Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.192
|
čitano: 3.279.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?
Uzmi najjeftiniji 120 GB SSD sad za laptop (vjerojatno imas samo SATA II pa brzina nece biti full).
Kad budes kupovao PC cijene ce jos pasti pa ces moci ubosti nesto bolje nego sada.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan

Mislim da je najbolja opcija uzet neki jeftiniji od 240gb (120 je okej, ali ako laptop rikne za god-dvije, ostaje mi 120gb ssd, a to je relativno malo).

Sad je samo pitanje koji uzet, a da nije skroz nepouzdan i da ga ne platim 600injak kuna. Jer onda komotno mogu i x400 uzet by sandisk.

EDIT: a nema ih baš po 400-500kn od 240gb haha

eventualno da na njuskalu trazim

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 12:02 (M3do92).
17 godina
shadowplay kaže...

Prvo bi bio red da zahvalim svima na savjetima i preporukama.

Kako nije navedena dužina garancije za ovaj evo850 od 719,00 kn (poslao sam mail, čekam odgovor), nekako mi se čini kako je garancija 1-2 godine (tako je na sljedećim "najjeftinijim" shopovima). Uzimajući to u obzir, adata i kingston definitivno dobivaju na težini, te mislim uzeti jedan od ta dva.

Što se tiče kapaciteta, mislim da će 240gb biti zadovoljavajuće, jer nije jedini disk u paltopu nego je jedan od tri i s njim će puni kapacitet biti 2tb. Postojeći ssd iz ovog laptopa ide u ženin laptop gdje će također biti sistemski disk i njoj je 120gb više nego dovoljno.

--

Dobio sam povratni odgovor i Samsung 850 Evo za 719,00 kn ima 3 godine garancije, u tih 719,00 kn je uključena i dostava.

Adata i kingston su cca 500-520 kn + 40-45 kn za dostavu (toliko traže shopovi koji ih trenutačno nude po tim cijenama.

Sad je razlika smanjena na 150-160 kn, i tu se ipak vraćam na Samsunga.

Još jednom hvala svima, uvelike ste mi pomogli.

Znam da citiram post prije 4 stranice, ali me začudilo da 850 EVO ima 3 godine garancije. 

Imam jednog kojeg sam kupio u Linksu dolazi sa 5 godina garancije, također sam Samsung daje 5 godina garancije ili 75 TB zapisanih podataka. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav!

Razmišljam o nabavi nekog SSD, i vidin da preporučujete ovaj Kingstonov UV400 od 250Gb kao best buy? Ili ima neka alternativa u tom cijenovnom rangu?

EDIT:  Moja ploča je OVA AsRockova koja ima 6 SATA2 kontrolera, pa me zanima da li će to predstavljat neki problem za SSD? Ili brzina SSD-a na ovom kontroleru neće bit max?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 17:35 (CyreX).

0 0 hvala 0
15 godina
CyreX kaže...

Pozdrav!

Razmišljam o nabavi nekog SSD, i vidin da preporučujete ovaj Kingstonov UV400 od 250Gb kao best buy? Ili ima neka alternativa u tom cijenovnom rangu?

EDIT:  Moja ploča je OVA AsRockova koja ima 6 SATA2 kontrolera, pa me zanima da li će to predstavljat neki problem za SSD? Ili brzina SSD-a na ovom kontroleru neće bit max?

Pogledaj si još i AMD Radeon R3 240 GB. SSD neće raditi punom brzinom, jer na tvojoj ploči nema sata 3, nego sata 2. Napredak će svejedno biti velik.

17 godina
softwaremaniac kaže...
CyreX kaže...

Pozdrav!

Pogledaj si još i AMD Radeon R3 240 GB. SSD neće raditi punom brzinom, jer na tvojoj ploči nema sata 3, nego sata 2. Napredak će svejedno biti velik.

Mislim da nebi trebalo biti problema ali radi se o starijoj ploči pa ako želi biti siguran nek prvo pošalje email Asrock supportu da provjeri, po mojem iskustvu odgovaraju relativno brzo u 2-3 dana.

Ako bude radilo imao bi brzine oko 270-280 MB, što je 2-3 puta brže od HDD koje koristi, bez obzira što je SSD na SATA II, da ne govorim o brzini pristupa i podizanja sistema.

Osjeti se veliko ubrzanje bez obzira što je SATA II.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Zahvaljujem! ;)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji SSD?

da uzmem samsung 750 evo za 470kn u linksu 120gb

sta mislite jel dobro to, 120giga mi je dovoljno al kaj mslite o tom ssd-u jer ima jeftinijih po 360kn

https://www.links.hr/hr/ssd-120-0-gb-samsung-750-evo-mz-750120-sata-3-2-5-540-520-mb-s-051400396

imam plocu asus p5k ddr2 pa valjda ima sata 3 za ssd

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 1:53 (wcpapir).

0 0 hvala 0
17 godina
wcpapir kaže...

da uzmem samsung 750 evo za 470kn u linksu 120gb

sta mislite jel dobro to, 120giga mi je dovoljno al kaj mslite o tom ssd-u jer ima jeftinijih po 360kn

https://www.links.hr/hr/ssd-120-0-gb-samsung-750-evo-mz-750120-sata-3-2-5-540-520-mb-s-051400396

imam plocu asus p5k ddr2 pa valjda ima sata 3 za ssd

Ploca ti ima sata 2, ja bih isao na jeftiniji ssd kingston uv400 cca 330kn, 470kn po meni previse za 120gb, za cca 510kn imas 240gb ssd

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan
Koji SSD?

sta ce mi onda ssd ak mi ploca nema sata 3 onda da uzmem hdd

pise mi na ploci sata 1 i sata 3 di su utori

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 2:50 (wcpapir).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
wcpapir kaže...

sta ce mi onda ssd ak mi ploca nema sata 3 onda da uzmem hdd

Zato kaj je dosta brži od HDD-a? Zato kaj ima drastično kraće vrijeme pristupa? Uz SATA II kontroler SSD-ovi komotno postižu oko 250 MB/s. Koji mehanički disk tome može parirati? A o brzini pristupa uopće da ni ne pričamo - ns vs ms.

wcpapir kaže...

pise mi na ploci sata 1 i sata 3 di su utori

To su brojevi portova, a ne oznake generacije SATA standarda.

9 godina
neaktivan

uzet cu uv400

al ti si doktor

9 godina
neaktivan
Koji SSD?

pa hdd postize oko 250mb s

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ajd nabaci benchmark svog HDD-a - graf brzine, recimo iz HD Tunea.

17 godina
wcpapir kaže...

Imam staru ploču 790GX čipset am2+ socket i stavio sam 850 evo na nju i leti ko metak u odnosu na HDD. 

Ako ne vjeruješ i malo ti je 270-280 mbs onda kupi novu ploču sa SATA III i deri. 

17 godina
wcpapir kaže...

Već ti je mbaksa rekao, to je potpuno nebitna stvar za normalan rad na računalu.

Ono što je bitno je vrijeme random pristupa, to je ono u čemu SSD "jede" HDD.

9 godina
neaktivan
Koji SSD?

kupil sam u linksu i fakat je jebena razlika.... al mislio sam da cu dobiti kablove i bas je mali i tanki taj ssd ma hdd vise nikad ! hehe

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
wcpapir kaže...

al mislio sam da cu dobiti kablove

Nisi nikad dosad kupovao disk? Ni s diskovima ni s SSD-ovima ne dobiš nikakve kablove. SATA kablove dobiš s matičnom pločom.

wcpapir kaže...

i bas je mali i tanki taj ssd ma hdd vise nikad ! hehe

HDD-ovi još uvijek imaju svoje mjesto na tržištu, prvenstveno na račun isplativnosti (cijene po gigabajtu).

9 godina
neaktivan
Koji SSD?

nisam nikad, jer komp sam prije 8-9 god mjenjao sa nekim likom, ja mu dao xbox 360 on meni komp, tak da nikad nisam kupio

imo sam wd 320gb al je crko , pa mi je sestra dala hitachi 120gb....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 4:07 (wcpapir).

0 0 hvala 0
12 godina
mbaksa kaže...
wcpapir kaže...

Nisi nikad dosad kupovao disk? Ni s diskovima ni s SSD-ovima ne dobiš nikakve kablove. SATA kablove dobiš s matičnom pločom.

kako s kojim, moj je ssd došao sa kablovima, pa i limenom ladicom za 3.5 inča

evo, ovakav je bio bundle

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 7:39 (picajzla0707).
15 godina
Uv400 (240 gb) ili R3 od AMD-a (240 gb)?

P.s.- ne mogu otvoriti anketu preko mobitela, pa eto... Neka netko napise dali ima razlike u ova 2 budget ssd-a ili necu pogrjesit s ni jednim?!
16 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Uv400 (240 gb) ili R3 od AMD-a (240 gb)?

P.s.- ne mogu otvoriti anketu preko mobitela, pa eto... Neka netko napise dali ima razlike u ova 2 budget ssd-a ili necu pogrjesit s ni jednim?!

UV400. Ovaj ssd od AMD je samo prepakiran proizvod.

15 godina
Prepakiran proizvod od cega, ako mozes biti malo prezicniji?
Na netu nalazim da je R3 brzi... Ali nisu neke vjerodostojne stranice, zato pitam ovdje!
16 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Prepakiran proizvod od cega, ako mozes biti malo prezicniji?
Na netu nalazim da je R3 brzi... Ali nisu neke vjerodostojne stranice, zato pitam ovdje!

Taj AMD ssd je rebrand rebranda znaci samo ime. UV400 ti je trenutno noviji i jeftiniji ako ti ne treba za ništa profesionalno zumi UV400 ili još bolje sandisk X400

17 godina
moderator
picajzla0707 kaže...
mbaksa kaže...
wcpapir kaže...

Ni diskovi ni SSD-ovi u pravilu ne dolaze s kablovima, rijetki dolaze s onom pločicom za povećanje debljine sa 7 na 9 mm, a još rjeđi s 2,5->3,5" ladicom. Taj tvoj je iznimka, to je neko ekstra bogato pakiranje, zato si ga i platio više nego bi ga platio da ne dolazi s tim dodacima. 

12 godina
mbaksa kaže...
picajzla0707 kaže...
mbaksa kaže...
wcpapir kaže...

Ni diskovi ni SSD-ovi u pravilu ne dolaze s kablovima, rijetki dolaze s onom pločicom za povećanje debljine sa 7 na 9 mm, a još rjeđi s 2,5->3,5" ladicom. Taj tvoj je iznimka, to je neko ekstra bogato pakiranje, zato si ga i platio više nego bi ga platio da ne dolazi s tim dodacima. 

nisam, platio sam ga jeftinije na grupnoj akciji u linksu, još me ispao jeftiniji od bilo kojeg drugog ssd-a u tadašnjoj ponudi

nebitno doduše, samo mi je upalo u oko tvoja tvrdnja, a znam da sam uredno dobio full bundle uz njega

17 godina
moderator
picajzla0707 kaže...
nisam, platio sam ga jeftinije na grupnoj akciji u linksu, još me ispao jeftiniji od bilo kojeg drugog ssd-a u tadašnjoj ponudi

A da nije bio na grupnoj akciji, platio bi ga više. I opet iznimku predstavljaš kao nešto normalno i uobičajeno. I nije poanta u tome - čak i kad bi ga platio manje nego u konkurencije, da nije došao s tim dodacima mogao je imati još malčice nižu cijenu - znači, firma je mogla isto zaraditi, a ti si mogao manje platiti.

picajzla0707 kaže...
nebitno doduše, samo mi je upalo u oko tvoja tvrdnja, a znam da sam uredno dobio full bundle uz njega

Vjerujem da si čuo za izraz "iznimka potvrđuje pravilo".  Općenito gledano, tipični uređaji koje ljudi kupuju ne dolaze sa SATA kabelom, pogotovo ne jeftiniji (a za HDD se ne sjećam da sam uopće vidio ijedan koji bi dolazio sa SATA kabelom). Kako Intel više traži za svoje SSD-ove od konkurencije (osim od možda Samsunga), onda im je lakše u paket ubaciti i SATA kabel - nije da ti ga dobiješ besplatno - ti si ga platio višom cijenom paketa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 18:41 (mbaksa).
12 godina
Koji SSD?

a jbga, najprije kategorički tvrdiš da uz ssd-ove ne dolaze kablovi, ja ti kažem da sam kabele dobio i onda je to iznimka koja potvrđuje pravilo

ajd, nema veze

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Amd ssd ti je inace ssd od ocz
www.anandtech.com/show/8420/amd-radeon-r7-ssd-240gb-review
Ovdje ti je r7 verzija, ali i r3 verzija je isto tako od ocz a proizvodi kompanija galt. Ipak bih radije uzeo uv400 noviji i bolji suport i dugo su na trzistu ssd. Inace r3 nebi trebao biti los jer koristi isti kontroler kao i 850 evo, a nand je od toshibe posto sada toshiba financira ocz. Dok se pojavio imao je vecu cijenu od konkurencije pa je zato i lose prosao na trzistu. Ako ga uzmes nabaci koji review jer ga nema bas po netu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
moderator
picajzla0707 kaže...

a jbga, najprije kategorički tvrdiš da uz ssd-ove ne dolaze kablovi, ja ti kažem da sam kabele dobio i onda je to iznimka koja potvrđuje pravilo

Zar moram gurati "u pravilu" ili "generalno" ili "tipično" u svaku rečenicu da se moje izjave ne bi doživljavale kao "kategoričke tvrdnje", da mi netko ne skoči za vrat jer nisam spomenuo iznimku od pravila (tim više što se ta iznimka nije odnosila na kolegin slučaj?)? Čemu potreba za takvim apsolutnim shvaćanjem? Jesam li ja doista to "kategorički tvrdio"? Ne treba li, da bi to doista bila kategorička tvrdnja, u njoj stajati "ni jedan", tipa "Ni jedan HDD ili SSD ne dolazi sa SATA kabelom."? Jesam ja tvrdio da ni jedan SSD ne dolazi sa SATA kabelom? Zašto bih tvrdio tako nešto, kad nisam u mogućnosti provjeriti pakiranje svakog SSD-a dostupnog na našem tržištu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice