Evo što je Tele2 napisao u jednom odgovoru na njihovoj FB stranici:
"želimo napomenuti da ćemo od 15.10. uvesti novu tarifu koja će imati dodatnu zaštitu u vidu mogućnosti korištenja po punoj brzini samo na određenoj lokaciji koju korisnik odabere. Ako sada raskineš ugovor, više nećeš moći uzeti tarifu s ovom razinom mobilnosti i neograničenim prometom."
Ako sam to dobro shvatio, ne samo da ograničavaju na 200GB, nego nakon 15.10. tih 200GB ćeš samo moći koristiti na jednoj lokaciji.
(Pretpostavljam da se to odnosi samo na one koji uzmu pokućni nakon 15.10, a oni koji trenutno imaju pokućni neće dobiti to ograničenje)
Takvo nešto je imao VIPNet s homeboxom prije par godina dok sam to još koristio. Mogao si promijeniti lokaciju jednom u 6 mjeseci ili tako nekako. Ovo je odgovor na forumu A1 star godinu dana:
"Bok tomo21,
Homebox je fiksna usluga te se stoga moraš poslati zahtjev za preseljenje prije prenošenja uređaja na drugu adresu. U slučaju promjene adrese uređaja bez zahtjeva za preseljenje doći će do suspenzije usluge. Preseljenje Homeboxa se može zatražiti jednom u 6 mjeseci. "
Ja nisam tomo21. :-)
A1 ima ograničenje vezano uz telefonski broj, ako je to nekome važno:
"Da!
Osim što ti je omogućeno bezbrižno neograničeno surfanje Uslugu Flatbox DUO možeš po potrebi seliti na drugu lokaciju bez ikakve naknade i najave.
Budući da ti je kod aktivacije usluge dodijeljen telefonski broj sa predbrojem županije ovisno o lokaciji usluge, ako uslugu preseliš, onemogućit će ti se korištenje telefonske usluge sve do povratka na prijavljenu adresu, a sve to vrijeme ćeš moći neometano bezbrižno surfati."
Tako da... Dobro se raspitajte.