SSD OCZ Agility 3

poruka: 56
|
čitano: 12.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3 - Firmware (Problem ili Ne)

Cao

Danas mi stigao preko jednog prijatelja novi OCZ Agility 3 120GB onaj koji sam u prethodnoj temu najavio pre par dana.Sa SSD om

nemam bas nikakvog iskustva i zato sam i prija pitao kako ce sve to biti na mojoj Mobo X/58 sa Marvel Controlerom,tako da hvala

svima koji su mi odgovorili da nema tu neke velike razlike da se to najvise vidi u sekvencionalnom radu ali u normalnom kao 4K,da

je to sve nekako isto sta u stvari je i najbitnije.

Ono sto me zanima i sta sam procitao po nekim forumima (tacnije kod mene u Makedoniji) i neki ostali,da OCZ ima problem sa

Firmvare kod novih Sata 3 SSD,a za razliku od prethodnih Sata 2 gde ih nije bilo.

Koliko je ovo tacno i sta vi mislite o tome,tacnije zanima me iskustvo sa ovim OCZ Agility 3.Vec ga sad imam i sutra krece instalacija,

necu je sam praviti jer nemam iskustva sa ovim,ipak tu treba nekih podesavanja u biosu itd,pa ne zelim da nesto zeznem,nadam se

da nesto znate i oko toga pa mi slobodno recite.

Poz.Alek

Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3
Vidim da je izasao i novi FIRMWARE RELEASE v2.13 ,sta mislite o tome?
Kako se ponasa?
Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD OCZ Agility 3

polako, gluvo je doba noci, dok se ljudi rezbude:)
ja nisam nika updateao firmware na tim stvarima,

po meni, ako ti bude radilo, ne diraj.

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Kako ti se čini, koliko si ubrzanje dobio?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3
overhaul :
Tako je :-))) Ok hvala ti,prvo videcu kako se ponasa ovako pod default.
Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SSD OCZ Agility 3

overhaul dobro zbori, SSD-i generalno nisu još uvijek načistu sami sa sobom i svojim proizvođačima, tako da i moja preporuka je instaliraj tako kako je doša i isprobaj, samo u slučaju da bude problema bi se ja odluči ona novi FW. Barem jop neko vrijeme neka prođe da se vidi što se priča i u kojem smjeru ide.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3
miki1981

Hvala ti druze,i ja mislim da je tako najbolje ali ipak mi je trebao da neko to potvrdi,znas cujem razne price kako ova
nova serija OCZ a Sata 3 ima puno problema i to je ono sto me malo zacudilo da nakon trece generacije jos nisu
sredili Firmvire isl.Ali videcemo.
Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: SSD OCZ Agility 3
Juventus kaže...
miki1981

Hvala ti druze,i ja mislim da je tako najbolje ali ipak mi je trebao da neko to potvrdi,znas cujem razne price kako ova
nova serija OCZ a Sata 3 ima puno problema i to je ono sto me malo zacudilo da nakon trece generacije jos nisu
sredili Firmvire isl.Ali videcemo.

Inače kad ti netko nekim postom pomogne stisni mu na gumbić HVALA ispod posta. Tome to služi. Sve teme koje nisu u podforumu Ostalo imaju tu mogućnost.

Ne meni nego overhaulu, ja sam samo ponovio ono što je on napisao.

A što se tiče SSD-a...ta, i ja sam tako mislio, ali svaka nova genearcija SSD-a je do sad donosila i dosta promjena, poput novog sučelja ( ne tako bitno) i manjeg proizvodnog procesa mem čipova (dosta bitnije za ove probleme) ap do novih kontrolera (najbitnije) i tako se nikad ne zna kako će reagirat tehnologija na početku. Ipak to nije HDD da je mehaničko i da ide točno kako i kamu mu se kaže...SSD je ipak prvenstvaeno programski komad hardvera (možda donekle nespretan izraz) i isto kao što se programi razvijaju tako će i SSD. Po meni osobno oni su prebrzo prešli iz testnih primjeraka u produkcijske, ali što je tu je. Ima na tržištu i iznimno pouzdanih i iznimno nepouzdanih primjeraka iz iste serije, a i serija. Ima svega. Brzina ide nebu pod oblake - što je odlično, ali se pouzdanost nikako nije približila starom HDDu - što nije baš odlično, ali riješiti će i to, s vremenom. Treba sad prvo pokupiti lovu koja se utukla u razvoj da bi se dalje razvijalo.

16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Instalirao sam windows 7 na Agility 3 i uradio sam update na Bios,sve radi kako treba bar ovih 15/20 sati.Oseti se velika razlika izmedju SSD a i HDD ali

ipak rezultate kaje sam dobio na ATTO i na HD Tune nisu me impresionirali,sta da radim kako da ovo sredim.Sa druge strane firmvare nisam dirao on je 

na default 2.11.Vidim da je izsla i nova verzija 2.13,sta da radim?

Inace SSd a sam konektirao na Sata 3 i za sad je u IDE Mode.

Kako da dobijem bolje performanse,od ono sto vidim po netu moze se izvuci nekih 300/370MB/s,ali kako???

Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Evo sta sam dobio.

Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prebaci u achi i dobit ces bolje rezultate
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Kada sam ga prebacio u ACHI mod dao mi je Blue Screen,sta da radim?

Alek
14 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3
dao ti je bsod jer ti winsi nisu podeseni za AHCI.

0 0 hvala 0
16 godina
SSD OCZ Agility 3

To si morao napraviti prije instalacije windowsa. Sad moraš prčkati po registry-ju...

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/ahci-mode-bsod/67493.aspx

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 1:15 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Nisam siguran dali OCZ Agility 3 mu je preporuceno da radi u AHCI mod,negde sam citao po netu da nije,negde da jeste.

Sta vi znate oko tome?

Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

ahci mode i sata3 i nema mu ravna sto se tice performansi gle ovaj moj slabiji pa koliko ima r/w 

edit: evo sjetio sam se da imam noviji fw pa pic2...

a 2.13 jos nisam stavio ali morat cu jer imam freezove otprilike svaki dan jedan :/

solid3 solid3
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 4:30 (thabigjc).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Juventus kaže...

Nisam siguran dali OCZ Agility 3 mu je preporuceno da radi u AHCI mod,negde sam citao po netu da nije,negde da jeste.

Sta vi znate oko tome?

svaki SSD bi trebao radit u AHCI modu, inace nema smisla.

16 godina
SSD OCZ Agility 3

taj ko ti je instalira os nezna da se za pravilan rad ssd -a mora u biosu prije instalacije postavit na ahci mod, čeka te popravni, ponovi instalaciju

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 13:40 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

evo ti koristan link za optimizaciju SSD-a na windowsu 7! nemoras sve upotrijebiti ali procitaj si tek toliko informativno!

KLIK

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Konacno evo sta sam dobio u AHCI modu,novi BIOS 1.6,firmvare 2.11,Sata 3 prikljucak i naravno (nazalost)

kocnica sto se zove Marvell Controller.Ali ipak rezultati sad u AHCI za razliku od IDE su zadovoljavajuci.

Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Stavi si Intel RST 10.6.0.1002 ako već nisi.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Druze aj mi malo pojasni sta je tacno,to i odakle da ga skinem?

Alek
15 godina
SSD OCZ Agility 3

Ako se ne varam,zar to nisu driveri namjenjeni isključivo Intel kontrolerima?

Ovaj SSD ima Sandforce kontroler

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Juventus kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Druze aj mi malo pojasni sta je tacno,to i odakle da ga skinem?

Imaš u [Review] SSD Corsair Force Series F60 Raid 0 temi o tome pa tamo pogledaj. Kad se testira s ATTO Disk Benchmarkom queue depth stavi na 10 da prikaže realnu brzinu SSD-a.

Razer_Copperhead
13 godina
neaktivan

pozdrav evo ja imam oko mjesec dana taj disk i radi ok al mi tjednom barem jednom spusti blavi ekran xd i to random ne kužim što ga optereti da zablokira al javlja onu grešku kad se ponovno windowsi podignu pa tražiš soluciju : disk volume errors,e sad neznam isto sam instalirao po defaltu i promijenio u regestiju što je trebalo za ahci mod..i eto neznam jel to problem ili nešto drugo ja sam dobio disk sa 2.11 firmwareom..koliko čitam nisam jedini sa problemom na ocz foromu imaš brdo greški pa se ni ne uzrijavam previše još ću isprobati kad ću imat vremena neke stavke ako se neće popravit vraćam ga u dućan!

16 godina
neaktivan

Ja ga imam 3/4 dana i hvala bogu sve je kako treba samo sto ne dobijam resultate koje volim ali to je zbog kontrolera od koji se i sam OCZ ogradio,

inace Disk je i ovako super brz i fenomenalan.Inace u AHCI je najbolje da ga stavis prije instalacije,mozda ti zato pravi probleme,probaj da 

instaliras Windows ponovo,mozda ce ti to pomoci,sa druge strane ima tu ljudi na forumu koji se relativno dobro razumeju.

Ne gubi nadu:-)))))

OCZ je pravi brend,nije slucajno postao to sto jeste,sa druge strane to sto citas da se neki ljudi zale to je zbog toga sto vecinom  njih imaju

SSD a koji se zovu OCZ,zato sto ovaj brend je najveci proizvodjac ovih diskova.

Alek
16 godina
BugUser kaže...

pozdrav evo ja imam oko mjesec dana taj disk i radi ok al mi tjednom barem jednom spusti blavi ekran xd i to random ne kužim što ga optereti da zablokira al javlja onu grešku kad se ponovno windowsi podignu pa tražiš soluciju : disk volume errors,e sad neznam isto sam instalirao po defaltu i promijenio u regestiju što je trebalo za ahci mod..i eto neznam jel to problem ili nešto drugo ja sam dobio disk sa 2.11 firmwareom..koliko čitam nisam jedini sa problemom na ocz foromu imaš brdo greški pa se ni ne uzrijavam previše još ću isprobati kad ću imat vremena neke stavke ako se neće popravit vraćam ga u dućan!

Probaj prije svega instal novih winsa uz postavke ahci, a ne tako kako si ti napravija sa registrom jer bi moglo bit do toga.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
13 godina
neaktivan

budem vidio kad dođem kući moguče da je do toga al mi se sad neda sve izpočetka previše je vremena uloženo na instalaciju svega...

sad sam malo čitao i vidim da nisam trim isključio probat ću to pa ću vidjet pozdrav

16 godina
neaktivan
BugUser kaže...

budem vidio kad dođem kući moguče da je do toga al mi se sad neda sve izpočetka previše je vremena uloženo na instalaciju svega...

sad sam malo čitao i vidim da nisam trim isključio probat ću to pa ću vidjet pozdrav

Kako to mislis da nisi TRIM iskljucio,koliko ja znam TRIM treba biti ukljucen,ako gresim neka me neko popravi.

Alek
14 godina
neaktivan
SSD OCZ Agility 3

Evo da se i ja priključim.Namjeravam kupiti OCZ Agility 3 od 120GB i više nigdje nije dostupan po normalnoj cijeni od 1200 kn koliko je bilo u većini dućana, osim u linksu i din spedu koji su skoro 1500 kn.Kad pitam prodavače je li dostupan Agility 3 kažu da nije i da neznaju kad će biti, te mi preporuče OCZ Vertex 3 koji je dostupan koji je malo bolji i otprilike 400+kn skuplji.Sad trebam vaš savjet da li mi se isplati kupiti Vertex 3 ili da čekam da Agility 3 postane dostupan, i bi li moja matična mogla iskoristiti puni potencijal Vertexa (ili Agilityja) budući da nije P67 čipset?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice