Dvojba: PANASONIC TX-L42E6EK ili PHILIPS 42PFL4208

poruka: 11
|
čitano: 8.897
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Uskoro planiram kupiti prvi LCD (LED), pa sam u dvojbi između dva modela gotovo iste cijene i karakteristika. Voljan sam dati do 5000 kn. Ništa više od toga.

1. PANASONIC TX-L42E6EK

http://www.ekupi.hr/PANASONIC-LED-LCD-TV-TX-L42E6EK-=-2DSmart-Viera100HzWi-Fi-280559.aspx 

2. PHILIPS 42PFL4208H

http://www.ekupi.hr/PHILIPS-LED-TV-42PFL4208H/12-SMART-277957.aspx 

U većini trgovina su i jedan i drugi 4.999 kn, ali je PANASONIC trenutno u nekoj "hot" ponudi na ekupi pa je 4.699 kn. Napominjem da mi 3D, 3D Redy i te fore ne trebaju pa takve televizore nisam ni gledao i nemojte mi ih ni preporučivati.

Na internetu je gotovo nemoguće naći recenzije tih modela pa konkretne testove nemogu vidjet, ali sam primjetio po forumima da je rulja opčenito više sklona Panasonicu nego Philipsu a i kod ovog Philips modela sam primjetio na nekim web-shop stranicama gdje ljudi ostavljaju komentare, da ga ili hvale ili totalnu pljuju! Kod gore spomenutog Panasonic modela su ocijene i kritike umjerenije te se kreću svugdje oko 4-ke (ocijene od 1-5).

Ima li možda netko od vas neki od spomenutih TV-a i kakva su vaša iskustva, šta mi preporučujete itd.?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

panasonic vec godinama radi najbolje televizore za nas raju!(ak me sjecanje sluzi:) pa prema tome koji god da uzmes skoro pa da niti nemres fulati pogotovo ne za 4500kn!{#}!!uzmi i uzivaj!

||| Intel Core™ i7 inside |||
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Re: Dvojba: PANASONIC TX-L42E6EK ili PHILIPS 42PFL
Stjepanj kaže...

panasonic vec godinama radi najbolje televizore za nas raju!(ak me sjecanje sluzi:) 

Sječanje te ne služi.

Ponajprije, jer si pobrkao plazme s ostatkom tv uređaja.

13 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
Stjepanj kaže...

panasonic vec godinama radi najbolje televizore za nas raju!(ak me sjecanje sluzi:) 

Sječanje te ne služi.

Ponajprije, jer si pobrkao plazme s ostatkom tv uređaja.

ok! a sta za lcd ne vrijedi isto? mislim neznam pitam? evo i mene zanima!LP{#} znam da rastura s plazmama pa sam predpostavio da onda nisu nista losiji niti s lcd-ima...

||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
Stjepanj kaže...

ok! a sta za lcd ne vrijedi isto? mislim neznam pitam? evo i mene zanima!LP{#} znam da rastura s plazmama pa sam predpostavio da onda nisu nista losiji niti s lcd-ima...

Što se plazma uređaja tiče, svakako su vrh.

Ali po pitanju ostalih tv uređaja, svakako postoje bolja riješenja.

Jbg, opet postoji pitanje šta je kome potrebno i do koje svote novaca ide.

12 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Stjepanj kaže...

Ali po pitanju ostalih tv uređaja, svakako postoje bolja riješenja.

Jbg, opet postoji pitanje šta je kome potrebno i do koje svote novaca ide.

Pa OK, reci kaj bi ti uzeo od ova dva TV-a. Philips ili Panasonic? Ili imaš neko sasvim treće riješenje :)

13 godina
neaktivan
Ja bi ti za tu lovu ipak preporucio plazmu, kvalitetom slike se ne moze mjerit s niti jednim LCD om. Jednostavno na plazmam je kvaliteta slike odlicna.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
FCB_1 kaže... 

Pa OK, reci kaj bi ti uzeo od ova dva TV-a. Philips ili Panasonic? Ili imaš neko sasvim treće riješenje :)

Ne znam kakva je trenutno situacija sa cijenama u shopovima, nisam pratio u zadnje vrijeme.

Znalo se nać dosta tv uređaja na akciji, a da su iz prošlogodišnje serije, i to za dobre novce.

Što od Samsunga, što od ostalih firmi.

Ne znam kakva je situacija kod tebe doma, s koje se udaljenosti gleda, za što će ti tv najviše služit (gaming, hd signal, sd signal, spajanje na računalo i sl.).

Imaš li kakve zahtjeve i slično.

Kod LED lcd uređaja, osobno preferiram LG ispred Panasonica.

Ako se ne varam, Panasonic koristi IPS panele kao LG.

S tim da LG nudi još kojekakve prednosti u odnosu na Panju u ovom segmentu.

Pasivni 3D, koji je odličan i izvrstan media player (usb).

Philipsov 5507k je također jako dobar model, a bio je na akciji.

Pa pogledaj ima li njega još gdje ubost i kakva je situacija sa cijenom.

Mogu ti na PM dat 1-2 dobra foruma, gdje bi trebao dobit odličan savjet.

Pogotovo jer češ dobit savjet od ljudi, koji svako malo testiraju nekakav novi tv uređaj.

Ako želiš PM-aj me {#}.

LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 23:18 (zabranjeniples).
12 godina
neaktivan

to je mozda i istina, ali panasonic koristi kondenzatore od panasonica, a ko se razumi u kondenzatore zna sta je panasonicov kond, komponente opcenito kvalitetnije. s druge strane Lg je prvi na listi crknutih tv-ova, 

ekran je jedna od 1000 komponenti tv-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neduzan a kaznjen kaže...

to je mozda i istina, ali panasonic koristi kondenzatore od panasonica, a ko se razumi u kondenzatore zna sta je panasonicov kond, komponente opcenito kvalitetnije. s druge strane Lg je prvi na listi crknutih tv-ova, 

ekran je jedna od 1000 komponenti tv-a.

Ma gdje si izvukao taj podatak, da je LG prvi na listi crknutih tv-a ?

Panasonic po pitanju LED tv-a, nije ništa specijalno.

Uostalom, nikad i nije bio u nekakvom vrhu u ovom segmentu.

LG radi sasvim ok televizore, te je daleko od onoga što je prije imao.

Odličan media player, odličan pasivni 3d, odlična slika na sd signalu, hd signal neču ni spominjat, jer bi bila banana da je izbedirana.

Da ne spominjem da je LG davao certifikat sa 3 godine jamstva (akcija 3+2 godine).

Znači, po svim segmentima, LG se pokazuje kao ok tv.

14 godina
neaktivan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice