LCD i plasma kombinacije kvalitete signala, savjet

poruka: 16
|
čitano: 6.562
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Znaci ovako uskoro cu kupiti LCD ili plasma TV koji ce naravno biti full HD, stereo zvuk i DVB-T ready, ne prevelikih dimenzija, marka ne bitna.

E sad mene zanimaju vasa iskustva sa kvalitetom slike na vasim LCD i plasma TV-ima u kombinaciji sa kojim sistemom primate signal i velicinom vaseg TV-a dragi forumasi.

Na primjer:

Imate LCD 32" i max tv - da li ste zadovoljni rezolucijom i kvalitetom slike i signala koji primate?

Takoder bi volio, ako imate bilo koju drugu kombinaciju TV i signala da mi kazete ukratko koliko ste zadovoljni sa slikom.

Opet na primjer:

Plasma 40"i DVB-T, LCD i analogni signal, LCD i kabelska itd...

Vasa iskustva molim. Zahvaljujem na pomoci.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliki ti je cjenovni limit? Definitivno best buy FullHD TV-a je Panasonic TX-P42G10 za oko 10000 kuna. Evo ovdi imaš negov test, a ovdi je test jednog konkurentskog TV-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro hvala na preporuci, ali to ipak nije bilo moje pitanje.

Moje pitanje je kvaliteta slike na LCD ili plasma tv-ima ovisno kakvi signal dobijaju.

Znaci mogu ja kupiti tu tv koju si mi preporucio, ali ja po nikakvoj recenziji ne mogu znati kakva ce mi kvalitete biti slika.

Znam da ce biti najlosije kvalitete preko standardne analogne antene; zato me i zanimaju primjeri nekoga tko ima LCD ili plasmu, a isprobao je na npr. bnet kabelskoj i na digitalnom signalu i moze reci svoj subjektivni dojam gdje je slika bila bolje kvalitete.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LCD i plasma kombinacije kvalitete signala, sa

Istovremeno sam imao max-tv i b-net kablovsku. U mojem slucaju kablovska je radila puno kvalitetnije nego max. Velik pomak u kvaliteti bio je kad je b-net presao na digitalno emitiranje.Ispocetka sam gledao na SD digitalnom prijemniku koji sam zamijenio za HD i cini mi se da je sad slika jos kvalitetnija (vjerojatno jer se spaja HDMI kablom). Max tv sam mogao gledati samo u SD kvaliteti jer T-Com nije bio u mogucnosti dati mi HD uslugu(slaba propusnost kabla).I sad sam ja lijepo na B-netu (odjavio max). Sve to gledano je na Panasonic 42PV80P plazmi. Ako imas mogucnost i odlucis se za za B-net preporuka kod odabira telke je da ima DVB-T tuner naravno MPEG4 (HD kanali) i DVB-C tuner.

Ako ides na tv dijagonale 32 ili manji, cak nemas potrebu da bude full HD

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 18:58 (Brada).
17 godina
neaktivan

Sve ovisi kakav signal ko gleda. Ako se radi o SD signalu kakvi svi uglavnom gledamo tu su najbolje HD ready plazme, a ako se gleda recimo 1080i sadržaj priko B-neta ili T-coma tu su bolje Full HD televizije. Jedna bitna stvar je da svih 1080 linija pokretne rezolucije mogu prikazati samo najnovije 600Hz subfield plazme, a recimo najbolji LCD TV su na 720 linija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...

Jedna bitna stvar je da svih 1080 linija pokretne rezolucije mogu prikazati samo najnovije 600Hz subfield plazme, a recimo najbolji LCD TV su na 720 linija.

Možeš malo pojasniti ovo ?

hoces reci da ostale full hd plazme ne mogu prikazati 1080 linija ili sto ?

17 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Bara kaže...

Jedna bitna stvar je da svih 1080 linija pokretne rezolucije mogu prikazati samo najnovije 600Hz subfield plazme, a recimo najbolji LCD TV su na 720 linija.

Pri brzim scenama definitivno ne, kod statike da. Prošlogodišnje i neke ovogodišnje plazme su na 900 linija pokretne rezolucije, a najbolji današnji LCD-ovi na 720.

16 godina
Bara kaže...
Pixel kaže...
Bara kaže...

Pri brzim scenama definitivno ne, kod statike da. Prošlogodišnje i neke ovogodišnje plazme su na 900 linija pokretne rezolucije, a najbolji današnji LCD-ovi na 720.

Jos uvijek mi bas nije jasno sto s izelio reci.

Pa ako je signal 1080p onda ga tako i plazma prikaze.   Kakve veze ima dinamika scene s rezom.

Mozda mislis da procesor ne moze dekodirati signnal ili sto vec ?  Ovo mi je stvarno prvi glas.

Imas li neki link gdje ima vise o ovome da vidim o cemu se radi

17 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Bara kaže...
Pixel kaže...
Bara kaže...

Pa ako je signal 1080p onda ga tako i plazma prikaze.   Kakve veze ima dinamika scene s rezom.

Mozda mislis da procesor ne moze dekodirati signnal ili sto vec ?  Ovo mi je stvarno prvi glas.

Svaki FullHD TV može prikazati svih 1080 linija kod statičnih scena no kod bržih pokreta(ovo je posebno važno za sport i zato je Panasonic stavija na reklamu za NeoPDP plazme tenisače) samo NeoPDP plazme mogu prikazati svih 1080 linija. TV koji ne može to prikazati će dati zamućeniju(neoštriju sliku).

Pročitaj ovo, a usotalom moš malo proguglat i nać šta sve piše o motion resolution.

16 godina
Bara kaže...
Pixel kaže...
Bara kaže...
Pixel kaže...
Bara kaže...

Svaki FullHD TV može prikazati svih 1080 linija kod statičnih scena no kod bržih pokreta(ovo je posebno važno za sport i zato je Panasonic stavija na reklamu za NeoPDP plazme tenisače) samo NeoPDP plazme mogu prikazati svih 1080 linija. TV koji ne može to prikazati će dati zamućeniju(neoštriju sliku).

Pročitaj ovo, a usotalom moš malo proguglat i nać šta sve piše o motion resolution.

A nesto sam spor na ovim vrucinama, pa mozak ne radi Smijeh.

Motion resolution, sad mi je jasno o cemu govoris.

Moj TV ima Motion resolution od punih 1080 linija  pa se niti ne zamaram brojkicama.  I nije istina da samo neoPDP plazme to mogu, Kuro 9G to radi vec neko vrijeme bez problema, barem tako testovi kazu.

17 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Bara kaže...
Pixel kaže...
Bara kaže...
Pixel kaže...
Bara kaže...

A nesto sam spor na ovim vrucinama, pa mozak ne radi Smijeh.

Motion resolution, sad mi je jasno o cemu govoris.

Moj TV ima Motion resolution od punih 1080 linija  pa se niti ne zamaram brojkicama.  I nije istina da samo neoPDP plazme to mogu, Kuro 9G to radi vec neko vrijeme bez problema, barem tako testovi kazu.

Krivo, Kuro devete generacije može 900 linija, uostalopm u njemu je Panasonicov G11 panel pa i ne može više od 900. Često u testovima krivo navedo da G9 Kuro ima 1080 linija pokretne rezolucije, a to je zato šta ne provode testove isto šta ni naš Bug nije kod testa SLR-ova u zadnjem broju pa je sve išlo po principu slobodnog uvjerenja, druga je stvar šta se na plazmama sa 900 linija pokretne rezolucije taj nedostatak baš i ne primjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 13:04 (Bara).
16 godina
Bara kaže...

Krivo, Kuro devete generacije može 900 linija, uostalopm u njemu je Panasonicov G11 panel pa i ne može više od 900. Često u testovima krivo navedo da G9 Kuro ima 1080 linija pokretne rezolucije, a to je zato šta ne provode testove isto šta ni naš Bug nije kod testa SLR-ova u zadnjem broju pa je sve išlo po principu slobodnog uvjerenja, druga je stvar šta se na plazmama sa 900 linija pokretne rezolucije taj nedostatak baš i ne primjeti.

A nije li ipak u Panasonicu G11 panel od  Pioneer-a ? Koliko mi je poznato Panasonic je otkupio od njih neku tehnologiju.

Ja sam informacije procitao bas na jednom site-u gdje su radili detaljan test i opisali kako su ga provodili.

Evo pa vidi sam:

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Citat:

Motion Resolution

Using Chapter 31 of the "FPD Benchmark Software" as our reference test pattern, the Pioneer PDP-LX5090 Kuro plasma fully resolved all 1080 lines (the highest possible) scrolling horizontally at a speed of 6.5 ppf (pixels per frame), a feat that to this day could only be matched by other full HD plasmas among all the flat screen televisions we've reviewed.

17 godina
neaktivan

Mogli su oni napisat da Kuro ima 2000 linija al ipak nema. U G9 Kuri je definitivno panel od Panasonica i to onaj 11. generacije. U Panasonicu G12 su neki patenti kupljeni od Pioneera. Iduće godine na G13 će bit Fuga tehnologija, 3D HD i još manja potrošnja nego na G12 koja je i onako najmanja za jedan plazma panel. Fuga tehnologija bi bila u G10 Kuri da jne taj TV ikada ugkeda svitlo dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...

Mogli su oni napisat da Kuro ima 2000 linija al ipak nema. U G9 Kuri je definitivno panel od Panasonica i to onaj 11. generacije. U Panasonicu G12 su neki patenti kupljeni od Pioneera. Iduće godine na G13 će bit Fuga tehnologija, 3D HD i još manja potrošnja nego na G12 koja je i onako najmanja za jedan plazma panel. Fuga tehnologija bi bila u G10 Kuri da jne taj TV ikada ugkeda svitlo dana.

Nije da mi sad to nesto bitno predstavlja ali kako znas da nema ?

5090H nema panasonicov panel i to je sigurno, to je zadnja serija s pioneerovim panelom.

To sam provjerio i bas sam ga zato i uzeo dok ih jos ima jer sam zelio iskljucivo pioneer panel.

Nakon te serije su trebali ici panasonic paneli ali nisam siguran da li su isli jer je pioneer odusatao od plazmi.

17 godina
neaktivan

G8 Kure su zadnji komplet Pioneer televizori, G9 definitivno ima Panasonic panel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nop, 9g je pioneer panel.  Pioneer je tek u 2008 g. najavio pregovore o ugradnji panasonic panela , a prvi modeli su najavljeni za 2009 . 9g je u prodaji od pocetka 2008 godine i ne vidim kao bi onda to bio panasonicov panel. Mislim da niti sad jos nema tih panela ali nisam siguran.

Evo ti clanak pa procitaj :

http://kuro10g.blogspot.com/2008/10/panels-will-be-supplied-by-panasonic.html

"In an effort to control costs Pioneer is outsourcing its plasma panel production. The third generation Kuro, which would have been Pioneer's tenth generation (10G) panel, will have plasma panels that are supplied by Panasonic (Matsushita). "

Pa znam da je ta najava bila nakon sto je izasla  9g serija i zato sam je pozurio kupiti jer je najavljen prestanak proizvodnje.

9g = posljednji pravi Pioneer.

Iako mislim da ce suradnjom zapravo nastati jos bolji paneli jeri panasonic ima neka odlicna rjesenja

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice