eh da... šteta šta se ne može ubaciti neki drugi firmware od nekog drugog proizvođača ili bar neki sličan ovome :S kad neznamo ni kakav je ovaj :D
Kako iskoristiti stari MaxTV STB
- poruka: 1.414
- |
- čitano: 1.156.696
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Malo sam se igrao i gledao ovdje (hvala bobica257) na 54 stranici (prema napisanim brojevima stranica). Prema manifestaciji mog uređaja bez veze sa serverom nema boot-a (begin bootloader startup).
Možda sam nešto krivo shvatio ali to je ono što ja zaključujem iz ponašanja mog uređaja. Skinuo sam nekakv softwer da detektiranje uređaja spojenih na mrežu pa ću pokušati spojiti se preko LAN-a.
EDIT: Malo sam preskočio poredak, prva po rediu je tipka power i ona mi svijetil dok je druga po redu ledica Signal (ili link) i on mi bljeska, gledao sam samo ledice a ne i tipku te je to razlog pogreške. Nema objašnjenja što znači ovja moj slučaj.
Javi ako uspiješ nešto :D
Eh, pitanje je da li je spomenuta nakupina pinova JTAG konektor? Pretpostavimo da je, problem je slijedeće prirode; nema oficijelnog standarda oblika jtag konektora. Koji je to jtag konektor? Vidim da se spominje da texas instruments koristi tu varijantu 2 x 7 pinova. Pinout tog jtaga je ovdje. Evo i ostalih pinouta. Trebalo bi prvo shvatiti kakav je to i koji port, a onda je lako napraviti kabel. Ovako spajati bezveze na lpt, nema smisla. Hajde probaj skinuti (i postati) kakve oznake s čipova, možda preko kontrolera ili čipseta dođemo do nekih informacija..
Ako uspijete sa tim djelom, mozda vam jos ovo pomogne... koristi se za bootanje dosta uredaja... malo sam uranio :) http://www.ecoscentric.com/ecos/redboot.shtml
Stari mj malo zaostaješ čipset je SMP8635 ima i flasher za taj chipset na onom linku koji sam dao....
Bilo bi lijepo da je tako..
Gdje si pronašao da ipp330hd ima SMP8635? Ne vidim da se SMP8635 igdje spominje u kontekstu s ipp330hd (osim jednog lika na forumu koji je i ime krivo napisao). Zato i pitam autora teme da pogleda na svojem uređaju, već rašarafljenom. I nije to čipset nego procesor. Ili kako to oni zovu media procesor. A od tih Sigminih procesora rade razne kombinacije; vidim da ga Cisco koristi u nekom drugom uređaju, koji uopće nije nalik na ipp330hd. Ni a ili b da bi bio u ipp330hd. Dakle, čeka se riječ autora s otvorenim uređajem..
E da vidiš...A ponadao sam se...Ovako ja cu jtag probati pa ako radi postam....Glupa sigma nije nigdje objavila pinout....
Autoru... Ako imaš doma jedan ethernet switch viška...Onda probaj zaštekati svoj komp i STB u switch i dok se on pali napravi Port scan....(Traži ako su mu otvoreni koji portovi tipa SSH, TFTP, FTP,SFTP bilo što....) Probaj jer ako nešto nadješ onda smo na konju....Tj. mozemo staviti firmware bez pehanja po ploćici....
JA budala sam se toga tek sad sjetio...(Nekak najbistrije razmišljam oko 7 ujutro....)
Bilo bi lijepo da je tako..
Gdje si pronašao da ipp330hd ima SMP8635? Ne vidim da se SMP8635 igdje spominje u kontekstu s ipp330hd (osim jednog lika na forumu koji je i ime krivo napisao). Zato i pitam autora teme da pogleda na svojem uređaju, već rašarafljenom. I nije to čipset nego procesor. Ili kako to oni zovu media procesor. A od tih Sigminih procesora rade razne kombinacije; vidim da ga Cisco koristi u nekom drugom uređaju, koji uopće nije nalik na ipp330hd. Ni a ili b da bi bio u ipp330hd. Dakle, čeka se riječ autora s otvorenim uređajem..
Nisam skidao cooler iz praktičnog razloga, da kod skidanja i ponovnog postavljanja ne napravim neko sranje. Kao što sam prije rekao uređaj je uredno radio do zadnjeg dana pa mi se nije činilo pametno eksperimentirati. Večeras ću ga skinuti i poslikati. Prema onome što sam pročitao, moja prva misao je da je procesor VIA-in. Nekako mi se to činilo logičnim prema svim mogućnostima koj ej moguće pogoniti ovim uređajem.
Ali ništa, večeras ćemo vidjeti što piše na njemu.
Procesor je SIGMA SMP8635, a ne Via...
I ta u vezi jtag- ona shema radi sto psto na STBu jer WRT routeri isto bazirane na tom procu imaju Jtag Conektor za taj kabel i ovaj program za flashanje koji mora raditi....
Vidi cak ima na tvojem linku KLIK
I da vidim da ste zapeli za Jtag To bi nam trebala biti zadnja opcija jer je:
- Jako spor piasnje 4 mb firmware Kolko otprilike ima firmware trebalo bi oko 5 sati....
- Ko zna ako opce uspijemo, Sigurnija i brža opcija je Nešto od navedenog u gornjem postu...
Ne znam za druge uređaje ali moj ima Sigmin procesor (bobica257 bio si u pravu što se tiče proizvođača) i to tip SMP 8634LF (secure media processor, 0609 Rev A; GM 7420 1). Vidi sliku koja je dolje.
Nasr**i su pola kile termalne paste pa sam ga jedva odlijepio. Oprezno kod odvijanja dva vijka za fiksiranje jer se hladnjak naslanja na dva plastična odstojnika koji nisu fiksirani (treba rukovati pažljivo da se ne izgube.
EDIT: Evo i slike.
Opa, pa ja sam u ciscovoj dokumentaciji pročitao Sigma SMP8635 ali super mislim da za ovu četvorku ima više dokumentacije i lak i pinout
Evo nesto za pocetak
Konacno sam i ja dobio svoj STB sad cu ja napraviti full port scan i slično...
Ajd' javi ako uspiješ nešto :)
Inače jel' itko uspio firware od nekud maznuti xD
Da raščistimo raspravu koja je bila par stranica prije. Danas sam dobio e-mail od T-Coma (help desk i računi) u kojem objašnjavaju da tehničku podršku daju samo za potrebe gledanja MaxTV-a. Za bilo kakvu drugu vrstu tehničke podrške upućuju me na proizvođača opreme. Njih ne zanima uopće što ću ja raditi s uređajem ako nisam njihov korisnik. Toliko o legalnosti ove rabote koju kanimo provesti.
E-mail ću proslijediti sutra u Cisco Hrvatska s linkom na firmware, kojeg je postao Danny_HR. Ponizno ću zamoliti da mi skinu taj firmware ako je moguće. Škoditi neće a možda se nešto izrodi, mad nemam neka velika očekivanja.
E ovako prvo ima nešto Skenirao sam Portove i za sad sam našao da su otvoreni 80, 110, 3580, 8080 znači ništa posebno...Uglavnom od STB-a je IP 169.254.255.255, A posto sam se s njim u mrezu spojio preko switcha on mi je dodijelio IP(cudno), Onda dalje, Sutra cu STB sopjiti na mravi IPTV port i snifat ću paketa da ja to vidim kaj se događa između njega i T com servera...
Drugo. Cijelu smo sitiaciji krivo sagledali CIJELU. E sad kako.
Prvo mi ne zelimo promijeniti Firmware nego Software. JEr je firmware vec gore i ne treba ga mijenjati nego treba onaj cpromijeniti Client software. A to mozemo jedino preko mreze... Zaboravite jtag(propala mi ideja...) :( Znači kako i to je vjerajatno jedini način
- Danny je postao clent code Koji ide na STB Znaci da ga treba kompajlirati jer sam nasao dokumentaciju, ali ne i sam code gdje pise da je GPL Open Source(Yeah right, a skoro niko ga ne moze nabaviti).
- ONda mi jos trebamo naci i Server Code koji bi isao na nas virtualni server, I onda preko tog servera ubaciti taj code. i viola
Napomene iz tog koda treba izbaci potrebe za spajanje na server prije paljenja(Neka vrsta kreka :) )
I to je to....
Znači sad jo s naci Serverski Kod I downloadti Obojicu....Batista je rekako da ce moci skinuti Code 18., ali mislim ako ga zamolimo da ce i mozda skinuti Serverski kod (Ako nađemo)
P.S. Da se razumijemo di piše "kod" tu mislm na programski kod.
Mislim da trebamo malo stati na loptu. Crowolf je postao šturo objašnjenje kako je njegov prijatelj uspio problem riješiti Cisco router-om i FTP prijenosom. Mislim da je ova tvoja metoda bitno kompliciranija, posebno po pitanju nabavke (sada imamo dvije varijable).
Crowolf ako može malo detaljnije objašnjenje kako je tvoj kolega uspio, mislim da bi ti svi učesnici uovoj temi (a vjerojatno i oni koji čitaju) bili zahvalni do ....
Ljudi, ja možda mogu nabaviti kod s Dannyjevog linka preko veze u Cisco-u. Javim ako uspijem.
Samo da daom argument moje mojem postu
http://www.laureatesonline.com/en/US/docs/video/at_home/ISDP/2.7/4021172_B.pdf
Pogledajte stranicu 10 (2)
Uglavnom pise
How is the Software Downloaded to the Set-Tops?
The Code Version Table (CVT) is a table that contains information about the
download multicast and information to map application platform software versions
to specific devices or groups of devices.
The CVT method is the only download method available for IP set-tops.
Drugo. Cijelu smo sitiaciji krivo sagledali CIJELU. E sad kako.
Prvo mi ne zelimo promijeniti Firmware nego Software. JEr je firmware vec gore i ne treba ga mijenjati nego treba onaj cpromijeniti Client software. A to mozemo jedino preko mreze... Zaboravite jtag(propala mi ideja...) :( Znači kako i to je vjerajatno jedini način
Nemam stb s kojim bih se igrao (moj mi je u funkciji) i nisam preduboko zabrazdio u problematiku, ali mislim da ne gledamo krivo situaciju. Prvo, i firmware je software, a tako se obično zove taj software koji se nalazi u eepromu. Drugo, nije to 'client' software, već cijela priča i funkcionira na način da se sa servera skidaju podaci. I koliko sam shvatio u stb-u postoji bootloader koji nakon što se uređaj upali, skida firmware ili ako baš hoćeš software (mada je točnije firmware) s servera preko mreže u uređaj. Dakle, za preko mreže bi trebao dignuti server, spominju se neke distre linuxa, koji će uređaju servirati firmware. Međutim ti booloaderi vjerojatno imaju i neku zaštitu, pa je pitanje da li će uređaj htjeti natočiti software koji nije oriđiđi (čitaj t-comov). Kod jtag-a i sl. portova pristupaš direktno flash memoriji, što znači da možeš promijeniti i bootlader. Koliko ja vidim trebalo bi preko jtaga promijeniti bootloader, naravno treba pronaći odgovarajući, i onda dignuti server s novim firmware/software-om i natočiti preko mreže u stb. Isto bi mogao i preko jtaga, ali užasno dugo traje. Kažem, nisam baš preduboko u tome (ako se nađe dobra duša koja poklanja stb, mogao bi se i ozbiljnije zainteresirati :o)), ali mislim da bi to tako odprilike funkcioniralo. Neka me netko ispravi ako griješim..
Samo da daom argument moje mojem postu...
Ne mislim da nemaš argumente, dapače mislim da imaš jako dobre argumente.
Ono što sam htio reći je da prema Crowolf-ovom postu postoji čovjek koji je uspio nešto iskemijati, pa se nadam da će možda malo pobliže objasniti metodu.
Iz iskustva znam da je uvijek lakše gaziti po putu koji je netko napravio nego isti taj put raditi sam.
Samo da daom argument moje mojem postu...
Ne mislim da nemaš argumente, dapače mislim da imaš jako dobre argumente.
Ono što sam htio reći je da prema Crowolf-ovom postu postoji čovjek koji je uspio nešto iskemijati, pa se nadam da će možda malo pobliže objasniti metodu.
Iz iskustva znam da je uvijek lakše gaziti po putu koji je netko napravio nego isti taj put raditi sam.
U potpunosti se slažem.
Ste šta uspjeli dok me nije bilo :D
Ste šta uspjeli dok me nije bilo :D
Nisam stigao ništa raditi, stisli me rokovi pa i sada radim. Čekam neko nadahnuće ili dobru dušu.
E ljudi ja sam direktno sopjio kabelom na svoj komp i VIdi
- USB NISU DISABLANI jeeeee
ZNači spojio sam STB dirkto USB kabelom i pazi ti sad WIndows ga očita kako UNknwon device(Vau) , ali opet znači mora postojati neki device koji bi se spojio u usb i poslao odrđene Kodove da Se moze kontrolirati STB...Trebamo dirvere...Kojih naravno nema... :(((( Budem probal zasnifati usb konekciju pa da vidim ako se šta da napraviti
2. Spojio sam se i direktno i oreko switcha LAN kablom i usipio zasnifati dosta toga...
- STB šalje Pakete preko IGMP protokola na dvije IP adrese (KOlko za sada znam)
- OOtvoreni su portovi 80, 110, 3184, 8080 a ako forgate paket na njegovu ip adressu (169.245.255.255) kroz port 3184 a da je source ip 214.0.0.0 onda on vraca neke pakete
Sad cu sve to opet probati na linuxu pa ko zna mozda nesto i dodje nako svega....
Ima li itko neki link sa tutorialom ili nesto slicno plz da mi javi u pp Hvala
Stari moj pa kam si ti odletio? Pa jos ni firmware nismo uspjeli skinuti, ali dok ga dobimo onda ce mo sto posto moci srediti da radi....
JoOoOoOOOoj
:)
Još se radi na tome...
Bobica nemam još... nije mi još stigao paket... imam jedan koji se koristi nedaju ni blizu njega :D
edit: usput jel' bi ja trebao provesti samo neke testove ili neku konkretnu stvar :D
AKo možeš i mimaš viška vremena možeš nekako pomoć neznam traži po drugim forumima ako ko mozr downlodaiti firmware....
Evo probaj naci pinout Sigme SMP8634LF- procesora...TO bi nam puno pomoglo jer bi zanali kako Jtag pinovi idu....
AKo možeš i mimaš viška vremena možeš nekako pomoć neznam traži po drugim forumima ako ko mozr downlodaiti firmware....
Evo probaj naci pinout Sigme SMP8634LF- procesora...TO bi nam puno pomoglo jer bi zanali kako Jtag pinovi idu....
Znači ipak idemo na jtag? ili?
ugl. netko je rekao da će pokušati nabaviti fw/sw (kakogod), ali eto sutra ću nešto probati naći idem spavat :D