Apple je pobjedio, Samsung mora platiti milijardu!

poruka: 72
|
čitano: 9.077
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 3:14 (bistri).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

Imaju više odvjetnika nego developera, kako neće pobjedit. (nije ni samsung puno bolji)

Ne sviđa mi se ovo patentiranje tehnologija jer se koči razvoj. Bilo bi super da patenti traju godinu i pol te da za to vrijeme oni koji su se prvi sjetili zgrnu lovu a kasnije da svi korste tu tehnologiju. Da nema toliko patenata imali bi puno više "savršenih" proizvoda i više izbora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 1:53 (ruzcheHR).

26 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam ideju - kopiraj, prodaj jeftinije, zgrni lovu i onda traži ukidanje patenata. Da je obrnuto, komentari bi vrvili sa "Apple kopiro', sad plati druže!".

2 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prevelika je to lova da bi je se amerikanci odrekli. Samsung na ovom sudjenju nema nikakve sanse. Da je sudjenje pred nekim medjunarodnim sudom onda bi mozda, ali samo mozda, mogli ocekivati neku nepristranost sudaca i porote. Mozda da sad ovi njih tuze na korejskom sudu ;

11 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije to Samsungu prvi put: Samsung SGH-i607 ili Samsung SPH-A900. Jednostavno vole biti inovativni. ;) Sa RIMom su se nagodili izvan suda. Tko zna koliko su to platili.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Apple je pobjedio, Samsung mora platiti milija
ruzcheHR kaže...

Imaju više odvjetnika nego developera, kako neće pobjedit. (nije ni samsung puno bolji)

Ne sviđa mi se ovo patentiranje tehnologija jer se koči razvoj. Bilo bi super da patenti traju godinu i pol te da za to vrijeme oni koji su se prvi sjetili zgrnu lovu a kasnije da svi korste tu tehnologiju. Da nema toliko patenata imali bi puno više "savršenih" proizvoda i više izbora.

kad vec mislis ovako davati prijedloge oko regulacije patenata, jel mozes racunati i sa time da se neki patenti razvijaju godinama prije nego dodju do trzista? dali mislis da je od otkrica penicilina do njegove primijene proslo godinu i pol? neki appleovi patenti vezani za ipad prijavljeni su 2005. 

a sta bi bilo da se ukinu patenti? ko bi imao motivacije investirati ogrmone kolicine novaca za razvoj necega sto ce onda treci implementirati prakticki besplatno u njegov proizvod? jel to fer? sada ne pricam tu o appleu i samsungu konkretno, nego opcenito. zamisli da radis par godina na nekom programu, svakodnevno ga usavrsavas, i dodjes do razine kada mislis da bi ovaj mogao biti komercijalno uspjesan... neko vidi kako si to izveo, prekopira tvoja rjesenja, plasira proizvod na trziste i digne pare. jel to tebi kao pojedincu koji je ulozio trud ok? ne mozes lupetati gluposti iz kauca i doci do cifre od godine i pol... ovako jer "cini mi se da je to ok vremenski period". poanta je nesto prosrati pa sta bude bude! 

17 godina
neaktivan
kinsif kaže...
ruzcheHR kaže...

kad vec mislis ovako davati prijedloge oko regulacije patenata, jel mozes racunati i sa time da se neki patenti razvijaju godinama prije nego dodju do trzista? dali mislis da je od otkrica penicilina do njegove primijene proslo godinu i pol? neki appleovi patenti vezani za ipad prijavljeni su 2005. 

a sta bi bilo da se ukinu patenti? ko bi imao motivacije investirati ogrmone kolicine novaca za razvoj necega sto ce onda treci implementirati prakticki besplatno u njegov proizvod? jel to fer? sada ne pricam tu o appleu i samsungu konkretno, nego opcenito. zamisli da radis par godina na nekom programu, svakodnevno ga usavrsavas, i dodjes do razine kada mislis da bi ovaj mogao biti komercijalno uspjesan... neko vidi kako si to izveo, prekopira tvoja rjesenja, plasira proizvod na trziste i digne pare. jel to tebi kao pojedincu koji je ulozio trud ok? ne mozes lupetati gluposti iz kauca i doci do cifre od godine i pol... ovako jer "cini mi se da je to ok vremenski period". poanta je nesto prosrati pa sta bude bude! 

Neka patentiraju NAKON što razviju proizvod a ne patentirati neke banalne ideje i čekati dok netko drugi to smisli i napravi a zatim tužiti! Zarada bi trebala ići onome tko prvi izumi a ne onome tko prvi patentira. Sadašnji sustav ide u korist patent trolovima i usporava razvoj i inovaciju.

Vezano uz temu, suđenje je nepošteno i namješteno. Ovdje je opširna analiza ako vam se da čitati: http://www.groklaw.net/article.php?story=20120822133019225

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 3:01 (DragonShit).
17 godina

Americka firma, americki sud {#}

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kinsif kaže...
a sta bi bilo da se ukinu patenti? ko bi imao motivacije investirati ogrmone kolicine novaca za razvoj necega

Samo malo, o čemu mi ovdje pričamo? O kvantnim računalima? Tehnologiji teleportacije? Ili pravokutnom obliku sa zaobljenim uglovima?

Znaš odakle bi motivacija za razvoj dolazila? Od konkurencije. Ako se po ničemu ne ističeš od konkurencije to nije dobro, prema tome svi bi aktivno radili na tome da imaju neki adut u rukavu u slijedećoj iteraciji svojeg proizvoda. Pogledaj si samo komercijalni 3D software, svi kradu ideje jedni od drugih i svake godine svi dobiju neke unikatne mogućnosti + ono što je konkurencija imala u prošloj iteraciji. Tehnologija ide naprijed i svi zadovoljni.

kinsif kaže...

zamisli da radis par godina na nekom programu, svakodnevno ga usavrsavas, i dodjes do razine kada mislis da bi ovaj mogao biti komercijalno uspjesan... neko vidi kako si to izveo, prekopira tvoja rjesenja, plasira proizvod na trziste i digne pare. jel to tebi kao pojedincu koji je ulozio trud ok?

Softverski patenti ne valjaju. Točka. U svijetu bez patenata ne kopiraju samo drugi od tebe nego i ti od njih. U svijetu bez patenata prvi izađeš na tržište sa konkretnom proizvodom i to ti daje prednost dok se ostali muče sa implementacijom tvojeg rješenja. Takav svijet ne potiče sjedenje na patentima poput kvočke i tužakanje svih koji i sami otkriju jednako rješenje za isti problem, nego potiče brzu primjenu otkrivenih tehnologija.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 3:44 (rustweaver).
14 godina
protjeran

Ovo je sumrak pameti.

DerbyCon 2012

11 1 hvala 0
15 godina
Siguran sam da ovo nije kraj, vjerojatno slijedi nova runda. U cijeloj priči profitiraju jedino odvjetnici, krajnji korisnici će imati samo štete.
Stručnjak za odmaganje...

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nedavno sam citao clanak o sudenju gdje su bile i prenesene zavrsne rijeci odvjetnika obje firme. Jednostavno Apple-ov odvjetnik mi se cinio puno uvjerljiviji od Samsungovih. Dodajte jos na to i amaericku porotu i ishod je i vise nego predvidiv..

 -- http://goo.gl/RylEA
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
kinsif kaže...
ruzcheHR kaže...

Ne možeš vječno čuvati neku tehnologiju samo za sebe jer onda ne možeš ni ti koristiti ostale patentirane tehnologije i oblike i ostala sranja. Dakle do čega si došao do toga da ti ne možeš ponuditi dobar proizvod. Ne kažem ja da nije pošteno da onaj tko je nešto izumio da na tome i zaradi i zato bi patenti morali biti vremenski ograničeni. Ja nisam rekao da ih treba ukinuti.

14 godina

Pa patenti i jesu vremenski ograničeni!?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zato je i uveden frand. Sve se moze povoljno licencirati. Sto vise interesenata manje kosta
13 godina
neaktivan
5220 kaže...

Koliko ono? 17 godina za design i 20 za sve ostalo?

Baš lijepo. Posvetit ću svoj život i školovanje pronalaženju načina da hranim ljude za malen novac, patentirati to i onda gledati kako me cijeli svijet moli da pomognem siromašnima.

19 godina i 11 mjeseci.

14 godina
Onjegin kaže...
5220 kaže...

Koliko ono? 17 godina za design i 20 za sve ostalo?

Baš lijepo. Posvetit ću svoj život i školovanje pronalaženju načina da hranim ljude za malen novac, patentirati to i onda gledati kako me cijeli svijet moli da pomognem siromašnima.

19 godina i 11 mjeseci.

Usporedba ti je vrhunska.

15 godina
protjeran

jednostavno, nije im palo na pamet kupiti. puno je slađe ukrast. no sad je slatko ispalo skupo. ne samo kazna nego i zabrane prodaje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

jednostavno, nije im palo na pamet kupiti. puno je slađe ukrast. no sad je slatko ispalo skupo. ne samo kazna nego i zabrane prodaje.

Kome ,Appleu ,po običaju?! Onda se samo ,po anglosaksonskom pravnom sistemu odabrere ''dobra'' porota i uspjeh je zagarantiran.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
parizer kaže...

Americka firma, americki sud {#}

Tak to ide da kaj drugo čim je suđenje u Americi,{#} i kad se radi o ovak ogromnoj domačoj firmi odluka je bila več odavno poznata oni štite svoj intrese.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
zatojeto kaže...

Taman bi apple direktnoj konkureniciji prodao patente ili pravo na korištenje istih. 

13 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...
zatojeto kaže...

Taman bi apple direktnoj konkureniciji prodao patente ili pravo na korištenje istih.

Već si drugi put u krivu.

15 godina
neaktivan

Ma neka su ih odrezali! Ja imam Samsung Galaxy S+ i bezobrazno je nalik na iPhone. Ovdje je najbitnije što je sada prema anglosaksonskom pravu stvoren presedan i za svako buduće kopiranje patenata (čitaj izgleda)rezultat spora je izvjestan. Pravo patenata postoji mnogo duže od Samsunga, Apple-a a i samog software-a. Način kako to pravo trenutno uređuje ovu oblast nema veze koji sud sudi i kakvu presudu donosi a pogotovo ne utiče negativno na tehnološki razvoj i tržište. Naprotiv! Istorija je dokazala da Intelektualno i srodna prava izuzetno pozitivno utiču na tehnološki razvoj. Pa molim vas zamislite samo da Mercedes i BMW sliče koliko Samsungovi proizvodi  sliče Apple-ovim.

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina

Ma meni su to sve gluposti.. Sad se mobitel treba pravit u obliku leteceg tanjura samo da nebi krsio neki patent. Boli mene k na koji mob lici -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najviše boli one koji gube novac radi takvih stvari. Profit i novac i jesu uzrok ovoj predstavi.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
passat kaže...

Ma meni su to sve gluposti.. Sad se mobitel treba pravit u obliku leteceg tanjura samo da nebi krsio neki patent. Boli mene k na koji mob lici -.-

Najveći strah Apple-a je bio da netko slučajno ne bi zamijenio Samsung mobitel za iPhone i slučajno kupio Samsung umjesto iPhone-a.

To se inače dešava samo u USA.

15 godina
protjeran
Onjegin kaže...
passat kaže...

Najveći strah Apple-a je bio da netko slučajno ne bi zamijenio Samsung mobitel za iPhone i slučajno kupio Samsung umjesto iPhone-a.

To se inače dešava samo u USA.

u pravu si samo si zamijenio teze, jer dokumentacija koja je pokazana na sudu je dokazala da je cesto dolazilo do zamjene i krive kupnje zbog slicnosti proizvoda. isto je pokazana dokumentacija o masovnom povratu samsungovih uređaja, prvenstveno pedova zbog krive kupnje.

također je na samsungovu sramotu pokazano kako samsung krivotvori podatke o prodaji koji su puno manji od stvarnih. jednom rijecju prljavac je igrao prljavo na svim poljima i od trenutka kad im je sud naredio da dostave dokumentaciju jednostavno su se spokenjali.

tržište takvim prljavcima ne oprašta i pomalo dolazi vrijeme za povrat onih malo poštenijih i originalnijih igraca tipa htc, motorola i ostali koje je prljavac prljavom igrom totalno satro.

13 godina
phoenix2003 kaže...

Ma neka su ih odrezali! Ja imam Samsung Galaxy S+ i bezobrazno je nalik na iPhone. Ovdje je najbitnije što je sada prema anglosaksonskom pravu stvoren presedan i za svako buduće kopiranje patenata (čitaj izgleda)rezultat spora je izvjestan. Pravo patenata postoji mnogo duže od Samsunga, Apple-a a i samog software-a. Način kako to pravo trenutno uređuje ovu oblast nema veze koji sud sudi i kakvu presudu donosi a pogotovo ne utiče negativno na tehnološki razvoj i tržište. Naprotiv! Istorija je dokazala da Intelektualno i srodna prava izuzetno pozitivno utiču na tehnološki razvoj. Pa molim vas zamislite samo da Mercedes i BMW sliče koliko Samsungovi proizvodi  sliče Apple-ovim.

Nisi se zapitao jeli takav dizajn korišten i prije iPhonea. (bezobrazno?)

15 godina
neaktivan

Najblaže rečeno...bezobrazno. A sada su se i osramotili pred cijelim svijetom.

Moj PC  
1 7 hvala 0
15 godina
neaktivan

Usput, i ovo je itekako bezobrazno...

Moj PC  
9 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice