Nove ploče iz ASRocka -> napad na treće mjesto.

poruka: 82
|
čitano: 20.924
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

kakav je to stabilan bios?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nove ploče iz ASRocka -> napad na treće mjesto
C.J.B. kaže...

kakav je to stabilan bios?

Pod rijeci "stabilan" sam mislio da nema bugova, tj da za ploču netreba izači 15 biosa da bi tek onda bila normalna!

15 godina
protjeran
zeroname kaže...

Koji od navedenih proizvođača matičnih ploča ima najbolje biose tj. najstabilnije!

Hvala!Izlanuo se

Niti jedan...

FoxConn iliti Hon Hai radi najbolje BIOS-e.

Radi update samo radi podrške procesora, i to max jednom godišnje.

Ali zato im BIOS-i ni ne nude preširoke palete opcija.

Ali ipak je to Hon Hai, kvalitetnije i izdržljivije nećeš naći.

Recimo MSI ploče često imaju KVZ ili KTZ kondezatore koji su smeće,

također i Gigabyte, ali me čudi što na istoj ploči uz KVZ/KTZ kondezatore

stoje i Rubyconi, koji su jedni od najboljih, ako ne najbolji mokri kondezatori.

Bolje da su stavili sve srednje kvalitete, tipa OST kondezatore, nego pola vrhunskih a pola smeća.

Kad radiš vrhunsku ploču, ili je sve vrhunsko, ili to nije vrhunska ploča.

Hon Hai (FoxConn, LeadTech, itd, sve njihov brand) si to nikad neće dopustiti.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

ASRock i dalje nastavlja sa izdavanjem High End ploča.

Odlučno su odlučili zauzeti 3. mjesto u svijetu MBO brandova.

Trenutni poredak bradnova:

1. Asus

2. MSI

3. Gigabyte

4. ASRock

5. EVGA

Koji uzas od liste... Bas me zanima koga ce moja karma slijedeceg unistiti buduci su propali svi do sada moji najdrazi (citaj kupovani) brandovi po pitanju MBO-a.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Uostalom, danas bi već trebao biti standard da svaka high end ploča ima CMOS gumb na stražnjoj strani,

u bilo kojem obliku.

Abit je to imao prije 5 godina, DFI prije dvije, ASRock od prošle godine,

Asus samo na ROG pločama, zašto nebi i Gigabyte i MSI uveli takve opcije?

Pa gigabyte to ima vec duze vrijeme. Ne znam tocno koliko. Evo slike X58-UD5

Moja nazalost nema.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Zašto uvjek kopiraš drugi bios na prvi?

Tj. zašto reflashash?

Zar ti nije resetiranje BIOS-a brže?

Ili jumperom, ili direktno iz BIOS-a loadanje safe defoultsa?

Mislim, manje je rizično nego X puta reflashati BIOS.

Uostalom, danas bi već trebao biti standard da svaka high end ploča ima CMOS gumb na stražnjoj strani,

u bilo kojem obliku.

Abit je to imao prije 5 godina, DFI prije dvije, ASRock od prošle godine,

Asus samo na ROG pločama, zašto nebi i Gigabyte i MSI uveli takve opcije?

Jednostavno i bezbolno...

A što se tiče BUG-ova u BIOS-u, to nema veze dali je ploča High End ili ne.

Hardwareski team i programerski tim rade gotovo odvojeni. I kod gomila različith ploča,

dešavaju se greške radi copy/paste core-a svakog BIOS-a.

Recimo 890FX UD5 i UD7 imaju gotovo isti BIOS, makar su obje totalno različite ploče.

Ali kad učitaš u AWARD editor i jedan i drugi BIOS, i pogledaš,

razlikuju se drastično.

MSI to CMOS dugme ima odavno. Na mojoj MSI P45 NEO2-FR je postojalo sa stražnje strane.

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/msi-p45-platinum_2.html

Radio, ne radio, svira radio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 1:53 (boxer).
16 godina
neaktivan

Vi tupite o BIOS-u i neznam čemu sve ne koliko očete, al ASUS i GIGABYTE su pojam za High End segment, a to pokazuje i koliko su njihove ploče zastupljene na HWbot overclockerskoj ligi.

Svaka High End ploča od Gigabyte-a i Asus-a ima bogat BIOS prepun opcijama koje če znati iskoristiti samo najzahtijevniji, ASrock je dobar, al ne toliko dobar da bi u High end segmentu ozbiljno ugrozio ASUS-a ili Gigabyte-a.  Za ploče vrijedi sam jedna stvar: Koliko para toliko muzike. Neš ti nač ozbiljnu Ocersku ploču ispod 1000kn, a posebice ne za P55,X58 i 890FX čipsete.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zato je UD9 od 700$ pola koplja lošija od Asus ploče koja košta 300$.

Dakle Gigabyte je precijenjen.

Ali i Asus i Gigabyte su igračka nasprem EVGA ploča.

To što je na HWbot-u Asus najzastupljeniji, ne znači ništa.

Zašto? Zato što za 10Mhz više nedam 1500kn više...

Uostalom, umjesto da ploču platim 1500kn više, kupit ću si radije

više RAM-a, bolji CPU, bolju grafiku, bolje napajanje...

I proći ću bolje nego sa pločom od 5k kn...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Zato je UD9 od 700$ pola koplja lošija od Asus ploče koja košta 300$.

Dakle Gigabyte je precijenjen.

Ali i Asus i Gigabyte su igračka nasprem EVGA ploča.

To što je na HWbot-u Asus najzastupljeniji, ne znači ništa.

Zašto? Zato što za 10Mhz više nedam 1500kn više...

Uostalom, umjesto da ploču platim 1500kn više, kupit ću si radije

više RAM-a, bolji CPU, bolju grafiku, bolje napajanje...

I proći ću bolje nego sa pločom od 5k kn...

Od kud ti to. Uostalom svijetski rekordi večinom padaju na UD9 koliko vidim na HWbotu. Samo treba LN2 i da vidiš šta ta "ploćica" radi.

To što su Asus i Gigabyte najzastupljeniji znači sve i vidi se tko je gazda u High End segmentu.

Neda mi se više raspravljati jer vidim da si veliki Hater Gigabyte-a. Neznam zašto, al OK tvoje mišljenje i ja ga kao takvog poštujem.

Kako nemožeš ti mene uvijerit da je ASrock dobar u High End segmentu, tako ja tebe nemogu uvijerit da je Gigabyte pojam za ASrock u High End segmentu.I sad smo kvit.Namigiva

Uostalom kako znaš da je UD9 pola koplja slabija od(predpostavljam) ASUS-ove RampageIII EXTREME koja je trenutno najača u ponudi ASUS-a?

Si možda isprobao obije ploče? Ako jesi stvarno ti zavidim.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 2:21 (microman).
15 godina
protjeran
16 godina
neaktivan

OVO je bitno, a ne neki testič sa procesorom na 4,4Ghz i Vcore naponom od 1,40v. To i ja sa svojom postignem.

EVO JOŠ MALO u 3D-u. Također je zanimljivo da je Hicookie več imao svijetski rekord sa 4x GTX480 i EVGA Classified, no evo napravio je drugi sa UD9.

Doduše Gigabyte je pretijerao sa cijenom, al to ionako ne treba brinuti jer ploča nije namijenjena za smrtnike.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 2:33 (microman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Anandtech nije "neki tekstić".

Anand radi review-e još dok sam ja bio u pelenama, a kamoli ne ti.

OC nije sve, OC svakako nije sve u životu.

Ali opet, cijena / kvaliteta = dojam.

A tu se nema šta reći.

Radije dvije EVGA nego jednu GA.

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

A tu se nema šta reći.

Koiko ja znam, ako si htio najbolju ploču za SLI, uzeo bi eVGA. Njihove ploče uvijek dođu s brdom opreme, te su preporučene od NVidia, te mi se sviđaju jer je većina crna. Gigabyte nisam probo, ali mi se ova UD9 čini uz bok eVGA pločama, dobro po meni su pogrješili jer nisu stavili crn-u boju, ili tamnoplavu, ali ipak je cool.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

A tu se nema šta reći.

Nisam rekao da anandtech nije neki testić, več sam rekao da način na koji su testirali tri najače ploče na svijetu nije baš primjeren za takve grdosije. Takve ploče su stvorene za OC i to im je primarna namijena, Znači da pružaju što veče i stabilnije napone, da podržavaju što veče temeljne taktove,što bržu memoriju i što bržu PCI-e Sabirnicu. Snaga takve ploče nemože doči do izražaja pri 4,4Ghz kojih ja mogu postaviti i vrtit na svojoj ploči koja me je usto došla 1300kn. Mislim da nečeš kupit Asus-ovu RampageIII Extreme kako bi sa njome igrao Crysis.

I'll be back
16 godina
protjeran
microman kaže...
dokly kaže...

ja sad imam asrock plocu prije nje asusa p5qpro turbo a prije asusa abiticu ab9pro.. imam samo rijeci hvale a da nepricam o cijeni i kolicini opreme, stabilnosi pri oc-u.. i lakoce dostizanja istog.. pre pre jednostavno doc na 4.2ghz.. ako sve bude dobro ostajem definitivno sa njima i dalje..

i da support im je fantastican!!!Cool

E ovo je super. Ajde probaj poštelat ovakve postavke kave sam ja poštelao na svojoj Gigabyte P55-UD5 ploči. Ako uspiješ onda ASrock doista daje isto za manje para, a ako nemožeš onda ipak ASrock ne daje isto za manje para. Dam se kladit da češ muku mučit več na 210Mhz BCLK, ako uopšte dođeš do 210Mhz. Također sutra ču ti postat CPU-Z validaciju sa RAM-om na 2600Mhz, a baš me zanima dal tvoja ploča može bootat sa toliko brzim RAM-om.

A ovo za support fakat nebi znao jer sa Gigabyticama mi nikad nije trebao Smijeh

E da još jedno pitanje. Jel tvoja ploča ima dva BIOS čipa?

I zanima me dal imaš otkuljčan turbo Množitelj?

ASrock je dobar za mainstream tržište, al u High Endu trenutno nema šta radit protiv ASUS-a i Gigabyte-a.

ploca ima def presetove za oc koje stavis u biosu i rade za divno cudo.. imas oc preset 4.2ghz save exit i dela.. jedino kaj sam spustio voltazu na procu jel ocito da netreba tolika na mom primjerku..   mnozitelj je otkljucan do 21 ako to mislis.. ima tonu voltage opcija cak i vise nag na mom prijasnjem asusu   koja je isto bila zvjer.. za memu me bas i nije briga jel je potpuno nevazno.. radila ona meni na 1600 il na 2600 ja veci framerate necu dobit u igri..(a i to prvenstveno ovisi o memoriji)     btw nasao sam na you tube-u di lik boota na 5ghz na ovoj ploci na zraku u windowse(..pa tko zna)

17 godina

Ja na svom starom kompu imam asrock i još uvjek radi bez problma - već 4 godinu. Nisu loše ove nove matične.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dokly kaže...

ploca ima def presetove za oc koje stavis u biosu i rade za divno cudo.. imas oc preset 4.2ghz save exit i dela.. jedino kaj sam spustio voltazu na procu jel ocito da netreba tolika na mom primjerku..   mnozitelj je otkljucan do 21 ako to mislis.. ima tonu voltage opcija cak i vise nag na mom prijasnjem asusu   koja je isto bila zvjer.. za memu me bas i nije briga jel je potpuno nevazno.. radila ona meni na 1600 il na 2600 ja veci framerate necu dobit u igri..(a i to prvenstveno ovisi o memoriji)    btw nasao sam na you tube-u di lik boota na 5ghz na ovoj ploci na zraku u windowse(..pa tko zna)

Volio bi kad bi usporedio tvoju ploču i moju ploču, znači koja ima veči max BCLK(to je praktički najbitnije) jer ako ti ploča dobro podnosi visoke napone bez beda dostigneš 230Mh, al ako ploča ne podnosi visoke napone onda zaboravi na bootanje. Svak i7 860 ima množitelj do 21x, no neke ASUS-ove i Gigabyte imaju opciju za otključavanje turbo množitelja i max je tada 22x. Netko je rekao da ASrock za manje love daje isto, pa čisto želim vidjeti dal je to istina. Imaš moju CPU-Z validaciju pa ti postavke nebi trebalo biti problem podesiti.

Uglavnom BCLK je na 230Mhz, Množitelj je na 19x, Vcore napon je na 1,44v, VTT napon je na 1,58v, Napon RAM-a je 1,64v i množitelj QPI/DMI sabirnice je na 32X.

I'll be back
16 godina
protjeran

moja ploca radi na 4.2ghz bez problema.. ima sata 6gb/s i usb 3.0 podrsku.. sli crossfire ..(ploca je jedna od brzih u testovima) niti jedan asus ni gigabyte to nenudi za 1100 kn.. tocka.. ja volim asus, gig, msi.. ali razum prevladava pa je  asrock nova ljubav..

Smijeh

asrock p 55 deluxe 3 u admu kosta 1145kn a gigbyte p55ud5 1500 kn.. za ono sto nudi meni je bilo puno dat   vise i nevrijedi tolko para. a razmatrao sam je pri kupnji..  

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 8:57 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije važno tih 4,2Ghz jer to ovisi o procesoru, a ne o ploči. Mene samo zanima usporedba max BCLK(temeljni takt) na tvojoj ploči i na mojoj.

Pa valjda znaš do kuda poteže tvoja ploča. Znači ni manje ni više zanima me koliko si uspio dobit. Moja radi na 230Mhz, a može i na 232Mhz, al onda ništa od bencha. Ajde nabaci jedan screenshoot CPU-Z da vidimo koliko može potegnuti.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo Gigabytove ploče koja je na BUG-ovom testu ostvarivala indentične rezultate kao moja UD5, a zove se P55A-UD4.

Između moje i te UD4 je samo razlika u hlađenju, moja ima toplovodne cijevi od MOSFET-a do SouthBridge-a, a ova ima samo MOSFET.

Također ova jeftinija(1300kn) ima USB 3.0 i sata sučelje propusnosti 6Gb/s, i ima potpuno jednaku regulaciju napajanja kao moja UD5.

Sad pitam po čemu to tvoja ASrock daje više nego ova P55A-UD4?

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

neznam dokle poteze ploca imam ju tek koji tjedan.. meni je na 3.8 (1.23v) na 24/7 i vise nego potrebno ..kad se budem igrao pa postam.. jos sam uvijek noob za oc na i7 platformi..

don kihotty evo clear cmos gumbic na p55deluxe3 :

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 9:20 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...

ASrock je dobar za mainstream tržište, al u High Endu trenutno nema šta radit protiv ASUS-a i Gigabyte-a.

nije neki veliki oc nije neki veliki oc
[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Lollik91][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Lollik91.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan

Gigabyte je prestigao ASUS te je on sad prvi, zasluženo.

Kod ASUSa mi se nikad nisu sviđale njihove bahate cijene, uvijek plaćam ime bar 200-300 kn kad kupujem nešto od njih.

Gigabyteova UD9 je valjda duplo bolja od R3E. Ok, i cijena je dvaput veća, ali onaj koji traži najjače ne pita za nju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Inače, ovo je bio jedan od prvih valadiniranih 555BE na ASRock ploči:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1089120

Dakle nije sve u ploči, nešto je i u procesoru, i skillu.

Sjećam se kao klinac, dobar majstor će i sa lošim alatom napraviti dobru stvar.

dokly kaže...

neznam dokle poteze ploca imam ju tek koji tjedan.. meni je na 3.8 (1.23v) na 24/7 i vise nego potrebno ..kad se budem igrao pa postam.. jos sam uvijek noob za oc na i7 platformi..

don kihotty evo clear cmos gumbic na p55deluxe3 :

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58%20Extreme

Ovo ti je bila prva ploča od ASRocka novog Layouta, serije Extreme.

Kad sam to vidio, rekao sam "pa yebali mater, uvjek Intel dobija bolje ploče,

zašto ništa ne naprave za AMD?".

Prošlo je 4 tjedna, došla je i Deluxica za Intel, za AMD i dalje ništa.

Tek 3 mjeseca kasnije sa najavom novog Chipseta, najavljena je i prva

Extremka za AMD.

Mislim "fala qurcu" već jednom.

Al shvaćam, oko Intela se vrti više love, tako da oni uvjek imaju naj naj ploče

od bilo kojeg proizvođača.

17 godina

OMG opet se vi prepirete...

Onaj nevoli ASRocka, ti braniš ASRock i svaki put isto.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa zaspama mi temu... Belji se

Plaše se, plaše se...

ASRock puše na treće mjesto, a to im ne paše...Cool

17 godina
Don Kihoty kaže...

Pa zaspama mi temu... Belji se

Plaše se, plaše se...

ASRock puše na treće mjesto, a to im ne paše...Cool

Ne kužim taj fanboyizam prema Asrocku...Svaka kompanija od ovih top 5 ima svoje prednosti i mane, to je sigurno. Ti sa sigurnošću ne možeš reči da će AsRock doči na treće mjesto, jer to sve ovisi o tržištu.

No, Gigabyte je što se resursa tiče puno masivnija tvrtka od AsRocka i tržište im je dosta globalnije orijentirano i proizvode daleko više stvari od samih matičnih. Kao kupcu volio bih da Gigabyte izbaci još proizvoda kao i ostale kompanije kako bi cijene išle dolje zbog konkurencije.

Ovo navijanje za jednu firmu je krajnje djetinjasto i nema smisla.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 13:39 (Ad4pt3r).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

OMG opet se vi prepirete...

Onaj nevoli ASRocka, ti braniš ASRock i svaki put isto.

To mi je bilo čudno, jer dosad nisam vidio da se netko svađa zbog matičnih, ali ako ih veseli.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
odjavljen

Ne kužim čemu ova prepirka koja je ploča bolja. Kupiš onu koja je dostupna i zdravo!

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 15:37 (vexx5555).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
EVO kaže...

To mi je bilo čudno, jer dosad nisam vidio da se netko svađa zbog matičnih, ali ako ih veseli.

Ima i takvih. Doduse ima i onih koji pod***u i odu, a ovi se prime...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice