Eksterni hard - najisplativiji

poruka: 26
|
čitano: 18.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Eksterni hard - par pitanja

Evo ovako, ovih dana mislim kupiti eksterni hard, pa nisam siguran koji kupiti. Mislim kupiti isključivo u linksa ili vemila.

Htio bi nešto najisplativije do jedno 700 KN. Sad neznam koliko je isplativo kupiti hard disk i  eksterno kućište. Još me zanima koja je razlika između SATA i eSATA u eksternim diskovima, da li je to isto? Kolike su brzine SATA, a kolike  USB? I još nešto, primijetio sam da na mojoj matičnoj nema utora za tu SATA, imam matičnu Gigabyte EP45-DS3. Da li moram za to kupiti neki kontoroler ili što već?

Vidim da su eksterni hardovi spojeni preko USB-a dosta jeftiniji, a i da se sa kupnjom hard diska i eksternog kučišta koji ima SATA priključak može jeftino proći, sad je pitanje koliko je to brže od USB-a. Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 0:38 (MA15T0R 1V0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim vas recite neštooooo!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
za SATA/eSATA - http://en.wikipedia.org/wiki/Esata#External_SATA

tu ti sve piše.

imaš i detaljnu tablicu sa usporednim brzinama svih portova.

po meni, ne isplati ti se kupovati više odvojeno disk+ladica. a pogotovo ti se ne isplati previše plaćati ext. diskove sa tim extra portovima, jer ti sigurno neće trebati.
Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma najbolje mi je kupiti onda ovaj eksterni http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.520.072
Jeftin je dosta, a i meni dosta. Nema za eSATA priključak, a onako ja na svojoj matičnoj nemam taj utor, što vi mislite u vezi ovoga harda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Eksterni hard - par pitanja

Eksterni disk je isplativiji kaj je veći. Isto tako ,kaj više mogućnosti priključivanja ima to bolje. Da ,diskovi sa samo USB priključkom jesu najjeftiniji ,ali Fire-Wire je puno brži ,a ako je priključen preko e-sata ,sistem ga tretira kao interni. Znači na njega možeš instalirat i sistem.

Ako imaš slobodan sata port na matičnoj treba ti samo e-sata bracket.

I nemoj isključivat i druge trgovce ,jel neki imaju i puno bolje cijene od Linksa ili Vemila. Pogledaj izbor ovdje.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 12:55 (kizo2703).
16 godina
protjeran
RE: Eksterni hard - najisplativiji
MA15T0R 1V0 kaže...

Ma najbolje mi je kupiti onda ovaj eksterni http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.520.072
Jeftin je dosta, a i meni dosta. Nema za eSATA priključak, a onako ja na svojoj matičnoj nemam taj utor, što vi mislite u vezi ovoga harda?

Ja sam ti ga kupio prekjučer i odličan je tip je reko da je to najbolji disk u svojoj kategoriji a još je i jeftun pa zato moja preporuka

90% Of teens would cry if they saw the jonas brothers on the empire statebuilding about to jump. if your the 10% who would grab a chair with some popcorn shouting jump "jump
16 godina
neaktivan

Reci mi jeli dovoljno brz, npr. za koliko prebaci 10 GB????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Meni je prebacivo 1 Gb za 1 min meni je to i više nego brzo.

90% Of teens would cry if they saw the jonas brothers on the empire statebuilding about to jump. if your the 10% who would grab a chair with some popcorn shouting jump "jump
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je super.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po meni se ne isplati kupovati 3.5" vanjske diskove jer jednostavno nisu dovoljno prenosni i opcenito su glomazni i ne cool. Uzmes manji 2.5" kao da imas veliki stick stavis ga u dzep i picis di oces s njime. Dok 3.5" kao da nosis dvije cigle u kesi ne zaboravi da 3.5" trebaju i imaju dodatno vanjsko napajanje.

0 0 hvala 0
16 godina
MA15T0R 1V0 kaže...

To je super.

E pa i nije super...Eh sad da ti imas celerona od 1.5 ghz pa reci onda da mozes za minutu gigabajt prebacit i da imas 256 mb rama,se moze onda??

EDIT:vidim da imas dobar proc i sorry na ovom gore

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 18:02 (Fake_Alert).
17 godina

Ja sam si kupio 640GB wd oko 400kn i oko 100kn exerno kučište sata, spojio i sve super radi.

Naravno samo je USB ali i to mi je dovoljno brzo oko 12min za nekit 15GB, možda i manje ovisi o količini datoteka.

Ako ti je do brzine onda uzmi esata ili firewire 800 ali to rijetko ima koji komp.

17 godina
neaktivan

Cijene SATA diskova su povoljnije nego ikad.

Po meni je najisplativije kupiti eksternu ladicu za 3,5" 'standardni' disk i stavit ga u nju, te ga furat okolo po potrebi  Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

ali Fire-Wire je puno brži

nebi se baš složio s ovime.

Silence! I Kill You...
16 godina
neaktivan

Evo kupio sam WD 640 GB  za 580 kn u linksa i ja prezadovoljan. Brzina je solidna -  5 GB prebaci za cca 4 minute, to je meni i prebrzo. I zadovoljan sam sa ovim hardom. Hvala svima na savjetima!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo jedno pitanje za vas. On je na početku bio formatiran u FAT, i ja sam ga formatirao u NTFS, aki quick format, da li to ima veze???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oprostite na ponavljanju 3 puta za redom,ali moram vas nešto pitati. Što se tiče formatiranja formatirao sam ga u NTFS, ali quick format jer je već bio formatiran u FAT32, pa nema veze.

Zanimaju me temperature eksternih diskova. Kolika je normalna temp. Meni je najviše do sad bila 48, pa mi se to čini malo previše.

Još me zanima, da li ga gasiti ili uvijek držati upaljenog. Ja sad radim tako da ga držim upaljenog samo kad mi treba. Da li će mu naštetiti ako ga uključujem i isključujem 2-3 puta na dan?

Hvala!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je to model MyBook Essentials. Da ,grije se ali je to normalno i nije ništa više od ostatka PC-a. Ja ti preporučam da probaš 24 sata ostavit ga da radi non-stop pa vidi.

On se sam gasi kad ugasiš PC ili ga staviš u standby ili hibernaciju. Velim ,jednostavno moraš probat pa ćeš vidit kak se ponaša.

Pošto je u NTFS-u ,pametno je gasit ga preko Safely Remove Hardware.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 1:54 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Najviše se grije do 48 stupnjeva, probao sam. Sad neznam koliko je to normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moj mybook 1TB već nekih mjeseca dana radi 24/7, uz svega par manjih prekida u radu.

performanse na mjestu, ne javljaju se nikakve poteškoće ni problemi.

Silence! I Kill You...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kolika ti je temperatura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne pratim baš redovito taj aspekt. zadnji puta kad sam gledao, bila je oko 40 stupnjeva...tako da vjerujem da se oko toga i kreće. uvijek nešto držim nja nejmu, pošt imam problema sa prostorom na "stolu", i do sada nisam primjetio da je išta zagrijano od stajanja na njemu.

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zavisi kakav hard disk tražiš ,ako hoćeš od 500 gb ne moraš   kupovati nikakav kontroler ,..................

RIDER
15 godina
neaktivan

Molim preporuku čim povoljnijeg diska za storage filmova/glazbe, kapaciteta minimalno 250 GB, sucelje USB 2.0 ili eSATA, hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bumpty bump

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znam, triple post, ali stvarno bih volio barem neko razmisljanje

0 0 hvala 0
1