Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.076
|
čitano: 15.282.590
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
R3nchi kaže...
Ekipa savjet..
Uzeo bi neki 65" tv a posto mi je moj Samsung 50"80a pokazao da nisam neki full zahtjevni korisnik bacio sam oko na jedan od ova tri tva

tcl 805
philips 9008
hisense U7HQ

ja nekako tcl naginjem..
ako ima ko sta pametnije ispod 900e slusam

Samo nemoj VA panel. 

16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Moj TCL pojede taj tvoj mali televizorić za doručak i baci kosti 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 15:20 (doktor1).
Moj PC  
0 2 hvala 0
3 godine
protjeran
doktor1 kaže...

Moj TCL pojede taj tvoj mali televizorić za doručak i baci kosti 

Vidim po komentarima na rtings i ostalim forumima šta kažu za tvoj tv i kolko si kompetentan davat ikakve savjete. Samo javi kolko ghostinga ima . Prosječni korisnik daje neki feedback šta je bolje . Argument na nivou pećinskih ljudi, al kolko vidim na ovoj temi ni nemožeš dalje od jedne rečenice. Neide kolko god se trudio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 15:40 (OnTime).
3 godine
OnTime kaže...

Sve je rečeno na rtings komentarima za VA panele, u7k je isto "novi" VA panel , proizveden 2023 godine.  Nemogu prosječni korisnici sa VA panelima detektirat te nedostatke jer njihovi VA paneli su "fenomenalni" . Jednostavno niste kompetentni izabrat bolji panel. Dajete savjete ljudima da si uzmu VA panele zbog kontrasta, a zanemarujući sve negativne komentare sa rtgins'a za VA panele. Ghosting, black smearing, stuttering. Sad će neko reć e moj VA panel nema, ali kako nema kad ljudi komentiraju da ima problema. Forumaš kaže, slika za ubit vola, ali kasnije, joj tu sam primjetio ovo, tu sam primjetio ovo, ghosting, black smearing, mislim, jel slika za ubit vola ili nije? Kako takvi ljudi kontraindiktorni uopće mogu davat nekome savjet?  Trilion negativnih komentara o njegovom kineskom smeću, ali on se neda. 

TCL 845 

https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1688012478

1."Initial impressions:

All the motion stuff just makes things look varying degrees of arse. With it all off panning judder is quite bad, fast head/hand movements not great either. Maybe I'm missing a setting somewhere but it's quite annoying.
Colours are a bit too vivid and even turning them down, the red is still unnatural. I'm sure that can be fixed but I'm no TV calibrator so not sure where to go with that. Screen is very bright, uniformity seems good.

2."Had the TV a while now and I dont quite get what is written in this article when it comes to 24p content and strobing/judder. For me this is way way worse then on my LG C9. It's actually so bad that I'm considering returning the TV. On other TV's I use some motion interpolation to "calm down" the image. Problem with the C845 is that turning on Motion Clarity has ZERO effect. Turning both blur reduction and judder reduction from 0 to 10 has ZERO effect.

It's as it the Motion settings are disabled or broken. Testing the same content I've tested on a same pricerange Samsung TV and the problem is fixable if you want to.

I've attaced a link to a recording of the display. It's recorded at 24p and depending on the display you use to check it out you should see some of the issue. That said with the brightness of the C845 the effect is much much more visible."

3."Let see if and when TCL will fix the issue with local dimming when watching content with black bars. This series is interesting because of the price and features but there are still some annoying problems."

4."but yeah blooming is still quite visible sadly 😕"

Kupit tcl 845 nakon ovih komentara može samo prosječni korisnik.

Što se tiče ips glowa sa slike, čovjek je dobio defektan panel, ja sam otvorio 3 televizora u Elipsu dok nisam našao panel sa najmanje ips glowa, skoro neprimjetnog. Nemaju svi paneli identičan ips glow i da je meni takav došao naravno da bi ga vratio, ali da crna bude crnija treba uključit local contrast i dynamic contrast, onda mini led ips zasja kako treba i ips glow nestane, znači nema ips glowa, ja neznam šta nije jasno, pa vi vidli niste mini led ips kako treba. A šaljete slike sa teškim ips glow'om gdje nije uključen local/dynamic contrast.. Nije isto stari led ips i novi mini led ips. Crna je skoro crna, ali previše je ovdje prosječnih korisnika koji misle da nešto znaju, i ono najgore preporučujete jedno drugome VA panel. 

Evo par slika mog modela. PML9008. Ovo je slika za ubit vola! Nema traga ips glow'u. Ili da je nešto mutno ili da boje nisu kako treba. Uživajte vi u svojim VA panelima.

Kompa, ti linkas user reviewe umjesto službenih, na svim TV-ima imas negativnih user reviewova kolko oćeš, od OLED-a od bilo čega.

Mene samo zanima, sada mi konkretno molim te linkaj par reviewa svog Phillipsa. Službene. Bar jednu relevantnu.

Nema ih, zapitaj se zašto ? sigurno zato jer je TV vrh.

Evo ti jedne jedine "službene"

"In general, for an entry-level TV it’s quite a decent option."

Sve je ovim rečeno.

Svako ima pravo dat savjet dapače, ali ti samo ekipi govoriš nemoj VA uzmi IPS, shvatit ću te kao trolla te se nadam da će tako i drugi.

3 godine
protjeran
BioZZG kaže...
 Kompa, ti linkas user reviewe umjesto službenih, na svim TV-ima imas negativnih user reviewova kolko oćeš, od OLED-a od bilo čega.

Mene samo zanima, sada mi konkretno molim te linkaj par reviewa svog Phillipsa. Službene. Bar jednu relevantnu.

Sve je ovim rečeno.

Svako ima pravo dat savjet dapače, ali ti samo ekipi govoriš nemoj VA uzmi IPS, shvatit ću te kao trolla te se nadam da će tako i drugi.

A ne ne, nisu svi komentari isti, ne priča se da oled ima navedene probleme kao VA panel, ne priča se da mini led ips ima iste probleme kao VA panel, velika razlika, ovdje se konkretno priča o navedenim probelmima. MIni led ips ima sovje probleme, ali ne kao VA. Sve trpaš u isti koš. To radi samo prosječni korisnik. Pa nema boljih informacija iz prvih ruku nego ne sluzbenih, glas naroda, uvijek bilo i bit će, mini led ips panel ne pati od navedenih problema, evo pejstao sam ti komentare, ja tebe i ostale shvaćam kao prosječne korisnike, bili i ostali, uz sve komentare sa rtings i av forumsa i ostalih, ti i dalje po svome . Jednostavno ne vidiš i nemožeš razumjeti šta ljudi pišu o tvome tv'u, va panelu, sad jesmo li mi svi trolovi?  Pročitaj dvaput šta ljudi pišu o tcl 845. Pa kad shvatiš detaljno ko kakve probleme ima onda reci nešto. Čitaj slovo po slovo ako neide rečenica po rečenica, možda je to prebrzo za tebe. Nikako da shvatiš da ne pišem samo ja o navedenim problemima, ima nas tona, odi njima fino piši to što meni pišeš. 

1."Initial impressions:

All the motion stuff just makes things look varying degrees of arse. With it all off panning judder is quite bad, fast head/hand movements not great either. Maybe I'm missing a setting somewhere but it's quite annoying.
Colours are a bit too vivid and even turning them down, the red is still unnatural. I'm sure that can be fixed but I'm no TV calibrator so not sure where to go with that. Screen is very bright, uniformity seems good.

2."Had the TV a while now and I dont quite get what is written in this article when it comes to 24p content and strobing/judder. For me this is way way worse then on my LG C9. It's actually so bad that I'm considering returning the TV. On other TV's I use some motion interpolation to "calm down" the image. Problem with the C845 is that turning on Motion Clarity has ZERO effect. Turning both blur reduction and judder reduction from 0 to 10 has ZERO effect.

It's as it the Motion settings are disabled or broken. Testing the same content I've tested on a same pricerange Samsung TV and the problem is fixable if you want to.

I've attaced a link to a recording of the display. It's recorded at 24p and depending on the display you use to check it out you should see some of the issue. That said with the brightness of the C845 the effect is much much more visible."

3."Let see if and when TCL will fix the issue with local dimming when watching content with black bars. This series is interesting because of the price and features but there are still some annoying problems."

I daj cijeli link. Kako i je rečeno na tom linku.

https://www.techweekmag.com/reviews/tv/philips-pml9008-review/

"Philips PML9008 Review: Excellent performance and picture quality"

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 16:02 (OnTime).
3 godine
OnTime kaže...
BioZZG kaže...

Sve je ovim rečeno.

A ne ne, nisu svi komentari isti, ne priča se da oled ima navedene probleme kao VA panel, ne priča se da mini led ips ima iste probleme kao VA panel, velika razlika, ovdje se konkretno priča o navedenim probelmima. MIni led ips ima sovje probleme, ali ne kao VA. Sve trpaš u isti koš. To radi samo prosječni korisnik. Pa nema boljih informacija iz prvih ruku nego ne sluzbenih, glas naroda, uvijek bilo i bit će, mini led ips panel ne pati od navedenih problema, evo pejstao sam ti komentare, ja tebe i ostale shvaćam kao prosječne korisnike, bili i ostali, uz sve komentare sa rtings i av forumsa i ostalih, ti i dalje po svome . Jednostavno ne vidiš i nemožeš razumjeti šta ljudi pišu o tvome tv'u, va panelu, sad jesmo li mi svi trolovi?  Pročitaj dvaput šta ljudi pišu o tcl 845. Pa kad shvatiš detaljno ko kakve probleme ima onda reci nešto. Čitaj slovo po slovo ako neide rečenica po rečenica, možda je to prebrzo za tebe. Nikako da shvatiš da ne pišem samo ja o navedenim problemima, ima nas tona, odi njima fino piši to što meni pišeš. 

1."Initial impressions:

I daj cijeli link. Kako i je rečeno na tom linku.

https://www.techweekmag.com/reviews/tv/philips-pml9008-review/

"Philips PML9008 Review: Excellent performance and picture quality"

Entry level TV.

Za prosječne korisnike.

15 godina

Potpuno si u pavu za davanje i pitanje savjeta oko kupovine TVa. To također smatram debilanom. Niti sam tražio savjet niti ga dajem, na pitanje koji TV da kupim nikada ne odgovaram, ako me netko pita što mislim o modelu koji imam napisati ću svoje prosječno korisničko mišljenje.  Ja sam samo korisnik, nisam ekspert, ne radim recenzije, nemam doticaja sa puno modela itd.

Možeš mi osporiti to moje nišljenje ili ja tvoje jer mišljenje je kao šupak, ima ga svatko 

Zato davati nekone savjet kaj da kupi je skroz nezahvalno a ja ne radim nezahvalne radnje. Forum mi služi za zajebanciju i ako se netko vodi mojim mišljenjem ili ne vodi meni tak svejedno.

Možda si ti u pravu za VA panele, tak nebitno  ako sam ja zadovoljan svojim TVom, a jesam. Uvjeravati nekog drugog meni nebitno  uglavnom dobrodošao si jer volim dobru zajebanciju na forumu a ne zborno pjevanje 

Rekavši sve ovo i dalje mislim da si kupio malu TV kinesku kutijicu, čisti prosjek 😭 i smatram te prosječnim korisnikom...jedino kaj van prosječno je vađenje masti trgvcima da ti otpakiraju tri TVa da bi ti velikodušno kupio tu kinesku kutijicu 😆

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 17:15 (forumaš).
3 godine
protjeran
BioZZG kaže...

Entry level TV.

Za prosječne korisnike.

Neznam zakaj tu palamudiš, odi na av forums, rtings i tamo njima piši isto, popljuvali su ti tvoj tcl 845 a sada samo braniš svoje neiskustvo prilikom odabira televizora . Znači nisam ti ja popljuvao nego oni! Nisam ti ja kriv što nisi pazio ili nemaš oko za to, jednostavno ti je prošlo ispod radara, što te čini prosječnim korisnikom.  Pusti ti mene/nas ozbiljnije korisnike da uživamo u boljim ekranima. Mini led ips i oled, sve ostalo smeće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 18:26 (OnTime).
3 godine
protjeran
forumaš kaže...

Potpuno si u pavu za davanje i pitanje savjeta oko kupovine TVa. To također smatram debilanom. Niti sam tražio savjet niti ga dajem, na pitanje koji TV da kupim nikada ne odgovaram, ako me netko pita što mislim o modelu koji imam napisati ću svoje prosječno korisničko mišljenje.  Ja sam samo korisnik, nisam ekspert, ne radim recenzije, nemam doticaja sa puno modela itd.

Možeš mi osporiti to moje nišljenje ili ja tvoje jer mišljenje je kao šupak, ima ga svatko 

Zato davati nekone savjet kaj da kupi je skroz nezahvalno a ja ne radim nezahvalne radnje. Forum mi služi za zajebanciju i ako se netko vodi mojim mišljenjem ili ne vodi meni tak svejedno.

Možda si ti u pravu za VA panele, tak nebitno  ako sam ja zadovoljan svojim TVom, a jesam. Uvjeravati nekog drugog meni nebitno  uglavnom dobrodošao si jer volim dobru zajebanciju na forumu a ne zborno pjevanje 

Rekavši sve ovo i dalje mislim da si kupio malu TV kinesku kutijicu, čisti prosjek 😭 i smatram te prosječnim korisnikom...jedino kaj van prosječno je vađenje masti trgvcima da ti otpakiraju tri TVa da bi ti velikodušno kupio tu kinesku kutijicu 😆

https://www.reddit.com/r/Hisense/comments/15ptrir/u7k_insane_ghosting_avoid_at_all_cost/

Avojd et ol kost. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 18:33 (OnTime).
11 godina
forumaš kaže...

...jedino kaj van prosječno je vađenje masti trgvcima da ti otpakiraju tri TVa da bi ti velikodušno kupio tu kinesku kutijicu 😆

jel to uopće moguće? mislim rekao je da je otpakirao tri komada i uzeo onog s najmanjim isijavanjem - a za to treba barem upaliti tv

kaj u ikojem dućanu dozvoljavaju da uzimaš televizore iz skladišta, raspakiravaš i pališ ih?

15 godina

Nemam pojma, meni bi bilo neugodno zajebavati ljude zbog jeftine potrošne elektronike 

Valjda se plakao pa da ga se riješe 😆

3 godine
protjeran
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

...jedino kaj van prosječno je vađenje masti trgvcima da ti otpakiraju tri TVa da bi ti velikodušno kupio tu kinesku kutijicu 😆

jel to uopće moguće? mislim rekao je da je otpakirao tri komada i uzeo onog s najmanjim isijavanjem - a za to treba barem upaliti tv

kaj u ikojem dućanu dozvoljavaju da uzimaš televizore iz skladišta, raspakiravaš i pališ ih?

Nije da neki dućan pušta ljude u skladište i dozvoljavaju da si sami raspakiravaju, neznam od kud ti to. Voditelj poslovnice je rekao radnicima da otvaraju jer je nađen jedan sa dead pixelom. Moji su novci, želim za svoje novce najbolje, neću šutit ko neki prosječni korisnici ovdje, šta im se može uvalit sve i svašta ili da mi neki defekt prođe ispod radara.  

3 godine
protjeran
forumaš kaže...

Nemam pojma, meni bi bilo neugodno zajebavati ljude zbog jeftine potrošne elektronike 

Naravno, takvima kojima se srame uvale sve i svašta čim stignu, zato i imaš tv imenom "Avoid at all cost" 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 18:43 (OnTime).
15 godina
OnTime kaže...
forumaš kaže...

Naravno, takvima kojima se srame uvale sve i svašta čim stignu, zato i imaš tv imenom "Avoid at all cost" 

Ja kupujem na neviđeno, preko neta. Taman posla da idem u dućan gubiti energiju. 

Kod odabira preko neta  prvo je bilo 65" pa na dalje, ove male kutijice me ne zanimaju, to ostavljam naprednim korisnicima koji traže mrtve pixele i dogovaraju uvjete kupovine da voditeljom poslovnice ha ha majko mila 

16 godina

dOBRO ZNAM TRGOVCE U eLIPSU I NEMA bOGA DA RASPAKIRAVAJU TELEVIZORE KAKO BI KORISNICI/KUPCI SI IZABRALI ONAJ SA NAJBOLJIM PANELOM ....jbga srry na caps lock, nije namjerno...isto tako i u ostalim centrima....

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
lord22 kaže...

Pozdrav, bio juće u elipsu i vidio LG model OLED65CS6LA za 1100e, Vaše mišljenje isplati li se?

......

R3nchi kaže...
Ekipa savjet..
Uzeo bi neki 65" tv a posto mi je moj Samsung 50"80a pokazao da nisam neki full zahtjevni korisnik bacio sam oko na jedan od ova tri tva

tcl 805
philips 9008
hisense U7HQ

ja nekako tcl naginjem..
ako ima ko sta pametnije ispod 900e slusam

Doplati 200 EUR i uzivaj u savrsenstvu slike... Poslije dodji i zahvali....

Niko nije full zahtjevan korisnik dok ne vidi OLED u svoj svojoj raskosi. Uostalom ne kupujes tv svaki dan....

3 godine
protjeran
lord22 kaže...

Pozdrav, bio juće u elipsu i vidio LG model OLED65CS6LA za 1100e, Vaše mišljenje isplati li se?

Pitao trgovca hoće li trgovina imati uskoro kakave akcije jer neki modeli su gotovo duplo skuplji nego što im konkurencija nudi.

Odgovor njegov je da su trenutne akcije aktualne do 02.06.2024, tek od tada se mogu očekivati popusti na velike diagonale (uzrok prvenstvo šutanja lopte nogom)

Naravo ovo su glasine i ne uzimajte zdravim za gotovim ovu info.

Posjedujem samsung ks7000 55" godina 2016 sve radi kao i prvi dan ali eto žuljaju pare u đepu (zamjenio, promjenio kupio uslišio sve ženine želje, red je na mene, napokon)

Isplati se skroz, 1100 eura je extra cijena za 65" oled. 1600 eura Sancta Domenica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 20:22 (OnTime).
15 godina
OnTime kaže...
forumaš kaže...
OnTime kaže...
forumaš kaže...

Ja kupujem na neviđeno, preko neta. Taman posla da idem u dućan gubiti energiju. 

Kod odabira preko neta  prvo je bilo 65" pa na dalje, ove male kutijice me ne zanimaju, to ostavljam naprednim korisnicima koji traže mrtve pixele i dogovaraju uvjete kupovine da voditeljom poslovnice ha ha majko mila 

Na neviđeno kupio televizor.  Takvi na neviđeno i dobe šta dobe jer ne pogledaju uživo.   Jao bolje da ne laješ više.

Da, jer te zakon štiti i možeš vratiti tv bez pitanja unutar 14 dana. Ako ga kupiš u trgovini što si vidio to si kupio.

Sobzirom da sam zadovoljan i dobro ga isprobao unatar tog roka nisam ga ni vračao. 

A ti broji piksele po trgovini, tvoja stvar i traži šefa poslovnice, ha ha to mi je u rangu penzionera koji su kupovali CRT televizore po NAMI 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
protjeran

Samsung QN95D - qled, quantum mini led VA. 55" 2200 eura. Bloominga ko u priči. Pa ti daj 2200 eura,  dođeš doma, otpakiraš, upališ i bolje da nisi palio. Smrkne ti se. A kunu se u crnu boju na službenoj stranici. Slika u attachu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 21:04 (OnTime).

1 3 hvala 0
16 godina

Uništio si ovu temu.

Prestani trolat više.

Moj PC  
8 1 hvala 0
10 mjeseci
lord22 kaže...

Pitao trgovca hoće li trgovina imati uskoro kakave akcije jer neki modeli su gotovo duplo skuplji nego što im konkurencija nudi.

Odgovor njegov je da su trenutne akcije aktualne do 02.06.2024, tek od tada se mogu očekivati popusti na velike diagonale (uzrok prvenstvo šutanja lopte nogom)

Naravo ovo su glasine i ne uzimajte zdravim za gotovim ovu info.

Posjedujem samsung ks7000 55" godina 2016 sve radi kao i prvi dan ali eto žuljaju pare u đepu (zamjenio, promjenio kupio uslišio sve ženine želje, red je na mene, napokon)

c1 panel kombiniran s c2 procesorom (α9 gen5), toliko mu je otprilike cijena bila i za BF (i cca 850 za 55'' inacicu). registracijom proizvoda na partum bilo je ostvarivo puno 5godisnje jamstvo, sto je veliki plus uz dakako sve benefite koje donosi oled, najveci minus je izostanak podrske za dts. 

16 godina
moderator
OnTime kaže...
forumaš kaže...
OnTime kaže...
forumaš kaže...

Na neviđeno kupio televizor.  Takvi na neviđeno i dobe šta dobe jer ne pogledaju uživo.   Dobe sranje i onda brane to sranje životom.  Jao bolje da ne laješ više.

Dobio si (blagu) opomenu za vrijeđanje, zadnji (spam) upisi ti se brišu, nastoj se kulturnije ponašati u buduće.

...
Moj PC  
8 0 hvala 3
11 godina
OnTime kaže...

Nije da neki dućan pušta ljude u skladište i dozvoljavaju da si sami raspakiravaju, neznam od kud ti to. Voditelj poslovnice je rekao radnicima da otvaraju jer je nađen jedan sa dead pixelom. Moji su novci, želim za svoje novce najbolje, neću šutit ko neki prosječni korisnici ovdje, šta im se može uvalit sve i svašta ili da mi neki defekt prođe ispod radara.  

nisam ni mislio da si sam raspakiravao ili palio po skladištu televizore... 

ali daj nam objasni kako to ide, otvore ti jednog, drugog, trećeg, sva tri upališ - kako drukčije vidjet jel ima isijavanja... i što, gurneš usb stick u sva tri komada i isprobavaš sadržaj? kako točno vidiš i odabereš onog s najboljim ekranom

de pojasni kako to točno u elipsu možeš vidjet koji ekran ima najmanje problema, čisto da i mi ostali znamo kako se to radi kad idući put odemo u elipso po televizor

3 godine
protjeran
doktor1 kaže...

Uništio si ovu temu.

Prestani trolat više.

Mini led ips all the way, znam da je nakon komentara "trolova" sa rtingsa i avforuma o VA panelu teško gledat u VA panel, mogao si bolje pazit na sve nedostatke. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2024 0:13 (OnTime).
10 mjeseci

ma koje otvaranje...kupio kod njih c2 i tek nakon sto sam ga platio i krenuo preuzet otvorili su kutiju i ukljucili mrezni prekidac za provjeru.

inace tad nisu dozvoljavali prikljucivanje usb-a na izlozene televizore.

elipso, cc1.

@OnTime, imas li acc na avs? ja tek povremeno svratim....dosta educirane, ali i razmazene bratije ima tamo (pritom mislim na stalne clanove, ne ljude kojima u nekom trenutku treba savjet, pa se ne vrate vise).....nekako mi se ips generalno ne uklapa u njihov modus operandi, kao uostalom i entry/midrange VA.....realno svemu sta je ispod top tiera uzivaju nalazit mane, tako da ne znam koliko je njihov feedback spot on, a rtings ne pratim bas.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2024 23:52 (SmallGuy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
protjeran

Dok ne platiš nema otvaranja, prvi sam otvorio tek doma, zapakirao ga i odnio nazad. Ostale su otvorili radnici, uključili u struju i testirali smo. Odma kad se uključi u struju se vidi kolko ima/nema ips glow'a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2024 0:15 (OnTime).

0 0 hvala 0
3 godine
protjeran
SmallGuy kaže...

ma koje otvaranje...kupio kod njih c2 i tek nakon sto sam ga platio i krenuo preuzet otvorili su kutiju i ukljucili mrezni prekidac za provjeru.

elipso, cc1.

@OnTime, imas li acc na avs? ja tek povremeno svratim....dosta educirane, ali i razmazene bratije ima tamo (pritom mislim na stalne clanove, ne ljude kojima u nekom trenutku treba savjet, pa se ne vrate vise).....nekako mi se ips generalno ne uklapa u njihov modus operandi, kao uostalom i entry/midrange VA.....realno svemu sta je ispod top tiera uzivaju nalazit mane, tako da ne znam koliko je njihov feedback spot on, a rtings ne pratim bas.

Tamo sam od 2021, popljuvao par VA tv'a šta sam imao, neki se slozili neki ne, ima svega naravno ko i ovdje, neko pati na contrast, brightness, nekom je prioritet manji ghosting i problemi vezani za to. Dođu novi ljudi, popljuju kvalitetu slike na novim televizorima, onda im se objasni da moraju to i to i pomogne im se. Mada sam više na strani rtings komentara nego avforums. Dosta ljudi na rtingsu odma šibnu komentarom nakon recenzije šta nevalja sa ips/va panelima, odma vidiš na šta treba pazit ako te smeta, isto dođe ekipa kao i ovdje i kažu da nemaju navedenih problema sa istim panelima . Neki kao i ovdje misle da je ips isto kao mini led ips pa krenu u raspravu . Meni je bitnije da je čisti motion/pokret slike na tv'u bez ghostinga, bez arterfakata, black smearinga, bez da vidim trail od pokreta ruke, glave, ili čega već. Djeluje mi neprirodno. Džaba mi i kontrast i boje gdje je stvarno minorna razlika kad dođe do problema kakve npr kolega forumaš sa svojim tv'om i kakve komentare imaju za njegov tv i za tcl 845, kako su rekli dosta muljavo, ghosting itd. Ali naravno svakome svoje i no hard feelings. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2024 1:18 (OnTime).
15 godina

Ako smatraš problemom u 100 sati igranaj Fallouta 4 vidjeti u dva -tri navarata muljanje sivo/crne boje, da onda je to problem. Meni nije..Ne sječam se konkretno u kojoj sam još igri to vidio jer imam ih trudesetak na kompu i igram se svakodnevmo na ovom televizoru. U svim ostalim primjenama TV-a nisam to vidio ni jednom. Treba uzeti u obzir da sam redovno na preko 100 fpsa na TV-.u. Znači dobro koristim 144 hza i igarm relativno punu i puno različitih igara.

Više to vidim na monitoru, opet ne u gaming nego dok surfam tj. pomičem stranicu gore dolje te crni dijelovi kasne...vremenom mi postalo smiješno više ni ne primječujem. Ali za razliku od prethodnog IPS monitora imam daleko bolji kontrast, crna nije siva.

OK mini led IPS na TV-u tu stvar poboljšava.

Kao što smo rekli mane i prednosti pojedinih panela poznati su nam odavno, ako misliš da nas treba o tome educirati jer si napredni korisnik slobodnno, ali mi te karateristike znamo što iz međusobnih što iz vlastith iskustva odavno. Svaka tehnologija ima neku manu ili prednost te svoju cijenu, i svatko kupuje za svoje novce i za svoje potrebe po vlastitm kriterijima

Ono što ti želiš je objasniti nama kako VA ne valja generalno, otvoriti nam oči...LOL samo naprijed, kao što rekoh zabavan si lik i trebamo zabavu. Boriš se vjetrenjačama, niš nebuš tržišno promijenio :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2024 9:00 (forumaš).
3 godine
OnTime kaže...
SmallGuy kaže...

elipso, cc1.

Tamo sam od 2021, popljuvao par VA tv'a šta sam imao, neki se slozili neki ne, ima svega naravno ko i ovdje, neko pati na contrast, brightness, nekom je prioritet manji ghosting i problemi vezani za to. Dođu novi ljudi, popljuju kvalitetu slike na novim televizorima, onda im se objasni da moraju to i to i pomogne im se. Mada sam više na strani rtings komentara nego avforums. Dosta ljudi na rtingsu odma šibnu komentarom nakon recenzije šta nevalja sa ips/va panelima, odma vidiš na šta treba pazit ako te smeta, isto dođe ekipa kao i ovdje i kažu da nemaju navedenih problema sa istim panelima . Neki kao i ovdje misle da je ips isto kao mini led ips pa krenu u raspravu . Meni je bitnije da je čisti motion/pokret slike na tv'u bez ghostinga, bez arterfakata, black smearinga, bez da vidim trail od pokreta ruke, glave, ili čega već. Djeluje mi neprirodno. Džaba mi i kontrast i boje gdje je stvarno minorna razlika kad dođe do problema kakve npr kolega forumaš sa svojim tv'om i kakve komentare imaju za njegov tv i za tcl 845, kako su rekli dosta muljavo, ghosting itd. Ali naravno svakome svoje i no hard feelings. 

Stvar je u tome da nije minorna razlika u kontrastu, brigthnessu, color volumeu i sl.

Ti si jedina osoba na svijetu ocito koja smatra da je 0.0001% razlike, a nacitao sam se i nagledao masu relevantnih recenzenata, ako pratis scenu onda znas tko su. 

Tebi smeta za gaming to kaj si opisao i to je ok, ali tvoj jedini savjet ekipi ovdje je nemoj uzeti VA i to je to, nista drugo ne pises.

Lijepo smo ti napisali da ekipa vecinom kaze za sta treba TV, taj ghosting/smearing neces vidjeti na contentu od 24 fpsa lol....

Umjesto da savjetujes kolegama sta bi bilo najbolje za njih, ti ih savjetujes sta bi bilo najbolje za tebe i zato te ekipa sprda jer te ne shvacaju ozbiljno i jer su prije tebe 2 forumasa na isti nacin (i gore) tupili svoje.

Nije da je TD neki relevantan podatak, ali evo ja neznam ko je dobio vise TDa u ovih par dana otkad sam ja na forumu, pa zar ti to ne govori nesto?

Vecinom u TV svijetu vrijedi ona koliko para toliko muzike, naravno s par exceptiona i kolko god se ti trudio nemre se TV od 550 eura nosit s necim od 800-1000 ili vise eura u 99% slucajeva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2024 8:46 (BioZZG).
16 godina

Čovjek nije popio terapiju pa lupeta, a vi se nakačili 

Prava zabava, ja svoj VA Panasonic iz boravka nebi mijenjao za ništa, radit će dok ne krepa

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice