pogledaj pod properties, meni piše 120.029.442.048 bytes 111gb
SSD-škola
- poruka: 3.091
- |
- čitano: 738.921
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno je odgovoreno 200 kvadrilijuna puta, ali svejedno...
Planiram reinstalaciju windowsa na SSD-u pa me zanima jel moram još nešto osim formata napraviti?
Planiram reinstalaciju windowsa na SSD-u pa me zanima jel moram još nešto osim formata napraviti?
Snimiti Windowse.
Napravi Secure Erase SSD-a. Ili koristi OCZ Toolbox ako imaš rezervne winse na hdd-u (a imaš i verziju za usb pa ti OS vjerojatno ni ne treba za Secure Erase, nisam taj način koristio pa ne znam detalje).
Ovdje sam naveo linkove koji bi ti mogli pomoći u podešavanju nakon instalacije.
Dali ima neki dobar program koji sam optimizira windows 8.1 za ssd ili da to ručno napravim po uputama iz prvog posta.
Dali je bolje staviti antivirus,chrome i slične programe na ssd ili hard, antivirusi imaju česte update,chrome ima history(mislim radi ovog pisanja i brisanja podataka koje je ograničeno kod ssd)?
Dali ima neki dobar program koji sam optimizira windows 8.1 za ssd ili da to ručno napravim po uputama iz prvog posta.
Dali je bolje staviti antivirus,chrome i slične programe na ssd ili hard, antivirusi imaju česte update,chrome ima history(mislim radi ovog pisanja i brisanja podataka koje je ograničeno kod ssd)?
Ne zamaraj se s tim stvarima. Kupio si SSD da ga koristiš i uživaš u brzini pa shodno tome, instaliraj sve programe na njega.
Danas su SSD-i sa 3 i 5 godina garancije, napredovali su po svim pitanjima.
Nudi mi se Intel 530 novi zapakirani ali bez računa. Da li je pametno kupovati SSD bez garancije. Mislim vjerojatno mogu ostvariti preko intela garanciju koja je 5 godina, zar ne?
http://www.thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-ultimate-windows-8-edition/
nemam AHCI u biosu nego samo IDE jel to šta smeta ako je na ide
asrock n68c gs fx There is NOT AHCI support on this motherboard
nemam AHCI u biosu nego samo IDE jel to šta smeta ako je na ide
asrock n68c gs fx There is NOT AHCI support on this motherboard
Možeš ga koristiti i na IDE, ali svakako je preporuka da pređaš na matičnu ploču koja ima AHCI.
AHCI podržaje novije tehnologije tipa NCQ i hot-plugging.
TRIM bi trebao radit i na IDE i na AHCI modu.
Doduše, Win xp imaju problema sa AHCI modom, barem sam ja naišao na neke konfiguracije sa Win xp + AHCI.
koji bi bio najbolji ssd za windows 7 od nema veze el bio on od 80g ili 120g zanima me posto se slabo razumijem u te nove ssd diskove i njihovu brzinu
koji bi bio najbolji ssd za windows 7 od nema veze el bio on od 80g ili 120g zanima me posto se slabo razumijem u te nove ssd diskove i njihovu brzinu
Pa ovisi koliko si novca spreman dati.
strpi se do dolaska intel 520
trebalo bi ici više naravno,nemaš ahci mod tako da neces moc ni iskoristiti ssd 100% brzine
Napokon sam instalirao windowse na ssd uzet još prije ljeta.
Ovo su mi rezultati koje sam dobija sa samsung magiciana.
Da li bi to trebalo biti bolje(matična mi ne podržava achi mod)?
I vjerojatno imaš SATA2. Ako je tako, onda su rezultati potpuno normalni.
Pozz, za par dana mi stiže Intel 520 ssd. Postoji li još nešto što bi trebao napraviti u smislu optimizacije. Planiram instalirati ssd toolbox i isključiti defragmentaciju, treba li još nešto?
Pozz, za par dana mi stiže Intel 520 ssd. Postoji li još nešto što bi trebao napraviti u smislu optimizacije. Planiram instalirati ssd toolbox i isključiti defragmentaciju, treba li još nešto?
Baci oko na ove linkove:
http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds#
http://www.maketecheasier.com/12-things-you-must-do-when-running-a-solid-state-drive-in-windows-7/
http://www.disk-partition.com/kb/tips-ssd-optimization-windows7-1.html
Evo rezova, izgleda da je ipak na ploči sata 2 iako me to čudi jel laptop je novije generacije :S, ili nešto nisam dobro podesio, isti je rezultat i sa CrystalDiskMark-om.
Da nisi ubo SSD u SATA II?
Da nisi ubo SSD u SATA II?
Nisam ne, u sata III sam ubo..
Koji bi još problem mogao biti ako znaš?
jesi ukljucio AHCI?
jesi ukljucio AHCI?
Jesam, napravio sam sve što piše na prvoj stranici..
Jel može netko napisat neku pametnu o podvrstama MLC-a: cMLC, eMLC, HET MLC, V-NAND MLC ?
jesi ukljucio AHCI?
Probaj napravit test s AS SSD benchmark i ATTO Disk Benchmark
jesi ukljucio AHCI?
Probaj napravit test s AS SSD benchmark i ATTO Disk Benchmark
Ok, probam pa javim rezultate.