Od Nove Godine pazite kakve riječi koristite na internetu jer bi mogli biti novčano kažnjavani ( do 1.800.000. kn :) )
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/od-nove-godine-pripazite-sto-pisete-na-internetu.html
Od Nove Godine pazite kakve riječi koristite na internetu jer bi mogli biti novčano kažnjavani ( do 1.800.000. kn :) )
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/od-nove-godine-pripazite-sto-pisete-na-internetu.html
Sad će mjesečna zarada na psovkama i uvredama na forumu biti veća od prodaje časopisa.
Ovo će biti "zakon o remečenju javnog reda i mira" na internetu. Svaki sadržaj u kojem napišete neš protiv sistema će klasificirati kao širenje mržnje lol...
Sad će provociranje ljudi na internetu dobiti potpuno novu dimenziju
Čekaj malo, zakon je skorz glup!
Neka prvo srede onog kretena Mamića!
Da, ja ga evo vrijeđam na internetu.
Veće seljačine svijet nije vidio!
PS - Ovo je pisano zadnji dan u 2012. - pa eto, izbjegao sam kaznu.
"Đubre jedno, kretenu, majku ti tvoju!"
Neće ti ljudi lajkat poruku iz straha od kazne .
Normalno da je zakon glup jel, kad su ga glupani pisali misleči da če nekaj postič a provedba samog zakona je još veča zona sumraka.Uglavnom bit če sve po starom manje više, opet neko baca loptice za zabavu naroda to sigurno. Ja recimo kažem da je gosn predsjednik Josipovič papučar i sivonja bez kompasa, a to ču mu reč kad god hoču može mi samo rep posolit i vozi miško.
Sta ce jos uvest?
Porez na broj slova koje napisete na tipkovnici?
Kažnjavat neispravno napisane riječi?
Sta ce jos uvest?
Porez na broj slova koje napisete na tipkovnici?
Kažnjavat neispravno napisane riječi?
A gle, vrijeđanje ljudi uistinu nije pristojno ali nepristojnost ne bi trebala biti kažnjiva, to ovisi od čovjeka do čovjeka i mene iskreno zaboli što meni neki anonimac na internetu kaže glup si.
meni nije jasno, šta, npr u svađi sa nekime iz inozemstva mi bi mogli nadrapat za svaku izgovorenu napisanu riječ a druga strana bi prošla bez ikakvih sankcija?
već zamišljam scenario: npr bosanac ili srbo ti j*** sve po spisku a ti ne smiješ odgovorit jer bi mogao ostati bez godišnje zarade?!?!
Normalno da je zakon glup jel, kad su ga glupani pisali misleči da če nekaj postič a provedba samog zakona je još veča zona sumraka.Uglavnom bit če sve po starom manje više, opet neko baca loptice za zabavu naroda to sigurno. Ja recimo kažem da je gosn predsjednik Josipovič papučar i sivonja bez kompasa, a to ču mu reč kad god hoču može mi samo rep posolit i vozi miško.
Kolika je kazna za nerazlikovanje Č i Ć ??
A kolika je kazna za vrijeđanje i blaćenje samog sebe. Kako vrijeme ide mislim da sam sve veći kreten i budala što ostajem živjeti u HR.
Bojim se da će ova "kaznena djela" zatrpati sudove kao nekoć kaznena djela posjedovanja manje količine lakih droga npr. jednog jointa. Ovo je trebao biti regulirano Prekršajnim a ne Kaznenim zakonom...
Ma sramota, eto opet komunjara da nam govore sta da radimo. Neka mi se svi fino napuse demokratske kurcine. Sutra ovo pisem na vlada.hr, pa bas da vidim hoce li me uhapsit.
Ma sramota, eto opet komunjara da nam govore sta da radimo. Neka mi se svi fino napuse demokratske kurcine. Sutra ovo pisem na vlada.hr, pa bas da vidim hoce li me uhapsit.
Poslat ćemo ti turpiju, ne brini se.
Umjesto kartona, Bug forum uvodi novčane kazne
Zakon je postojao i do sada.
Stari zakon:
Uvreda - Članak 199.
(1) Tko uvrijedi drugoga,
kaznit će se novčanom kaznom do sto dnevnih dohodaka.
(2) Tko uvrijedi drugoga putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačnom većem broju osoba,
kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka.
Novi zakon:
Uvreda - Članak 147.
kaznit će se novčanom kaznom do devedeset dnevnih iznosa.
(2) Tko djelo iz stavka 1. ovoga članka počini putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačnom većem broju osoba,
kaznit će se novčanom kaznom do sto osamdeset dnevnih iznosa.
Osim sto je moguca veca kazna (180>150), nista se nije promijenilo.
Sta znaci ovo "dnevnih dohodaka" Tu nije definirana novcanica i sta znaci to dnevnih?
Dnevnica. Koliko dnevno zarađuješ na poslu.
Jedan komentar sa Dnevnik.hr:
Deda Milan
"Mogu mi popušit lagano, psujem 80 godina i psovat ću i vrijeđat koga i kad hoću i nemoze mi niko nista!!!"
hahahahah
Zakon je postojao i do sada.
Stari zakon:
Uvreda - Članak 199.
kaznit će se novčanom kaznom do sto dnevnih dohodaka.
(2) Tko uvrijedi drugoga putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačnom većem broju osoba,
kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka.
Novi zakon:
Uvreda - Članak 147.
kaznit će se novčanom kaznom do devedeset dnevnih iznosa.
(2) Tko djelo iz stavka 1. ovoga članka počini putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačnom većem broju osoba,
kaznit će se novčanom kaznom do sto osamdeset dnevnih iznosa.
Osim sto je moguca veca kazna (180>150), nista se nije promijenilo.
Svaka čast na trudu, upravo si dokazao da si bolji novinar od ovih iz Nove TV:)
A gle, vrijeđanje ljudi uistinu nije pristojno ali nepristojnost ne bi trebala biti kažnjiva, to ovisi od čovjeka do čovjeka i mene iskreno zaboli što meni neki anonimac na internetu kaže glup si.
Osobito ako mu je vrijeđanje jedina protuargumentacija.
Hoće li ponovo uvesti i verbalni delikt?? Hihihihi
Do milijun i osamsto tisuća kuna? Odakle si to uzeo?
Do milijun i osamsto tisuća kuna? Odakle si to uzeo?
Pisalo je jučer u tom članku.
Dnevnica. Koliko dnevno zarađuješ na poslu.
Dnevnica hm baš zgodno da jel pih, a šta u slučaju kad informatički obrazovani beskučnik(banka/kredit/ovrha) koji skuplja boce uđe u Internet Cafe i hebe sve po spisku gosn Liniču i to na Fejs stranici vlade???
Kakvu če dnevnicu onda izračunat beskučniku, doma nema boli ga đon a nema nit love u zatvor če drage volja barem se bude fino najel itd.
Kad budes napisao ostavi nam link
EDIT:evo jedan kom sa dnevnik.hr
doktor dabic:zaboravili su napisati da neće moći komentirati oni koji nisu iz te države,odnosno da ćemo ostati bez komentatora iz susjednih republika,.
tako bar stoji u zakonu koji sam pročitao danas u cjelosti a koji nam je dostavljen u vojnu bolnicu u dubravi u zagrebu,.
također se napominje da niti jedna napisana poruka ne smije biti izbrisana iz evidencije od strane urednika u roku od mjesec dana bez suglasnosti državnog tužitelja,.
jedini komentari koji nisu podložni kaznenom zakonu republike hrvatske su oni koji nisu registrirani na prostoru rep.hrvatske odnosno ako dnevnik hr otvori portal u bosni moći će svi komentirati po njemu,.
svaki komentator koji misli da ga vrijeđa komentar mora zapisati vrijeme objavljenog članka i portala te u roku od 15 dana predati nadležnom sudu žalbu i tužbu koja je besplatna,.