Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.214.426
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
da si mozes napuniti mob, nista drugo :P
17 godina
moderator

Ajmo, gospodo, samo hrabro dalje - pratim temu redovito i jedva čekam da nešto smislite, leži mi stari STB kraj noge i čeka revival :-)

Domagoj

14 0 hvala 2
15 godina

Možda se čini da smo odustali ali to je samo privid. Gombam se i pokušavam svašta ali kako nemam ništa novo za postat.... Mlo me ždere to što nisam korisnik T-Coma pa STB nem s kime komunicirati kako bih ga "preslušao". Imam nekih naznaka za shortcut ali o tom po tom.  Ponado sam se da će se i Mudriniću srce smekšati i proraditi emocije, no nažalost srca je kamena.

We shall never surrender.. (bar tako mislim sada)

16 godina

Možda jeste, no da li ste pokušavali slati pakete preko rutera do njega i onda vidjeti da li se nešto događa na tv-u ?

I'am a ^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretan Božić !

1 0 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...

Možda jeste, no da li ste pokušavali slati pakete preko rutera do njega i onda vidjeti da li se nešto događa na tv-u ?

Nakon nekog kratkog vremena bootanja uređaj ode u neku vrstu sleep moda. Očekuje podatke točno od određenog servera, stranicu ranije Bed je postao ono što je snifao, po meni očekuje ključ koji će aktivirati uslugu na lokalnom uređajuj.

Ono što ja pokušavam je prodrijeti nekako preko diagnostic tool-a do uređaja (ždere me user name i password) pogledati što isti daje i eventulano enablati neku od opcija koje su disableane. Vjerojatno većina misli da sam klasa optimist ali to je ono što pokušavam. Što se tiče pristupa preko jtaga tu je Bobica odmakao jako daleko i mislim da ga do realizacije dijeli samo mali korak.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nakon nekog kratkog vremena bootanja uređaj ode u neku vrstu sleep moda. Očekuje podatke točno od određenog servera, stranicu ranije Bed je postao ono što je snifao, po meni očekuje ključ koji će aktivirati uslugu na lokalnom uređajuj.

Ono što ja pokušavam je prodrijeti nekako preko diagnostic tool-a do uređaja (ždere me user name i password) pogledati što isti daje i eventulano enablati neku od opcija koje su disableane. Vjerojatno većina misli da sam klasa optimist ali to je ono što pokušavam. Što se tiče pristupa preko jtaga tu je Bobica odmakao jako daleko i mislim da ga do realizacije dijeli samo mali korak.

Preko Jtaga je vjerojatno i jednostavnije, ali bi neki (kao npr. ja) htjeli ovo baš izvesti preko mreže :) Pa ću se i ja svrstati u klasu optimist s tobom :)

ugl. meni još nije stigao stb iako ga je poslao skank :(

14 godina
neaktivan
Poz svima, možda rješenje

poz svima...prije svega, poštovanje svima Vama i vašem trudu. Učlanio sam se da bih možda pomogao.

Naime rješenje je možda pred nosom, a da ga ne vidimo. Mislim da je za Siemens STB7710 presudan

loader iz firme DENX takozvani U-boot. Više o tome na njihovoj stranici:

http://www.denx.de/wiki/U-Boot

koliko sam ja skužio s tim loaderom se boota i flasha preko routera i mreže i puni cijeli embedded OS za

Siemens STB7710. Pošto je "univerzalan" možda tako funkcionira i na Atlanti jer je i Simens vezan uz Cisco.

Poz i RESPECT FOR YOU

7 0 hvala 6
15 godina
odjavljen

Da izvadimo temu mali iz dubokog smrzavanja...

Prvo hvala ti Mario na lijepim željama...Inače nebi dobio ovaj poticaj...

TO DO LIST:

• Instalirati GCC 3.4 na Ubuntu 10.10 ✓
  • Kompajlirati konfigurirati Toolchain da mogu compajlirati za MIPSel✓
  • Kompajlirati rootFS da mogu nekamo staviti Kernal i sav software ✓
  • Skinuti 50 mb Kernala i konfigurirati ga i kompajlirati za MIPSel arihetekturu ✓
  • Potpisati Kernel devloperskim certifikatom da ga zboot smije bootati ✓
  • Kompajlirati bootloader zboot s YAMON-om i isto ga potpisati s certifikatom 
  • Otkriti mikrokodove za sliku i zvuk(jer bez njih ništa)
  • Naći neki GUI i media player
  • Sve to upakirati na HDD
  • I moliti boga da STB boota linux...

Sve što je oznaćeno ✓ je napravljeno danas

I da zadovaoljan sam da sam nakon 3 mjeseca uspio instalirati gcc-3.4 kako? Trebalo je instalirati 3 paketa iz satarih reprozitoraija i prekopirati 1 fajl

Paketi su

(gcc-3.4, gcc-3.4-base, cpp-3.4) Skinite ih ovdje

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 12:29 (bobica257).

15 0 hvala 15
15 godina
bobica257 kaže...

Da izvadimo temu mali iz dubokog smrzavanja...

Prvo hvala ti Mario na lijepim željama...Inače nebi dobio ovaj poticaj...

TO DO LIST:

• Instalirati GCC 3.4 na Ubuntu 10.10 ✓
  • Kompajlirati konfigurirati Toolchain da mogu compajlirati za MIPSel✓
  • Kompajlirati rootFS da mogu nekamo staviti Kernal i sav software ✓
  • Skinuti 50 mb Kernala i konfigurirati ga i kompajlirati za MIPSel arihetekturu ✓
  • Potpisati Kernel devloperskim certifikatom da ga zboot smije bootati ✓
  • Kompajlirati bootloader zboot s YAMON-om i isto ga potpisati s certifikatom 
  • Otkriti mikrokodove za sliku i zvuk(jer bez njih ništa)
  • Naći neki GUI i media player
  • Sve to upakirati na HDD

Sve što je oznaćeno ✓ je napravljeno danas

I da zadovaoljan sam da sam nakon 3 mjeseca uspio instalirati gcc-3.4 kako? Trebalo je prekopirati 3 paketa iz satarih reprozitoraija i prekopirati 1 fajl

Paketi su

(gcc-3.4, gcc-3.4-base, cpp-3.4) Skinite ih ovdje

Vidim da se želje lagano ostvaruju.

Ja čekam da se situacija doma malo raščisti pa da napadnem username/password kombinaciju putem dvije skripte (crowolf you'r the man).

Od mudrinića ni traga ni glasa, valjda se ljuti što sam napustio T-Com. Na Iskonu sam još uvijek, nije li to dvoje ista firma.

15 godina
odjavljen

Kratak tutorijal za instalaciju gcc-3.4(potreban za kopmajliranje svih fajlova za STB)

1. Skinete i instalirate ove pakete(tim redom) gcc-3.4-base, gcc-3.4, cpp-3.4 (Odaberite ispravnu arhitekturu!)

2.Nakon instalacije otiđite u synaptic i potražite paket gcc pokraj njega ce vam pisati verzija(najvjerojatnije 4.4.4 ali moze biti i 4.0.4) desni klik na njega i stisnite remove i apply(nikako complete remove)

3. otvorite terminal i upišite gcc ako javi grešku /usr/bin/gcc file not found onda je uspješno

4. cd-ajte u /usr/bin/ i napišite ovu komandu

cp ./gcc-3.4 ./gcc

5. Sada u treminal upišite gcc --version i ako napiše 3.4.6 uspjeli ste!

6. Sada imate gcc 3.4 i možete kompajlirati stare programe.

P.S. Ovo je testirano na Ubuntu 9.04, 9.10, 10.04, i 10.10 a za ostale neznam

Za bilo kakva pitanja bitajte u Temi Linux-PItanja i Odgovori da ne zaspamamo ovu temu

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 12:18 (bobica257).

9 0 hvala 7
16 godina
odjavljen
bobica257 kaže...
TO DO LIST:

Hoće li FW dozvoliti bootanje ičeg sa HDDa? Tj. jel treba prepravljati FW (i stavljati novi jtag-om) u STB kako bi on bootao nešto sa HDDa? Moguće je da ste to napisali negdje ali nisam siguran.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Svaka vam čast na trudu te se nadam da će te uspjeti.

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.

8 0 hvala 2
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
bobica257 kaže...
TO DO LIST:

Hoće li FW dozvoliti bootanje ičeg sa HDDa? Tj. jel treba prepravljati FW (i stavljati novi jtag-om) u STB kako bi on bootao nešto sa HDDa? Moguće je da ste to napisali negdje ali nisam siguran.

Da najvjerojatnije treba ubaciti novi potpisani bootloader. Mozda necete vjerovati ali sam doslovno našao upute za kako učitati drugi firmware za devloperski procesor ali nebi terebalo biti puno razlike.

Danas sam pokušao otkriti koji su flash Chipovi na STB-u pa sam skinuo naljepnice(naravno prije sam zapisao što je gore pisalo) i PROBAO SAM pročitati što gore piše i jedino što sam uspio tj. 100% sam siguran da piše je da je Spanision proizvođač i da ono "SPA" šta piše na nalijepnicama se vjerojatno na to odnosi.

Onda sam otkrio da na čipu bliže MOLEX-u piše 512 što bi moglo MOŽDA značiti da ima 512 megabajta... Ali ništa dok ne pročitamo šta sve gore piše i nađemo taj pravi model.

I jedan i drugi Chip je proizveden od Spanisiona ali su modeli različiti, na chipu dalje od MOLEX-a nisam mogao pročitati ništa(osim loga od tvrtke) jer je bio previše zamrljan(I drugi Chip je isto ali ne tolko) a nisam imao alkohola da ih očistim jer bi onda odma primijnio ovu metodu. Jer ovako pokušavati porčitati model s čipa je isto kao i pokušavati Citiram"Utvrditi svojstva i građu atoma na temelju štete koju je počinio uragan"

P.S. Mario daj ti te skripte podijeli s nama...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 23:25 (bobica257).
15 godina
bobica257 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
bobica257 kaže...
TO DO LIST:

Da najvjerojatnije treba ubaciti novi potpisani bootloader. Mozda necete vjerovati ali sam doslovno našao upute za kako učitati drugi firmware za devloperski procesor ali nebi terebalo biti puno razlike.

Danas sam pokušao otkriti koji su flash Chipovi na STB-u pa sam skinuo naljepnice(naravno prije sam zapisao što je gore pisalo) i PROBAO SAM pročitati što gore piše i jedino što sam uspio tj. 100% sam siguran da piše je da je Spanision proizvođač i da ono "SPA" šta piše na nalijepnicama se vjerojatno na to odnosi.

Onda sam otkrio da na čipu bliže MOLEX-u piše 512 što bi moglo MOŽDA značiti da ima 512 megabajta... Ali ništa dok ne pročitamo šta sve gore piše i nađemo taj pravi model.

I jedan i drugi Chip je proizveden od Spanisiona ali su modeli različiti, na chipu dalje od MOLEX-a nisam mogao pročitati ništa(osim loga od tvrtke) jer je bio previše zamrljan(I drugi Chip je isto ali ne tolko) a nisam imao alkohola da ih očistim jer bi onda odma primijnio ovu metodu. Jer ovako pokušavati porčitati model s čipa je isto kao i pokušavati Citiram"Utvrditi svojstva i građu atoma na temelju štete koju je počinio uragan"

P.S. Mario daj ti te skripte podijeli s nama...

OK kada dođem doma i prištekam se onda ću dići gore iste.

15 godina
odjavljen

Flash chipovi uspješno nađeni

1. (Blže MOLEX-ui veci je površinom)

T-com naljepnica

ASBI6001
CoA127** K8
SPA 0211

Ugravirno na čipu

S29GL512N II TFI O1
0644FF0 JJ
(C)04 SPANSION

2.(Manji, i dalje od MOLEX-a)

T-com naljepnica

ASBI6001
330,0023 K1
SPA 6A26

Ugravirno na čipu

S29AL016M 90 TFI R2
0643MRV K
(C) 04 SPANSION

Boldano su modeli a ovo pokraj su oznake za pakiranje, voltažu, odaziv i slično...

Drugi red je serijski broj

Treći je godina proizvodnje i ime proizvođaća

Prvi Čip ima 512 MegaBita tj. 64 megabajta, a drugi je manji i ima 16 MegaBita tj 2 megabajta.

Sad se idam baciti na traženje adresa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 11:44 (bobica257).

8 0 hvala 8
16 godina
neaktivan

Obje memorije su u CFI - common flash memory interface open standardu. To traži za adrese. Npr ili ovo.

A koja je ideja u igri?

15 godina
odjavljen

Mrzim DRM i sve ostale zaštite! SIgma je nabila 259872398 različitog potpisivanja za njihov software i prodaju njihow SDK po 5000$ na godinu(Fala bogu da postoje "stranice")

ŽIVIO OPEN SOURCE!

Nego Našao sam Jtag software koji podržava naše Flash čipove, a ako se doda u Source Code i naš porcesor.

Koriste se OpenOCD i TJTAG(SLičan x300t dumperu ali s puno više podržanih Flash čipova)

KLIK

NIšta od ovoga nisam isprobao ali hoću...

9 0 hvala 7
14 godina
protjeran

Pročitao sam tu u ovoj temi"kako će raditi bez miša i tipkovnice?" a zašta imate onda usb 2kom?

pohvale na trudu,i ja ću je priključiti imam 1 prijemnik viška(1 u dnevnom 1 u sobi i 1 leži u kutiji) pa ću i ja pomoći.

nema beda dok ima meda
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Gmailovac kaže...

Pročitao sam tu u ovoj temi"kako će raditi bez miša i tipkovnice?" a zašta imate onda usb 2kom?

pohvale na trudu,i ja ću je priključiti imam 1 prijemnik viška(1 u dnevnom 1 u sobi i 1 leži u kutiji) pa ću i ja pomoći.

nisi možda primjetio da ti usb-ovi nerade?

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
neaktivan

Scjelu sam temu procitao. Moze li neko stavit neke slike ili nes takvog da vidim kak to izleda jer i ja imam stb.

0 0 hvala 0
15 godina
schwarz3108 kaže...

Scjelu sam temu procitao. Moze li neko stavit neke slike ili nes takvog da vidim kak to izleda jer i ja imam stb.

Ne znam kakve slike te interesiraju ali dosta toga smo već postali.

14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
schwarz3108 kaže...

Pa htio sam zamolit nekog. Ko je tu od pocetka da sve ovo sto ste vi radili u 20 stranica ak mu se da skrati i napise ono vazno. Moze tu a moze i na mail. Pa da ja to napravim i da idem u korak s vama. :)

15 godina
odjavljen
schwarz3108 kaže...
mario.L_hr kaže...
schwarz3108 kaže...

Cijelu sam temu pročitao. Može li netko stavit neke slike ili nes takvog da vidim kak to izleda jer i ja imam stb.

Pa htio sam zamolit nekog. Ko je tu od pocetka da sve ovo sto ste vi radili u 20 stranica ak mu se da skrati i napise ono vazno. Moze tu a moze i na mail. Pa da ja to napravim i da idem u korak s vama. :)

Joj, zakaj me ti podsječaš na trola? Nemogu ti ukartko opisati do kuda sam ja došao jer ako nisi linux power user nebi me ništa razumio, a mislim da nisi. Za mariovu metodu neznam....

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 15:39 (bobica257).
15 godina
bobica257 kaže...
schwarz3108 kaže...
mario.L_hr kaže...
schwarz3108 kaže...

Joj, zakaj me ti podsječaš na trola? Nemogu ti ukartko opisati do kuda sam ja došao jer ako nisi linuxpower user nebi me ništa razumio, a mislim da nisi. Za marivu metodu neznam....

Može se cijela priča sažeti u jedan post (malo poveći) ali to ima smisla raditi kad uspijemo. Ovako je bolje da pročitaš prethodne stranice jer možda tebi zapne za oko nešto što smo propustili/preskočili.

Ukratko: nabavio sam Cisco Router, spojio na njega STB i nakon toga mu pristupam preko mreže. Gombam se sa korisničkim imenom i lozinkom kada želim pristupiti u diagnostic tool. Ovo je kratko, podulja priča bi bila što sam sve pokušavao i radio da bi probio zaštitu. U radu koristim BT4 i Fedoru.

Za bilo kakav opširniji opis pročitaj prethodne postove.

14 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
schwarz3108 kaže...
mario.L_hr kaže...
schwarz3108 kaže...

Cijelu sam temu pročitao. Može li netko stavit neke slike ili nes takvog da vidim kak to izleda jer i ja imam stb.

Joj, zakaj me ti podsječaš na trola? Nemogu ti ukartko opisati do kuda sam ja došao jer ako nisi linux power user nebi me ništa razumio, a mislim da nisi. Za mariovu metodu neznam....

Bobica, nemoj podcjenjivati ljude, daj covjeku informacije mozda moze pomoci.

15 godina
odjavljen

Ja mogu napisati poodugačak post ali zašto? Nek on prvo veli koliko ima iskustva u linux i to ne mislim isprobavanje na live cd-u nego koliko je zagrizao u dubinu linuxa...Jer ako ti sve to kužiš ja napišem vrlo rado sve što smo do sad otkrili pa nam pomogni ali ako ne zašto da se mučim?

P.S. Ja sam samo rekao što sam zaključio iz njegova 2 posta

1. post

Pročito sam cijelu temu

2. post  

Moze li mi netko napraviti sažetak da ne čitam sve.

-.-'

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 14:42 (bobica257).

16 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo Vas slusam...

ma zezam se, već je i vrime da je netko pokrenio ovu temu, ja san jadan pokusa jos davno (napravit nesto sa scientific atlanta ipp 330hd),

ali tek sad vidin da nisan ima ni znanja ni "abera" za to!!! I kao sto kazem vec me to pomalo stufalo pa san se malo i oladio od toga i sad naletin na ovi forum...  stoga jos jednom pozdravljm ovaj projekt i nadam se uspjehu!!! moram prvo rec da nisam neki strucnjak ni u programiranju ni u mrezama, ali uvik mi je bilo zanimljivo i napeto nesto sto je zaj....o....da ne duljim.. procita sam sve (postove (neke i vise puta)) i na neke se stvari malo nasmija, a neke san stvari i naucija, ali nikako se nemogu otet dojmu da je rjesenje isprid nosa u smislu da se nitko nemoze sitit neke glupost, neke pi.....je, fore, cake nekog zastarjelog, glupog i banalnog trika koji vodi do rjesenja.... od stabla ne vidimo sumu...

5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Evo sad sam i yamon uspio kompajlirati i potpisati s dummy devloperskim certifikatom. Sad samo da osposobim svoj glavni komp(BAD sectori....) jer na laptopu nemam printer port i onda cu isbrobati tjtag i easy bcd. Da ubacim yamon gore i onda se prištekam s usb to ttl(uart) (3$ na ebay.co.uk FTW) i vozi...

Samo je bitno da se yamon ubaci gori i sve ostalo može ići preko mreže...

10 0 hvala 6
15 godina
bobica257 kaže...

Evo sad sam i yamon uspio kompajlirati i potpisati s dummy devloperskim certifikatom. Sad samo da osposobim svoj glavni komp(BAD sectori....) jer na laptopu nemam printer port i onda cu isbrobati tjtag i easy bcd. Da ubacim yamon gore i onda se prištekam s usb to ttl(uart) (3$ na ebay.co.uk FTW) i vozi...

Držim ti palčeve jer mislim da je tvoja metoda bliže krajnjem cilju.

14 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Ako uspiješ zna se odma objašnjavaj kako si.

nema beda dok ima meda...Muškarci su najbolji kuhari - dva jaja, jedna kobasica, malo mljeka i napune ženu 9 mjeseci
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice