Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.672
|
čitano: 27.684.353
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
zuper kaže...
pqweasdyxc kaže...

Hoće li tko izbaciti miniLED VA TV u budget klasi (ispod 1000€) ove godine? 

Ovaj se reklamira kao mini LED. Mada 160 zona ne zvuči puno. Samsung u 65" ima 800 zona

Izgleda da ce Sony X95K biti MiniLED, ali cijena prava sitnica...

18 godina
Mad Ant kaže...

Mislim da će biti skuplji od OLED-a, haha.

15 godina
Dachande kaže...
Mad Ant kaže...

Mislim da će biti skuplji od OLED-a, haha.

Tako izgleda, ali ne vjerujem nicemu dok se ne pojavi na testovima...

Ako LG rijesi kasnjenje MiniLED-a na ovogodisnjim, onda ce biti borba velikih (Samsungovi su vecinom ionako vec sad IPS MiniLED).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2022 8:55 (Mad Ant).
18 godina

Ja ne sumnjam da će biti odličan TV, ali puno preskup.

Ali da, i mene zanima kak će bit kad dođe. (Iako me puno više zanima A95K)

7 godina
Re: Polovni ili novi TV
Boris grozni kaže...
Vavoom kaže...
Vavoom kaže...

Pozdrav forumašima !

Planiram uzeti baki novi TV, dijagonala 50" max, Full HD ili 4K rezolucija i da ima DVB-C tuner ugrađen (nije bitno da li ima DVB-T/T2). Koristio bi se najviše za gledanje obične televizije i ponekad filmova sa HDD-a.

E sad, da li je isplativije kupiti neki polovni stariji ili noviji TV sa Njuškala ili neki novi sa garancijom? Vidim da se na Njuški smart TV-ovi mogu naći po povoljnim cijenama, nekih 1300-2500 kn, bez obzira što nemaju garanciju.

Evo neki primjeri:

Samsung Series 7 40", 2015 god. za 2350 Kn

Samsung F6400 46" (ima nekakvu točkicu koja se ne vidi) za 1100 Kn

Samsung D6750 40" za 1800 Kn

Panasonic ST50 42" plazma za 1400 Kn

i eventualno Sony Bravia HX800 za 1750

Šta vi mislite o ovim polovnjacima koje sam stavio, da li se to isplati kupiti za navedene pare ili je bolje uzeti neki novi u trgovini s garancijom ?

Pozdrav!

Nitko ništa?

Biraj! Preporuka Grundig 43 GFU 7800 B, kaj se tice specki i mogucnosti+slika, imas ga u Emmezeti za 2300 s 5g garancije!

https://www.nabava.net/televizori?se=211360%2C211366%2C211367%2C211368%2C211370%2C211373%2C211381%2C281950%2C475425%2C624543%2C634030%2C1020903

Grundig/Beko mi i nije nešto, ipak TV ne uzimam za sebe, nekako mi se ovaj F6400 čini odličnim, osim te točke koja se ionako i ne vidi. Nije bilo nikakvih burn-inova, a pošto tamo planiram uvesti kablovsku, uzeti ću još i onaj adapter za CI modul.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
5 godina
suspendiran
Bravo za tebe, zemi di pokvareni tv i uzivaj kad si vec odlucio kaj ti valja a kaj ne.
15 godina
Boris grozni kaže...
Bravo za tebe, zemi di pokvareni tv i uzivaj kad si vec odlucio kaj ti valja a kaj ne.

Ja ne kužim zašto bi uzimao

"Samsung Series 7 40", 2015 god. za 2350 Kn"

a ima novi i veći sa garancijom za slično:

Samsung UE43AU7172 - 2.609,10 kn

https://www.sancta-domenica.hr/tv-43-samsung-43au7172.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

17 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nakon par dana korištenja Phillipsa 58pus8506 mogu reći da sam oduševljen u odnosu na hisense 55a7qg . Ambilight je jebena stvar.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
Ekipa, jel zna netko kada se očekuje dolazak LG OLED 2022 modela? Zanima me kupnja 42" C2, ali ih ne pronalazim nigdje na netu po našim shopovima, a vidim da ih ekipa vani (Britanci i Ameri) već naveliko kupuju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2022 23:57 (corco).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
big_guy kaže...

Nakon par dana korištenja Phillipsa 58pus8506 mogu reći da sam oduševljen u odnosu na hisense 55a7qg . Ambilight je jebena stvar.

Imaš sliku kako izgleda na zidu/postolju?

13 godina

Pozdrav, preporuka televizora do 3500 kn za nezatjevne korisnike (mislim samo da je bitno da ima mogućnost spajanja na Netflix), dijagonala po mogućnosti 50'' ili 55''. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
hrčak kaže...

Pozdrav, preporuka televizora do 3500 kn za nezatjevne korisnike (mislim samo da je bitno da ima mogućnost spajanja na Netflix), dijagonala po mogućnosti 50'' ili 55''. Hvala

Nakon mjesecnog pretrazivanja i gledanja po trgovinama sebi sam uzeo

https://www.hgspot.hr/led-tv-grundig-55gfu7900b-55-140cm-ultra-hd-4k-smart-tv-android-dvb-t2-c-s2-hevc-h-265

5g garancije, odlicna slika, odaziv, android, telka doslovno proždire kaj joj god pustis ili spojis, ps5/pc doslovno leti. Naspram tcl, šaomija i slicnima u tom rangu nemoj niti gledati dalje!

11 godina
neaktivan

Neznam da li ste culi ili vidjeli novi Samsung QD-OLED S95B, vec sad najavljuju da je najbolji TV 2022,po mnogima koji su ga testirali puno bolji nego LG C2,za koji u Americi otkazuju narudzbe i uzimaju S95B, naravno ceka se jos Sony A95K,ali tv koji treba uzeti u obzir,linkovi u nastavku kao i slike....a i stvarno po dizajnu najljepsi tv koji sam osobno vidio do sada sa cijenom od 2200$ za 55 i 3000$ za 65'' jedini minus je da nema Dolby Vision ali iskreno da li je stvarno i potreban....uzivajte,nadam se da ce uskoro i u EU i Hrvatsku ako naprave dovoljno kolicina, posto je ovaj tv prosao jako ispod radara za mnoge(CES 2022) te se sad radi veliki hype vec par tjedana...

https://twitter.com/ericbeeckmans/status/1506934515775721480?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506934515775721480%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fallhomecinema.com%2Fpreview-first-look-at-the-samsung-qn65s95b-qd-oled-tv%2F

https://www.digitaltrends.com/home-theater/samsung-s95b-oled-tv-review/

https://www.techradar.com/reviews/hands-on-samsung-s95b-qd-oled-tv-worth-the-hype

https://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/tvs/oled-tvs/55-class-s95b-oled-4k-smart-tv-2022-qn55s95bafxza/

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2022 14:40 (Barracuda727).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jos linkova sa YT-A

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Moze preporuka za iptv app. za tizen? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
big_guy kaže...

Imaš sliku kako izgleda na zidu/postolju?

Evo.Veliki plus mi je sto ima pokretljivo postolje pa se Tv može zakretati kad se gleda sa drugog dvosjeda.65"ima fiksno postolje nažalost.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2022 16:45 (big_guy).
17 godina
Barracuda727 kaže...

Neznam da li ste culi ili vidjeli novi Samsung QD-OLED S95B, vec sad najavljuju da je najbolji TV 2022,po mnogima koji su ga testirali puno bolji nego LG C2,za koji u Americi otkazuju narudzbe i uzimaju S95B, naravno ceka se jos Sony A95K,ali tv koji treba uzeti u obzir,linkovi u nastavku kao i slike....a i stvarno po dizajnu najljepsi tv koji sam osobno vidio do sada sa cijenom od 2200$ za 55 i 3000$ za 65'' jedini minus je da nema Dolby Vision ali iskreno da li je stvarno i potreban....uzivajte,nadam se da ce uskoro i u EU i Hrvatsku ako naprave dovoljno kolicina, posto je ovaj tv prosao jako ispod radara za mnoge(CES 2022) te se sad radi veliki hype vec par tjedana...

https://twitter.com/ericbeeckmans/status/1506934515775721480?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506934515775721480%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fallhomecinema.com%2Fpreview-first-look-at-the-samsung-qn65s95b-qd-oled-tv%2F

https://www.digitaltrends.com/home-theater/samsung-s95b-oled-tv-review/

https://www.techradar.com/reviews/hands-on-samsung-s95b-qd-oled-tv-worth-the-hype

https://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/tvs/oled-tvs/55-class-s95b-oled-4k-smart-tv-2022-qn55s95bafxza/

Super tv osim par sitnica preko kojih se usput prelazi u reviewima radi kojih ga sigurno ne bi uzeo, kao sto trenutno ne bi niti bilo koji qd oled.

15 godina
Pixel kaže...

Super tv osim par sitnica preko kojih se usput prelazi u reviewima radi kojih ga sigurno ne bi uzeo, kao sto trenutno ne bi niti bilo koji qd oled.

Meni je super fora "nema veze sto nema Dolby Vision"... Aha, skroz super...

18 godina

I meni nije jasno da je mnogima to prihvatljivo. U 2022. Pogotovo, uzevši u obzir cijenu.

Mene je Samsung toliko iznervirao s tim bahatim pristupom da bi ga čak i da sad stave DV najednom, iz principa bojkotirao. A oni koji tvrde da je DV nebitan su mi jednako nejasni ko oni koji kažu da Grundig ima jednaku kvalitetu ko neki skuplji i kvalitetniji TV-i. Ili da je QLED po defaultu bolji od ostalih "običnih" LED TV-a.

Al ok. I to je vjerojatno stvar životnih prioriteta. Znam frendove kojima je nezamislivo davat tolike pare za TV. Ali zato on troši na nešto meni nezamislivo. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2022 21:47 (Dachande).
5 godina
neaktivan
Dachande kaže...

I meni nije jasno da je mnogima to prihvatljivo. U 2022. Pogotovo, uzevši u obzir cijenu.

Mene je Samsung toliko iznervirao s tim bahatim pristupom da bi ga čak i da sad stave DV najednom, iz principa bojkotirao. A oni koji tvrde da je DV nebitan su mi jednako nejasni ko oni koji kažu da Grundig ima jednaku kvalitetu ko neki skuplji i kvalitetniji TV-i. Ili da je QLED po defaultu bolji od ostalih "običnih" LED TV-a.

Al ok. I to je vjerojatno stvar životnih prioriteta. Znam frendove kojima je nezamislivo davat tolike pare za TV. Ali zato on troši na nešto meni nezamislivo. 

Istini za volju, obican HDR izgleda poprilicno bolje na qd-oledu nego dolby vision na LG oledu.

Nisam fan samsunga, ali novi qd-oled se cini kao novi go-to tv za premium segment.

Osim ako postoji nesto sto ga stavlja u kategoriju too good to be true.

Jedvo cekam probati jedan kalibrirati.

15 godina
vRay kaže...
Dachande kaže...

Istini za volju, obican HDR izgleda poprilicno bolje na qd-oledu nego dolby vision na LG oledu.

Nisam fan samsunga, ali novi qd-oled se cini kao novi go-to tv za premium segment.

Teoretski 1:1 bi trebalo biti bolje zbog same svjetline i volumena boja, ali nije bas skroz identicna stvar...

Morali bi s vremenom poboljsati, tj. ispraviti greske ako misle biti top tehnologija i prodavati puno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2022 7:41 (Mad Ant).
17 godina
vRay kaže...
Dachande kaže...

Nisam bas siguran, ima komentara ljudi koji su ga vidjeli da bas i nema neke ocite razlike.

Bilo bi ga fer usporediti s G2 modelom.

A DV itekako ima prednosti nad obicnim hdrom, koliko je to nekome bitno je druga stvar.

12 godina
protjeran
big_guy kaže...

Evo.Veliki plus mi je sto ima pokretljivo postolje pa se Tv može zakretati kad se gleda sa drugog dvosjeda.65"ima fiksno postolje nažalost.

Hvala, super izgleda! A meni je nepojmljivo da 2022 godine koliko znam jedino Philips ima postolje koje se može pomicati (doduše nisam nešto upućen previše), a to je toliko korisna stvarčica.

Imam Philips OLED, 55 incha, on nažalost nema pomično postolje, ali mi ne smeta jer sam ga stavio na nosač. Mislim da jedino ova "The One" serija ima to.

5 godina
neaktivan
Pixel kaže...
vRay kaže...
Dachande kaže...

Nisam bas siguran, ima komentara ljudi koji su ga vidjeli da bas i nema neke ocite razlike.

A DV itekako ima prednosti nad obicnim hdrom, koliko je to nekome bitno je druga stvar.

1000 niti i 90% bt2020 je nesto jako impresivno i tako se i cini po onome sto se moze vidjeti iz usporednog videa snimljenog hdr kamerom.

Samsung je godinama djelovao smjesno sa svojim panelima medjutim cini se da se stvari sada mjenjaju. LG je godinama imao vlasnistvo nad wrgb panelom (koji je otkupio od kodaka), ali samsung display je patentirao potpuno novi RGB oled (bez bijelog filtera) i cini se da ce sada pregaziti trziste. Jedini nacin da LG ostane u igri je da dramaticno spusti cijene oleda i zauzme srednji premium segment.

Bilo bi lijepo da ovaj qd-oled ujedno ima android i dolby vision, ali sa druge strane sony a95k ce biti upravo to. :)

17 godina
neaktivan
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
big_guy kaže...

Hvala, super izgleda! A meni je nepojmljivo da 2022 godine koliko znam jedino Philips ima postolje koje se može pomicati (doduše nisam nešto upućen previše), a to je toliko korisna stvarčica.

Imam Philips OLED, 55 incha, on nažalost nema pomično postolje, ali mi ne smeta jer sam ga stavio na nosač. Mislim da jedino ova "The One" serija ima to.

Jedina zamjerka ovom tvu je što nisam uzeo veći 😂

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
6 godina
neaktivan
vRay kaže...
Pixel kaže...
vRay kaže...
Dachande kaže...

1000 niti i 90% bt2020 je nesto jako impresivno i tako se i cini po onome sto se moze vidjeti iz usporednog videa snimljenog hdr kamerom.

Samsung je godinama djelovao smjesno sa svojim panelima medjutim cini se da se stvari sada mjenjaju. LG je godinama imao vlasnistvo nad wrgb panelom (koji je otkupio od kodaka), ali samsung display je patentirao potpuno novi RGB oled (bez bijelog filtera) i cini se da ce sada pregaziti trziste. Jedini nacin da LG ostane u igri je da dramaticno spusti cijene oleda i zauzme srednji premium segment.

Bilo bi lijepo da ovaj qd-oled ujedno ima android i dolby vision, ali sa druge strane sony a95k ce biti upravo to. :)

Ali će zato Sony opaliti duplu cijenu od Samsunga pa će to opet biti "noga u jaja" normalnim smrtnicima. 

18 godina

Vidit ćemo razliku. Sigurno će je biti, ali neće biti duplo, kao što ni sada nije. Nemojmo se lagati da je Samsung jeftin i pristupačan.

11 godina
neaktivan

Sony A95K leak cijena,znaci oko 3050 eura za 55'' i 4050 eura za 65'' pa samo da znate....

LG C2 55 je trenutno 14000 kn u  Sancta Domenici

https://www.sancta-domenica.hr/tv-55-lg-oled-55c21la.html

Jos malo novih video za Samsung S95B, trenutno najbolji tv na trzistu dok ne izade Sony....neznam ljudi ali ovo kaj vidim od ljudi koji ga imaju i recenziraju doslovno svaki dan na YT-u, tv izgleda epski od boja preko dizajna,osvjetljena,neznam ali gledam C2 i S95B, posto mi je C2 bio prvi za kupnju, ovaj ga je definitivno potukal....

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2022 18:21 (Barracuda727).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

S95B

Iskreni review

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa! 

Tražim 43" tv do 4000 kn za gledanje filmova na Netflixu i klasicne televizije. Zanima me koji tv, jer u moru tih televizora vise nemam pojma kaj dobro kaj ne. Meni je zapeo za oko Samsung Q60A ili AU9000 pa me zanima dal je to dobra izbor i ako ne koji je bolji.

Hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice