Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.258
|
čitano: 23.865.481
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Grga1984 kaže...
Zašto ban?
Je sam tebe spriječio da covijeku uvalis 8 bitni Filips za 15 tkn

Greška je reči da bi mu uvalio taj Philips jer to stvarno jako jako dobar TV. Ima direct LED osvjetljenje sa 128 zona zatamnjenja te isporučuje iznimno kvalitetnu sliku.

HDR iskustvo nije na razini drugih modela, ali može dobro dati i to iskustvo

http://www.hdtvtest.co.uk/news/65pus7601-201610294376.htm

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 17:45 (zuper).
14 godina
Tako si i govorio da Filips ima 8+hfr.
I to je pisalo na tom tvom papiru.
Pričam ti priču...😎
14 godina
Dali bi ti kupio Philips ili Sony koji isto ima odličan local dimming?
14 godina
Grga1984 kaže...

Al nema toliko dobar kao taj Philips. Philips ima direct led sa 128 zona, a taj Sony 32 zone sa edge led.

Taj TV je jedan od rijetkih Philipsovih koji je stvarno jako dobar.

14 godina
protjeran
zuper kaže...
Grga1984 kaže...

Al nema toliko dobar kao taj Philips. Philips ima direct led sa 128 zona, a taj Sony 32 zone sa edge led.

Taj TV je jedan od rijetkih Philipsovih koji je stvarno jako dobar.

Ali on bi uzeo iz zanata Sony, svejedno što je u nekim segmentima lošiji:) A pored toga i dosta skupiji..

14 godina
On ga uspoređuje sa 65xd9305 i 65ks8000.
Ja nisam rekao da je loš ali toliko nije dobar.
I nisam rekao ni jednu neistiniti informaciju za razliku od....
Znači pitanje je koji bi ti uzeo od ta 3?
Možemo i napraviti anketu pa nek ljudi kažu.
17 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

----------------------------------------------------------------

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 20:17 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav!
Nakon kratkog i neslavnog druzenja sa Philips 49PUS6501/12, danas mi iz servisa javise da ga ne mogu popraviti i sad mi nude da izaberem drugi TV. Sad sam u dilemi da li opet uzeti Philipsa ili neki drugi. Na sledecem linku su moguci kandidati :

https://www.shop.imel.ba/televizori/televizori?bfilter=price[na-1550]/dijagonala[55,60,49,50,48,58]/rezolucija[4k]/smart[da]

Koji odabrati?

1 0 hvala 0
17 godina

garfield1 na aparatima 

uzmi samsung.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

garfield1 na aparatima 

uzmi samsung.

Da nečeš misliti, da se i drugi brendovi ne kvare:) Ima televizora, koji več novi ne rade..Šta misliš, da ako uzme Samsung, da neče imat problema..?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 22:06 (garfield1).
14 godina
Vrlo vjerovatno da neće.
14 godina
protjeran

@Grga1984

Vrlo vjerovatno..? I malo se smiri, več si malo dosadan..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 22:12 (garfield1).

0 0 hvala 0
14 godina
Pa ti si rekao da će SIGURNO imati problema.
Ja samo kažem da ništa nije sigurno ali da je veća vjerojatnost da neće imati baš takvih problema.
14 godina
antaresx kaže...
Pozdrav!
Nakon kratkog i neslavnog druzenja sa Philips 49PUS6501/12, danas mi iz servisa javise da ga ne mogu popraviti i sad mi nude da izaberem drugi TV. Sad sam u dilemi da li opet uzeti Philipsa ili neki drugi. Na sledecem linku su moguci kandidati :

https://www.shop.imel.ba/televizori/televizori?bfilter=price[na-1550]/dijagonala[55,60,49,50,48,58]/rezolucija[4k]/smart[da]

Koji odabrati?

Vidim da za 1600km ima Sony 55W755. To ti je u globalu TV sa odličnom kvalitetom slike. Ima FullHD rezolucije, ali kvaliteta slike je bolja nego 4k kokurencija u toj cijeni

9 godina
antaresx kaže...
Pozdrav!

Koji odabrati?

Dugo je i trajao 

Ma uzmi opet Philipsa, to je best buy i najveća kvaliteta 

12 godina

a što očekivati kad su počeli štediti na komponentama otkad su ih preuzeli kinezi, pa ugrađuju smeće iznutra i furaju se na šljokice, lampice i dizajn

zato je preporuka ići na provjerene tvrtke koje provjereno ugrađuju kvalitetne komponente a ako se baš mora na pilips onda s minimalno 5g garancije, pa te briga što crkne

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koja je razlika između KS7000 i KS7002?

0 0 hvala 0
16 godina
Mislim nikakva...7000 je recimo oznaka modela za njemacku a 7002 za nase podrucje...
VenAtoR#2231
8 godina
neaktivan
Ali u istom dućanu su oba modela, 7002 je jeftiniji
14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

a što očekivati kad su počeli štediti na komponentama otkad su ih preuzeli kinezi, pa ugrađuju smeće iznutra i furaju se na šljokice, lampice i dizajn

zato je preporuka ići na provjerene tvrtke koje provjereno ugrađuju kvalitetne komponente a ako se baš mora na pilips onda s minimalno 5g garancije, pa te briga što crkne

Pa šta pričaš opet gluposti:) Jedan televizor se pokvario i odmah Philips ne valja. A šta misliš, da su Samsung i ostali nešto bolji..? Malo si pogledaj, koliko ima problema i kod drugih brendova. A ovdje si pročitaj.. I još sto se tiče garancija.Moraš da znaš , da se dosta televizora več pokvari u prve 2-3 godine:)  Tako, da nije nužno  da imaš 5 godine garancije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 8:49 (garfield1).
16 godina
FlamingBear kaže...
Koja je razlika između KS7000 i KS7002?

KS7000 - UK, Italy, Hungary, Poland, Romania
KS7090 - Germany
KS7080 - Austria, Switzerland
KS7002 - Romania, Latvia, Hungary

Oznake modela za različita tržišta. KS7000 je svugdje skuplji ukoliko je plasiran na tržište zajedno sa KS7002.

16 godina
tajo1960 kaže...
garfield1 kaže...
picajzla0707 kaže...

Pa šta pričaš opet gluposti:) Jedan televizor se pokvario i odmah Philips ne valja. A šta misliš, da su Samsung i ostali nešto bolji..? Malo si pogledaj, koliko ima problema i kod drugih brendova. A ovdje si pročitaj.. I još sto se tiče garancija.Moraš da znaš , da se dosta televizora več pokvari u prve 2-3 godine:)  Tako, da nije nužno  da imaš 5 godine garancije.

Dečki, jedna lasta ne čini proljeće, kako se ono kaže.

Dižete tenzije nepotrebno ovdje na grupi. I sam sam u potrazi za novim televizorom, pa pratim napise i mišljenja. Konstruktivno mišljenje je čitateljima i ljudima kojima treba savjet korisnije od pukog prepucavanja tipa "čiji je veći" (u ovom slučaju "bolji")... to ostavite djeci.

Ako se neki Philips pokvario - ne znači, zaista, da cijeli Philips ne valja. Philips je danas pod LG-om (barem mislim da je) i za vjerovati je da LG ne bi dozvolio srnj-a u svojoj kući. Osobno, imam frenda koji ima neki 49'' Philips tv i mogu reći da ima najbolju sliku što sam vidio do sada u životu... ne znam koji je model, nekih 1,5 godinu star, ali je slika bonbon... nešto prekrasno. Pohvala Philipsu od mene, zaista to mislim.

U svojoj sam povijesti kupio veliki Sony tv-a (još CRT model), 72cm, slika u slici, tada top model, bio skoro 9k kn) i vratio ga isti dan, uzeo drugi (origigi zapakiran) - i njega vratio - bila cijela serija neispravna, kako se poslije pokazalo... svi su vratili (znam najmanje 5 ljudi koji su ga kupili - i vratili, naravno). A Sony... Možeš misliti?!?! Ali, mislim da to ne znači da Sony ne valja.

Poslije uzeo Samsun i imao ga 11-12 godina; uz isto 1 kvar koji u službenim samsung-partner servisu u Osijeku nisu znali popraviti, pa mi je televizor ležao kod njih 3 (tri) mjeseca, dok ga nisam otpravio u Zagreb (Sesvete, Eurotrade), gdje ga je serviser popravio za 5' (neka zavojnica od 150kn). Jbg, takva je /ne/sreća.

Gledam model Samsunga 55'' KU6402, pa opet... pričam neki dan sa frendom koji radi tv-e, pa kaže - nemoj uzimati Samsung iz Madžarske, najlošiji su, kvare se najviše... provjerim neki dan zemlju porijekla baš za taj 6402 model - zemlja porijekla Madžarska (zato mu se cijena i strmoglavljuje svaki dan), ali to opet ne znači da cijeli Samsungne valja. Tv ima preporuke sa svih strana, ali ... da ga kupim - pa završava na servisima radi loših ugrađenih komponenti... Onda ću pljuvati po Samsungu??? ... A u isto vrijeme negdje dalje u EU - isti model radi bez greške, jer je proizveden dalje? Nema pravila.

Nije. Philips više nije nekadašnji Philips već je isti prodao brand kineskom TPV-u koji radi televizore pod Philips brandom. Philips je skroz izašao iz potrošačke elektronike.

Nema pravila. Svaki se može pokvarit. Moj kolega je kupio jednom Sonya tadašnji top model za 11000 kn da bi mu se TV nakon točno 2 godine kad je istekla garancija pokvario. Kad ga je upalio samo mu se pojavila vodoravna crvena crta. I naravno ne da se popravit a garancije ne vrijedi. Naravno da će on prezirat Sony što je i čudno da se tako nešto dogodi na tako skupom modelu koji bi ipak trebao biti kvalitetniji od nekog prosjeka.

Tvoje rješenje po tom pitanju je da si uzmeš TV sa 5 godina garancije pa si miran po tom pitanju.

0 0 hvala 0
12 godina
Memphis kaže...

Nije. Philips više nije nekadašnji Philips već je isti prodao brand kineskom TPV-u koji radi televizore pod Philips brandom. Philips je skroz izašao iz potrošačke elektronike.

Nema pravila. Svaki se može pokvarit. Moj kolega je kupio jednom Sonya tadašnji top model za 11000 kn da bi mu se TV nakon točno 2 godine kad je istekla garancija pokvario. Kad ga je upalio samo mu se pojavila vodoravna crvena crta. I naravno ne da se popravit a garancije ne vrijedi. Naravno da će on prezirat Sony što je i čudno da se tako nešto dogodi na tako skupom modelu koji bi ipak trebao biti kvalitetniji od nekog prosjeka.

Tvoje rješenje po tom pitanju je da si uzmeš TV sa 5 godina garancije pa si miran po tom pitanju.

točno tako, no ako se može birati - radije uzeti kvalitetniju stvar, pogotovo ako se radi o televizorima koje ljudi uglavnom uzimaju na rok "dok ne crkne"

nekad su tv-i trajali po 15 godina, danas proizvoiđači škrtare, no ako se može uzeti tv za koji znaš da ima dobre komponente, da ugrađuju delta, fsp i napojne ploče slične kvalitete, s dobrim kondenzatorima i da cjenovno odgovara, onda ću svakome preporučiti da radije bira takvu firmu nego smećare koji škrtare i ugražuju najnižu kategoriju komponenti

a najbolje rješenje je što duža garancija

17 godina
FlamingBear kaže...
Ali u istom dućanu su oba modela, 7002 je jeftiniji

Di si to gledao?

9 godina
neaktivan
zuper kaže...

Vidim da za 1600km ima Sony 55W755. To ti je u globalu TV sa odličnom kvalitetom slike. Ima FullHD rezolucije, ali kvaliteta slike je bolja nego 4k kokurencija u toj cijeni

Gledao sam i taj Sony, samo je problem sto bi za njega morao doplatiti 150km (posto sam Philipsa platio 1450km) a trenutno mi se ne doplacuje toliko. Da li bi Sony 49XD7005 bio ok izbor? 

Doktor Rambaudi kaže...

Dugo je i trajao 

Ma uzmi opet Philipsa, to je best buy i najveća kvaliteta 

Jest da je kratko trajalo ali sam za to vrijeme bio zadovoljan sa TV-om 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 17:17 (antaresx).
9 godina
neaktivan
4mal kaže...

uzmi samsung.

Kojeg Samsunga od ponudjenih?

11 godina
odjavljen

pozdrav ljudi, sto mislite o ovom teveu 

SamsungUE55KU6070 planiram si uskoro uzeti jedan novi TV po mogucnosti da je 4K ali da ne prelazi vise od 800.- fr ( 750.- eur ) 

TV LINK

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 17:23 (siick_bubble_gumm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Preporuka telke do 3500kn dijagonale od 100cm pa nadalje. Pretpostavljam da se UHD kvalitetan ne može dobit pa možda bolje ici na FULL HD. Bilo bi poželjno kad bi podržavao HEVC.

Hvala

Možda ovaj UHD na akciji
https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv/Ultra-HD-LED-TV-SAMSUNG-UE40KU6072.143127.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 18:24 (Raskolnjikov).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
14 godina
Tu ti je recenzija za taj Sony.
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x700d
Ja sam zadovoljan sa njim.
A i oni ga preporučuju.
E-mail:
Lozinka: