Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.747.995
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

@Blejac

Što se tiče kvalitet slike je veoma dobar televizor, isto kao ovi televizori što sam ti dao link..I ovi televizori, nemaju veoma izražen DSE, ali se malo primjeti. Ali pošto si napisao, da ti treba za igre, ti ja nisam ovaj televizor preporučio. Jer mu je input lag, stvarno visok što nije najbolje, i sam odaziv panela nije najbolji.Za samo gledanje veoma dobar televizor, ali za igre nije najbolji:) A sad sam odluči.

0 0 hvala 1
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
4mal kaže...

nista vise! upravo sam se uvjerio u tvoje neznaje eod.

Tek danas ?  

18 godina

ja ne provociram nisu samo nooberi u ovoj temi uvijek se moze naucit nesto od nekoga 

ovo forum tj rasprava iako sam expert u tv tehmologijama kao i ti ocekujem i takvu raspravu ali ako 

neces bok 

pitao sam te za sony panel tj reza nakon kalibracije dali je dobra u tim vrijednostima 

u uspordebi sa onim philipsom koji sam te pitao za misljenje 

pogledaj rezu pa mi odgovori nista vise 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:37 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...
4mal kaže...

nista vise! upravo sam se uvjerio u tvoje neznaje eod.

Tek danas ?  

A tebi su juče dali ban, na Forum.hr. Pa se nadam, da če admini i ovdje jednako postupit..

9 godina
4mal kaže...

nista vise! upravo sam se uvjerio u tvoje neznanje eod.

p.s mislio sam da si ok i kuzis stvati tj. da te ekipa nevoli iz nekog razloga

cak sam stavio phillipis na starnu i sve ostalo 

kad te pitam neko profi pitanje ti se zblesiras i odgovaras mi pitanjem 

znalac nije onaj koji samo pukne lik od tv.a to moze i moja baba!

htjeo sam na visoj razini popricat stobom o tv tehnologijama i razlikama medju njima 

ali chorak!

dobro doktor prica... 

Ma lako je šta on nije stručnjak kako se predstavlja, to je meni bilo jasno nakon njegova 2 posta.

Veći problem je što nije sposoban da čovjeku jučer odgovori na konkretno pitanje o tome kako da normalizira zvuk na Philips tv-u kojega mu je on preporučio. On to jednostavno ne zna. A navodno se bavi televizorima, i to Philipsom.

I to pod izgovorom da je to kod svakog modela različito 

Znači ništa drugo do nitko i ništa, a vrhunac inteligencije mu je copy paste linkova sa nabave, u kojima je philips ''suptilno'' prvi.

18 godina

mozda nezas satrovacki zagrebacki 

reza znaci rezultat 

da nije offtopic evo jos jednog vrhunske telke 

http://hdtelevizija.com/2016/11/28/samsung-49ks7502-ks7500-zakrivljeni-uhd-tv-recenzija/

nisam bas zaljubljenik u curve ali kalibracijom ovaj panel se priblizava 98% DCI-u ! kao i DX800 od panasonica 

i kosta manje 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:44 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Šteta je jedino da moderatori koji su zaduženi za ovu temu jednostavno ne sankcioniraju ovoga prevaranta. Šteta ljudi koji se upecaju na njegove glupe preporuke.

A da nema pojma o ničemu, to je valjda svima sa imalo razuma već odavno jasno 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@4mal

Na kratko.Sony ima nešto malo bolji kontrast napram Philipsa.Što se tiče crne boje sta tu negdje.Sony ima bolji HDR prikaz, nešto bolji razpon boja.Što se tiče DSE, sta tu negdje, kao i kod skaliranja SD i FullHD sadržaja.Pokretna resolucija je nešto bolja na Philipsu. Philips nema de judder, dok je na Sonyu na razini prosjeka. Nadam se, da si sada zadovoljan.

Ali bolji od tog Sonya, je Philips model 7601, osim pri prikazovanju HDR sadržaja gdje je Sony nešto bolji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:59 (garfield1).

1 0 hvala 1
18 godina

e pa meni je HDR najbitniji ipak je bolji sony znaci 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@4mal

Da, što se tiče HDR je Sony bolji..

0 0 hvala 0
9 godina

Ček, sad znači od ovoga Sonya sony-55xd9305-xd93-uhd-hdr-led-lcd-tv-recenzija/2/ nije bolji model 8601 koji nema local dimming, a bolji je još niži model 7601 koji je još gori od njega ?

Ovo postaje ulični spektakl 

0 0 hvala 0
9 godina
garfield1 kaže...

Sačekaču još koji dan, pa ako admini ne brišu račun Doktor Rambaudi-ju, onda ču ja otiči sa tog foruma..Jer jednostavno mi se više neda, zajebavat sa ovim primitivcem!)

Daj više otiđi, i vrijeme je. Jer stvarno je došlo vrijeme za kraj tvom šarlatanstvu i lažnim preporukama.

Da ljudima preporučujepš tv kojim se ''navodno'' baviš, a kasnije nemaš pojma kako da uključi/isključi/ima/nema jednostavnu opciju u meniju zvuka.

Sramotno 

0 2 hvala 0
14 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...

Ček, sad znači od ovoga Sonya sony-55xd9305-xd93-uhd-hdr-led-lcd-tv-recenzija/2/ nije bolji model 8601 koji nema local dimming, a bolji je još niži model 7601 koji je još gori od njega ?

Ovo postaje ulični spektakl 

Sad si pokazao, kako se spoznaješ na televizore:) Samo za informaciju, Philips model 7601, je najbolji televizor iz asortimana Philips televizora za godinu 2017!) Bolje bi ti bilo, da čutiš, pa češ možda šta naučit.. A žao mi je, da su ti dali ban na drugom forumu , jer čes sada ovdje pravit gužvu i pisat laži i bedastoče:) Ali kao što sam napisao, ja se više neču kačit sa tobom, jer mi nije potrebno:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:23 (garfield1).
18 godina

Model 7601 je direktni nasljednik modela PUS7600, a koji je na našem testu pokazao solidan rezultat (Gold Class). 7601 će biti dostupan samo u veličini od 65″ (165 cm) i uz Premium Color će posjedovati i direktno LED pozadinsko osvjetljenje s čak 128 zona lokalnog zatamnjenja. Više specifikacija:
veličina 65”
Direct LED sa 128 zona
Ultra HD rezolucija
HDR Premium
200 Hz FR
Micro Dimming Pro
Premium color
Pixel Perfect Ultra HD
3-strani Ambilight
Android TV s 16GB

sa HD televizije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koji bi vi tv preporucili nekom neznalcu poput mene ? vazne su stvari da sam ogranicen lovom sa nekih 4500 kuna, vazna mi je kvaliteta slike, da je preko 50 ili 50'' i da ponekad mogu gledati yt preko njega.

Pogubljen sam u tome smart tv, oled, led, 4k masa nekih podjela, ali mi nije jasno sta je za mene. btw stavljao bih ga na zid.

volim sto vole mladi
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 16:42 (tpg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tpg kaže...

Koji bi vi tv preporucili nekom neznalcu poput mene ? vazne su stvari da sam ogranicen lovom sa nekih 4500 kuna, vazna mi je kvaliteta slike, da je preko 50 ili 50'' i da ponekad mogu gledati yt preko njega.

Pogubljen sam u tome smart tv, oled, led, 4k masa nekih podjela, ali mi nije jasno sta je za mene. btw stavljao bih ga na zid.

Za takve pare i veličine, ionako dobijaš FullHD televizor i ništa drugo.Ovdje imaš.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pfs5501-49-125-cm-led__24375901

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue49k5502-49-125-cm-lcd-led__22466281

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-televizor-49lh630v-49-125-cm-lcd-led__24560791

9 godina
tpg kaže...

Potraži definitivno sonyevu seriju 2015, modele w755 ili još bolje w805 ili Samsungovu j6200 ako ih još uopće negdje ima.

Philips izbjegavaj jer je to teški šroteks od tv-a, u klasi vivaxa, grundinga, telefunkena i sličnih brendova. 

Ukratko teško smeče od proizvoda, za neznalice i ovce kojima je svejedno u što bleje 

13 godina
odjavljen

Rambo, de uhvati malo odmora, pa mi reci, kad već preporučuješ Sony kdl seriju TVa, imaš informaciju koliki input lag ima kdl43w807c? Našao sam informaciju da je oko 37ms. Imao sam ga priliku isprobati prije nego kupim, pa koliko vidim prvenstveno FPS-ovi, i druge stvari nemaju kašnjenja tokom.

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Mogu li na Philipsu PUS6501 instalirati aplikacije sa usb-a?Ako da,kako? :) 

Thnx

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@MrkiMrki

Pa normalno staviš usb u televizor, i otvoriš šta očeš da inštaliraš.Ako ti neče prepoznati usb pritisni sources te odaberi usb. A inače možeš povuči programe i ostalo preko Google playa, i inštaliraš šta ti treba.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Još jedno pitanje, koji TV uzeti: 40"CX670E ili 40"DS630E i zašto? Izbor je spao samo na Panasonic. Bitno mi je koji bi imao manje šanse da ima DSE i Backlight Bleeding? Hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Doktor Rambaudi kaže...
skorvy kaže...

Rambo, de uhvati malo odmora, pa mi reci, kad već preporučuješ Sony kdl seriju TVa, imaš informaciju koliki input lag ima kdl43w807c? Našao sam informaciju da je oko 37ms. Imao sam ga priliku isprobati prije nego kupim, pa koliko vidim prvenstveno FPS-ovi, i druge stvari nemaju kašnjenja tokom.

Misliš da se odmorim od ruganja sa garfildom ? To me ne umara, dapače to me jako zabavlja i odmara kd imaš takvog klauna na raspolaganju 

Neznam koliki mu je input lag, nisam ga mjerio. Ali brzinski ovako, nailazim na istu informaciju, a model w807( jel to iz emmezete?) vjerujem da ima isti. Ne vjerujem da ima razlike u specsima. Sad možda je u game modu to još i niže. Mislim da može poslužiti za igre.

ali ta sonyeva serija i w755/w756 i prošlogodišnja j6300/6200 od samsunga su imho best buy za full hd. Ovogodišnji modeli su mislim svi, ako ne većina sa 50hz panelima. 

0. Tako je, model je w807, ali iz Peveca. Sada nisam obratio pažnju na zemlju odakle je telka stigla, ukoliko to igra ulogu u čemu.

1. Prvi put se susrećem s Sony televizijom, i dojmovi ovako odmah na prvu..kvaliteta izrade, metalni okvir, lijepo odrađeni spojevi, plastike na mjestima predviđenim za kartice. 10/10

2. U trgovini smo ga upalili i trebao mu je malo duže da odradi prvi boot(android), nakon toga naravno odrađuje to vrlo brzo. 8/10

3. Odmah detaljan pregled ekrana na crnu i sivu sliku, kada se najbolje mogu vidjeti dali  su prisutni znani artifekti na ekranu, čist kao suza. 9.5/10

4. TV i Android... malo  sam bio po tom pitanju sumnjičav, dok nisam došao kući to sve pospajao updatao i postavio... Brzo sam promijenio mišljenje... 9/10

5. Općeniti dojam na sučelje i korištenje, reagira vrlo brzo, bez štekanja i zatrzavanja. 10/10

6. Slika, jedno od glavne stavke koja mi igra ulogu na TVu(par stavki u svrsi korištenja), odlična. Prikaz detalja, balans boje... + dodatne finese što je Sony ubacio za podešavanje.. yummi. 9/10

7. Ono što je malo primjetno je kut glednja, nije baš širokog pogleda, slika malo počinje gubiti kontrast.. 8/10

8. TV kao monitor za kombinaciju s PC-om. Isprobao sam Crysis 3, Division, Far cry 1, nema input laga, koliko moje oči mogu vidit. 9/10

Sada da pojasnim ocjene;

1. Rijetkost u današnjem štanjcanju tehnike, gdje se reže gdje se dodaje.. Sony nije štedio na ovome.

2. Zašto osmica? Kada kupite Android TV to će vam biti prvi dojam, nakon toga ide desetka.

3. Jedino na doljnjoj strani kod Sony ledice baca malu svejtlost, gotovo neprimjetnu na bilo kojoj sceni i prikazu. Kada je ostatak ekrana savršen pretvaram se u picajzlu. Uostalom, Sony ++

4. Svi danas koriste Android uređaj(mislim da to slobodno mogu reći jel), bar jedan... i zašto ne imati Android TV povezan sa svojim Android fonom, tabletom itd... Ograničenje GPlaya, samo 6.5Gb free, daj bar je memorija danas jeftina.

5. Istina, prebacivanje između postavki i prozora, odrađuje se glatko, i sve je lijepo pregledno i organizirano.

6. Devetka zbog stavke 7. Ostalo, naspram Philipsa na 4k(pus6201).. Sony ++

7. Eto, jedna mana, a možda i ne ovisi kako tko gleda(na to)(kužite jel?). Ako gledam s desna na lijevo, na desnoj strani njemu lagano opada kontrast, tj slika blijedi, ne previše ali je primjetno.

8. Daj Sony, da nisi mogao nabiti ispod 30ms input lag? Bar po trenutnom inf što raspolažemo je 37ms. Ostale postavke za prilagođavanje kao monitora PCa, nema puno osim finesa boja za sliku, sva procesuiranja TV sam iskljući postavkom uključenog HDMI-a na Game mode.

Eto toliko od mene ukratko..

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 18:55 (skorvy).
Moj PC  
4 0 hvala 3
9 godina

Taj tv je puni pogodak ako ga se još negdje nađe. Riječ je o prošlogodišnjem premium fullhd modelu kojem je cijena bila preko 10k kuna. Mislim možda i među zadnjim tvima sa aktivnim 3d-om, kojeg kako vidimo u 2017 više neće biti u nijednom tvu sa trenutačnim stanjem stvari.

A kut gledanja, kako reče jedan dobri i pošteni kolega...''tko još gleda u tv sastrane'' ;9 

Drago mi je da si zadovoljan kupnjom i lajkam tvoju kvalitetnu recenziju.

BTW Koja dijagonala i koliko te penezi izašao na cestu ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 19:51 (Doktor Rambaudi).

0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Doktor Rambaudi kaže...

Taj tv je puni pogodak ako ga se još negdje nađe. Riječ je o prošlogodišnjem premium fullhd modelu kojem je cijena bila preko 10k kuna. Mislim možda i među zadnjim tvima sa aktivnim 3d-om, kojeg kako vidimo u 2017 više neće biti u nijednom tvu sa trenutačnim stanjem stvari.

A kut gledanja, kako reče jedan dobri i pošteni kolega...''tko još gleda u tv sastrane'' ;9 

Znam da je prošlogodišnji model a da je koštao toliko... huh...

Istina, neće više biti aktivnih 3d TV-a, isto su mi potvrdili u Pevecu da više kao trg uopće ne naručuju takve, samo rasprodaju zalihe što još imaju...

Znači 108cm je. Izašao me je 4300kn u Pevecu u Puli. Bio je popust sa 4700kn. Isto tako ako ga netko želi zna gdje ima, a koliko sam vidio još je par komada tu. Isto tako imaju i w805c, tj crne.

UP:

Slika je dovoljno dobra na TV-u da dok mi je "windows" bio na ekranu, papiga se zabila u njega misleći da je napokon dobila let u slobodu 

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 20:54 (skorvy).
15 godina

@admin zar nije vrijeme da se notorna trolčina Doktor Rambaudi trajno ukloni sa ovog foruma?

Stotine postova a niti jedan u okviru teme. Samo vrijeđa i još se se time hvali

3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Može preporuka za bestbuy smart tv-a do cca. 550€ (moze i njemacki ebay,amazon  ili slicno)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
16 godina
Mole li netko nesto konkretno reci o 43UH7507 I ima li kalibracija za njega?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Doktor Rambaudi kaže...

43incni full hd tv prosle godine kostao preko 10000 kn? Prekrst...

PSN - darklydexter
17 godina

Može preporuka BestBuy 32" TV-a koji će primatno biti PC monitor?

Budget: oko 2.000 kn + koja stotica ako je baš nužno.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 10:07 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice