Pa zar sad nije pametnije kupit WD Elements Desktop od 1TB koji dođe oko 500kn... rastaviš ga i unutra je WD green od 1TB...
Ja sam uzeo dva komada za 400kn komad (1 TB); imali su ih u Frigu na sniženju jer su im dugo stajali na lageru.
Pa zar sad nije pametnije kupit WD Elements Desktop od 1TB koji dođe oko 500kn... rastaviš ga i unutra je WD green od 1TB...
Ja sam uzeo dva komada za 400kn komad (1 TB); imali su ih u Frigu na sniženju jer su im dugo stajali na lageru.
Ma sami sebi dižemo veliku paniku, istina kriza je, ali nijedna grana privrede se ne razvija kao informatika s maksimalnom dobiti. I nije moguće da će ova kriza potrajati po nekima kako kažu 6mj. jer im je preveliki financiski gubitak možda i hoće jer im toliko treba da se riješe starog smeća, a kad se počmu novi pogoni raditi sigurno će biti nešto novije i modernije tako da ne vidim nikakvu svrhu naoružavanja sa diskovima.
Da, svaka mogućnost za slaganjem konfe je pala u vodu. Idem na očajnički potez i kupit složenu konfu ili neki laptop...
Sućut svim žrtvama poplava.
Živa istina. Ko što piše u jednom od komentara ispod: "slazem se s tobom, ovi postovi Informatičara staroga kova trebaju odmah u neku tematsku tiskovinu da malo narodu otovri oči" trebalo bi to stavljat u neke novine ko kolumnu, pa bi malo skužili gdje mi to živimo... Jer je ovo što se dogodilo stvarno besmisleno.
Pa i nudili su mu kolumnu i u bugu, ali ih otkantao
Pa i nudili su mu kolumnu i u bugu, ali ih otkantao
Šteta, bio bi odličan
Nečeš ništa morat nadoplatiti-trgovac ti je dužan dati robu tih specifikacija koje si platio, pa makar ona poskupila 69 puta u međuvremenu. HDD od 1 tb si platio, HDD od 1 tb češ i dobiti.
Onda imaš državnu inspekciju.
Samo ti njih prijavi ako budu srali.
Sva sreća da ovi vaši hvaljeni web shopovi imaju veliki lager pa ćete moć još netko vrijeme kupovati po starim cijenama... buhahaha
Reko sam ja da te web shopove davno treba ukiniti zbog dumpinga cijene , son of the b..... prodaju laptope za 50 kn zarade po komadu.
Sva sreća što ja sad imam u firmi na lageru preko 50 diskova :P
Sva sreća što ja sad imam u firmi na lageru preko 50 diskova :P
Još kad im nađeš i kupce...
A.šta da vam kažem..jA kad sam kupovao svoj WD Black bio je 780kn...za tjedan,dva kasnije pao je na oko 470kn...tako to ide..
Diskovi neće pojeftiniti sve dok se ne napravi ravnoteža između ponude i potražnje a to znači dok se ne sagrade nove tvornice jer su ove stare FUBAR...
Da su se počele graditi čim su poplavljene stare nema šanse da u njima proizvodnja počne prije 3Q2012.
LP!
Koliko bi sada vrijedio Samsung f3 500gb, star 3mj sa garancijom
te WD blue 320gb 2.5" bez garancije
Evo pratim ove pomahnitale cijene pa kažem ništa čudno ovo je naša zemlja,haha dignit cijenu preko noći više od 100%,ma ko ih yebe
Di jos ima povoljnih eksternih diskova?
http://www.ajtikupi.hr/pd/0140455/hdd-wd-ext-2tb-elements-elements-desktop-usb-elements-desktop-2tb-2000-gb-usb.wshtml
2TB za 730kn
Kao za inat riknuo mi danas hdd.I s obzirom na cijene pomirio sam se stim da će me taj kvar žestoko opalit po džepu.
Išao sam u trgovinu matrix računala(bas u trgovinu ne preko web shopa)i u ugodno se iznenadio imaju u ponudi wd blue 500g za 400kn i wd green 1tb za 520kn.
Uzeo sam od 500g al poslije mi je bilo žao danisam još za tih 120kn više uzeo od 1 tb.
U ADM-u, WD Elements 2TB, USB2.0, 830,00 Kn. Maloprije platio jednog.
http://www.ajtikupi.hr/pd/0140455/hdd-wd-ext-2tb-elements-elements-desktop-usb-elements-desktop-2tb-2000-gb-usb.wshtml
2TB za 730kn
Prvo, duuubooookkaaaa isprika na offtopicu, al jednostavno nisam mogao ne primjetiti jednu stvar na toj stranici...
Evo gif na što točno mislim:
http://i179.photobucket.com/albums/w292/koberko/ajtikupi.gif
Divim se tim web shopovima što niču kao trava poslije kiše i ruše cijene....
Kao za inat riknuo mi danas hdd.I s obzirom na cijene pomirio sam se stim da će me taj kvar žestoko opalit po džepu.
Išao sam u trgovinu matrix računala(bas u trgovinu ne preko web shopa)i u ugodno se iznenadio imaju u ponudi wd blue 500g za 400kn i wd green 1tb za 520kn.
Uzeo sam od 500g al poslije mi je bilo žao danisam još za tih 120kn više uzeo od 1 tb.
Nemoj puno žaliti za zelenim,jer dosta su sporiji u odnosu na plave.
Nemoj puno žaliti za zelenim,jer dosta su sporiji u odnosu na plave.
nije istina...
sta nije istina i sta bi se to trebalo zakljuciti iz ovog linka?
Blue je puno brzi disk od greena, nijansu sporiji od blacka a ovo sto ti mislis da je brzina to je samo interface na koji se HDD spaja. Ni najbrzi mehanicki disk ne moze uhvatiti 3 Gbps a kamoli 6 Gbps.