Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 642.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Tema za odabir tvrdih diskova

Cican

- Ako ideš na 500GB i veću brzinu u radu, onda ovaj uzmi, ako ideš do 1TB onda ovaj ili ovaj.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:57 (Valentin17).

1 0 hvala 1
15 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
Cican kaže...

pozdrav.

molim za jednu malu pomoć. naime planiram u nabavku novog hdd-a. 500gb ili 1tb svejedno. podijelio bih ga na dvije particije, jedna za windoze i ostale programe, druga za igre, xampp i eventualno nešto za storage.

cjenovni domet do nekih 500-600kn, kuna vamo-tamo nema veze, al da zadovolji kak treba.

moja trenutna konfa je pod "moj pc".

hvala unaprijed.

EDIT: ovaj seagate trenutno koristim za win.

Preporucam da se protegnes 8 kn i uzmes WD Caviar Black od 1TB - vrlodobre performanse , dugo jamstvo ( 5 god. ) !

Ako se nemozes protegnut onda nesto od onoga sto je kolega @ Valentin preporucio !

Music As A Weapon !!
14 godina

Zanima me, kakve su kvalitete i brzine Toshiba HDD-ovi.

Mislim na 500GB model: DT01ACA050 tj: https://storage.toshiba.eu/cms/en/hdd/computing/product_detail.jsp?productid=447

Pošto ih nisam nikada koristio, samo WD, al jedan WD1600AAKS otišla elektronika, a ovaj WD3200AAJB, prespor.

Hvala !

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze li mi neko dati link za SATA-PATA adapter/kabel ili sta god s cime mogu spojit  PATA HDD s SATA prikljuckom na maticnoj

Link samo iz Links.hr

Znam da nije tema za ovo ali ne da mi se sad trazit po forumu,a i ovo je vezano uz HDD

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ljudi molim da mi izabereteexsterni disk iz chipo5eke ili linksa max. Mi je 500 kn

Koristio bi ga za storage i gledanje filmova

Spajam preko usb-a

Bitnami je i duzina garancije

0 0 hvala 0
12 godina

Evo izvoliš u Linksu možeš dobiti od 500GB 2,5" disk, ako kupuješ za keš onda bolje kupi u Centro.hr jer imaju bitno niže cijene i dobru ponudu externih diskova. Od ova tri išao bi na Toshibu no međutim sva tri su dobri.

500.0 GB WESTERN DIGITAL Elements

500.0 GB TOSHIBA Stor.E Plus

500.0 GB SAMSUNG M3

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 15:57 (roby27).
16 godina

Sta mislite o transcendu na centro.hr

Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
12 godina

Od Transcenda gledaš 25M3 gumirani disk i 3 god. jamstva

16 godina

taj sam i gledao (verzija od 750gb)

ja već godinama imam 25m2 verziju ali ovo je za šogora pa sam htio biti siguran

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 18:16 (filip1).
15 godina

Pozdrav! :D
Trebam si kupit nekakav prijenosni hard. Služio bi ugl. za pohranu dokumenata, videa i sl. sadržaja. Gledao sam da ima dosta prostora pošto mi je u kompu WD green od 500gb i brzo ga napunim...

U svakom slučaju pronašao sam ovaj disk povoljno pa ukoliko mislite da za slične novce mogu proći bolje molio bih vas za savjet. Volio bih da ima 1TB tako da sam miran, a pošto sam u Splitu bilo bi lijepo kad bi se isti mogao kupiti u gradu negdje, jer ga želim na ruke kupit.
Hvala lijepa!

0 0 hvala 0
12 godina

To je to super si izabrao i sam!

0 0 hvala 0
12 godina

Pozz raja, doslo vrijeme da mijenjam HDD iako ga koristim tek 4 mjeseca nesto se zeznulo pa proizvodi jake zvukove. Sad bih uzeo nesto novo, ali da se ne pokvari tako brzo. Malo sam pratio ovo sto ste pisali, pa ako moze neko da pomogne sta izabrati. U pitanju je hdd za laptop

http://www.shop.imel.ba/artikal/disk-wd-black-500gb-sata-2-5-aft-wd5000bpkx

http://www.shop.imel.ba/artikal/disk-seagate-hdd-500-gb-externi-usb-3-0-stbx500200

http://www.shop.imel.ba/artikal/disk-wd-500gb-wd5000lpvx

Ili ima nesto bolje na ovoj stranici ? Cijena max 140 KM/ 70eura

0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi WD Black!

17 godina
odjavljen
micr0 kaže...

Zanima me, kakve su kvalitete i brzine Toshiba HDD-ovi.

Mislim na 500GB model: DT01ACA050 tj: https://storage.toshiba.eu/cms/en/hdd/computing/product_detail.jsp?productid=447

Pošto ih nisam nikada koristio, samo WD, al jedan WD1600AAKS otišla elektronika, a ovaj WD3200AAJB, prespor.

Hvala !

Ja sam sa svojom Toshiba 1Tb zadovoljan. Jako je brza, pretpostavljam da je ista stvar sa 500 gb verzijom.

12 godina

Podrav raja, uzeo sam ovaj WD Black malo me buni sto proizvodi malo jaci zvuk, a nov. Je li normalno to za njih ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molio bih vas da mi preporucite neki disk sa ladicom sluzio bi mi kao eksterni za spremanje filova znaci da ima dosta velik kapacitet. To u vrijednosti od 1200 kn otp neki best buy po mogucnosti. Bio bi vam zahvalan. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Čitajući nekoliko zadnjih stranica nemogu skužiti šta preporučate za HDD od 1 TB, ako postoji SSD od 120 GB? Jel bolje WD green ili blue, ili toshiba ili nešto drugo. Nije bitna razlika u cijeni od 50 kn... Najbitnija mi je pouzdanost, makar to danas nitko nemože garantirati.

0 0 hvala 0
15 godina
knezbj kaže...

Čitajući nekoliko zadnjih stranica nemogu skužiti šta preporučate za HDD od 1 TB, ako postoji SSD od 120 GB?

Sta ce nekome SSD od 120GB ako mu treba puno mjesta za pohranu slika , muzike , igara , filmova ... !?

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Možda sam krivo napisao, SSD bude za windows, a HDD za pohranu podataka. Vidim da netko preporučuje green, netko blue, WD black je ako je samo HDD...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 19:29 (knezbj).
12 godina
jokerzum kaže...

Molio bih vas da mi preporucite neki disk sa ladicom sluzio bi mi kao eksterni za spremanje filova znaci da ima dosta velik kapacitet. To u vrijednosti od 1200 kn otp neki best buy po mogucnosti. Bio bi vam zahvalan. :D

Evo izvoliš toshiba 3,5" 3TB3,5" sata usb3.0 kućište

U videu nije taj model nego ovaj ali postupak je otprilike isti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 4:09 (roby27).
12 godina
knezbj kaže...

Možda sam krivo napisao, SSD bude za windows, a HDD za pohranu podataka. Vidim da netko preporučuje green, netko blue, WD black je ako je samo HDD...

wd blue, toshiba, seagate to gledaj za storage disk, wd black je namijenjen za sistemski disk tako da nemaš benefita ako ga staviš kao storage disk osim što ima dulje jamstvo ali ako imaš ili planiraš kupiti ssd onda bolje ušparati novce pa uzeti ovo što sam naveo na početku.

16 godina

Bok svima! Koji je bolji od ova dva hdd-a

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=TOS-DT01ACA100

Ili iskoristit grupnu kupnju u linksa

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=051.510.218#grupna-kupnja

Zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 10:11 (ivan7).

0 0 hvala 0
16 godina

Hvala!jel moze objasnjenje zasto jer ne igra mi ulogu tih 50 kn razlike.. koji je tisi od njih i kvalitetniji?

0 0 hvala 0
12 godina

Wd blue

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Toshiba rastura brzinom. Također je nešto tanji od klasičnih diskova ali i nešto glasniji od npr. tihog WD greena. Sve u svemu fenomenalan disk.

Toshiba 1TB Toshiba 1TB
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Preporuka Samsung D3 Station 2TB  3god. jamstvo

Bolja je varijanta 3,5" ako će ti stajati na stolu pored kompa jer dobivaš veći kapacitet za razumnu cijenu.

Toshiba 2TB + LC POWER LC-35U3-Becrux na taj način znaš kakav imaš disk unutra i fleksibilnost ako rikne elektronika od ladice da možeš lagano izvaditi disk i spojiti ga u komp dok se ladica reklamira.

Ako ipak se odlučiš na 2,5" format onda preporuka passport ultra radi 3 god. jamstva i velikih brzina transfera te pro verzije backup aplikacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 2:38 (roby27).
12 godina
odjavljen

OK. Hvala. Ma da nebih ga puno micao, bio bi na jednom mjestu pokraj kompa i to je to.

...a znači ništa od gore navedenih što sam stavio?

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa u pravilu ništa da osim 2,5" modela oni su mi super tanki i velikih brzina. 

12 godina
odjavljen

Ovaj mi je odmah zapeo za oko, a i čini mi se da su sigurniji od 3.5" s dodatnim napajanjem(ne nužno).

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice