Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.682
|
čitano: 27.713.099
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
19 mjeseci
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Flameseeker kaže...

Dilema

Mjesto sjedenja od TV je nesto manje od 3m.

Dali uzet 75" TCL C7K mini led ili 65" LG C5 OLED ?

Prostorija nema problema sa direktnim suncem

Vazem sada tu velicinu ekrana u odnosu na nesto bolju kvalitetu slike i upscaling. 

Meni da je C8K onda je no brainer ovako ipak C5

15 godina
Flameseeker kaže...

Dilema

Mjesto sjedenja od TV je nesto manje od 3m.

Dali uzet 75" TCL C7K mini led ili 65" LG C5 OLED ?

Prostorija nema problema sa direktnim suncem

Vazem sada tu velicinu ekrana u odnosu na nesto bolju kvalitetu slike i upscaling. 

Dijagonala na prvom mjestu, pa softver(android olakšava život) i ekran.

Ali to je moje mišljenje. Ja sam birao između 85c7k i 77c5.. Kupio TLC.. zbog androida..i LG je bio 300 e skuplji..

Sad gledam one three hill sa netfilxa.. sa 1 do 1.5m zrnata slika u 3 pm  sa 2.5 ok...ali preferiram zrnje spram zaglađenosti i blura.

Opet upscaling mi je na soniju bio bolji.. ali na 55 inča..

Mislim da kad se pređe 75 razlike su manje.. Sad kolko ko čega gleda... Večina toga kaj ja gledam je 4k I full HD, televiziju rijetko..

Ja gledam 85 inča sa 3m.. i baš jučer si mislim.. fala bogu kaj nisam uzeo manje, žena sjedi bliže TV-u i ona sad isto to kaže.. ma kakvi preveliki.. ali kad je tv došao gledala me onak čudno i rekla da sam odlijepio..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2026 8:54 (Zver).
17 godina

Jel vrijedi uopce dijagonala ako ce TV bit veci a imat manje mogucnosti da dobar upscale ?

Razmisljam nekako logicki i gledam slucaj da su oba 65" C5 bi trebao ovog pojest za upscale, a potencijano ce se ta razlika jos vise vidit na vecem ekranu kad se niza rezolucija jos vise razvuce na tom vecem ekranu.

15 godina
Flameseeker kaže...

Jel vrijedi uopce dijagonala ako ce TV bit veci a imat manje mogucnosti da dobar upscale ?

Razmisljam nekako logicki i gledam slucaj da su oba 65" C5 bi trebao ovog pojest za upscale, a potencijano ce se ta razlika jos vise vidit na vecem ekranu kad se niza rezolucija jos vise razvuce na tom vecem ekranu.

Gledaj,

ja na to gledam drugačije, jer jako malo gledam SD materijal. dobio sam 8 inča dijagonale za 300eura manje i nisam trebao 100+ eura za tvbox...

I kad koristim TV box sruši mi arc konekciju na Denon av receiveru.

Ako ti android nije važan i ostale stvari koje su meni bile.. što se tiće slike c7k nije kao C5 OLED. Pogotovo jer u 65 inča dijagonali cijena nije neka razlika vjerovatno.

Tako da se C6 nameće kao jasan izbor.

14 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

TV 75 dijagonala, da bude Google, budžet max 1700€, garancija obavezno 5 god.

Gledam većinom TCL i zanima me je li 9 serija značajno bolja od 7. Većinom gaming i sport, nešto filmova

Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
champion20 kaže...

TV 75 dijagonala, da bude Google, budžet max 1700€, garancija obavezno 5 god.

Gledam većinom TCL i zanima me je li 9 serija značajno bolja od 7. Većinom gaming i sport, nešto filmova

Je, značajnije je bolja ali zašto ne gledaš seriju 8 kao kompromis?

14 godina
A nemam pojma o ničemu. Trenutno ima 7, za jednu drugu lokaciju trebam veći TV za igre i ostalo kako sam rekao i onda gledam uzeti nešto bolje, a nemam para hahahahaha.

Hrvatska priča klasična
10 godina

Ako ima neka preporuka, postoji li nešto vrijedno spomena do maksimalno 700 € za 65" TV? Većinu vremena gledaju se Netflix i MaxTV, a povremeno se igra PS5.

Do sada sam imao Sony Braviu 55", staru više od 7 godina. Sa strane se pojavila crna crta pa mislim da je vrijeme za promjenu. Udaljenost gledanja je otprilike 2,5 – 3 m.

0 0 hvala 0
13 godina
champion20 kaže...
A nemam pojma o ničemu. Trenutno ima 7, za jednu drugu lokaciju trebam veći TV za igre i ostalo kako sam rekao i onda gledam uzeti nešto bolje, a nemam para hahahahaha.

Hrvatska priča klasična

Pa u 1700e ti stane TCL 75C9K, trenutačno 1.709e na ekupi ali ima i C8K kao kompromis za 1529e isto na ekupi, tako da biraj slobodno.

C9K 4032 dimming zone vs 2176 na C8K i 6.500 nita vs 5.000 nita svjetline, vidi što ti igra ulogu s obzirom na razliku u cijeni i to je to.

Oba su 144hz i HVA panel.

13 godina
CptJack93 kaže...

Ako ima neka preporuka, postoji li nešto vrijedno spomena do maksimalno 700 € za 65" TV? Većinu vremena gledaju se Netflix i MaxTV, a povremeno se igra PS5.

Do sada sam imao Sony Braviu 55", staru više od 7 godina. Sa strane se pojavila crna crta pa mislim da je vrijeme za promjenu. Udaljenost gledanja je otprilike 2,5 – 3 m.

Hisense 65U7Q Pro, najbolji izbor do te cijene i veličine.

Jedino provjeriti podržava li Max tv aplikaciju.

18 godina

Ljudi, vi koji imate LG G5 oled, dal je prisutan vertical banding?

Tandem oled ima s tim "problema" pa me zanima kak G5 stoji po tom pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne podržava...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice