Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.192
|
čitano: 3.279.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?

ako igra i rabljeni ssd onda ovo nema veze sto nema garanciju za te novce

http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/samsung-840-pro-256gb-oglas-19815362

17 godina
odjavljen
NiDJO7Z7 kaže...

Pozdrav svima 

Ovako, trebam ssd od 240GB a da bude što jeftiniji, budget mi je max 500kn, ali ako se isplati za neki bolji može +50kn

gledao sam Kingston UV400, kakav je on s obzirom na cijenu, a ne želim baciti novce u propas i dobit jeftin škart, a SanDisk x400 je čak 100kn skuplji 

također sam vidio i z400s, kakav je on? ima li šta bolje od ovih? 

Preporuka za patriot blast,od 520kn ga imas,imam ga i sam i dobar je,samo ako ga kupis skini si njihov toolbox i nadogradi firmware...od ostalih imas adatu,sandisk,amd,kingston,transcend,toshiba,tg ...kakvi su oni neznam,sve bi to trebalo bit tu negdje

14 godina
neaktivan
NiDJO7Z7 kaže...

Pozdrav svima 

Ovako, trebam ssd od 240GB a da bude što jeftiniji, budget mi je max 500kn, ali ako se isplati za neki bolji može +50kn

gledao sam Kingston UV400, kakav je on s obzirom na cijenu, a ne želim baciti novce u propas i dobit jeftin škart, a SanDisk x400 je čak 100kn skuplji 

Oko 500kn su taj Kingston, ADATA SP550, Patriot Blast i Spark te AMD Radeon R3. Ja bih uzeo ADATA SP550 jer je najdulje na tržištu i nema nikakvih primjedbi na njega. Kao i većina jeftinih TLC SSDova ima manu sporijeg zapisivanja ogromne količine podataka (6+GB), no vjerojatno to i ne radiš prečesto da bi predstavljalo problem. Navedeni Kingston i AMD obećavaju, ali su kratko tu da bi se donosili zaključci. Patriot Blast nikako nije za preporuku zbog učestalih problema. Tu je i novi Patriot Spark, nasljednik Blasta, sa Phison S11 kontrolerom, ali prepusti ipak drugima da budu pokusni kunići.

17 godina
odjavljen
redscro kaže...
NiDJO7Z7 kaže...

Pozdrav svima 

Oko 500kn su taj Kingston, ADATA SP550, Patriot Blast i Spark te AMD Radeon R3. Ja bih uzeo ADATA SP550 jer je najdulje na tržištu i nema nikakvih primjedbi na njega. Kao i većina jeftinih TLC SSDova ima manu sporijeg zapisivanja ogromne količine podataka (6+GB), no vjerojatno to i ne radiš prečesto da bi predstavljalo problem. Navedeni Kingston i AMD obećavaju, ali su kratko tu da bi se donosili zaključci. Patriot Blast nikako nije za preporuku zbog učestalih problema. Tu je i novi Patriot Spark, nasljednik Blasta, sa Phison S11 kontrolerom, ali prepusti ipak drugima da budu pokusni kunići.

zbog kojih učestalih problema? imam ga pa sam skenirao bad sektore sa hd tune programom i sve je ok,trim radi....

14 godina
neaktivan
M4X kaže...
redscro kaže...
NiDJO7Z7 kaže...

Pozdrav svima 

zbog kojih učestalih problema? imam ga pa sam skenirao bad sektore sa hd tune programom i sve je ok,trim radi....

Ok, tvoj radi, nitko ne kaže da je svaki otkazao, ali pročitaj malo komentare nesretnih vlasnika ovdje, na drugim forumuma, neweggu, amazonu... Nijedan SSD nije imao toliko prijavljenih crkavanja kao Blast. Nema potrebe iskušavati sreću s njim pored drugih SSDova koji su se pokazali pouzdanima za istu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2016 13:23 (redscro).
17 godina
odjavljen
redscro kaže...
M4X kaže...
redscro kaže...
NiDJO7Z7 kaže...

Pozdrav svima 

Ok, tvoj radi, nitko ne kaže da je svaki otkazao, ali pročitaj malo komentare nesretnih vlasnika ovdje, na drugim forumuma, neweggu, amazonu... Nijedan SSD nije imao toliko prijavljenih crkavanja kao Blast. Nema potrebe iskušavati sreću s njim pored drugih SSDova koji su se pokazali pouzdanima za istu cijenu.

očito neka loša serija izašla iz tvornice,neki su prijavljivali da im je crknuo dok su radili update firmwarea

16 godina
moderator
M4X kaže...

Meni crkla 2 od 3 komada, zamijenjeni s drugima koji za sad rade.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
Koji SSD?

Znaci ako imam Blast 120GB sa firmware verzijom SAFM12.0 i sve uredno funkcionira da ostavim tako....

Bez obzira sto na njihovim stranicama stoji obavijest da se preporuca napraviti upgrade!?

0 0 hvala 0
12 godina

napravi upgrade, samo najvaznije backupiraj prije

17 godina
moderator
roby27 kaže...

napravi upgrade, samo najvaznije backupiraj prije

Tako je. Piše da je za "optimalne performanse", što će reći da u postojećem firmwareu jest nešto zeznuto. A s obzirom kako se ljudi nekako češće žale na taj SSD nego od konkurencije, dalo bi se za pretpostaviti da nisu samo performanse ono što treba ispraviti firmwareom. Svakako nadogradnja.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Može preporuka SSD-a kapaciteta oko 250gb?

Gledao sam Intel Series 535, ali svakako prihvaćam prijedloge. Hvala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samsung 850 EVO.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako tražiš ukupno najbolji SSD (najdulje jamstvo i najbolje performanse u benchmarcima), onda je to Evo 850. Mana mu je očito cijena, no ona je slična Intelu pa je tako Intel teško preporučiti.

Ako ti nisu bitne brojke u benchmarcima i možeš preživjeti i s 3g. jamstva, možeš uštedjeti dvjestotinjak kuna s nekim jeftinijim SSDom (ADATA SP550, Kingston UV400...).

17 godina
moderator
redscro kaže...

Ako tražiš ukupno najbolji SSD (najdulje jamstvo i najbolje performanse u benchmarcima), onda je to Evo 850. Mana mu je očito cijena, no ona je slična Intelu pa je tako Intel teško preporučiti.

Ako ti nisu bitne brojke u benchmarcima i možeš preživjeti i s 3g. jamstva, možeš uštedjeti dvjestotinjak kuna s nekim jeftinijim SSDom (ADATA SP550, Kingston UV400...).

Škakljiva je ta situacija s 5 godina garancije, ako radi nje moraš platiti 50-60% više! Tj. da budemo precizniji - radi 2 godine ekstra (i nešto bolje performanse koje ti u praksi vjerojatno ništa ne znače) uređaj platiš 50-60% više. Što će se moći kupiti za 300-tinjak kuna za tri godine? I to što tada kupiš imat će tri godine garancije od tada. Razlika u cijeni mi se čini prevelika za 2 ekstra godine garancije.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Razlika u cijeni mi se čini prevelika za 2 ekstra godine garancije.

Samsung bi me došao 719 kn. ADATA SP550 i Kingston oko 520kn.

Znači, vaš savijet bi bio, samsung je odličan, ali ne nužno i najisplativiji. Za 200 kn manje dobije se manje-više dostojna zamijena, a možda najveća razlika je 2 godine garancije manje.

Ssd ide u laptop koji ima i7 Sandybridge proc i 12gb rama, trenutačno u njemu je OCZ Vertex 120gb, kupljen kad su svi hvalili Ocz (to hvaljenje nije dugo trajalo) :), a prvenstveno jer mi nedostaje kapaciteta na tom disku.

10 godina
Koji SSD?

Da li je SanDisk X400 best buy za 600kn ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
shadowplay kaže...
mbaksa kaže...
Razlika u cijeni mi se čini prevelika za 2 ekstra godine garancije.

Samsung bi me došao 719 kn. ADATA SP550 i Kingston oko 520kn.

To gledaš najnižu cijenu na nabavi (kod većine prodavača je između 750 i 800 kn)? Budi siguran da tu gdje bi te taj Samsungov SSD koštao 719 kuna doista daju 5 godina garancije na njega. Ako tu doista dolazi s pet godina garancije, onda je situacija malo bolja. S druge strane, ako dodaš još 200 kuna, možeš kupiti 480GB Adatin SSD. Ili dodaš još 50-100 kuna pa kupiš i 120GB SSD pa možeš dva računaal opremiti SSD-om. Pa sad... Tvoja odluka.

Kad su trebala dva SSD-a majci za firmu, naručio sam Samsung 850 EVO i Kingstonov UV400, oba s 240-250 GB. Zašto? EVO ide u glavni kompjuter u kojem je pouzdanost i trajnost bitna, a činjenica da koristi VNAND i dolazi s 5 godina garancije ide tome u prilog. Drugi kompjuter u osnovi samo vrti Windowse i otvara preko mreže bazu podataka s glavnog (sa Samsungovog SSD-a) pa tu nije trebala neka pouzdanost i tu je prioritet bila cijena. Zapravo sam zenznuo stvar što nisam naručio 120 GB (nisam znao koliko je mjesta zauzetog bilo na njemu, a nisam htio napamet naručiti premali).

Znači, odvagneš si prioritete i onda odrediš koji ti SSD nudi najviše za najmanje para, a da je u skladu s prioritetima.

shadowplay kaže...
Ssd ide u laptop koji ima i7 Sandybridge proc i 12gb rama, trenutačno u njemu je OCZ Vertex 120gb, kupljen kad su svi hvalili Ocz (to hvaljenje nije dugo trajalo) :), a prvenstveno jer mi nedostaje kapaciteta na tom disku. 

Što kad zapuniš novi od 250 GB?  Ne znam, sam si odredi - velim, kad već daješ 720 kuna, možeš dodati još 200 kuna pa kupiti 480 GB model pa imaš mjesta ko u priči i na dulje staze. Ali ako su ti 2+ godine ekstra garancije i vjerojatno pouzdaniji i trajniji uređaj prioritet...

14 godina
neaktivan

X400 je ok kompromis s 5g. jamstva i cijenom između najjeftinijih i Evo 850. 

Što se prethodne dileme tiče, teško je reći inače što je najpametnije tu. 200kn razlike ulaganja je mnogo za malu vjerojatnost da će krepati u četvrtoj ili petoj godini, pogotovo što će tada taj SSD vrijediti otprilike toliko. Ipak, ako krepa tada dobit ćeš vjerojatno veći SSD u vrijednosti prvog kupljenog. 

Ja za 120-240GB SSDove ne bih previše mario za jamstvo, osim ako je razlika u cijeni mala. Za veće/skuplje je to ipak značajnije. 

17 godina
moderator
redscro kaže...

Što se prethodne dileme tiče, teško je reći inače što je najpametnije tu. 200kn razlike ulaganja je mnogo za malu vjerojatnost da će krepati u četvrtoj ili petoj godini, pogotovo što će tada taj SSD vrijediti otprilike toliko. Ipak, ako krepa tada dobit ćeš vjerojatno veći SSD u vrijednosti prvog kupljenog.

Neće dobiti veći ako će na tržištu i dalje biti SSD-ova istog kapaciteta. A nisam baš siguran da će 250GB SSD-ovi iščeznuti kroz 5 godina. I opet, kladiš se na to da će krepati - ako ne krepa, onda i dalje ostaje na ovih 250GB!

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Prvo bi bio red da zahvalim svima na savjetima i preporukama.

Kako nije navedena dužina garancije za ovaj evo850 od 719,00 kn (poslao sam mail, čekam odgovor), nekako mi se čini kako je garancija 1-2 godine (tako je na sljedećim "najjeftinijim" shopovima). Uzimajući to u obzir, adata i kingston definitivno dobivaju na težini, te mislim uzeti jedan od ta dva.

Što se tiče kapaciteta, mislim da će 240gb biti zadovoljavajuće, jer nije jedini disk u paltopu nego je jedan od tri i s njim će puni kapacitet biti 2tb. Postojeći ssd iz ovog laptopa ide u ženin laptop gdje će također biti sistemski disk i njoj je 120gb više nego dovoljno.

--

Dobio sam povratni odgovor i Samsung 850 Evo za 719,00 kn ima 3 godine garancije, u tih 719,00 kn je uključena i dostava.

Adata i kingston su cca 500-520 kn + 40-45 kn za dostavu (toliko traže shopovi koji ih trenutačno nude po tim cijenama.

Sad je razlika smanjena na 150-160 kn, i tu se ipak vraćam na Samsunga.

Još jednom hvala svima, uvelike ste mi pomogli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 16:08 (shadowplay).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pitanje je koliko opadaju performanse u ADATA-e, a koliko u Samsunga?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
redscro kaže...

Neće dobiti veći ako će na tržištu i dalje biti SSD-ova istog kapaciteta. A nisam baš siguran da će 250GB SSD-ovi iščeznuti kroz 5 godina. I opet, kladiš se na to da će krepati - ako ne krepa, onda i dalje ostaje na ovih 250GB!

Po zakonu - identičan ili novac, eventualno ti mogu ponuditi proizvod iste vrijednosti koja je na računu, ali samo ako pristaješ. Pošto identičan model neće sigurno biti na tržištu, ponudit će mu neki iste cijene koju je platio, što će u to vrijeme značiti veći. Već su ljudi na reklamaciji dobivali 240GB za neispravne 120GB. Ovisi o trgovini i tome koliko si uporan u ostvarivanju svojih prava. Ja ne bih trenutno dao više novca zbog te male vjerojatnosti, ali svejedno, postoji ta mogućnost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 15:59 (redscro).
9 godina
neaktivan
shadowplay kaže...

Prvo bi bio red da zahvalim svima na savjetima i preporukama.

Kako nije navedena dužina garancije za ovaj evo850 od 719,00 kn (poslao sam mail, čekam odgovor), nekako mi se čini kako je garancija 1-2 godine (tako je na sljedećim "najjeftinijim" shopovima). Uzimajući to u obzir, adata i kingston definitivno dobivaju na težini, te mislim uzeti jedan od ta dva.

Što se tiče kapaciteta, mislim da će 240gb biti zadovoljavajuće, jer nije jedini disk u paltopu nego je jedan od tri i s njim će puni kapacitet biti 2tb. Postojeći ssd iz ovog laptopa ide u ženin laptop gdje će također biti sistemski disk i njoj je 120gb više nego dovoljno.

--

Dobio sam povratni odgovor i Samsung 850 Evo za 719,00 kn ima 3 godine garancije, u tih 719,00 kn je uključena i dostava.

Adata i kingston su cca 500-520 kn + 40-45 kn za dostavu (toliko traže shopovi koji ih trenutačno nude po tim cijenama.

Sad je razlika smanjena na 150-160 kn, i tu se ipak vraćam na Samsunga.

Još jednom hvala svima, uvelike ste mi pomogli.

I još uzmi jedan SATA 3 kabel jer sa samsungom(kupio sam 850 Evo)ne dobijes nista...a ako imas viska kablova onda super

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
9 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Pitanje je koliko opadaju performanse u ADATA-e, a koliko u Samsunga?

Iskreno nemam pojma ali ja i dalje mislim da su mom performanse kao prvog dana a stavio san na njega 2 windowsa, instalirao bf4 i sl., spremio podosta slika iz fotošopa.i r/w mu ne pada ispod 500 mb

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
17 godina
moderator
redscro kaže...
Po zakonu - identičan ili novac, eventualno ti mogu ponuditi proizvod iste vrijednosti koja je na računu, ali samo ako pristaješ.

U kojem zakonu to piše? Preletio sam nabrzinu po zakonu o zaštiti potrošača, ali to nisam uočio. Isto tako i zakon o obveznim odnosima - tamo se ne specificiraju kakav uređaj ti prodavač treba predati - piše samo "ispravan".

Links pak u svojim uvjetima jamstva navodi:

Links d.o.o. se obvezuje da će jamstvo za robu kupljeno u trgovinama Links d.o.o. riješiti u primjerenom roku na način da će proizvod biti popravljen ili zamijenjen proizvodom jednakih ili boljih karakteristika koje su bitne i relevantne za tu vrstu proizvoda.

Znači, ako je po zakonu ovo što ti pišeš, onda Links ima protuzakonite uvjete. Pa me zanima jesi li ti to stvarno pročitao u nekom zakonu ili je ta tvrdnja iz nekog drugog izvora? Ako si pročitao u nekom zakonu, u kojem točno?

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
redscro kaže...
Po zakonu - identičan ili novac, eventualno ti mogu ponuditi proizvod iste vrijednosti koja je na računu, ali samo ako pristaješ.

U kojem zakonu to piše? Preletio sam nabrzinu po zakonu o zaštiti potrošača, ali to nisam uočio. Isto tako i zakon o obveznim odnosima - tamo se ne specificiraju kakav uređaj ti prodavač treba predati - piše samo "ispravan".

Links pak u svojim uvjetima jamstva navodi:

Links d.o.o. se obvezuje da će jamstvo za robu kupljeno u trgovinama Links d.o.o. riješiti u primjerenom roku na način da će proizvod biti popravljen ili zamijenjen proizvodom jednakih ili boljih karakteristika koje su bitne i relevantne za tu vrstu proizvoda.

Znači, ako je po zakonu ovo što ti pišeš, onda Links ima protuzakonite uvjete. Pa me zanima jesi li ti to stvarno pročitao u nekom zakonu ili je ta tvrdnja iz nekog drugog izvora? Ako si pročitao u nekom zakonu, u kojem točno?

Zakon o obveznim odnosima, članak 410. (raskid ugovora = povrat novca, da ne bi bilo zabune). 

Baš Links uglavnom ne radi probleme u takvim situacijama i uredno vraća novac u punom iznosu koji je plaćen.

17 godina
moderator
redscro kaže...
Zakon o obveznim odnosima, članak 410. (raskid ugovora = povrat novca, da ne bi bilo zabune).

Tu dakle kao prvo ne piše ono što si tvrdio. I kao drugo, nedostatak i kvar nisu jedna te ista stvar, tako da se taj članak uopće ne odnosi na ovo o čemu sad raspravljamo. Treba jako paziti kod tumačenja zakona. 

17 godina
Mijenjao par puta i uvijek trazio proizvod vrijednosti koje sam onda platio i nikad problema s time. Nosio frendu na reklamaciju ssd od 120gb dobio 250gb bez problema. Tako da ako sad kupis ssd 250gb za cca 600kn kasnije ako se smanje cijene novih ssd mozes dobit 480gb u zamjenu ako crkne. Zamjena proizvoda u tom cijenovnom rangu koji si onda platil
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Mijenjao par puta i uvijek trazio proizvod vrijednosti koje sam onda platio i nikad problema s time. Nosio frendu na reklamaciju ssd od 120gb dobio 250gb bez problema. Tako da ako sad kupis ssd 250gb za cca 600kn kasnije ako se smanje cijene novih ssd mozes dobit 480gb u zamjenu ako crkne. Zamjena proizvoda u tom cijenovnom rangu koji si onda platil

Nije riječ o osobnom iskustvu i poslovnoj praksi trgovina gdje si kupovao/reklamirao proizvod. Riječ je o tome što kaže zakon. Ako zakon ne kaže da ti treba dati proizvod iste vrijednosti, onda trgovac to nije dužan napraviti. To ne znači da trgovac nema slobodu da ti da proizvod boljih karakteristika (a iste novčane vrijednosti).

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 11:59 (mbaksa).
17 godina
Ima slobodu ako mu ti das, trgovac je duzan servisirati neispravan uredaj ili zamijeniti, ako nema moze ti ponuditi slican uredaj, ako ne zelis slican uredaj duzan ti je vratiti puni iznos koji si platio tako da opet dodjemo na to da ti mora dati uredaj koliko si ga ti platio. Procitaj malo potrosacka prava
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice