LCD ili PLAZMA 5000 kn 107 cm ??

poruka: 52
|
čitano: 12.259
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomagaj

Početkom 2 mj kupujem novi TV. Bio sam uvjeren da uzimam LCD 107 cm Philips 107 cm fulllHD 100 hz...kada mi je neki lik rekao da zašto ne probam s Plazmom....Gledao sam neke ju bi tu vele da plazma nije dobra ako prostorija ima puno dnevnog svijetla...UGL....ima ko da je imao iskustva i full se kuži da mi pomogne...kupi taj i taj zbog toga i toga...amen {#}  p.s 107 cm ništa manje !

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 3:11 (Balkanman).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Pomagaj

evo sam pročitao da ima plazma LG 42PJ350 600Hz.......nekužim a ja sam planirao za 4800 kupiti lcd fullhd 100hz.............................................................................................................gad demet pomagaj te

17 godina
neaktivan
Balkanman kaže...

evo sam pročitao da ima plazma LG 42PJ350 600Hz.......nekužim a ja sam planirao za 4800 kupiti lcd fullhd 100hz.............................................................................................................gad demet pomagaj te

Inače u 3:24 ujutro forum vrvi sa ljudima,strpi se dobit ćeš odgovor danas tijekom dana.Da znam odgovorio bi ti

Za zahvaliti postoji gumb HVALA!
16 godina

Koliko sam vidio na ovom forumu, dosta ljudi preporučuje Panasonic plazme. Mislim da su Panasonic TX-P42X20E i Panasonic TX-P42S20E u tom cjenovnom rangu. Ali neka ti na to odgovori netko sa više iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Teako da ce za 5000 naci bolji tv od.panasonica 42s20
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: LCD ili PLAZMA 5000 kn 107 cm ??
s0me0ne kaže...

Koliko sam vidio na ovom forumu, dosta ljudi preporučuje Panasonic plazme. Mislim da su Panasonic TX-P42X20E i Panasonic TX-P42S20E u tom cjenovnom rangu. Ali neka ti na to odgovori netko sa više i

da baš...dosta ljudi piše o tim plazmama ...pan.tx-p42x20e košta cca 3500kn ali ima 100 hz ali pan tx-p42s20e 600hz ...cca 4600kn....što više čitam o tome manje znam{#}

14 godina

http://hdtelevizija.com/

ajde tamo i gledaj i citaj

14 godina
neaktivan

šta više čitam manje znam.....kakva je plazma za igranje ps3 ...tj za pes? p.s prije sam ženu našao nego tv {#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako misliš često igrati PS3 (sat, dva u komadima), onda ti je moja topla preporuka da kupiš LCD jer je na plazmi izražen efekt ostajanja statičnih slika na ekranu.

Na nijednoj novijoj plazmi te slike se neće zapeći, ali, vjeruj mi da će ti to užasno smetati.

Ako npr imaš u igri neki logo (oružje, rezultat...šta ti ja znam) i stoji tak sat vremena, zar si ga spreman narednih 5 sati gledati na nekom kanalu dok se ne ispere. I tak svaki dan?

Na tu veličinu ekrana, ja bih išao na LCD.

Međutim, ako više gledaš filmove, bilo mkv, ili TV program, onda ti preporučujem Plazmu jer je meni osobno slika bolja (prirodnija).

Eto, nadam se da sam ti bar malo pomogao, a možeš još i pročitati forum na HDteleviziji.

Za konkretne modele isto tako imaš tamo preporuke...

pozz.

EDIT: Ma kupio ti plazmu ili LCD, nečeš pogriješiti - To su ustvari slatke muke, hehehe!

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 14:19 (Zdravac).
16 godina
neaktivan

Oprosti, ja neznam na kojoj si ti Plazmi igrao igrice, pa ti dolazi do trenutnog zapeka statičkih dijelova...ja na svojoj plazmi šutam i po 6-7 sati pa nema nikakvih naznaka...

Pozz

Pro Deo Et Patria
16 godina
neaktivan
spartak17 kaže...

Oprosti, ja neznam na kojoj si ti Plazmi igrao igrice, pa ti dolazi do trenutnog zapeka statičkih dijelova...ja na svojoj plazmi šutam i po 6-7 sati pa nema nikakvih naznaka...

Pozz

Imam Pany P50G20E, pravilno razrađivana cca 300 sati, komp mi je spojen na nju HDMI kabelom (1080p, 60 Hz)

Odgovorno tvrdim da npr. Kada stoji zelena boja install progressa par minuta, ili window na mjestu dugo, npr grooweshark... sat vremena ili više, ...poslije... se primjeti "ostaci toga" na ekranu.

Doduše to se primjeti samo na jednobojnoj podlozi, ali nekoga to smeta a nekoga ne.

No, nemožeš mi reći da na tvojoj nema image retention jer ti jednostavno NE VJERUJEM.

Ostavi, npr ljubičasto crni ekran sa velikim bijelim MAXTV logom na sredini, pa da vidim što se ne primjeti neko vrijeme poslije!

EDIT: Igrice uopće ne igram, - gledam TV kanale i dosta filmova BRripove full hd i super sam zadovoljan sa plazmom i veličinom.

Ali čovjek mora biti objektivan, a ne samo slijepo svoje hvaliti.

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 14:48 (Zdravac).
14 godina
neaktivan

fantastično.....opet se vrtim u krug ....lcd ili plazma . samo kada kupim da se ne zeznem :)   poslje hm nema kajanja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gle;

1.) Na forumu HDtelevizije možeš pročitati koja je najbolja plazma za tvoj budget, a koji LCD.

2.) Odi u dućan (moja preporuka Ronis) i traži da ti spoje taj LCD i tu plazmu.

3.) stavi i jedan i drugi na iste postavke (znači neke srednje) - NIKAKO dynamic, full... ili šta ti ja znam

4.) neka ti puste istu sliku i na jedan i na drugi (ili si ponesi laptop pa spoji)

- E,sad; Koja ti se slika više sviđa - TOGA kupi!

pozz.

Zdravac
14 godina
neaktivan

lcd 100hz 4800 ili plazma 600hz 4800.......nekužim pa ovaj ima hrpu više hz od lcd po isto cijeni?  lcd sa 600hz košta oko 7 somića

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj savjet ti je plasma,nadmocna je prema lcd

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pioneerov KURO je dugo vladao svijetom,steta sto su prekinuli.Panasonic nastavlja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zdravac kaže...
spartak17 kaže...

Pozz

Imam Pany P50G20E, pravilno razrađivana cca 300 sati, komp mi je spojen na nju HDMI kabelom (1080p, 60 Hz)

Odgovorno tvrdim da npr. Kada stoji zelena boja install progressa par minuta, ili window na mjestu dugo, npr grooweshark... sat vremena ili više, ...poslije... se primjeti "ostaci toga" na ekranu.

Doduše to se primjeti samo na jednobojnoj podlozi, ali nekoga to smeta a nekoga ne.

No, nemožeš mi reći da na tvojoj nema image retention jer ti jednostavno NE VJERUJEM.

Ostavi, npr ljubičasto crni ekran sa velikim bijelim MAXTV logom na sredini, pa da vidim što se ne primjeti neko vrijeme poslije!

EDIT: Igrice uopće ne igram, - gledam TV kanale i dosta filmova BRripove full hd i super sam zadovoljan sa plazmom i veličinom.

Ali čovjek mora biti objektivan, a ne samo slijepo svoje hvaliti.

zdravac ni ja na svojoj nisam imao problema kaj se tiče image retentiona,dosuše nikad nisam dtžao logo od Max Tv duže od 15 min tak da nemogu tvrditi da toga nema ali i zakaj bi držao statičnu sliku dugo na ekranu?probaj nazvati servis ako je još pod garom.

u recenziji na HD televiziji isto nije spomenut taj problem kad je Nani tedtirao Tv a rasturali su ga sigurno,neznam kaj da ti velim više,loša sreča ili kaj.......

17 godina
protjeran

nakon više plasma i lcd modela doma mogu reći da stvari nisu jednostavne. Otići u dućan i usporediti isti prikaz kako izgleda na plasmi i lcd-u u uvjetima dobre i slabe ambijentalne svijetlosti i tada odlučiti. Vlastite oč kroz koje svaki čovjek sliku vidi idividualno donose najbolji sud i njima prvo vjerovati a tek onda recenzijama

0 0 hvala 0
16 godina
honda_zg kaže...

zdravac ni ja na svojoj nisam imao problema kaj se tiče image retentiona,dosuše nikad nisam dtžao logo od Max Tv duže od 15 min tak da nemogu tvrditi da toga nema ali i zakaj bi držao statičnu sliku dugo na ekranu?probaj nazvati servis ako je još pod garom.

u recenziji na HD televiziji isto nije spomenut taj problem kad je Nani tedtirao Tv a rasturali su ga sigurno,neznam kaj da ti velim više,loša sreča ili kaj.......

Istina je što kaže zdravac, tako je i meni sa U20 ali ga vidim samo kada stavim crnu podlogu i idem baš obraćat pažnju na to, inače ne.

Mogućnost od trajnog zapečenja mislim da je na novijim modelima gotovo nemoguća.

Only the brave
16 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Istina je što kaže zdravac, tako je i meni sa U20 ali ga vidim samo kada stavim crnu podlogu i idem baš obraćat pažnju na to, inače ne.

Mogućnost od trajnog zapečenja mislim da je na novijim modelima gotovo nemoguća.

Ma da, ja JESAM "sitničav" po tom pitanju i vidi se samo na jednobojnoj podlozi.

Niti meni nikad nije ostao logo tel. programa niti jednu sekundu zapeknut, ma koliko dugo gledao npr fox life ili fox crime (koji imaju grozne logoe),

ALI samo kažem da onaj ko hoće vidjeti ostatke onoga što sam gore napisao, taj će vidjeti.

Da, vidi se samo sa pola metra ispred TV-a, i ne dugo, ALI SE VIDI i točka!

Eto, probajte spojiti komp sa fullHD rezolucijom, stavite npr crnu pozadinu i onda ostavite nešto npr. zeleno 10-ak min.

Da vidim hoće li se onda vidjeti IR.

Znam, sad će biti pitanje ZAŠTO bi to ostavio.

- Pa eto zato da se uvjerite da se ipak IR VIDI. Ili zato što surfanje, ili općenito rad sa windowsima to zahtjeva!

EDIT;

OK, ista rasprava se vodi i na drugim forumima, pa nebih dalje polemizirao.

Mislim da je najbolji način za odabir onaj koji sam mu predložio u prošlom postu (tak sam ja plazmu odabrao).

btw. Nemoj se zamarati s tim hercima. - I plazma i LCD ti imaju onaj "efekt sapunice" Razlika u hercima je zbog razlike u tehnologiji!

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 19:47 (Zdravac).
16 godina
protjeran
lcd kako got duže češ je imat od plazme a marke samsung LG filips ful hd i da ti kontrast neide ispod 50 000 /1 to bi bilo bitno za kučnu upotrebu
17 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

btw. Nemoj se zamarati s tim hercima. - I plazma i LCD ti imaju onaj "efekt sapunice" Razlika u hercima je zbog razlike u tehnologiji!

Ako se kupi plazma nema efekta sapunice, barem ne bez korištenja interpolacije koja je plazmi praktički nepotrebna. Sa druge strane imamo LCD-ove kod kojih je efekt sapunice neizbježan ako imaju 100, 200 il 400Hz interpolaciju osim onih koji imaju razdvojen dejuder i deblur algoritam što je npr. Samsung.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
16 godina
neaktivan

Htio sam reći da i jedan i drugi imaju Inteligent frame creation koji se može uključiti ili isključiti, a kad je uključen dobije se dojam kao da gledaš sapunicu, a ne film (ok, nespretno sam se izrazio)

Znači, dobije se dojam kao da gledaš uživo samo snimanje. - na to se odnosila moja izjava o hercima.

Nemojte čovjeka previše buniti s detaljima¸jer će još dublje upasti u dilemu!

;-)

Zdravac
17 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Htio sam reći da i jedan i drugi imaju Inteligent frame creation koji se može uključiti ili isključiti, a kad je uključen dobije se dojam kao da gledaš sapunicu, a ne film (ok, nespretno sam se izrazio)

Znači, dobije se dojam kao da gledaš uživo samo snimanje. - na to se odnosila moja izjava o hercima.

Nemojte čovjeka previše buniti s detaljima¸jer će još dublje upasti u dilemu!

;-)

To da, oba imaju IFC ali ko poznaje tematiku onda će znat da je to plazmama praktički nepotrebno i da se više gubi nego dobija za razliku od toga kod LCD-ova. Recimo bez te interpolacije plazma ima 900 linija pokrene rezolucije LCD samo pišljivih 300.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
15 godina
neaktivan
virtuozo kaže...

nakon više plasma i lcd modela doma mogu reći da stvari nisu jednostavne. Otići u dućan i usporediti isti prikaz kako izgleda na plasmi i lcd-u u uvjetima dobre i slabe ambijentalne svijetlosti i tada odlučiti. Vlastite oč kroz koje svaki čovjek sliku vidi idividualno donose najbolji sud i njima prvo vjerovati a tek onda recenzijama

Svak ti čast, majstore, na ovom postu! U tri račenice si jasno rekao u čemu je poanta {#}

14 godina
neaktivan
Hvala ekipa..posebno zdravac. Zbog tv sam se prvi puta prijavio na neki forum i navukao :)) mislim tj znam da cu kupiti plazmu ... 1. Gledanje tv kanala 2. Dvd.divix.plavi ray 3. przenje ps3..pes s ekipom.. 4. i zato sta je ekran veci od 100cm. ...javim kada ga pribijem za zid :) stvarno znate zbuniti covjeka
15 godina
neaktivan
Balkanman kaže...
Hvala ekipa..posebno zdravac. Zbog tv sam se prvi puta prijavio na neki forum i navukao :)) mislim tj znam da cu kupiti plazmu ... 1. Gledanje tv kanala 2. Dvd.divix.plavi ray 3. przenje ps3..pes s ekipom.. 4. i zato sta je ekran veci od 100cm. ...javim kada ga pribijem za zid :) stvarno znate zbuniti covjeka

javi kako si zadovoljan sa novim TV-om,ne zaboravi na postavke prvih 300 sati,na HD Televiziji ti je sve nacrtano.

14 godina
neaktivan

Danas sam ponosno krenuo da provučem karticu i odvedem doma(sisak) svoj pan s20e....dođem u tehno maKs vele da nemaju odem u još neke dvije trgovine i tamo vele isto ..nema ........zovu zg i tamo nema .... wtf?!?!!?  sada moram za zg ili da naručim online ...šta preporučujete .....? hvala .,...,.,,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG PDP TV 50PK350, FullHD, USB (mkv)   6000kn košta ????? p.s soba mi je 2.60 m

1 0 hvala 0
16 godina
ne postoji pdp tv...

pretpostavljam da je to nesto kao panj neopdp plazma.

meni je lg uvijek bio nekako shrot... pa...
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice