Konačno kupujem TX-P42G30E, ali...

poruka: 46
|
čitano: 8.975
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nakon nekoliko mjeseci skupljanja para, odlučio sam se kupiti Panasonic TX-P42G30E... Samo me zanima da li je u međuvremenu izašlo štogod bolje za te novce? Da li ima problema sa našim titlovima? Podrška za DLNA radi uredno? Bit će korišten za "standardni" program + raznorazni filmovi i serije preko mreže (DLNA).

Hvala svima unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

signal sa TV antene je jedino što će taj TV čitati bez problema (ali  itu nastaju problemi ako imaš loš signal)

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

LOL.

Odvoji ti odma lovu za neki media player ili bar dovoljno HDMI kabla do kompa :)

s.f. - s.n.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Konačno kupujem TX-P42G30E, ali...

Za DLNA neznam jel dobro radi, ali sto se tice samog televizora to je najbolje sto mozes kupit za te novce a i vise... Prijatelju sam preporucio P42G20E kad je bila aktualna i kaze da je jako zadovoljan. I ja bi kupio bas tu da kupujem novi TV od 42''.

pwn too much...
17 godina

Pospanko, ja imam P42S30 pa ti mogu reci svoja iskustva:

- ne podrzava HR titlove sto iritira

- font tilova je premali sto takodjer iritira

- ja filmove gledam preko USB diska tako da ti ne mogu reci puno o DLNA

Ali TV ko TV je manje vise ok. Tvoj ima jos i bolji panel tako da ono...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupiš 10 m HDMI kabla za cca 150 kn spojiš sa kompom i uživaš u predivnoj slici koju taj TV daje.Za tu lovu nama bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad me samo malo mući ovo sa DLNA i našim titlovima,,, Jer to mi je "relativno" bitna stvar da radi,,, Ali, bez obzira na to, hvala svima na komentarima!

0 0 hvala 0
17 godina
pospanko kaže...

Sad me samo malo mući ovo sa DLNA i našim titlovima,,, Jer to mi je "relativno" bitna stvar da radi,,, Ali, bez obzira na to, hvala svima na komentarima!

Ako su ti tilovi presudni onda preskoci TV, iako ja ih jednostavno searcham i replaceam (čćžšđ -> CCZSD). Ako hoces posaljem ti aplikaciju koja to odradi u cijelom folderu i njegovim podfolderima koje definiras. Meni je to smetalo na mom TV pa sam si napisao nekakav APP dok si ne uzmem HTPC sa XMBC.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 10:55 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Ma htio bih dobar TV koji "ispravno" zna koristit DLNA server (titlovi, mkv bez trzanja...) da ne moram imati još neki uređaj pored njega, ali i da kvaliteta slike bude kao na G30 plazmi... Bojim se da to znaći TV od 15K kuna,,,

0 0 hvala 0
16 godina
Ajmo ovako, reci kolko para oces dat pa cu ti preporucit nesto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja imam 50G30 model i na njega spojen WD TV LIVE

koji ce ti klinac njegov player

pet puta su bolji vanjski uredaji i daju puno bolju sliku

a za tv samo preporuke ja ga imam od 5 mjeseca prosle godine

vrhunski

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

A planirao sam dati max 6-7K kuna. To mi se je G30 uklapao savršeno, jer sad košta 5400, a komentari su super. Sad više nisam pametan,,, Čemu uopće DLNA podrška kada ne radi kako treba? Da li onda ići na soluciju G30 + exsterni player? Kažem, htio bih samo TV, ne da imam još nekaj pored njega, ali ako je to jedino rješenje... Uglavnom, u prvom redu hoću dobar TV sa dobrom slikom, kako u SD tako i u HD.

16 godina

ovako, ja bi uzeo lcd tv jer njih preferiram, i za te pare bi uzeo samsung d6510 37". tv ima odlicnu dlna podrsku i to super radi, dizaj mu je prelijep, ima 3D, ima ugrađen wireless, ima smart tv funkciju. sd program izgleda predobro na njemu a o hd da ne govorim. kosta vise od tog panasonica ali eto.

drugi prijedlog je lg tv. neki ljudi imaju nesto protiv ove firme, govore da je skart roba, mozda prije da ali danas...

prijedlog je 42lw659s, tv isto kao i samsung ima odlicnu podrsku za dlna, najbolji 3d prikaz,smart tv, cita gotovo sve formate s usb sticka i eksternog diska kao i nase titlove, ima ugrađen satelitski tuner i jos hrpu stvari i bolji je od panasonica. cijena mu je 6700 kn.

ako zelis jeftinije uzmi lw579s koji nije puno losiji nego su ralike mizerne i neces ih ni primjetit, te on kosta oko 5900-6000 kn u 42" izvedbi.

nadam se da sam pomogao.

EDIT: pasko jesi ti uopce isprobao media player na najnovijim samsung televizorima ili lg-evim? nisi jer da jesi nebi reko glupost da playeri takvi nevaljaju. neznam samo sto taj wd live ima a da tv ne? jednostavno novi televizori imaju tako dobre playere da su dodatni uređaji nepotrebni i samo zauzimaju prostor i nisu prakticni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 13:43 (mar123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja sam govorio o sugavom playeru na panasonicu

ali gdje god sam prikopcao svoj wd tv live

par frendova ima philips i samsung lcd sa ugradenim playerima

meni a i njima je uvijek slika sa wd bila puno bolja

+ mreza za stream + 90% tih ugradenih playera kod jeftinijih modela

ne zna sto ce sa DTS zvukom koji je kod hd filmova skoro standard

bez obzira na mogucnosti tih modela koje si naveo

nikad ne bih plasmu mijenjao za lcd

tako da sam ja uvijek za puno bolji panel i sliku nego za puste dodatke koji vecina nece ni koristiti

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 17:24 (pasko).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Ja takodjer nebi zrtvovao kvalitetu panela koju pruza G30 radi playera.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pospanko kaže...
mar123 kaže...

A planirao sam dati max 6-7K kuna. To mi se je G30 uklapao savršeno, jer sad košta 5400, a komentari su super. Sad više nisam pametan,,, Čemu uopće DLNA podrška kada ne radi kako treba? Da li onda ići na soluciju G30 + exsterni player? Kažem, htio bih samo TV, ne da imam još nekaj pored njega, ali ako je to jedino rješenje... Uglavnom, u prvom redu hoću dobar TV sa dobrom slikom, kako u SD tako i u HD.

eto - kupi taj TV i razliku potroši na WD TV live. Imačeš i ovce i novce a da to nije "tele2"

Taj DLNA je tek toliko da onui mogu reć da to imaju na svom TVu. Prije 5-6 godina su se kurčili sa SD ulazom (za kartice) pa to nitko nije šljivio ni 2%...Sad kad su skužili da media player na TVu poboljšava prodaju onda su i oni dodali to, al opet nije kao sa vanjskim playerom.

16 godina
neaktivan

Hvala svima!

0 0 hvala 0
16 godina

ma u redu, te price da nitko nece koristit te stvari su bezveze jer ja cu na svom novom tv-u to sve koristit. na plazmi mi smeta hd ready rezolucija i nemogu to koristit(koristim dosta pc na tv-u).

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pričaš gluposti,koji hd redy???Ova plazma g30e je full hd.

Reko si da ti player u tv-u puno znači i da dosta koristiš pc na tv-u.

Znači umjesto da pustiš film direktno sa pc-a ti najprije kopiraš film sa pc-a na npr. usb i onda ga gledaš preko tv playera{#}

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
LexTHE Boxer kaže...

Pričaš gluposti,koji hd redy???Ova plazma g30e je full hd.

Reko si da ti player u tv-u puno znači i da dosta koristiš pc na tv-u.

Znači umjesto da pustiš film direktno sa pc-a ti najprije kopiraš film sa pc-a na npr. usb i onda ga gledaš preko tv playera{#}

pa ako mu PC i TV nisu u istoj sobi (a tako bi i trebali biti a ne da je sve natrpano u istoj sobi pa dok jedan sufra drugi ne može u miru gledati TV)) čemu da razvlači 10 ili više metara nekog low bugdet HDMI kabla i da se svi spotiču o njega???

A i velika većina LCD/plazma TVa čita ext HDD (NFTS) tako da kad jednom prebaci sadržaj (ostavi da se prebacuje preko noći cca 80GB) onda ima elegantno riješeno sve.  

Ja sam si provukao LAN kabel sa Siemensa na switch i onda prema svim sobama tako da samo uštekam TV ili media player i imam SVE filmove svuda po kući - filmovi su naravno na HDDu u kompu koji ionako radi 24/7.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 20:44 (cassini).
16 godina

ne ne ne kuzite.

stvar kod mene je ovakva. imam pc i tv u istoj sobi. ja trebam 3d televizor, ne obicni 2d i kad gledas za cijeno du 5500kn nema full hd 3D plazme. tv stoji na zidu i skroz je ruzno da hdmi kabel visi iz tv-a pa je bolje da se spaja preko dlna mreze ili sa usb stickom. a kad cu gledat tv iz kreveta puno je lakse ukopcat stick u tv nego slusat upaljen pc koji usput uopce nije tih. o smart tv funkciji necu govorit jer neznam koja plazma ju ima uopce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisi shvatio.Pa sam kaže da koristi pc na tv-u(znači povezan je već na neki način)a kaže da mu je važan player ugrađen u tv-u.

Pa poanta je šta će mu integrirani player u tv-u kad već ima komp spojen na tv.

0 0 hvala 0
16 godina

sto nisam shvatio? ja sam u proslom postu govorio o sebi ne o autoru. za autora je predviđen onaj prvi post u kojem sam predlozio modele. i znam da netko preferira plazmu a neko lcd i to je ok, ja cu uvijek predlagat neki lcd jer je meni on bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sory "nisi shavtio" bila je namjenjena postu iznad tvojeg.

Bolje bi bilo da ne daješ savjete jer vidi se da nemaš pojma o tv tehnologijama i samo buniš ostale svojim neznanjem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 21:13 (LexTHE Boxer).

0 0 hvala 0
14 godina
@mar123
Pa možeš se valjda potruditi skriti taj jedan jedini kabel.
Ja sam jednom spojio PS3 na pc s dlna. Mogu reći da je to super stvar, ali kod mene nije predobrp funkcionirala jer je PS3 spojen s WiFiem i konfa ke preslaba za prenosenje hda.
Prodajem PS2 - slobodno se javite na PP ;)
16 godina
LexTHE Boxer kaže...

Sory "nisi shavtio" bila je namjenjena postu iznad tvojeg.

Bolje bi bilo da ne daješ savjete jer vidi se da nemaš pojma o tv tehnologijama i samo buniš ostale svojim neznanjem.

Ko prvo izvalio  si da su plazme samo hd ready(BIG FAIL) a drugo već serija 6 samsung plazmi ima smart funkciju,točnije d6900.

e sad ti nisi shvatio, nisam ja reko da su plazme samo hd ready nego da su 3d plazme u sjenovnom rangu do 5500 kn hd ready, moras malo bolje čitat. i nisam reko da plazme nemaju smart tv funkciju nego da neznam nijednu plazmu koja ju ima.

14 godina
neaktivan

Lol,kojih sad 5500 si si ti zacrtao,kad autor teme je spreman ići do 7000.

I koji 3d ti spominješ?autor nije tražio 3d zato i ide na g30 već mu je bitan player i dlna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 21:17 (LexTHE Boxer).

0 0 hvala 0
16 godina

o hebemu pa reko sam ti vec da sam u tom postu govorio o sebi ne o autoru. za autora sam dao prijedlog tv-a i gotovo. i kako je spreman ic do 7000 kn kad taj plazma panasonic dođe oko 5500 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pospanko kaže...
mar123 kaže...

Pa jel ti uopce citas postove????

Ovako neda mi se prepirati ovdje stobom,al inače kad netko otvori temu i treba pomoć daj mu savijet prema onome sta on traži a ne početi govoriti svojim potrebama i tvojim idealima i prioritetima kod kupnje tv-a,već otvori svoju temu.

16 godina

o boze pa napisao sam post za autora ali ste onda vas par poceli hvalit plazmu u nebesa pa sam morao napisat nesto na to. a napisao sam da lcd ima hrpu mogucnosti koje plazma nema ili ima ali tek skuplji modeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice