Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.657
|
čitano: 19.414.730
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav,

kupujem tv, gledam samo od 49 incha.

Dvoumim se izmedu ova dva:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue49nu7172-uhd.aspx

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-49uj701v.aspx

Inace preferiram Samsung, ali me webOS i magic remote vuku na LG :)

Btw, Phillips i ostali ne dolaze u obzir (Sony mi nije unutar budzeta trenutno).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

btw, TV ce se koristiti vecinom za gledanje filmova i ponekad za gledanje sadrzaja s HRT-a, RTL-a itd.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
girl05 kaže...

Pozdrav,

kupujem tv, gledam samo od 49 incha.

Anđeo bez falinge ima taj LG. Za 4.320kn je puno bolji izbor budući da postoji vjerojatnost da dobiješ primjerak sa 100Hz panelom. Ovdje imaš njegov post o tom televizoru.

13 godina
neaktivan
Jel se meni pari da su novi modeli većine proizvođača lošiji ili sličnih karakteristika od prošlogodišnjih modela a skuplji?
Gledam ove entry serije samsung/lg.
Bas me ni ne odusevljavaju.
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nakon sta sam dvojio između Samsunga 50MU6172 i LG 49UJ701v na kraju sam uzeo 43NU7172 i zasad ne zalim nimalo iako sam mogao jeftinije proc. Prvo treba uzet u obzir da mi je ovo prvi lcd televizor i sa tih 108cm mi izgleda ogromno sa nekih 2,5 metra od kud gledam. Bojim se pomislit kak bi mi bilo sa ova prva dva oko kojih sam dvojio :D

Ugl, slika sto se mene tice odlicna iako tek trebam jos poslozit malo u postavkama to i vidjet kakva je crna boja al cinila se dobrom dok sam malo zatamnio sobu. Pogledao sam utakmicu maloprije, sve je super makar je tih famoznih 60hz u pitanju. Nikakvi tragovi iza lopte ne ostaju. Iako sam iskljucio onaj auto motion ili kako vec, ne znam kak s time izgleda. Jedina mala zamjerka je sta se vidi taj problem kod VA panela. Cisto malo sam pomaknut od centra tv-a(mozda nekih 10, 15 stupnjeva) i ako se dobro gleda vidi se da su isprane boje malo na jednom dijelu ekrana. No, to je zanemarivo. I jos me ajme rec iznenadilo koliko malo aplikacija ima za skinut. Mislio sam da je vise :D al to mi nevazno jer sam uzeo i android box odmah. I televizor dolazi s obicnim standardnim daljinskim, ne smartom. Jel netko mozda zna dal inace i smart moze ici na njega?

Sve u svemu ja sam zadovoljan, barem za prvi dan. I sad bi jos trebao pomoc oko aktivacije 5 god jamstva. Reko mi trgovac da trebam ici na http://www.samsung5godinajamstva.hr/ ali ne zeli se stranica otvorit tj pise resource limit is reached...u cemu je problem?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo kupio sam po ovim prigodnim cijenama LG 49SJ810v i super sam zadovoljan sa cijenom i mogučnostima!

Sad me zanima gdje mogu naći postavke za podešavanje slike ili ako netko zna iz osobnog iskustva kako idu postavke?

Hvala

3 0 hvala 0
12 godina
shegyman kaže...
Jel se meni pari da su novi modeli većine proizvođača lošiji ili sličnih karakteristika od prošlogodišnjih modela a skuplji?

Meni je ove godine sony XF900 odlican, u novom broju bugu su ga detaljno recenzirali i kazu da moze komotno uz bok oledu kad se sve zbroji, dobio preporuku redakcije

a kaj se tice ostalih LG SK 8 serija mi je ove godine prejebena, danas bas gledao u SD city centar west, slika vrhunska premda jest da je bio neki demo materijal

13 godina
neaktivan
@damian

Kad si tako pametan onda si naruci jednog od tih i sjasi s foruma.

Popljuvao si obojicu kolege koji su ti pokusali pomoc. Ugl. Il si nezahvalan ili trolas. Kako god bilo.. preporuke potrazi negdje drugdje.
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
13 godina
neaktivan
A mislija san na ove entry level modele. Sigurno da ce high end modeli bit vrhunski. Po specifikacijama npr lg-evi e try modeli nisu nista bolji od proslogodisnjih a dosta su skuplji.
Bolje uzet model prije a klasu vise za te novce
15 godina
neaktivan
b4rt!mej kaže...
@damian

Kad si tako pametan onda si naruci jednog od tih i sjasi s foruma.

Popljuvao si obojicu kolege koji su ti pokusali pomoc. Ugl. Il si nezahvalan ili trolas. Kako god bilo.. preporuke potrazi negdje drugdje.

Prvo i prvo, nemaš me razloga vrijeđati jer ja nikog nisam vrijeđao. Mami se tako obraćaj ako misliš da je pristojno.

Drugo i drugo, citiraj mi dio u kojem sam popljuvao "kolegu" i sam ću sebi izbrisati account.

Treće i treće, zašto bih trebao biti zahvalan na odgovoru kojeg nisam tražio? Jedan "kolega" mi je preporučio TV bez scarta, drugi mi priča bajke o adapteru iako ga očito nikad nije koristio (imam, vjerovao ili ne, doslovno isti takav doma i ne bih ga preporučio apsolutno nikom).

Četvrto i četvrto, preporuku sam u međuvremenu već dobio drugdje. Ironično, to što si napisao je samo po sebi bila jedina kvalitetna preporuka koju sam ovdje dobio.

Over and out.

11 godina

Može preporuka za TV oko 3000kn a da ima DVB-T2, HEVC, H.265, oko 100cm,  minimum 1080p.

Smart može, a može i obični sa android TV box-om, a može i preporuka za njega također.

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
roby27 kaže...
shegyman kaže...

Meni je ove godine sony XF900 odlican, u novom broju bugu su ga detaljno recenzirali i kazu da moze komotno uz bok oledu kad se sve zbroji, dobio preporuku redakcije

a kaj se tice ostalih LG SK 8 serija mi je ove godine prejebena, danas bas gledao u SD city centar west, slika vrhunska premda jest da je bio neki demo materijal

Ne može niti jedan lcd u isti koš sa oled-om.

13 godina
odjavljen
Koji je trenutno best buy do nekih 5.5-6k kuna?
Nisam jos u fazi nabave, sli me cisto zanima da vidim kaj je najbolje kaj se moze dobit za te novce trenutno..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Klaus220 kaže...

Pozdrav,

Evo kupio sam po ovim prigodnim cijenama LG 49SJ810v i super sam zadovoljan sa cijenom i mogučnostima!

Sad me zanima gdje mogu naći postavke za podešavanje slike ili ako netko zna iz osobnog iskustva kako idu postavke?

Hvala

Kad pritisneš dugme za postavke na magic remoteu, onda klikneš na najdonju opciju, onda na opcije slike i na prvu opciju, tj na vrstu trenutne slike i onda ti se sve otvara pa skrolaj i podešavaj. WebOS je tu dosta intuitivan, vodi te samo. 

Što god nije opcija označena blijedim tekstom, može se mijenjati.

13 godina
neaktivan
damian kaže...

Prvo i prvo, nemaš me razloga vrijeđati jer ja nikog nisam vrijeđao. Mami se tako obraćaj ako misliš da je pristojno.

Drugo i drugo, citiraj mi dio u kojem sam popljuvao "kolegu" i sam ću sebi izbrisati account.

Treće i treće, zašto bih trebao biti zahvalan na odgovoru kojeg nisam tražio? Jedan "kolega" mi je preporučio TV bez scarta, drugi mi priča bajke o adapteru iako ga očito nikad nije koristio (imam, vjerovao ili ne, doslovno isti takav doma i ne bih ga preporučio apsolutno nikom).

Četvrto i četvrto, preporuku sam u međuvremenu već dobio drugdje. Ironično, to što si napisao je samo po sebi bila jedina kvalitetna preporuka koju sam ovdje dobio.

Over and out.

Mami si tako trolaj.

Vidis da sam te na prvu procitao.

7 godina staza imas na forumu, no ocito da se kulturi jos nisi naucio.

Outaj se zauvijek..

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
13 godina

Vidim da damian ne odustaje. 

1. Postavio je pitanje kao netko tko nema blage veze s televizorima.
  2. Bio je bezobrazan na oba ponuđena odgovora.
  3. Nakon toga se ide praviti pametan pa nabacuje par kineza.
  4. Ide dvije stanice unatrag i svima lupa TD iako ti postovi nemaju nikakve veze s njim.

• Pod pretpostavkom da traži televizor sa što boljom slikom za određenu svotu dobio je preporuku. Da je stavio da se dvoumi između ovih televizora koje je naknadno napisao dobio bi odgovor da uzme onaj sa 5 godina garancije budući da većih razlika u kvaliteti slike između nijh nema. Ti televizori nisu ciljano razvijani od strane proizvođača već su sastavljeni od jeftinih no-name komponenti. Paneli su vrlo vjerojatno došli s iste proizvodne trake. Osvjetljenje je izvedeno tako da je odostraga nalijepljeno nekoliko 20c led trakica. Svi imaju generički Mediatek chipset i napajanje na single-layer matičnoj ploči. Sve se to stavi u jeftino plastično kučište i imaš televizor koji je jeftiniji od konkurencije. Mogućnost prilagodbe slike gotovo pa nikakva. Da se eventualno pojavi neki televizor koji u bilo kojoj mjeri odskače sigurno bi to netko primjetio. U 2018 ima nekoliko najava proizvođača koje obećavaju ali to je sve tek za vidjeti.
  • Renomirani proizvođači su SCART priključak izbacili sa svojih televizora prije 10 godina. Adapter koji sam stavio pretpostavljam da radi. Damian nije napisao što njemu ne odgovara. Višak kabela? Jeftina plastika? Očekivao je da će adapter od 50 kn dobiti sa metalnim kućištem i pozlaćenim kontaktima. Ili ga jednostavno ne zna koristiti. Ovaj adapter rabi CVBS signal a ne RGBS/RGB video. Problem može biti i do kabela kojeg koristi. Svašta nešto. Ljudima tu na forumu bi daleko bilo korisnije da je napisao da takav adapter ne radi ili što već, a ne ovako.
  • Radi ovoga pod 3 je kod mene otišao na ignore. Ovo pod 4 samo potvrđuje da nisam bio ishitren.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2018 18:39 (Leon4rdo).

4 1 hvala 1
8 godina
protjeran
marsovac zemaljski kaže...

Može preporuka za TV oko 3000kn a da ima DVB-T2, HEVC, H.265, oko 100cm,  minimum 1080p.

Smart može, a može i obični sa android TV box-om, a može i preporuka za njega također.

Hvala

Zin8 kaže...
Koji je trenutno best buy do nekih 5.5-6k kuna?
Nisam jos u fazi nabave, sli me cisto zanima da vidim kaj je najbolje kaj se moze dobit za te novce trenutno..

Prevrtite zadnjih dvadesetek stranica.

Ima svega u ponudi kao na autopijaci. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
8 godina
protjeran
Klaus220 kaže...

Pozdrav,

Hvala

Imaš hrpu videa, pa malo istražuj. https://www.google.com/search?num=20&newwindow=1&safe=active&ei=cvg4W_eZJcyukwWDo6C4Bg&q=LG+49SJ810v+you+tube&oq=LG+49SJ810v+you+tube&gs_l=psy-ab.3..0i19k1.138933.144339.0.144761.9.7.0.2.2.0.88.595.7.7.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.9.600...0j0i203k1j0i67k1j0i22i10i30k1.0.vz2swrtiO5Q

aaa.... inače nije uopće teško.

ako sam ja skontao sve za 5 minuta a nisam baš pametan tebi će to isto uspjeti samo moraš zakoračiti...

https://www.avforums.com/threads/lg-49sj810v-intermittent-loss-of-sound-and-netflix.2137003/

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2018 17:59 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran
damian kaže...

Treba mi TV dijagonale 55'' do 4000kn. Mora obavezno imati komponentni i Scart ulaz.

Nemam ni lipe više. Ime proizvođača mi ne znači apsolutno ništa.

Evo jedan sa scartom   https://www.amazon.com/Panasonic-VIERA-TC-P55ST50-55-Inch-Plasma/dp/B00752VKSC

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2018 18:29 (Anđeo bez falinge).
12 godina
Tascam kaže...

Sto se tice kontrasta i kuta gledanja ne moze ali ako lcd ima jako dobro procesiranje sto taj XF900 ima X1 extreme, dobar FALD backlight i odlicnu vršnu  svjetlinu to moze biti vrlo blizu a opet OLED znamo da njihovi pikseli puno prije gube na svojstvima i bit ce zanimljivo nakon 4-5 god kako ce to izgledat sto se tice osvijetljenja slike i burn priče. Kod OLED-a mi fali taj touch da podignu osvjetljenje na nesto višu razinu.

11 godina
neaktivan

gray screen od televizije stare 4 godine, LG 32lf561v, pola ekrana mi je mrtvo. Stvarno treba garancija 5 godina.

jel ima majstora da mjenjaju mrtve ledice?

0 0 hvala 0
7 godina
roby27 kaže...
Tascam kaže...

Sto se tice kontrasta i kuta gledanja ne moze ali ako lcd ima jako dobro procesiranje sto taj XF900 ima X1 extreme, dobar FALD backlight i odlicnu vršnu  svjetlinu to moze biti vrlo blizu a opet OLED znamo da njihovi pikseli puno prije gube na svojstvima i bit ce zanimljivo nakon 4-5 god kako ce to izgledat sto se tice osvijetljenja slike i burn priče. Kod OLED-a mi fali taj touch da podignu osvjetljenje na nesto višu razinu.

Ovdje možeš vidjeti što može prikazat  OLED i što LCD.

http://shrani.najdi.si/?2F/FI/3gzDp9kQ/oled77g6p10p-oled-hdr1.jpg

http://shrani.najdi.si/?24/na/4aPvj3AC/tv-768x474.png

12 godina

Ja bas ne padam na te marketing promiđbe 

16 godina
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Niti je posebna cijena niti je poseban model. Obični full HD.

Prije par godina su krenuli skoro svi s tim curved ekranima ali nisu dobro prihvaćeni pa su se svi vratili na flat.

Za te novce kupiš dobar UHD tv

8 godina
protjeran
jelincav kaže...

gray screen od televizije stare 4 godine, LG 32lf561v, pola ekrana mi je mrtvo. Stvarno treba garancija 5 godina.

jel ima majstora da mjenjaju mrtve ledice?

Pošalji mail u LG pa pitaj koji je servis u tvojoj blizini.

Normalno da se led lampice mijenjaju.

16 godina

Nasao za 500eura ako se ne varam lg 4k reza...to ok? Ravni su i meni bolji.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...

Gdje ga mogu kupiti?

10 godina
roby27 kaže...
Tascam kaže...

Vjerujem da Sony ima bolje procesiranje SD signala, međutim tv već 10 godina ne kupujem zbog sd signala.A kakav će Oled izgledati nakon 4-5 godina možeš pročitatat ovdje: http://hdtelevizija.com/2017/06/04/lg-55ea980v-oled-tv-treci-izvjestaj-nakon-5000-sati-rada/  uz napomenu kako se radi o tv-u iz 2014 godine.

Isto tako ne vjerujem marketingu niti karakteristika na papiru, već svojim očima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice