WD Caviar blue 500gb problem kod instalacije

poruka: 52
|
čitano: 9.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Mali update problema, išao sam jučer kod frenda sa vanjskim diskom i kod njega su se sve igre bez frke instalirale preko daemona i raspakirale preko win rara, znači sa vanjskim diskom je sve ok. Skinuo sam 3 igre , 2 su se bez frke instalirale kod treće opet fali fajl i neće instalirat. Probao sam orginal crysis i još jednu igru preko dvd drive-a instalirat i sve se instaliralo bez problema. Sutra ću od frenda uzet 64bitne windowse, formatirat cijeli hard i njih instalirat pa vidjet. Ako ni to ne pomogne mislim da ću ostavit stvari kako stoje jer više stvarno neznam što da radim, ako netko ima kakvu ideju neka slobodno piše, ja sam već polako lud od ovoga..  

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ili imaš piratsku verziju windowsa koji nevaljaju, ili instaliraš neki program koji ovo sve koči nakon instalacije os-a :D treče nema hardware je ispravan, po svemu sudeći :D

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo instalirao sam 64bitne windowse, ali nisu mi pomogli. Isti problemi kao i prije, znači nije ni do windowsa pošto sam probao sad već 3 verzije. Sad čak nisam uspio instalirat igru koju sam prije 2 dana bez problema instalirao. Odustajem od ovog, stvarno mi je nije jasno kako kod frenda sve radi, a kod mene neće, a disk je potpuno novi i isti problemi se dešavaju kao i kod prvog diska koji je zamijenjen jer je bio pokvaren. Valjda mi komp ubija diskove... Odnijet ću komp za koji dan jednom čovjeku koji radi sa starim na poslu, a bavi se servisiranjem računala i neka on to pogleda. Hvala svima na pomoći, pogotovo torrente-u. Ako imate kakvu ideju slobodno pišite{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

pa ja sam sve procitao i nisam imao namjeru nista napisati.

APSOLUTNO SAM ZATECEN i nemam sto napisat.

koja mu je p.m.-ina?

tema me poprilicno iznervirala,kao da se radi o mom pc-u.

nemam ti savjeta,osim sto ja doma imam brdo komponenti i ploca,pa bi sve redom izmjenjivao i testirao.

Balavim provokatorima,odgovorit ce moj glasnogovornik. http://www.youtube.com/watch?v=qCTc4zz-b6g
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

stvarno blesavo .. nemam pojma ni ideja više, onda ta ploča možda nije ok :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nisam čitao sve no moj prijedlog je da provjeri u kojem je modu disk - ide ili ahci - ako je u ide nek promjeni u ahci ili obrnuto, nadalje ako izabere ahci nek instalira zadnje drivere za njih

ako mu je vec u ahci-ju nek proba sa zadnjim driverima, a ako ne radi kako treba nek prebaci u ide

možda kontroler ne radi dobro s driverima ili ima neku gresku

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 16:35 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: WD Caviar blue 500gb problem kod instalacije
igy kaže...

nisam čitao sve no moj prijedlog je da provjeri u kojem je modu disk - ide ili ahci - ako je u ide nek promjeni u ahci ili obrnuto, nadalje ako izabere ahci nek instalira zadnje drivere za njih

ako mu je vec u ahci-ju nek proba sa zadnjim driverima, a ako ne radi kako treba nek prebaci u ide

možda kontroler ne radi dobro s driverima ili ima neku gresku

Disk je bio u ide modu, sad sam prebacio na ahci, windows je instalirao drivere, probao sam instalirati i opet neće. Čak sam i dvd drive bio otkopčao da vidim jel će bez njega radit i opet neće. Jedan frend mi je rekao da može bit u ramu problem,ali nitko od mojih poznatih nema ddr3 ram pa nemogu  nikako probati. U slučaju da nabavim nekako ram i opet bude ista greška odnijet ću matičnu na servis jer je onda očito u njoj problem.

15 godina
neaktivan

Našao sam uzrok problema, odvrtio sam memtest 10min i pokazuje mi 470 errora. Probao sam preseliti ram u 2. i 3. utor i isto pokazuje errore, nakon 1 min 65 errora. Sutra ujutro odmah gibam u adm da mi zamijene ram{#} 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Našao sam uzrok problema, odvrtio sam memtest 10min i pokazuje mi 470 errora. Probao sam preseliti ram u 2. i 3. utor i isto pokazuje errore, nakon 1 min 65 errora. Sutra ujutro odmah gibam u adm da mi zamijene ram{#} 

izgkeda da ti se baš potrefio i neispravan disk i memorija

17 godina

sto mu gromova {#}

Balavim provokatorima,odgovorit ce moj glasnogovornik. http://www.youtube.com/watch?v=qCTc4zz-b6g
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

sto mu gromova {#}

Hehe, ram mi je bio zadnji na popisu svega.. Temu neću zaključat da ne bi bilo kad dobijem druge ram-e opet isti problem{#}

15 godina
Jesi siguran da je RAM? Zaključaj procesor u X3 pa probaj opet Memtest.
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
Jesi siguran da je RAM? Zaključaj procesor u X3 pa probaj opet Memtest.

Probao sam na taj način i u 3 različita utora sam stavljao ram i svaki put odmah nađe errore tako da je očito u ram-u problem.

15 godina
neaktivan

Maloprije sam se vratio iz adm-a sa novom memorijom, moram dečke pohvalit jer nakon što sam im rekao da mi memorija ne prolazi memtest pitali su me da li želim kingmax ram sada odmah ili da čekam corsair kojih tjedan dana, ja sam radije uzeo kingmax. Stavio sam ram, pokrenem prvo memtest i prolazi ga bez problema, nakon toga idem probat instalirat igre i opet NEĆE, od 4 igre samo 1 se instalirala, a ponavljam kod frenda rade bez problema!! Dobio sam novi disk, danas ram, jedino što preostaje kao mogući problem su matična i grafa, iako neznam točno što bi grafa mogla smetat kod instalacije. Znači ostaje matična. Palo mi je na pamet da probam otić sa svojim diskom kod frenda, formatirat ga i pokušat kod njega instalirat igre. Ako idu onda je definitivno u matičnoj problem. E da jel moguće da napajanje radi probleme? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Maloprije sam se vratio iz adm-a sa novom memorijom, moram dečke pohvalit jer nakon što sam im rekao da mi memorija ne prolazi memtest pitali su me da li želim kingmax ram sada odmah ili da čekam corsair kojih tjedan dana, ja sam radije uzeo kingmax. Stavio sam ram, pokrenem prvo memtest i prolazi ga bez problema, nakon toga idem probat instalirat igre i opet NEĆE, od 4 igre samo 1 se instalirala, a ponavljam kod frenda rade bez problema!! Dobio sam novi disk, danas ram, jedino što preostaje kao mogući problem su matična i grafa, iako neznam točno što bi grafa mogla smetat kod instalacije. Znači ostaje matična. Palo mi je na pamet da probam otić sa svojim diskom kod frenda, formatirat ga i pokušat kod njega instalirat igre. Ako idu onda je definitivno u matičnoj problem. E da jel moguće da napajanje radi probleme? 

a da ti ljepo komp od ruku i u ADM, neka ga oni istestiraju i sve pa če ti oni najbolje napravit, ovako možeš pol kompa promjenit :D

15 godina
neaktivan

Odnio bi im bez razmišljanja da sam kupio sve dijelove kod njih i da su ga oni slagali, disk i rame sam uzeo kod njih, a matičnu i napajanje u drugim dućanima. Ne bi htio plaćat njima ako mogu sam doma riješit problem. Još probam kod frenda odnijet disk, ako ni to ne pokaže nikakve rezultate nosim komp kod starog na posao, njegov jedan kolega servisira kompove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A onda ako je tako, onda isprobaj, probaj nabavit matučnu od nekoga pa složit na stolu pa vidi kak se ponaša  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zadnji update sa moje strane, predvečer vozim komp kod servisera. Odnio sam disk kod frenda, spojili ga, formatirao sam c particiju gdje su bili windowsi, a d particiju gdje su igre sam ostavio. Od 5 igri, samo 2 su se uspješno instalirale na moj hard, probali smo sa njegovog harda na moj instalirat i one su se bez problema na moj instalirale, a obrnuto je bilo problema kod nekih makar su se one prije tjedan dana uspješno instalirale. Sad neznam da li je u mom hardu opet problem ili u mojoj matičnoj, to neka serviser pogleda, ja sam svoje napravio{#}  Kroz 2,3 dana javim rezultate, još jednom hvala svima na pomoći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto da se javim kao što sam rekao, nisam nosio komp kod servisera, nakon kaj smo kod frenda kemijali sa mojim diskom uzeo sam od njega 64bitne windowse, instalirao ih i zasad sve što sam nanovo skinuo sve se dalo instalirat, čak i neke igre koje se prije nisu dale. Trenutno je problem riješen, a neznam ni sam kako, nadam se da će sve i dalje radit kako treba :) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Eto da se javim kao što sam rekao, nisam nosio komp kod servisera, nakon kaj smo kod frenda kemijali sa mojim diskom uzeo sam od njega 64bitne windowse, instalirao ih i zasad sve što sam nanovo skinuo sve se dalo instalirat, čak i neke igre koje se prije nisu dale. Trenutno je problem riješen, a neznam ni sam kako, nadam se da će sve i dalje radit kako treba :) 

heh onda problem nije bio do diskova već loših piratskih windowsa

16 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Mislim da je u ovom ono ključno.

Pročitao sam cijeli topic, ali mi nije bilo jasno gdje se nalaze te igre koje pokušavaš instalirati: na drugoj particiji novog 500GB diska ili na nekom vanjskom disku.

Ako je memorija bila u k*rcu dok si skidao fajle vjerojatno su se i greške zapisale na disk.

U svakom slučaju drago mi je da si rješio problem. Na tvom mjestu bih krenuo provjeravati sve važne datoteke koje imaš zbog možebitnih oštećenja.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
14 godina
neaktivan

E znam da je posta zastario.. imao sam slican problem, a tvoji postovi su mi pomogli i naso sam kvar(gresku) imam isti hard WDcaviarblue i spojio sam ga sa sata 6gb/s na obican sata izlaz na MB.. a posto maticna ima taj izlaz (6gb/s) javljao mi se isti probleb CRC error kod par igrica.. te sam poludio i prckao po kompu i nasao uzrok.. tako da znas da bi ti to moglo bit makar si rjesio.. I ubuduce citaj upute na maticnoj.. jel svaki jack ima svoju ulogu.. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice