji ponuđač nudi najbolji paket usluga (u slučaju negativnog odgovora na 5. pitanje).

Ovaj se postupak može provesti za bilo koju razinu usluge pa tako možemo na početku odmah odrediti ograničenja. Naprimjer, "novčani limit od 200kn" ili "flat rate + barem 4Mbps brzina dl-a" ili "Cijena do 250kn + barem 50 TV kanala". Pitanja i dalje ostaju ista samo bi objašnjenje počinjalo s: "U kategoriji do 200kn najbolji omjer cijene/usluge pruža..." ili "U kategoriji flat rate + 4Mbps brzine dl-a najbolji omjer cijene/usluge pruža...".

Sry ako sam otišao predaleko xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znaci, optima je postala dostupna u cijeloj hrvatskoj od prije 2 tjedna. postoje o i o+ paketi(ovisi na kojem ste podrucju). 

npr o3+ gdje je ukljucen flat net(4mbps)+tel s 500min+IPTV s 75programa dodu 272,11kn., a o3 je kad je optima dostupna u cijelosti(ull) i isti je paket samo kaj imas 100minuta na telefonu i dode 262,11kn... svakako je o3+ po meni bolji jer imas vise minuta na tel...s tim da ti je net brzi ako se uzme i tv...  znaci bilo koje selo,grad u hrvatskoj je dostupno za optimu... ako nekog nesto zanima neka posalje broj telefona i mobitela  PP pa cemo se cut i tocno vam rec dali ste na O ili O+ podrucju..-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a stp se tice iskona oni ce postat dostupni u cijeloj hrvatskoj tam negdje u 12mj, tak sam bar cuo...

17 godina
dondo23 kaže...

znaci, optima je postala dostupna u cijeloj hrvatskoj od prije 2 tjedna. postoje o i o+ paketi(ovisi na kojem ste podrucju). 

npr o3+ gdje je ukljucen flat net(4mbps)+tel s 500min+IPTV s 75programa dodu 272,11kn., a o3 je kad je optima dostupna u cijelosti(ull) i isti je paket samo kaj imas 100minuta na telefonu i dode 262,11kn... svakako je o3+ po meni bolji jer imas vise minuta na tel...s tim da ti je net brzi ako se uzme i tv...  znaci bilo koje selo,grad u hrvatskoj je dostupno za optimu... ako nekog nesto zanima neka posalje broj telefona i mobitela  PP pa cemo se cut i tocno vam rec dali ste na O ili O+ podrucju..-

Dakle,dostupna u cijeloj HR bez obzira na t-com,plaćanje njihove pretplate?

14 godina
neaktivan

Razgovarao sam sa sluzbom za korisnike.

Dostupni su svima ali...

1. brzine za 3u1 usluge su ogranicene na 2 Mbps (za mjesta gdje nemaju svoju infrastrukturu i vezano je opcenito za pakete u kojima se nudi TV)

2. internet + tel su ogranicene na 4 Mbps (za mjesta gdje nemaju svoju infrastrukturu)

3. moze se uzeti i veca brzina s flat rate ali se onda i dalje kombinira usluga s T-Com pa je isplativost prelaska upitna.

Moj savjet svima kojima Optima nije dostupna  na vlastitoj infrastrukturi:

Pricekajte, ne potpisujte ugovore. HAKOM na stolu ima zahtjev da se javna mreza (prisvojena mreza od strane T-Coma) omoguci svim operaterima na koristenje uz placanje pausala, a ne po zauzetoj parici kao do sada. Dodatno, uskoro zavrsava prilagodno razdoblje za operatere gdje vise nece moci uvjetovati jednu uslugu drugom uslugom - zakon je donesen, a prilagodba je do kraja godine.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
New_One_2011 kaže...
1. brzine za 3u1 usluge su ogranicene na 2 Mbps (za mjesta gdje nemaju svoju infrastrukturu i vezano je opcenito za pakete u kojima se nudi TV)

2. internet + tel su ogranicene na 4 Mbps (za mjesta gdje nemaju svoju infrastrukturu)

3. moze se uzeti i veca brzina s flat rate ali se onda i dalje kombinira usluga s T-Com pa je isplativost prelaska upitna.

Eh, ovo je razočaranje - mislio sam da će se nekako do kraja 2011. u ovoj zemlji moći imati samo brzi ADSL za do 20€ mjesečno... :(

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice