Kako spojit 2 paricije u 1 istog diska?
Jedini je uvjet da se to napravi u Windowsima (7).
na kom se nalazi windows?
oprobaj sa ovim http://partition-manager.com/
na kom se nalazi windows?
1. Trenutno DA, ali planiran uzet SSD pa bi spojio particiju na kojoj je OS i ovu drugu koja služi kao storage.
2. Drugi disk mi je također podjeljen na 2 paricije koje obe služe za storake pa bi njih također proba spojit u 1.
Probaj s ovim. Prije početka napravi back-up.
Da ne otvaram novu temu, iman pitanje.
Ako mi je na 1. disku OS, a 2. i 3. disk služe kao diskovi za pohranu. Kada bih spojio 2. i 3. disk (da mi nema npr C: i D: nego samo C:) u jedan preku neke xy opcije je li bi mogao ona vidjeti na koje mi se disku pohranio određeni dokument?
Ako mi je na 1. disku OS, a 2. i 3. disk služe kao diskovi za pohranu. Kada bih spojio 2. i 3. disk (da mi nema npr C: i D: nego samo C:) u jedan preku neke xy opcije je li bi mogao ona vidjeti na koje mi se disku pohranio određeni dokument?
Definiraj što misliš pod disk (fizički disk ili particija).
Definiraj što misliš pod disk (fizički disk ili particija).
Fizički. Spajanje sam zamislio preko RAID
Istog ili različitog kapaciteta?
Koliko ja znam, RAID je jedina moguća opcija za ovo što ti želiš. Pitanje je samo što ti je bitno sigurnost ili kapacitet?
Pogledaj si ovdje.
Možda ti je bolje imati više diskova, tako da ako jedan otkaže...
Ali evo, pogledaj ovdje:
How to Combine Multiple Hard Drives Into One Volume for Cheap, High-Capacity Storage
Istog ili različitog kapaciteta?
Koliko ja znam, RAID je jedina moguća opcija za ovo što ti želiš. Pitanje je samo što ti je bitno sigurnost ili kapacitet?
Pogledaj si ovdje.
Upravo iz sigurnosnih razloga me zanimalo da li je moguće vidjeti gdje se pohrani to "nešto" kad se pohrani, na koji disk (fizički).
Jedan je od 1TB drugi od 320GB.
Upravo iz sigurnosnih razloga me zanimalo da li je moguće vidjeti gdje se pohrani to "nešto" kad se pohrani, na koji disk (fizički).
Jedan je od 1TB drugi od 320GB.
Zaboravi na to.
Bolja ti je varijanta koristiti ovaj 320 GB-ni kao back-up disk. Da su diskovi približno istog ili istog kapacitet, još bi se nešto i dalo napraviti. Ovako nema smisla. Ali sačekaj malo, možda netko drugi bude imao pametniji prijedlog.
Može, ALI diskove je potrebno staviti i konfigurirati u neko od polja, određena polja zahtjevaju adekvatne hardverske resurse, predlažem kreni od RAID polja i Intel-ove RST tehnologije. Na forumu već postoje teme vezane uz tematiku.