Kako ostvariti više prostora na Hdd-u

poruka: 9
|
čitano: 3.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam Hdd koji je otprilike zadovoljavao moje potrebe. U kompu nemam ništa što mi je važno tako da može biti sve nepovratno izbrisano bez posljedica.

Tokom vremena Hdd mi je skroz zauzet iako sam izbrisao sve što se brisati moglo, ne trebaju mi nikakvi bekapi ili slične stvari pa bi me zanimalo kako to napraviti da maksimalno oslobodim prostor na Hdd jer sigurno je on u pozadini napunjen raznim nepotrbnim stvarima koje ja ne vidim a neznam kako ih izbrisati. Nemojte me osuđivati radi neznanja. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Instaliraj si CCleaner i njega pokreni neka ti analizira disk(ove) i vidjet ćeš šta možeš brisati i koliko bi prostora dobio, i naravno to i obrišeš. Jednostavan i dobar program.

edit:

Gremlin144 kakav vražji defrag? S time se ne dobiva više mjesta na disku, samo posloži datoteke da se brže učitava sve i to je to uglavnom. Iako je i to dobro raditi s vremena na vrijeme.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 10:42 (Pero Dinamit).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ma radija san i difragment i ccliner, ali sami windowsi i sve ostalo ima nelogičnosti jer mi se stvara razlika od nekih 15gb više nego kad zbrajam pojedinačno. E to mene zanima tih 15gb gdje su se skrili i kako ih obrisati, (Hdd je bez bed sektora)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tih 15 gb ti zauzimaju windowsi

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako ostvariti više prostora na Hdd-u
pospi kilu soli po njemu i imat ce 10 terabajta

sala mala :P
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
16 godina
Re: Kako ostvariti više prostora na Hdd-u
stela kaže...

..E to mene zanima tih 15gb gdje su se skrili i kako ih obrisati, (Hdd je bez bed sektora)

- kojih nelogičnosti?

Postoje i skrivene ( s razlogom) datoteke, pa i particije. Tad je logično da ih ne vidiš (jer su skrivene). Zašto? - zbog zaštite..

npr ako imaš 4GB RAMa, tad je swap (pagefie) =4GB ili više, kao i hybernate, naravno i Temp, Recycle, Recovery, Dump... Tom broju dodaj par GB sys.updateova i vrlo lako dođeš do 'logične' cifre.

U exploreru možeš uključiti hidden-system, ali nije pretjerano potrebno (kasnije ponovo isključi).

Windowsi imaju (vjerojatno govoriš o sedmici), disk cleaner (nepotrebno, ponekad i štetno je instalirati CC, može i on), potraži. Uključi sve što želiš počistiti, isprazni kantu za smeće (recycle), u explorer-adresu upiši %temp% i enter počisti.. možeš čak i sys.restore pointe (veliki su). Nadam se da razumiješ što svaka od tih stavki znači? Pogotovo Recovery? Nije tu bezveze.

Nakon takvog čišćenja, 10-20GB bi moglo biti više. Defragmentiraj HDD nakon toga (nije obavezno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Prije par dana sam ja imao problem sa USB stikom i jedina opcija mi je bila format.Sve sam izbrisao sa njega i pisalo je da ima 600 mb slobodno, nakon formatiranja pisala je prava njegova veličina 1,8 gb. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma reinstaliraj Windowse {#}

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice