Pozdrav,
Zna li netko u čemu je problem da disk stvara buku kad se Windowsi ne koriste 5-6min. Od 6 diskova u kompu uvijek isti stvara buku, Western Digital od 14 Tb. Kad odem na Task Manager točno vidim da disk usage nakon 5-6min od jednom sa 0 skoči ravno na 100% i krene rondanje. I tako je zadnjih godinu dana, u međuvremenu sam promijenio nekoliko Windowsa i problem ne staje. Inače na taj disk uvijek stavljam neke nove stvari što skinem, sav download ide na njega i pretpostavljam da radi neki disk monitoring svih novih stvari koji se skinu na njega jer ukoliko tjedan dana ništa ne stavim novo na taj disk - nema niti rondanja.
Pa, moje je pitanje može li se to ikako isključiti? Tražio sam kako da isključim taj disk montoring (ako uopće jest to problem) i nisam našao, sigurno nemam nikakav sw koji sam svjesno instalirao. Preko Task Managera gledao sam koji program se pali nakon 5-6 min kad krene buka i vidim da je "System" u pitanju, znači nešto dio Windowsa a ne neki vanjski sw. Moje pitanje je kako to isključiti i da li je možda nešto drugo problem? Win 10 je u pitanju.
Zahvaljujem na pomoći.