Koju kameru uzeti

poruka: 12
|
čitano: 5.633
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koju kameru uzeti
pitanje

Planiram uzeti kameru do 250 € (dakle nista pretjerano) i dvoumim se izmedju Sony DCR-HC51E i Panasonic NV-GS90EP, pa ako je neko imao iskustva sa nekom od ovh kamera molim da ih prenese. Vidio sam i znatno jeftiniju Samsung VP-D371 pa me interesuje vase misljenje i ovoj kameri (kosta oko 130 €). Sve kamere su Mini-DV i imaju firewire izlaz i zum oko 40× (sto mi nije pretjerano bitno).

Znaci od opcija mi je bitno da je mini dv, da ima zum od 30 ili vise, FW izlaz. Sve preko ovoga je plus, a najbitniji mi je kvalitet slike (za ovaj cjenovni rang).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koju kameru uzeti

Molim clanove foruma da mi odgovore na moje pitanje.Imam kameru Sony...51E kao u gore navedenom postu sa chinch kablom za scart\TV i DV izlazom za firewire (iLink,IEEE1394) (nema USB 2.0 prikljucak kao 93 i 94E).Hteo bih da sa kaseta snimak prebacim na DVD preko kompjutera uz editovanje video materijala.Surfanjem sam naletio na mnoge programe za to (Pinnacle studio,Adobe premiere,Sony Vegas,Uload DVD maker itd).Trenutno posedujem komp slabu trojku,ali planiram uzeti nesto bolje.U PC trgovini mi kazu da trebam kupiti firewire karticu sa iLink kablom i drajver CD-om (oko 30 KM) ali komp mora da bude sa bar 512 MB RAM-a (optimum 1 GB).Pitanje glasi gdje se ubada ta kartica u komp,koji program je dobar i koja je minimalna konfiguracija za to.Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koju kameru uzeti

Glede programa dovoljan ti je, i dovoljno dobar (za prebacivanje, neke jednostavne efekte i snimanje u komprimirani format) Windows Movie Maker koji dolazi s windowsima. Za izradu DVD-a imas Windows DVD maker, takodjer dolazi s windowsima (Vistom, neznam za XP). Od ostalih programa imao sam iskustva sa Sony Vegas Videom, ok program, daleko slozeniji od movie makera, ali kod njega ti treba i DVD architect (mislim da se tako zove) za izradu DVD-a. 

Karticu najvjerojatnije ubadas u PCI port. Za konfiguraciju nisam siguran, ali mora biti u stanju snimati na disk velikom brzinom jer ces inace gubit frejmove kod prebacivanja i imat ces smece od videa. Nekakav P4 na 2.5Ghz i 512MB RAM-a je sigurno dovoljno, za manje neznam. Ako kupujes novi komp, onda uzmi neki sa firewire ulazom (vecina novih ploca to sada ima standardno), pa ti netreba dodatna kartica.

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Koju kameru uzeti

Hvala na brzom odgovoru.O novom kompu nema govora,vec uzimam polovan Fujitsu Siemens Scenic P IV 2,4 GHz-512 MB Ram-80 GB Hdd-Vga 64 MB int+Agp za 200 KM s tim da prihvataju u prilog moj stari P III za 60 KM pa me dodje 140 KM.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

A reci mi kako si zadovoljan kamerom?

17 godina
neaktivan
Koju kameru uzeti

Nisam baš kompetentan za kritike s obzirom da mi je ovo prva i jedina kamera i jer je malo koristim.Samo netko ko je koristio više modela kamera može dati objektivan sud.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ja imam ovu Sony-evu par mjeseci i štima sve. Kad nešto snimaš pripazi na osvjetljenje da izbjegneš grain. Baterija je slaba, ali sve ostalo mi je ok, za ovu cijenu koju spominješ teško možeš bolje proći. 

Što se tiče zoom opcije to ti ništa ne predstavlja na ovakvim kamerama. Prvo zato jer ćeš pod krivim osvjetljenjem imati mutnu sliku, drugo što je zoom prilično nespretan ako ne koristiš stativ, a za ovu kameru se ne isplati uzimati. 

Zoom ćeš u nekoj frci i na koncertima moći koristiti ali ne očekuj savršen rezultat. 

Sony ima i nightshot opciju-nije savršena i uski je snop kojim osvjetljava ali za tu cijenu i ne možeš bolje očekivati. 

Mislim da ne možeš promašiti ako uzmeš jednu od te dvije, ovaj Samsung prvi put vidim tako da ti ne bi znao reći o tom.  

16 godina
protjeran
Koju kameru uzeti

ja ti osobno preporučam neki stariji model (polovni), takvih možeš na plavom oglasniku naći na tisuće i to po pristupačnim cijenama.

btw, full HD nije toliko bitan (nikad nečeš dobiti onaj 'pravi' HD kao u filmovima), samo je bitno da kamera ima dobar autofocus, zoom optički do 20x (ja imam do 40x i nikad ga ne koristim, zato što ti kamerama u tom rangu cijene treba oko minute samo da ti izoštri sliku).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Uzeo Sony i zadovoljan, works as advertised :)

17 godina
neaktivan
Koju kameru uzeti

I ja sam zadovoljan sa Sony-jevom kamerom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koju kameru uzeti

imam i ja sony i stvarno sam zadovoljan

0 0 hvala 0
17 godina
Koju kameru uzeti

Posjedujem Canon FS11, da sam je kupio sam bi sebe proklinjao, ali pošto sam je dobio...  Izlanuo se

Jedino dobro na toj kameri, po mom mišljenju, je to što ima 16GB flash memorije, što je i previše za amatera kao što sam ja, a i baterija poprilično drži.

Kvalitetom slike definitivno nisam zadovoljan, prijatelj ima Panasonic DV model (doduše s 3CCD) star 2 god, isti cjenovni rang, razlika nebo i zemlja.

Još je koliko-toliko dobro kad snimam po dnevnom svjetlu (vani), ali pad kvalitete nastaje već kad se snima u zatvorenom prostoru. Dobro, možda bi malo bolja rasvjeta riješila i taj problem, ali to je već druga priča.

Definitivno ne vrijedi 3500kn koliko košta u dućanu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice