Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.214.509
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Kako iskoristiti stari MaxTV STB

mario.L

Kao što sam već i rekao sumnjam u uspjeh preko mreže, ali u kratkom vremenu besposličarenja bacio sam oko na uređaj. Nikakvi pametni rezultati, više pitanja nego odgovora. Nešto sam i posnifao paketa, ali dig'o live linux, nisam natjerao usb da proradi, po*izdio, nisam više imao vremena, ugasio - papa paketi.. Elem, evo mog scana za usporedbu s tvojim. Kao prvo vidim da moj ima 'private' ip adresu, a tvoj ima lokalnu, što će reći da im dhcp server dodjeljuje adrese, mojem t-com, tvojem router. Međutim nisam uspio pronaći ikakav dhcp server na strani t-coma/iptv dijelu routera koji uređaju dijeli adresu. Uoči da je MD5 IPv4 na tvom uređaju identičan mojem. Flip.{#} Nije li to hash ip adrese? I moj ne javlja Linux kernel.

15 godina
D4RKL1NG kaže...
mario.L_hr kaže...

Linksys je isto Ciscova firma, pa se nemoj čuditi što imaju dosta toga zajedničko.

Znam to, skoro da im znam cijeli portfelj. Mislim da više vremena visim na Cisco stanicama nego na svim ostalim.

@bed:

Jesi uspio prosnifati ili ne?

Što se tiče poruke o Linux kernelu, možda si trebao odscrolati gornji dio ekrana.

Što se tiče dodijeljene adrese, možda to ima direktne veze s komunikacijom prema T-Comu. Pošto moj uređaj ne komunicira s T-Comom adresu dobije od Router-a. Možda je kod tebe slučaj da nakon što uređaj pročita ključ koji je dobio od T-Coma aktivira adresu. (vrlo slobodno tumačenje od nekoga tko nije autoritet u ovom području).

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 8:12 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

Nema poruke o linux kernelu, nije fora u skrolanju. Može biti starija ver. programa.

Uređaj radi i preko huba/switchera. Sad sam ga ulovio na lijevu nogu - svi portovi zatvoreni. Nisam skontao razlog zašto su neki puta otvoreni, a nekad ne. Obrati pažnju da je ip adresa uređaja i dalje ista, što će reći da je ne mjenja svakih 24h kao i za net. I vidi MD5 IPv4 - sad je različit. Nekako mi logika nalaže da bi to mogao biti nekakav kod 'stanja' uređaja, kad je prije i moj i tvoj bio isti. Nisam snifao komunikaciju s serverom, možda probam slijedeći puta, nego samo uređaj. A to se svodi na osnovni mrežni upit;

No.     Time        Source                Destination           Protocol Info
7 2.607035    Scientif_e3:75:6f                           ARP      Who has 10.6.224.1?  Tell 10.6.235.166

Frame 7 (62 bytes on wire, 62 bytes captured)
    Arrival Time: Nov 27, 2010 14:49:21.597720000
    [Time delta from previous captured frame: 0.599165000 seconds]
    [Time delta from previous displayed frame: 0.599165000 seconds]
    [Time since reference or first frame: 2.607035000 seconds]
    Frame Number: 7
    Frame Length: 62 bytes
    Capture Length: 62 bytes
    [Frame is marked: False]
    [Protocols in frame: sll:arp]
    [Coloring Rule Name: ARP]
    [Coloring Rule String: arp]
Linux cooked capture
    Packet type: Broadcast (1)
    Link-layer address type: 1
    Link-layer address length: 6
    Source: Scientif_e3:75:6f (00:14:f8:e3:75:6f)
    Protocol: ARP (0x0806)
    Trailer: 000000000000000000000000000000000000
Address Resolution Protocol (request)
    Hardware type: Ethernet (0x0001)
    Protocol type: IP (0x0800)
    Hardware size: 6
    Protocol size: 4
    Opcode: request (0x0001)
    [Is gratuitous: False]
    Sender MAC address: Scientif_e3:75:6f (00:14:f8:e3:75:6f)
    Sender IP address: 10.6.235.166 (10.6.235.166)
    Target MAC address: 00:00:00_00:00:00 (00:00:00:00:00:00)
    Target IP address: 10.6.224.1 (10.6.224.1)

Ili u prijevodu; tko ima ip adresu 10.6.224.1? Reci meni na 10.6.235.166.  (Ja sam Scientific Atlanta s mac adr. ...)

Naravno t-com ima ip 10.6.224.1, samo je Atlanta ne može pronaći. Bojim se da nećeš biti pametniji niti da uloviš komunikaciju..

15 godina
odjavljen

Ajde da ja nešto pitam...Na tavanu sam iskopao nekoliko routera jer tražio sam neki da se ja počnem malo preko mreže igrati s Bruteforce-om

Što sam našao

Kasda -TCOM(Smeće)

ZyXEL-TCOM(Ne rade LAN portovi) P-600

3 Dlinka-TCOM-bez Wireless-a (Isto ne rade)

I neki AirLive Koji jedini radi, ali ga koristim za nešto.

Pošto mi ovaj zyxel nije baš koristan bez LAN portova(preko WLANA sve radi super) sam mislio izvaditi WLAN karticu i ubaciti u STB...Pa me zanima ako ko ima kakove informacije koja je to točno kartica(koji chipset)?

Ta je kartica zalemnjena na mini PCI-e.

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 17:35 (bobica257).

0 0 hvala 0
15 godina
bed kaže...
Ili u prijevodu; tko ima ip adresu 10.6.224.1? Reci meni na 10.6.235.166.  (Ja sam Scientific Atlanta s mac adr. ...)

Naravno t-com ima ip 10.6.224.1, samo je Atlanta ne može pronaći. Bojim se da nećeš biti pametniji niti da uloviš komunikaciju..

Misliš da nećemo uspjeti prevariti uređaj na način da računalo u lokalnoj mreži odglumi server s odgovarajućom IP adresom.

Cijelu priču bi izveo u lokalnoj mreži preko Cisco routera koji bi bio spojen na drugu mrežnu karticu u desktop računalu umjesto u LAN utor Siemens routera. Računalo bi otkopčao iz mreže i fingirao IP adresu 10.6.224.1 (moj problem je u tome što moj STB ne traži tu adresu). Ne znam da li će ovo upaliti. Prijedlog ili kritika su dobrodošli.

Kvaka koja me koči je ta da je računalo na nezgodnom mjestu i treba malo premjestiti namještaj.

16 godina
neaktivan

To je najmanji problem prevariti uređaj da misli da mu je server ne t-com nego netko u lokalnoj mreži. To možeš napraviti i preko bilo kojeg routera; kada si u istoj mreži kao i stb uređaj s etercap-om mu truješ arp tablicu i skrećeš sav promet namjenjen vanjskom serveru na svoj lokalni ip. Klasični man-in-the-middle. Problem je kad skreneš komunikaciju na sebe trebao bi imati i server koji će uređaju odgovoriti. A server bi trebao imati private ključeve koje će stb usporediti s public ključevima da se odvije neka komunikacija. I to je kvaka zašto sumnjam u uspjeh preko mreže. Ajd da imaš ključeve..

15 godina

Znači tvoj je savjet da ne rasturam namještaj i mučim se džaba?

16 godina
neaktivan

a da probaš nabaviti neku televiziju i premještati ju gdje ti paše :D

ugl. svaka čast svima... na mene je skank666 zaboravio pa nemam stb :(

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedino ako ti je do razgibavanja .. :o)

Ne znam, ako te veseli postupak možeš probati, ali sumnjam u uspjeh. Meni se realno čini jedino ona varijanta preko jtaga promijeniti firmware, pa preko mreže natočiti neki os tipa linux.  Ako hoćeš dam ti kabel pa se probaj s time igrati.

15 godina
bed kaže...

Jedino ako ti je do razgibavanja .. :o)

Ne znam, ako te veseli postupak možeš probati, ali sumnjam u uspjeh. Meni se realno čini jedino ona varijanta preko jtaga promijeniti firmware, pa preko mreže natočiti neki os tipa linux.  Ako hoćeš dam ti kabel pa se probaj s time igrati.

Hvala na ponudi, ali ja ću probati glavom kroz zid (ili kroz žicu). Ekipa već pokušava i mislim da su daleko ispred mene. Meni je ovo i dobra škola, jer sam puno toga naučio što se tiče mreže, a stekao sam i favorit OS za testiranje (USB-stick 8GB uvijek priruci).

16 godina
neaktivan

Ja sam se nadao baš da ću dobiti taj stb jer nisam baš dobar što se tiče mreža, ali sam htio naučiti :D

ali eto nadam se da ćete uspjeti :D ugl. pratim temu stalno :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Cijelu priču bi izveo u lokalnoj mreži preko Cisco routera koji bi bio spojen na drugu mrežnu karticu u desktop računalu umjesto u LAN utor Siemens routera. Računalo bi otkopčao iz mreže i fingirao IP adresu 10.6.224.1 (moj problem je u tome što moj STB ne traži tu adresu). Ne znam da li će ovo upaliti. Prijedlog ili kritika su dobrodošli.

Prvo da prokomentiram pakete koje si stranicu prije postao. Mislim da se radi o komunikaciji s routerom, a ne želji uređaja da komunicira s t-comovim serverom. Ttl (time to live) je 1, što znači da informacija maksimalno može napraviti jedan hop, tj. ide samo do routera. Trebao bi naći ovakav upit/paket kao što sam ja postao, pa bi znao koju ip adresu uređaj želi kontaktirati.

Ali zapravo možeš to i bez da znaš koju ip adresu uređaj želi kontaktirati. Ne moraš micati namještaj niti se otkačiti s mreže, možeš koristiti i obični router na kojem si sada. (ako već želiš glavom kroz zid :o)) Moj prijedlog;

Digni backtrack live ili na hdd. Uštekaj stb u router i možeš s wiresharkom dobiti upit tipa onog kojeg sam postao. Čak ti i nije potrebna ta target ip adresa, dovoljno je da znaš ip uređaja. Pokreni etercap i pronađi host-ove koje vidiš. To je caka; tvoj server na koji hoćeš usmjeravati promet trebao bi biti vidljiv kao host na mreži. To možeš napraviti lokalno ili na nekom drugom kompu u mreži. Zatim izabereš ip adresu koju ćeš napadati - to je ip adresa stb-a tj. source i target adresu tj. adresu tvog servera (lokalno ili mrežno). Prokreneš arp spoofing i kad 'zatruješ dobro' ip adresu koju napadaš, njen default gateway će biti target adresa koju si namjestio. Znači tvog servera. Čiča-miča gotova priča, što se tiče preusmjeravanja.

Ali nakon toga dolazi do ostale problematike koja sam naveo, server, ključevi, ...

P.S. Ima backtrack više tih snifera i kojekakvih alata, ako se hoćeš mrežno igrati, mislim da ti je to najbolja opcija.

15 godina
bed kaže...
mario.L_hr kaže...

Prvo da prokomentiram pakete koje si stranicu prije postao. Mislim da se radi o komunikaciji s routerom, a ne želji uređaja da komunicira s t-comovim serverom. Ttl (time to live) je 1, što znači da informacija maksimalno može napraviti jedan hop, tj. ide samo do routera. Trebao bi naći ovakav upit/paket kao što sam ja postao, pa bi znao koju ip adresu uređaj želi kontaktirati.

Ali zapravo možeš to i bez da znaš koju ip adresu uređaj želi kontaktirati. Ne moraš micati namještaj niti se otkačiti s mreže, možeš koristiti i obični router na kojem si sada. (ako već želiš glavom kroz zid :o)) Moj prijedlog;

Digni backtrack live ili na hdd. Uštekaj stb u router i možeš s wiresharkom dobiti upit tipa onog kojeg sam postao. Čak ti i nije potrebna ta target ip adresa, dovoljno je da znaš ip uređaja. Pokreni etercap i pronađi host-ove koje vidiš. To je caka; tvoj server na koji hoćeš usmjeravati promet trebao bi biti vidljiv kao host na mreži. To možeš napraviti lokalno ili na nekom drugom kompu u mreži. Zatim izabereš ip adresu koju ćeš napadati - to je ip adresa stb-a tj. source i target adresu tj. adresu tvog servera (lokalno ili mrežno). Prokreneš arp spoofing i kad 'zatruješ dobro' ip adresu koju napadaš, njen default gateway će biti target adresa koju si namjestio. Znači tvog servera. Čiča-miča gotova priča, što se tiče preusmjeravanja.

Ali nakon toga dolazi do ostale problematike koja sam naveo, server, ključevi, ...

P.S. Ima backtrack više tih snifera i kojekakvih alata, ako se hoćeš mrežno igrati, mislim da ti je to najbolja opcija.

Igram se ja već neko vrijeme s BT 4.1, wireshark-om sam i dobio ono što sam postao. Proučavam u hodu ali alata ima pun kufer. Tip je dobar pa ću pokušati.

Ono što mene muči, a to mi je potvrdio i tvoj ispis postan ranije, je to da tvoj STB komunicira s T-Comom a moj ne. Vjerojatno zbog toga i ode u neko smrznuto stanje (service unavalable).

Zašto nastavljam koristiti mrežu je nada da ću nekako probiti username/password i pogledati što je moguće napraviti u diag tool-u. Možda je moguće otvoriti još poneki port i omogućiti FTP. Puknut gore novi firmware i pjesma jer je novi fw od proizvođača a ne od providera.

Inače Cisco ima software koji se zove Digital Media Manager koji služi za administriranje STB-a pa se i ja nadam barem malo odškrinutim vratima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 21:35 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

Da, zanimljivo je isprobavati. Malo me pere manjak entuzijazma jer nisam uvjeren u uspjeh preko mreže. Probati ću posnifati baš komunikaciju uređaja s t-comom, ako nađem vremena. Nemam neki stari hub za probu već samo switcher, a router mapira layer2 na layer3 i mogu se slikati jer nisam u istoj mreži, nije isti subnet, nemam nikakav dhcp server na kojeg bi se nakačio.. Tu bi ona varijanta s 2 mrežne što je MrBlc spomenuo dobro došla. Pada mi na pamet jedna triper kombinacija, budem probao pa javim da li to fercera..

15 godina
neaktivan

Negdje sam procitao da se nemoze man in the middle metodom razbit ovaj uredjaj jer se kljucevi nalaze u samom procesoru a do njih je nemoguce doci.Cisco Global Exploiter (CGE) u Backtrack-u kaze da postoji vulnerability na stb- u.

15 godina
Raxone kaže...

Negdje sam procitao da se nemoze man in the middle metodom razbit ovaj uredjaj jer se kljucevi nalaze u samom procesoru a do njih je nemoguce doci.Cisco Global Exploiter (CGE) u Backtrack-u kaze da postoji vulnerability na stb- u.

Otkrio sam ga i ja i napiso u ovom postu. Međutim nisam ga uspio iskoristiti da prikaže nešto korisno. Problem je, što sve što sam pokušao napisati iza http://192.168.1.100/level/17/exec/.... nije dalo rezultat. Kada sam otkrio ovaj vuln, pokušao sam s raznim varijantama kako bi izvukao konfiguraciju uređaja van (vlad0 mi je dosta pomogao kod pokušaja iskorištavanja). Nisam uspio ništa dobiti.

Nisam više ni siguran da nije možda lažni vuln.

14 godina
neaktivan

www.t-hack.com/forum/index.php?topic=137.0

because the CPU ID is correct, so it should be detected as SMP863x...

you could use /skipdetect to ignore the cpu detection.

and you definately have to use the custom flash options because the presets for -flash:kernel -flash:wholeflash,.... only work for WRT routers.
so try this first, to see if you can read your flash memory... i guess something should be in there 

-backup:custom

and use
-flash:custom

to write the content of a file named "custom.bin" to the flash

most likely you also have to set start and length parameters:
/start:AC000000 /length:XXXXXXXX

length depends on the box...not sure how large the flash of a TViX is.

jel tko prodaje taj uredaj? da mogu i ja sudjelovat u tome?

0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
Carter666 kaže...

www.t-hack.com/forum/index.php?topic=137.0

because the CPU ID is correct, so it should be detected as SMP863x...

you could use /skipdetect to ignore the cpu detection.

and you definately have to use the custom flash options because the presets for -flash:kernel -flash:wholeflash,.... only work for WRT routers.
so try this first, to see if you can read your flash memory... i guess something should be in there 

-backup:custom

and use
-flash:custom

to write the content of a file named "custom.bin" to the flash

most likely you also have to set start and length parameters:
/start:AC000000 /length:XXXXXXXX

length depends on the box...not sure how large the flash of a TViX is.

jel tko prodaje taj uredaj? da mogu i ja sudjelovat u tome?

Sto je pisac htio reci? MOLIM sve ljude da pročitaju CIJELU, ponavljam CIJELU temu prije postanja, a ne da postate nešto što je postano na 3 stranici.

P.S. Sad smo na 21.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 20:02 (bobica257).
14 godina
neaktivan
sa /skipdetect probajte zaobići chip id i probajte preko jtega pročitat kod u njemu!

0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
Carter666 kaže...
sa /skipdetect probajte zaobići chip id i probajte preko jtega pročitat kod u njemu!

Gle, ovak DAJ PROČITAJ CIJELU TEMU! To smo vec isprobavali. Samo spamaš i radiš nered u temi. Pročitaj cijelu temu i onda ako imaš još koju informaciju koje još NIJE postana napiši.

@onog koji je spominjao kodove unutar chipa.

Da postoje ti key-evi ali to nisu ti koje koristi T-com. Njegovi je key u flashu tj. njihovom programu. Ovi u procesoru služe da se "instaliraju" samo potpisani programi  s Sigminim keyom koji oni daju ako se prijaviš za to. I onda ti oni daju tvoj key da si potpišeš svoje applikacije

P.S. Uspijo sam kompajlirati bootloader, ali nije potpisan pa najvjerojatnije ako ga uspijemo ubaciti u flash nece raditi.

14 godina
neaktivan

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Nazalost napustam ovaj projekt pokusavao sam spojit uart s rs232 i sprzio sam Stb-a .A bas sam uzivao istrazivajuci budite pazljivi jer se lako sprzi.Nasao sam RX ali mi je bio problem vcc i TX iako je samo s RX-om i masom iscitavao boot ali je bio bez smisla.

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Hebaj ga. Žrtva nauke.. {#}

Daj kad je već tako opiši detaljno što si radio da ev. netko drugi ne popuši isto. Jesi spajao direktno kabel ili si radio 3.3V level konverter? Koji je razlog da je otišao u vječna lovišta, krivo si spojio koju žicu?

P.S. Možda nije isti kontroler za sve portove, možda nešto još radi

15 godina
neaktivan

S desne strane ima prikljucak s 8 nogica odozgo prema dolje gledano s lijeva na desno 1 Neznam 2 Masa 3 Rx 4 Neznam 5 Neznam 6 Neznam 7 Neznam 8 Neznam.Znaci radio sam konverter s dva tranzistora spojio Rx ,Masu i Vcc na nozicu 8 sto ga je ubilo.Problem je sto nisam zna koja je VCC.A usput sam i sprzio na PC-u Rs232  na srecu ploca radi ok bar za sad mada to nema veze s ovim spajanjem to sam napravio u prijasnjim testovima s nekim satelitskim risiverom.S masom i RX bez konvertera  je ocitavao nesto al je to bilo ne razumljivo.Ako ti se da i razumijes se u to mozes mi ukratko objasnit da li zbog nedostatka TX ili tog konvertera nije ocitavao kako treba odnosno nije ispisivao razumljiv tekst u recimo putty-u ili neko rs232 monitoru.

14 godina
neaktivan

Poštovanje svima{#}

Zovem se tonći.

Pretplatnik sam maxtv-a, nabavio sam drugi MaxTV  STB atlanta prijemnik, ali pošto sam novi u ovome želio bih vas zapitati da li ovo funkcionira.......  stavio bih ovaj drugi prijemnik u sobu i ako isključim jednog a uključim drugog ( kad je jedan isključen onda je drugi uključen -- mrežni kabel), molio bih odgovor i ako netko zna neki drugi način osim plaćanja druge pretplate da napiše...

{#}

Hvala svima

tonći

0 0 hvala 0
15 godina

Neko vrijeme nisam ništa postao ali nisam dangubio. Cijelo vrijeme pokušavam probiti ušljivi password. Izmjenio sam neznam ni sam koliko wordlisti ali niti jedna nije imala odgovarajući password. Ako ima netko neku "provjerenu" nek mi pošalje link (javno ili na PM).

Siguran sam da g Mudrinić (ili netko drugi za njega) povremeno svrati i pročita temu, čisto da je informiran. Pa g. Mudriniću, znate bliži se Božić i Nova godina, vrijeme je darivanja, mogli bi počastiti ekipu malim darom u oblikuj korisničkog imena i lozinke. Unaprijed zahvalan u ime ekipe s BOL Foruma.

20 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Neko vrijeme nisam ništa postao ali nisam dangubio. Cijelo vrijeme pokušavam probiti ušljivi password. Izmjenio sam neznam ni sam koliko wordlisti ali niti jedna nije imala odgovarajući password. Ako ima netko neku "provjerenu" nek mi pošalje link (javno ili na PM).

Siguran sam da g Mudrinić (ili netko drugi za njega) povremeno svrati i pročita temu, čisto da je informiran. Pa g. Mudriniću, znate bliži se Božić i Nova godina, vrijeme je darivanja, mogli bi počastiti ekipu malim darom u oblikuj korisničkog imena i lozinke. Unaprijed zahvalan u ime ekipe s BOL Foruma.

Evo ja sam uspio kompajlirati kernel i složiti da konfiguracija je za našu sigmu. Ali sad je problem kako to stavti gore. MOram jos probati preko RootFS-a

P.S. Mario Kaj pise na 1. stranici u zadnjem postu iza zvjezdica? {#}

15 godina
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...

Evo ja sam uspio kompajlirati kernel i složiti da konfiguracija je za našu sigmu. Ali sad je problem kako to stavti gore. MOram jos probati preko RootFS-a

P.S. Mario Kaj pise na 1. stranici u zadnjem postu iza zvjezdica? {#}

Možeš si zamisliti bilo koju varijantu.

Ne odustajem ja tako lako, ali ako može obilaznicom brže... Zašto ne?

16 godina
neaktivan

Imam ko sebe ovo:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps380/products_data_sheet09186a00800e16c2.html

Dali i kako bih ga mogao iskoristiti sa Atlantom? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja imam pitanje, za što mi služe 2 usb-a kod novog STB-a

I'am a ^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretan Božić !

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice