Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.658
|
čitano: 19.415.414
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
DisPa kaže...

Dugogodisnje lurkanje doslo kraju pa eto da aktivno potrazim pomoc.

Jel mi netko moze preporucit neki tv od 40'' do 2500kn?

Tv traze roditelji od zene pa jedina bitna stavka jest "da tv traje" i da ima ok sliku :D. Znaci nemora biti smart tv, sa wifijem i sl.

Na sta je bolje pucati? Samsung? Philips? Sony? Oni se navukli na reklame za telefunken iz linksa al pokusavam ih uvjeravati da isti proizvodjac nije ono sto je nekad bio..

Hvala unaprijed na pomoc. <3

Ovdje imaš.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40k5102-uz-novi-max3-m-ugovor-na-24mj.aspx

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40j5002-40-42-led__16502711

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 9:29 (garfield1).
9 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav trebam LCD za gledatenje tv ali i za komp. Nista pretjerano veliko. Komp bi igrao na udaljenosti od metar a kad bi televiziju na nekih 3 metra. Pitanje sto uzeti, koju velicinu tv za nekih 1-1500 kuna . Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tonihcdu kaže...

Pozdrav trebam LCD za gledatenje tv ali i za komp. Nista pretjerano veliko. Komp bi igrao na udaljenosti od metar a kad bi televiziju na nekih 3 metra. Pitanje sto uzeti, koju velicinu tv za nekih 1-1500 kuna . Hvala unaprijed.

Za taj iznos ti je u principu dostupna samo 80 cm veličina dijagonale i to jeftiniji modeli (slabije karakteristike)..

9 godina
neaktivan

Da max bih i uzeo 80 cm diagonale . Po tvojoj procjeni koliko bi para trebao dati za neki solidni lcd i ako imas neki prijedlog bio bih zahvalan.

14 godina
protjeran
tonihcdu kaže...

Da max bih i uzeo 80 cm diagonale . Po tvojoj procjeni koliko bi para trebao dati za neki solidni lcd i ako imas neki prijedlog bio bih zahvalan.

U elipsu je samo jedan model po toj cijeni, 1499 kn u dućanu, i to je od Philipsa: HD, 100 Hz (50 HZ) panel, osnovni model, sa DVB-T 2 ali Mpeg-4 a ne HEVC. Vjerojatno Vivax i sl. nude malo više..

12 godina

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Od tri razloga koji si napomenuo, prvi nije problem TV-a, drugi opet nije problem TV-a (valjda nisi očekivao kino kvalitetu?) ukoliko nije riječ o kvaru a treće je problem s obzirom na zahtjeve softwarea u odnosu na hardware u tom modelu.

10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Boixus Nois PS kaže...
Tražim tv do 4500kn.
Volio bih da je android pa da mogu kodi instalirat i gledat bez laggova.

Dimenzije oko 90-100 cm.

Više od 100cm ne sme da bude.?

To sam i ja baš htio pitati. Ima dobrih akcija ovih dana nešto većih telki.

Ovaj je Samsung snižen sada 600 kn, još je u Technomarketu i akcija srijedom na Diners - 10%.

http://www.technomarket.hr/tv/samsung-ue-43ku6072uxxh-09150201

MM
13 godina
protjeran

Ovdje je dobio Zlatnu ocjenu, onda nije tako loš..? Radi ovaj televizor veoma dobro, samo treba stavit poslednji Firmware, a i bez toga radi dobro.

http://hdtelevizija.com/2015/11/24/philips-48pus7600-android-ultra-hd-televizor-recenzija/

12 godina
Astrates kaže...

To sam i ja baš htio pitati. Ima dobrih akcija ovih dana nešto većih telki.

Ovaj je Samsung snižen sada 600 kn, još je u Technomarketu i akcija srijedom na Diners - 10%.

http://www.technomarket.hr/tv/samsung-ue-43ku6072uxxh-09150201

Sancta Domenica ti ga ima za istu cijenu, al s free shippingom i 5 godina garancije (do 30.9. je akcija)... mislim da cak za Zagreb imaju "same day shipping" (ako si iz Zagreba naravno)

12 godina
garfield1 kaže...

Ovdje je dobio Zlatnu ocjenu, onda nije tako loš..? Radi ovaj televizor veoma dobro, samo treba stavit poslednji Firmware, a i bez toga radi dobro.

http://hdtelevizija.com/2015/11/24/philips-48pus7600-android-ultra-hd-televizor-recenzija/

je bas je super tv, pokretna rezolucija u banani al zlatna medalja nema sta

jos je potrebna kalibracija jer tvornicki nije dobro podesen

ono idem kupit novi auto u salon al cekaj prvo nakon sto ga izvezem idem s njim na servis da ga poštelaju...

10 godina

Pozdrav! Zanima me da li je ovo solidan tv za te novce? Prvenstveno bih gledao serije i filmove s usba, a povremeno bih zaigrao i neku igricu na njemu. I jos jedno pitanje, ima li utor za slusalice na njemu?

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue32k5102.aspx#

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
roby27 kaže...
garfield1 kaže...

je bas je super tv, pokretna rezolucija u banani al zlatna medalja nema sta

jos je potrebna kalibracija jer tvornicki nije dobro podesen

ono idem kupit novi auto u salon al cekaj prvo nakon sto ga izvezem idem s njim na servis da ga poštelaju...

Što se tiče pokretne resolucije je dobra , ali nije izvrstna..To znači, da kad češ gledat recimo sport, ti to nečeš primjetit"..A što se tiče kalibracije, neznam zar je stvarno teško uzet 5-10 minuta i to podesit.Ako ti je to teško, onda si ni ne zaslužuješ takav televizor".Pa kalibracija je kod svih televizora dobrodošla , ne samo kod ovog, da dobijaš tvarno najbolju sliku što je moguče.A baš si dao dobar primjer avto-televizor. Ajde sad te lepo molim, nemoj više provocirat i pisat budaleštine.

13 godina
protjeran
xxRAZ8Rxx kaže...

Pozdrav! Zanima me da li je ovo solidan tv za te novce? Prvenstveno bih gledao serije i filmove s usba, a povremeno bih zaigrao i neku igricu na njemu. I jos jedno pitanje, ima li utor za slusalice na njemu?

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue32k5102.aspx#

Pa solidan televizor.Ima jedan Audio Out (Mini Jack).

•  

•  

12 godina
garfield1 kaže...

Što se tiče pokretne resolucije je dobra , ali nije izvrstna..To znači, da kad češ gledat recimo sport, ti to nečeš primjetit"..A što se tiče kalibracije, neznam zar je stvarno teško uzet 5-10 minuta i to podesit.Ako ti je to teško, onda si ni ne zaslužuješ takav televizor".Pa kalibracija je kod svih televizora dobrodošla , ne samo kod ovog, da dobijaš tvarno najbolju sliku što je moguče.A baš si dao dobar primjer avto-televizor. Ajde sad te lepo molim, nemoj više provocirat i pisat budaleštine.

decko dragi jel ti vidis s cim oni kalibriraju tv??? imaju ozbiljnu opremu za takve stvari, kao da ce prosjecan korsnik to znat podesit u najsitnije detalje

a ovo za sport to necu ni komentirat, 600 linija vidljivo od 1080 daj molim te procitaj si recenziju ocito samo medalje gledas 

11 godina
odjavljen

Pozdrav, koji televizori imaju HDR 10? Zanima mi iskljucivo radi PS4 Pro-a koja podrzava navodno samo HDR10, pa me zanima koliko para treba izdvojit za takvog nekog. Planirao sam kupit jednog u 7. mj, ali sam odgodio jer kolega garfield mi je rekao da za neki solidan ipak treba dati vise od budjeta s kojim sam raspolagao.

Ovaj mi je upao u oko:

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue43ku6072-uhd-uz-novi-max3-m-ugovor-na-24mj.aspx

E sad cak i da imam vise para ne bih uzimao veci od 110cm jer mi ne pase nikako u mom stanu, a koliko vidim svi bolji su ogromni, a to mi nikako ne ide na ruku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 19:04 (IvanDado).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
roby27 kaže...
garfield1 kaže...

decko dragi jel ti vidis s cim oni kalibriraju tv??? imaju ozbiljnu opremu za takve stvari, kao da ce prosjecan korsnik to znat podesit u najsitnije detalje

a ovo za sport to necu ni komentirat, 600 linija vidljivo od 1080 daj molim te procitaj si recenziju ocito samo medalje gledas 

Za tebe ja nisam nikakav dečko, jer ti mogu biti otac"..To kao prvo.Kao drugo neče kod sporta ništa ometat, jer svaki dan gledam ovaj televizor..S druge strane, nema dupliranja objekata kao kod IPS panela s LED pozadinskim osvjetljenjem, tako da pri gledanju sportskih sadržaja lopte neće biti duplicirane što je poznato da ometa neke korisnike.

Philipsov procesor dobro barata SD signalom, kvalitetno ga skaliranja na UHD rezoluciju i čini rubove objekata jasnim i detaljnim. Problema sa stepeničastim ili moire efektom nismo susreli, kao ni combing efekt prilikom kadrova u pokretu.

Kao treče ovdje imaš kalibraciju, ne trebaš nikakvu opremu:)

A prije još što kažeš nešto, otiđi do prve trgovine isprobaj televizor, pa možeš poslije dalje da pričaš..

13 godina
protjeran
IvanDado kaže...

Pozdrav, koji televizori imaju HDR 10? Zanima mi iskljucivo radi PS4 Pro-a koja podrzava navodno samo HDR10, pa me zanima koliko para treba izdvojit za takvog nekog. Planirao sam kupit jednog u 7. mj, ali sam odgodio jer kolega garfield mi je rekao da za neki solidan ipak treba dati vise od budjeta s kojim sam raspolagao.

Ovaj mi je upao u oko:

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue43ku6072-uhd-uz-novi-max3-m-ugovor-na-24mj.aspx

E sad cak i da imam vise para ne bih uzimao veci od 110cm jer mi ne pase nikako u mom stanu, a koliko vidim svi bolji su ogromni, a to mi nikako ne ide na ruku.

HDR 10 ti imaju samo viši srednji i viši rang televizora, svih proizvođača.

15 godina
neaktivan
Garfield, jedno pitanje.

Vrijedi li dati 150e vise za Philips 49pus6501 nego za Sony 50w756c?

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
garfield1 kaže...

Jel mozes linkat par da vidim koliko se cijena krece, a i da nije prevelik.

Isto, nije li HDR Pro isto sto i HDR 10? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 1:00 (IvanDado).
15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Ovaj mi je upao u oko:

ja bas isto trazim za istu svrhu, izgleda da su u SD pogreskno prepisali HDR Premium koji je njihov "pravi" HDR.

Sony XD8005 dobar na testu:

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800d

10 bitni panel ali max osvjetljenje oko 400. On je i najjeftiniji oko 8000kn za 50".

Panasonic DX750 je isto hvaljen, mislim da ima 8bit panel al se dobrim pokazao:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-the-best-4k-screens-for-hdr-gaming

Medju najboljima je ovaj KS7000 od Samsunga, ali naravno i cijena je medju najboljima, nesto je skuplji.

Uglavnom oko 8000kn pocinje zabava sa 50" koji ti je minimum po meni. Ova tri modela su ti unutar 2000kn.

Ja gledam 55-58", i to je onda Sony 55XD8005 8800kn, Panny 58DX750E 11700kn i Samsung UE55KS7002 10800kn

Dodam PS4 Pro, i PS VR na ovaj "jeftini" Sony i ode 15tkn kao iz šale a TV je srednja klasa debela.

Ima nesto Grundig, Philips, ovo ono ali testovi jako neurovnotezeni i vecinom losi. Zakljucak - skup sport, cekat bozicne popuste, mora ih biti.

16 godina

Vidim da je moj topic u vezi Philips 7600 izazvao par prepirki.

Da azuriram svoje iskustvo, tj samo crticu gdje sam spomenuo blurry sliku pri pokretima. Naime, smijesna prica...

Iskreno ne mogu se sjetit koje su bile defaultne opcije , ALI, sam sve artificijalna "poboljsanja" poput dodatno izostravanja itd pogasio jer je opce poznato da to inace slabo fercera. Da bih zatim primjetio ta lijepa blurry poboljsanja. Zanimljivo odem ponovno na podesavanja i nadjem da su sve te opcije popaljene i to ne na minimum nego na srednjem intezitetu ili cak na max ovisno o cemu je konkretno rijec.

Uredno ponovno sve pogasim i nakon nekog vremena opet primjetim. Znaci TV iz nekog razloga sam zaboravlja postavke i resetira ih.

Netko je bio spomenuo da se mora drzati na posljednjem firmware-u.. Mislim da sam napomenuo u postu da sam ga azurirao na posljednje , kao da mi to nebi palo na pamet.

Sve u svemu previse cupanja nervi za TV te klase, Android se bar u ovom slucaju pokazao nedoraslim i nedovoljno razvijenim. Ja Philipsa osobno nebih preporucio bar ne u ovoj klasi. LG-ev OS mi se cini fluidnim mozda bi i ostali trebali pratiti njihove korake. 

Ljudi ucite na tudjim greskama :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rav3n kaže...

Vidim da je moj topic u vezi Philips 7600 izazvao par prepirki.

Da azuriram svoje iskustvo, tj samo crticu gdje sam spomenuo blurry sliku pri pokretima. Naime, smijesna prica...

Iskreno ne mogu se sjetit koje su bile defaultne opcije , ALI, sam sve artificijalna "poboljsanja" poput dodatno izostravanja itd pogasio jer je opce poznato da to inace slabo fercera. Da bih zatim primjetio ta lijepa blurry poboljsanja. Zanimljivo odem ponovno na podesavanja i nadjem da su sve te opcije popaljene i to ne na minimum nego na srednjem intezitetu ili cak na max ovisno o cemu je konkretno rijec.

Uredno ponovno sve pogasim i nakon nekog vremena opet primjetim. Znaci TV iz nekog razloga sam zaboravlja postavke i resetira ih.

Netko je bio spomenuo da se mora drzati na posljednjem firmware-u.. Mislim da sam napomenuo u postu da sam ga azurirao na posljednje , kao da mi to nebi palo na pamet.

Sve u svemu previse cupanja nervi za TV te klase, Android se bar u ovom slucaju pokazao nedoraslim i nedovoljno razvijenim. Ja Philipsa osobno nebih preporucio bar ne u ovoj klasi. LG-ev OS mi se cini fluidnim mozda bi i ostali trebali pratiti njihove korake. 

Ljudi ucite na tudjim greskama :D

Jel si nadgradio ovaj Firmware.? version:000.005.038.093

Pa televizor radi dobro, neznam šta imaš ti problema. A što se tiče Softwera, moraš uglavnom kod svih televizora pravit update, da radi kako treba.

13 godina
protjeran
MirkoCapara kaže...
Garfield, jedno pitanje.

Vrijedi li dati 150e vise za Philips 49pus6501 nego za Sony 50w756c?

Naravno, da vrijedi.Ali ako češ gledat samo SD kanale, onda ne vrijedi.

13 godina
protjeran
IvanDado kaže...
garfield1 kaže...

Jel mozes linkat par da vidim koliko se cijena krece, a i da nije prevelik.

Isto, nije li HDR Pro isto sto i HDR 10? 

Samo ču ti napisat modele, pa poslije sam potraži.

Lg od modela UH770 pa na više.

Philips od modela PUS7601 pa na više.

Samsung od modela KS7000 pa na više.

Panasonic od modela DX750 pa na više.

Sony od modela SD850 pa na više.

16 godina

Da taj mi je firmware. I ja bih volio znati zasto imam tih problema... 

Da se razumijemo, ne hate-am Philips, naprotiv imam dosta njihovih proizvoda u kuci, i nikad nisam imao neka losa iskustva do sad. Na osnovu ovog iskustva ne bih ga nikom preporucio. E sad kako software nekom radi fluidno nekom ne to mi nije jasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rav3n kaže...

Da taj mi je firmware. I ja bih volio znati zasto imam tih problema... 

Da se razumijemo, ne hate-am Philips, naprotiv imam dosta njihovih proizvoda u kuci, i nikad nisam imao neka losa iskustva do sad. Na osnovu ovog iskustva ne bih ga nikom preporucio. E sad kako software nekom radi fluidno nekom ne to mi nije jasno.

Pa kod svih televizora moraš imet sreče, svejedno koja znamka jer nijedan televizor nije identičan..Ovdje imaš novi Firmware.

http://www.philips.si/c-p/55PUS7600_12/7600-series-zelo-tanek-televizor-4k-uhd-androidtm-s-3-stranskim-ambilight-in-pixel-precise-ultra-hd/support

http://download.p4c.philips.com/files/4/48pus7600_12/48pus7600_12_fin_eng.pdf

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 12:10 (garfield1).
11 godina
odjavljen
spw kaže...

ja bas isto trazim za istu svrhu, izgleda da su u SD pogreskno prepisali HDR Premium koji je njihov "pravi" HDR.

Sony XD8005 dobar na testu:

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800d

10 bitni panel ali max osvjetljenje oko 400. On je i najjeftiniji oko 8000kn za 50".

Panasonic DX750 je isto hvaljen, mislim da ima 8bit panel al se dobrim pokazao:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-the-best-4k-screens-for-hdr-gaming

Medju najboljima je ovaj KS7000 od Samsunga, ali naravno i cijena je medju najboljima, nesto je skuplji.

Uglavnom oko 8000kn pocinje zabava sa 50" koji ti je minimum po meni. Ova tri modela su ti unutar 2000kn.

Ja gledam 55-58", i to je onda Sony 55XD8005 8800kn, Panny 58DX750E 11700kn i Samsung UE55KS7002 10800kn

Dodam PS4 Pro, i PS VR na ovaj "jeftini" Sony i ode 15tkn kao iz šale a TV je srednja klasa debela.

Ima nesto Grundig, Philips, ovo ono ali testovi jako neurovnotezeni i vecinom losi. Zakljucak - skup sport, cekat bozicne popuste, mora ih biti.

Bolesno skupo, ja ne planiram uzimat vr, ali bi uzeo telkac i ps4 pro i koliko vidim treba mi 12K najmanje za to. Nisam bas siguran koliko je to isplativo.

11 godina
odjavljen
garfield1 kaže...

Samo ču ti napisat modele, pa poslije sam potraži.

Lg od modela UH770 pa na više.

Philips od modela PUS7601 pa na više.

Samsung od modela KS7000 pa na više.

Panasonic od modela DX750 pa na više.

Sony od modela SD850 pa na više.

Hvala!

15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...
 Bolesno skupo, ja ne planiram uzimat vr, ali bi uzeo telkac i ps4 pro i koliko vidim treba mi 12K najmanje za to. Nisam bas siguran koliko je to isplativo.

slazem se... ali mislim da ce do novih modela na proljece to dobro pojeftiniti.

Tako da ako nebude nekih velikih popusta za bozic, uzimam VR i Pro, a Pro ce ima dobre promjene i za VR a i za 1080p

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 16:17 (spw).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice