Interesira me kupnja tog diska i volio bih znati brzinu zapisivanja pa ako moze test s ATTO, please...
Interesira me kupnja tog diska i volio bih znati brzinu zapisivanja pa ako moze test s ATTO, please...
Makar se sa diska uglavnom čita, osobito ako je disk za OS.
Dijigbao ako već biš kupio tog Seagatea uzmi onda ovaj od 2TB malčice je skuplji a nekih 5-10% bolji/brži od ST1000DM003
http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-2-tb-seagate-barracuda-35-7200rpm-64mb-st2000dm001/52330
Petak, pripa si me malo za moj F3
Obožavam ovaj disk, za sad mi apsolutno ništa bolje ne treba i želim da mi traje što dulje
ali vidim da pišete da se govori kako ih je dosta pokrepalo..
Dijigbao ako već biš kupio tog Seagatea uzmi onda ovaj od 2TB malčice je skuplji a nekih 5-10% bolji/brži od ST1000DM003
http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-2-tb-seagate-barracuda-35-7200rpm-64mb-st2000dm001/52330
Godina jamstva.
Petak, pripa si me malo za moj F3
Obožavam ovaj disk, za sad mi apsolutno ništa bolje ne treba i želim da mi traje što dulje
ali vidim da pišete da se govori kako ih je dosta pokrepalo..
Ne znam nikog osobno da mu je krepao ali vidio sam na nekom forumu vani da je bilo problema. Možda samo loš primjerak kod mene, ne znam.
Nije ni bitno, ako krepa u jamstvu, dobije se svejedno SGT disk nazad od MSAN-a.
(može se pregovarati i za WD Blue umjesto SGT-a, tko ne želi 1 god jamstva)
Nije ni bitno, ako krepa u jamstvu, dobije se svejedno SGT disk nazad od MSAN-a.
(može se pregovarati i za WD Blue umjesto SGT-a, tko ne želi 1 god jamstva)
Ne bih imao ništa protiv da mi daju jedan ovakav što sam testirao... Ali kako će to oni procjeniti? Jer ja sam disk platio 470kn a sad za te novce nema diskova od terabajt...
Makar se sa diska uglavnom čita, osobito ako je disk za OS.
Za OS imam SSD, ovaj bi bio samo za podatke.
Nije lose da je brzi kad zapisuje pogotovo ako se instaliraju igre na njega ili se radi backup .
Ovaj od 1Tb mi je sasvim dovoljan, do sada (vec par godina) sam koristio samo disk od 250Gb + zadnjih godinu dana SSD.
Ne bih imao ništa protiv da mi daju jedan ovakav što sam testirao... Ali kako će to oni procjeniti? Jer ja sam disk platio 470kn a sad za te novce nema diskova od terabajt...
Moraju ti dati isti ili drugi sličnih, boljih karakteristika. Kakve veze ima koliko si ga platio? Da nije bilo poplave, koštao bi 350 kuna :)
Moraju ti dati isti ili drugi sličnih, boljih karakteristika. Kakve veze ima koliko si ga platio? Da nije bilo poplave, koštao bi 350 kuna :)
Istina, samo me strah da će mi ponuditi neki green disk a onda ćemo se poklati...
Istina, samo me strah da će mi ponuditi neki green disk a onda ćemo se poklati...
Mora do u dlaku biti isti - ista količina cachea, brzina vrtnje, veličina, interface.
Mogu ti dati samo disk istih ili boljih specifikacija, ne lošiji. Ako nemaju, možeš tražiti da ti vrate novce, ali onda ćeš dobiti onoliko koliko si ga platio.
Mora do u dlaku biti isti - ista količina cachea, brzina vrtnje, veličina, interface.
Mogu ti dati samo disk istih ili boljih specifikacija, ne lošiji. Ako nemaju, možeš tražiti da ti vrate novce, ali onda ćeš dobiti onoliko koliko si ga platio.
Sa 64 mega keša su samo green diskovi(koliko ja znam), a to je loše loše...
Ček, kaj nema na tržištu normalnih diskova sa 64 MB keša?
Siguran sam da ima. Ako ništa, većeg kapaciteta :)
Ček, kaj nema na tržištu normalnih diskova sa 64 MB keša?
Siguran sam da ima. Ako ništa, većeg kapaciteta :)
Ma ne treba mi toliko mjesta. Najradije bih da u zmjmenu dobijem neki ssd. Uh, to bi bila pjesma...
Ovaj novi?
Čini mi se da je UŽASNO tih a temperatura mu je cca 35 stupnjeva bila sinoć ako se ne varam (radi od petka navečer bez prestanka).
Ajd javim ti još poslije kad dođem kući. Imam noctuu na procesoru pa bilo kakav zvuk dolazi do izražaja a stvarno nisam ništa primjetio. Javim ti još poslije za zvuk i temperaturu.
Tih je zasigurno jer sam koristio jednoga samo iz novije generacije a i moj 7200.11 od 1.5TB je tih i brz tako da ono nemaš brige
Sve je to super i ok ta brzina, a nije nit skup taj Seagate no kad vidiš garantni rok od samo 12 mjeseci odma te šlag trefi fučkaj ga.
Kad se sve zbroji šuti i kupi WD Black diskove,ne moraš razmišljat niti sekunde za 160kn više eto 5 vs 1 godina garancije trostruko ga zafučkam na kubik.
Sve je to super i ok ta brzina, a nije nit skup taj Seagate no kad vidiš garantni rok od samo 12 mjeseci odma te šlag trefi fučkaj ga.
Kad se sve zbroji šuti i kupi WD Black diskove,ne moraš razmišljat niti sekunde za 160kn više eto 5 vs 1 godina garancije trostruko ga zafučkam na kubik.
http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-1000-gb-seagate-barracuda-35-7200-rpm-64mb-st1000dm003/51464
http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-1000-gb-wd-caviar-black35-7200-rpm-64mb-wd1002faex/30868
Ovdje ima garanciju 2 godine i malo je jeftiniji nego u Protisu.
BTW: niti ovaj WD Blue nije los + 3 godine garancija (ima netko test od njega, read/write?)
A čuj, relalno - kad si već kupio novi disk koji ti je po volji, ako ovaj dobiješ i Green, Bolje nego neispravan, ne?
Jedan brz već imaš, dakle nek ti drugi bude nekakav za pospremu, sve pet. Ako ne želiš ništa spremati, a lijepo
u oglas, i opet ćeš vjerojatno dobiti više novca za nov neotvaran disk sa računom, nego si platio samsunga kad si kupovao, ne?
http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-1000-gb-seagate-barracuda-35-7200-rpm-64mb-st1000dm003/51464
http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-1000-gb-wd-caviar-black35-7200-rpm-64mb-wd1002faex/30868
Ovdje ima garanciju 2 godine i malo je jeftiniji nego u Protisu.
BTW: niti ovajWD Blue nije los + 3 godine garancija (ima netko test od njega, read/write?)
Taj plavac je ok sa 3 godine garancije, no ipak Black je najbolje rješenje s obzirom da ima 5 godina garancije u današnje vrjeme to puno znači.
Evo sad sam bio u linksu. Nisam ni račun imao. Dečki su po serijskom broju diska našli račun i zaprimili disk. Sada imam dovoljno prostora i vjerojatno ću za taj iznos (580 kn) + nadoplata uzeti nekakav SSD. Definitivno mi ne treba još jedan terabajtni disk a SSD bi dobro došao, visual studio mu se baš raduje