HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 120.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: HDD poskupljenje
BlueMax kaže...
Mitsuoka kaže...

sta nije istina i sta bi se to trebalo zakljuciti iz ovog linka?

Blue je puno brzi disk od greena, nijansu sporiji od blacka a ovo sto ti mislis da je brzina to je samo interface na koji se HDD spaja. Ni najbrzi mehanicki disk ne moze uhvatiti 3 Gbps a kamoli 6 Gbps.

Ne to nego cache... ista brzina ploča 7200rpm, 64MB cache naspram 7200rpm 32MB, mislim da bi tu blue i green trebali bit tu negdje. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Nisu. Brzi je stari Black (ne proizvodi se vise) na 7200 sa 16MB cachea nego novi green na 7200 i 64MB. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Nisu. Brzi je stari Black (ne proizvodi se vise) na 7200 sa 16MB cachea nego novi green na 7200 i 64MB. 

pa nisam rekao da je brzi, samo da je tu negdje - nije prevelika razlika. + što je trajniji i tiši. Ludilo za spremanje filmova i glazbe...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

kriza će biti do 2. mjeseca 2012

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 16:01 (Horned Reaer).
16 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

od srca im želim brzu propast jer to je obično raspačavanje robe koje bi trebalo zakonski zabraniti

što je loše u konkurenciji? Oni ako žele mogu i prodavat za sicu, nema zakona koji to brani... Oni ce manje zaradivat, ali ako to njih zadovoljava... nama bolje.

U Splitu je bio jedan vodič koji je besplatno vodia po gradu - drugin vodičima se to nije sviđalo, i dolazili su u TZ prosvjedovat, ali ko njemu brani da on besplatno radi - volontira?

17 godina
Horned Reaer kaže...

kriza će biti do 2. mjeseca 2012

To nitko sa sigurnošću ne može reći, sve su to procjene ... većina ih navodi 3.mjesec kao moguće normaliziranje proizvodnje, a onda će vjerojatno još trebati neko vrijeme da se cijene vrate (ako se uopće vrate). Glavnina najprije ide velikim proizvođačima (HP, Dell, Lenovo ...) pa dalje prema važnosti tržišta (ne moram napominjati gdje smo tu mi :( ).

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 16:19 (Mladen).
17 godina

U jednom trgovačkom centru za 599kn je prijenosni WD od 1TB, isplati li se kupiti?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina

Ako nigdje nema za manje, a disk ti treba - onda se isplati {#}.

Nisi napisao koji je ... 2.5" ili 3.5" ? (za 2.5" bi bila super cijena).

Ako je 3.5", neka ta ladica vrijedi 100-njak Kn, a unutra je vjerojatno neki WD Green ... 1TB za 500Kn u ovoj situaciji je ok.

Većina 3.5" su obični diskovi unutra a ladica se može upotrijebiti za neki drugi (na netu sam našao par članaka da sve WD-ove ladice ipak nisu htjele raditi sa drugim diskovima). Kod 2.5" je puno češća usb-only izvedba, dakle, disk unutra je poseban model bez SATA konektora.

17 godina
Mitsuoka kaže...
BlueMax kaže...
Mitsuoka kaže...

sta nije istina i sta bi se to trebalo zakljuciti iz ovog linka?

Blue je puno brzi disk od greena, nijansu sporiji od blacka a ovo sto ti mislis da je brzina to je samo interface na koji se HDD spaja. Ni najbrzi mehanicki disk ne moze uhvatiti 3 Gbps a kamoli 6 Gbps.

Ne to nego cache... ista brzina ploča 7200rpm, 64MB cache naspram 7200rpm 32MB, mislim da bi tu blue i green trebali bit tu negdje. 

Samo što NIJE ista brzina vrtnje

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan

Osnovna matematika kaze

7200 rpm = 7200 rpm

14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Green ima varijabilnu brzinu vrtnje a to se najcesce krece oko 5k rpm. Ako uz to dodas razne head parkinge, sleep modove koji koji sluzu stednji energije lako dodjes do zakljucka da je dosta sporiji od blue-a. I sam WD ga reklamira kao storage disk. Nije to za sistem.

2 0 hvala 0
17 godina

Malo je offtopic ... ali WD nikad nije službeno potvrdio brzinu Green serije, neki tvrde da je 5400 konstantno, neki da je varijabilna 5400-7200.

Uz brzinu (rpm) i cache, obično i gustoća ploča donosi primjetno ubrzanje.

Imam stariju i novu Barracudu Green od 2TB (5.900 rpm), prva je 4 ploče, druga 3 ... i dok prva po HDTune benchmarku ima min. 55.3, avg. 90.1 i max. 115.1 MB/s, nova ima 61.3, 103.7 i 122.7 MB/s. I nije samo sintetika, u svakodnevnoj upotrebi praši preko 100MB/s za velike fileove.

17 godina
Mitsuoka kaže...

Osnovna matematika kaze

7200 rpm = 7200 rpm

A Google kaže:

"When it first launched the GreenPower Caviar, WD refused to disclose the drive's actual spindle speed,

saying only that it was somewhere between 5,400 and 7,200RPM. The company later admitted that the

drive ran at closer to the former than the latter, but we haven't been able to coax out an exact spindle speed."

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan

HD Tune kaže ovako:

WD Black WD Black

WD Blue WD Blue

WD Green WD Green

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Mitsuoka kaže...

Osnovna matematika kaze

7200 rpm = 7200 rpm

A Google kaže:

"When it first launched the GreenPower Caviar, WD refused to disclose the drive's actual spindle speed,

saying only that it was somewhere between 5,400 and 7,200RPM. The company later admitted that the

drive ran at closer to the former than the latter, but we haven't been able to coax out an exact spindle speed."

Onda se tu radi o laznom objavljivanju i reklamiranju. Ako nešto piše da ima 7200rpm i samo 7200rpm se i ocekuje da toliko ima... nisam ovo zna, jer na samoj WD stranici pise - 7200rpm

17 godina
Mitsuoka kaže...

Onda se tu radi o laznom objavljivanju i reklamiranju. Ako nešto piše da ima 7200rpm i samo 7200rpm se i ocekuje da toliko ima... nisam ovo zna, jer na samoj WD stranici pise - 7200rpm

Joj daj pa u kojem svemiru ti živiš. Pa oglašavanje je puno poruka "već od" i "skroz do" ovisno

o predmetu oglašavanja. Kao da netko vjeruje da su mali pc zvučnici 400W, kao da je stvarno kontrast nekog

tn samsunga 1:1000000000000000000000000000, ili brzina greena na razini vlastitog flagshipa u WD-a.

Pa valjda oni sami znaju što i za koliko prodaju. Meni je WD green daleko iza brzine i srodnog samsunga f4 ecogreena,

no sad je to bespredmetno, s obzirom koliko su svi skupa precijenjeni.

p.s. Metro je imao ponosno u reklamnom pamfletu za ovaj tjedan eksterne verbatime 1tb za 491kn, 2tb za 676- naravno

kaže čovjek da je netko došao i odmah kupio sve što su imali on og trena kad je oglašeno. Smrdi na Links ;)

15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Koliko smo mi ovamo U BiH  zaostali još nije stigla vijest o poplavama, ovdje možeš kupit HDD 500Gb za 100km=400kn, al je zato sve ostalo papreno skuplje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Joj daj pa u kojem svemiru ti živiš. Pa oglašavanje je puno poruka "već od" i "skroz do" ovisno

o predmetu oglašavanja. Kao da netko vjeruje da su mali pc zvučnici 400W, kao da je stvarno kontrast nekog

tn samsunga 1:1000000000000000000000000000, ili brzina greena na razini vlastitog flagshipa u WD-a.

Dovoljno je vidjeti koliku brzinu prijenosa Verbatim reklamira na ovim kutijama :))))  480MBps i to preko USB 2.0 {#}

17 godina
BlueMax kaže...
Dovoljno je vidjeti koliku brzinu prijenosa Verbatim reklamira na ovim kutijama :))))  480MBps i to preko USB 2.0 {#}

Oni su tamo gore krivo napisali, ne 480 MB (megabajta)/s, već 480 Mbps (mega-bit-per-second). I to je točno, Mbps. Jer tolika je teoretski max moguća brzina usb 2.0. Bite u bajte sam pretvaraj {#}

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Znam ja vrlo dobro sta su bajti a sta biti, samo sam u kontekstu laznog reklamiranja ukazao i na to. Greska kazes? Cudno kako te greske skoro nikad ne reklamiraju manje od stvarnog stanja. No kako bilo, nece ovaj hard ni 480 Mbps uhvatiti.

1 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...
BlueMax kaže...

Oni su tamo gore krivo napisali, ne 480 MB (megabajta)/s, već 480 Mbps (mega-bit-per-second). I to je točno, Mbps. Jer tolika je teoretski max moguća brzina usb 2.0. Bite u bajte sam pretvaraj {#}

Ni 480MB nije ispravno napisano već 480Mb

14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

I prigodna tjedna akcija u linksu, SSD-ovi, steta sto su kod njih i na akciji skuplji nego u nekim drugim ducanima.

TD za glupost

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U Algoritmu jos ima povoljnih eksternih diskova. Naprimjer, 2.5" ASUS od 500 GB je 499 kuna...
14 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

I prigodna tjedna akcija u linksu, SSD-ovi, steta sto su kod njih i na akciji skuplji nego u nekim drugim ducanima.

Ali velika pogodnost Linksa je to sto je placanje moguce na rate mnogim karticama po istoj cijeni kao za gotovinu

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2011 14:58 (mate960).
17 godina
The Man kaže...
U Algoritmu jos ima povoljnih eksternih diskova. Naprimjer, 2.5" ASUS od 500 GB je 499 kuna...

Pa po mojoj tekici to nije neš povoljno. 1GB za 1kn sam plaćao prije 4 godine u linksu ;)

Okej, naravno po današnjim links cijenama to je bagatela, no nemojmo skroz pogubiti kriterije...

Glede linksa i kartica, pa zar nema svaki normalan dućan te kartice i rate i sve?

Mislim, okej, sigurno ima neka kvaka što je toliko popularan unatoč previsokim cijenama...

"ljubazno" osoblje, garancija i police s robom sigurno nemogu biti jedini razlog.

17 godina
overhaul kaže...

Glede linksa i kartica, pa zar nema svaki normalan dućan te kartice i rate i sve?

Webshop ne. Ja redovito kupujem u linksa na webshopu jer i ovako ST Links ima jako malo toga na lageru. Izbjegavam cekanje u butigi, dostava sutra dan. Isto kao da sam narucio u butigi. 

15 godina
HDD poskupljenje

Links ima iste cijene za gotovinu i kartice. Dok drugi webshopovi sa karticama imaju iste ili veće cijene od linksa, ali gotovinom su jeftiniji.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vapor kaže...

Links ima iste cijene za gotovinu i kartice. Dok drugi webshopovi sa karticama imaju iste ili veće cijene od linksa, ali gotovinom su jeftiniji.

Meni je najveca prednost sto preko webshopa mogu platit par tisuca kn na rate, ne moram sve iskesirat odjendom. Druga mi je prednost sto ne moram mislit jel nesto dostupno u ST na skladistu ili ne. Ako je igdje dostupno bit ce mi poslano sutra dan.

16 godina
neaktivan
"zrimo kaže...

Koliko smo mi ovamo U BiH  zaostali još nije stigla vijest o poplavama, ovdje možeš kupit HDD 500Gb za 100km=400kn, al je zato sve ostalo papreno skuplje."

nije istina...

ja cekao placu prvog da si kupim za storge Hdd WD Green 2TB i tako ja 1.11 odem do Geneleca da uzmem Hdd za 168KM=672KN (koliko je bio 10tak dana prije tog) kad tamo cijena hdd-a 305KM=1220KN, a danas mu ce cijena 336KM=1344KN! nakon toga sam zvao sve jace firme u BiH, i sve ostale u mojoj regiji i u svih je poskupio i ja na kraju na piku kupim 2 polovna iz potpisa za 200KM=800KN!

MB:Asus P7H55M PRO,CPU:Intel i3 540 3.06GHz,GPU:Sapphire Ati HD6870,HDD SISTEM: WD6400AAKS, HDD STORGE: WD20EARS,RAM:G.SKILL 2x2GB DDR3-1600,CL9D-4GBXL,POWER:Corsair TX-750,MONITOR:Panasonic TX-P42U20
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2011 15:52 (SIKO).
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja narucim bilo sta u linksu (u poslovnici, da neplacam 55kn postarine) i robu cekam minimalno 10 dana.. sramota

TD za glupost

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice