Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.368.409
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Meni je download naglo pao sa 50+ mbps na 10-15mbps, prije je brzina bila odlicna, a sada mi je meh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Orginalne antene (Sl 1) vs iskre P56 i tp link (sl 2)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 0:43 (DDavorin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
ivanzu kaže...

Meni je download naglo pao sa 50+ mbps na 10-15mbps, prije je brzina bila odlicna, a sada mi je meh.

A upload?

Meni je upload nerealno stabilan na 40-45, dok download šeta.

14 godina

Imam signal jacine -90dBm, a dl speed mi je max 10mbps dok upload ide i do 30. Uzas zivi i sutra ga vracam odma nazad.

14 godina
passat kaže...
ivanzu kaže...

A upload?

Meni je upload nerealno stabilan na 40-45, dok download šeta.

Takoder, upload uvijek oko 40 dok download bude 5mbps pa do 50mbps, sada je vecinom oko 20mbps, ocito je previse ljudi na jednom repetitoru, signal odlican. Vikendom bude katastrofa..

13 godina
JohnnyBlaze kaže...

Imam signal jacine -90dBm, a dl speed mi je max 10mbps dok upload ide i do 30. Uzas zivi i sutra ga vracam odma nazad.

Definitivni ti slab signal za veće brzine mjeri brzinu u noći ili ujutro u 5h pa da vidiš dal je do signala ili opterečenosti bazne stanice.

Mjereno u 1h poslije ponoći Mjereno u 1h poslije ponoći
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 1:14 (DDavorin).
11 godina
DDavorin kaže...

Vidim po drugoj slici "T" razdjelnik na kablu za antene

Tako se antene NE spajaju jer postoje precizni načini za paralelno spajanje ISTIH antena sa prilagođenjem impedance "Z"

a ne ovako kad ti dvije 50ohma antene u tom spoju daju 25ohma prema uređaju ...a u TX-u uslijed groznog VSWR imaš pregrijavanje i smanjenu ukupnu izračenu snagu.

evo googlanje prvi rezultat za spajanje: http://www.grantronics.com.au/docs/StkYagis.pdf

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 9:34 (AF139).
13 godina
AF139 kaže...
DDavorin kaže...

Vidim po drugoj slici "T" razdjelnik na kablu za antene

Tako se antene NE spajaju jer postoje precizni načini za paralelno spajanje ISTIH antena sa prilagođenjem impedance "Z"

a ne ovako kad ti dvije 50ohma antene u tom spoju daju 25ohma prema uređaju ...a u TX-u uslijed groznog VSWR imaš pregrijavanje i smanjenu ukupnu izračenu snagu.

evo googlanje prvi rezultat za spajanje: http://www.grantronics.com.au/docs/StkYagis.pdf

Ovo mi je bio najjednostavniji način spajanja i sve mogučnosti isprobao i jedna i dvije pa sve tri spojene i kad su sve tri spojene najbolje reziltate daje i sa signalom i sa DL jedino da probam sa nekim spliterom

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 10:23 (DDavorin).
11 godina

Nebitno koja vrsta antene ali kod pravilnog razmaka i spoja ( normalno iste polarizacije) bi trebali teorijski dobiti 3dB pa je to najbolje vidljivo kod panel antena gdje se uvezuje više(2, 4 ,8 itd.) dipola(2,15dBi)  pred reflektorom  pa dobijamo ukupnu dobit od 10-15dBi na ovim panel antenama široke upotrebe (TV-WiFi-GSM).

To što si tako dobio najbolji DL znači da bi sa pravilnim spajanjem dobio puno više kad je otpor impedance 50ohma i signal u istoj fazi.

13 godina

Probao spojiti zajedno tp link i jednu iskru s istom polarizacijom al lošije jedino da probam dvije iskre složiti pod 45 a tp link 135 to još nisam probao a i ovo sve  sam isprobavao i koristio ono što imam vjerujem da bi bili još bolji rezultati pravilnim spajanjem evo dolje su ti slike dobitaka samo jedne iskre i tp link antene. Čak razmisljam još jedan tp link i u mimo samo dva tp linka.( tp link nije modificiran za 1800Mhz on je za 2400Mhz) Bazna stanica je udaljena 2600m a optička vidljivost slika 3

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 11:39 (DDavorin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nemožeš koristiti antenu za 2400 umjesto 1800MHz - smanjena dobit(dBi) i jako loš VSWR.

Postavi u pravilnu polarizaciju te iskre i navedeni veći razmak , iako nemaju dobit veću od 8dBi (bar su za 1800MHz).

13 godina
AF139 kaže...

Nemožeš koristiti antenu za 2400 umjesto 1800MHz - smanjena dobit(dBi) i jako loš VSWR.

Postavi u pravilnu polarizaciju te iskre i navedeni veći razmak , iako nemaju dobit veću od 8dBi (bar su za 1800MHz).

Sve to stoji šta ti kažeš ja sam samo isprobavao,a niti iskre nisu samo za 1800mhz. A i tp link ima pojačanje od 24db. Ma znaš kak se kaže teorija je jedno a praksa je drugo! Evo dvije iskre slika i slika tp link. Neki puta je dovoljno staviti samo neku žičicu i dobiješ super signal jer radio valovi se i odbijaju tako da su i nekad bolje  omnidirectionalne antene kad nemaš optičku vidljivost prema baznoj stanici.

11 godina

LPDA (Iskra) je tip antene sa malom dobiti a velikim rasponom frekvencija (čak bandova) za razliku od te parabolične antene Tp link koja u fokusu ima vjerovatno dipol za 2400-2500MHz (nisam je vidio jer je nemam , možda i reflektor ( on je malo duži od dipola )).

Uglavnom taj TP link na 1800 sad nema više od 5-7dBi  jer bi  dipol trebao na obje strane produžiti za  otprilike 1cm (isto i reflektor ako ga ima) da bi dobio prave rezultate na 1800MHz ali opet ne bi bili 24dBi jer bi se i površina paraboličnog reflektora za 24dBi  morala malo povećati.

Ako nije u pitanju "otvoreni" dipol ne diraj ništa.

13 godina
AF139 kaže...

LPDA (Iskra) je tip antene sa malom dobiti a velikim rasponom frekvencija (čak bandova) za razliku od te parabolične antene Tp link koja u fokusu ima vjerovatno dipol za 2400-2500MHz (nisam je vidio jer je nemam , možda i reflektor ( on je malo duži od dipola )).

Uglavnom taj TP link na 1800 sad nema više od 5-7dBi  jer bi  dipol trebao na obje strane produžiti za  otprilike 1cm (isto i reflektor ako ga ima) da bi dobio prave rezultate na 1800MHz ali opet ne bi bili 24dBi jer bi se i površina paraboličnog reflektora za 24dBi  morala malo povećati.

Ako nije u pitanju "otvoreni" dipol ne diraj ništa.

Vec bi ona bila na 1800mhz al dipol je zatvoreni. jedino da cijeli napravim od nule za 1800Mhz.  Čekam prvi snijeg pa da se bacim na posao  evo jedan link kako to izvesti znam da znaš al slobodno proviriš! http://martybugs.net/wireless/conifermods.cgi

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 19:57 (DDavorin).
11 godina

Pozdrav! Dali postoji neki adapter kojim bi spoijo Iskru p56 sa SMA muskim, na router sa SMA muski! Mislim da mi treba RPSMA zenski u SMA zenski, dali postoje takvi adapteri? Jer imaju RPSMA zenski u SMA muski ali zenski u zenski, ne znam! Ako netko zna kako da spojim samo da radi! tnx!

Odmori se u Istini! :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Vec bi ona bila na 1800mhz al dipol je zatvoreni. jedino da cijeli napravim od nule za 1800Mhz.  Čekam prvi snijeg pa da se bacim na posao  evo jedan link kako to izvesti znam da znaš al slobodno proviriš! http://martybugs.net/wireless/conifermods.cgi 

Da , to je jako dobro rješenje sa otvorenim dipolom i simetriranjem četvrt valnim dionicama ( ona raspilana bakrena cjev) ...samo pazi na sve mjere ... npr. to kod pilanja je 30,5mm 

13 godina
veseli007 kaže...

Pozdrav! Dali postoji neki adapter kojim bi spoijo Iskru p56 sa SMA muskim, na router sa SMA muski! Mislim da mi treba RPSMA zenski u SMA zenski, dali postoje takvi adapteri? Jer imaju RPSMA zenski u SMA muski ali zenski u zenski, ne znam! Ako netko zna kako da spojim samo da radi! tnx!

Spajaš ih na Wifi router? Trebaš takav kakav ti je na slici i samo druga strana treba biti bez središnjeg pina. https://www.ebay.com/itm/RP-SMA-Male-Plug-to-SMA-Female-Jack-Straight-RF-Coax-Adapter-Connector-Gift-ZU/252872893274?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 20:52 (DDavorin).
11 godina
DDavorin kaže...
veseli007 kaže...

Spajaš ih na Wifi router? Trebaš takav kakav ti je na slici i samo druga strana treba biti bez središnjeg pina. https://www.ebay.com/itm/RP-SMA-Male-Plug-to-SMA-Female-Jack-Straight-RF-Coax-Adapter-Connector-Gift-ZU/252872893274?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Da spajam ih na wifi router, to je to, da nema pina! tnx! Znaci ako narucim doci ce mi sta mi treba, sta ne!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 21:26 (veseli007).
13 godina
veseli007 kaže...
DDavorin kaže...
veseli007 kaže...

Da spajam ih na wifi router, to je to, da nema pina! tnx! Znaci ako narucim doci ce mi sta mi treba, sta ne!?

Da to naruči i to će ti doći. A koji router imaš? Pa iskre ćeš staviti da pojačaš Wifi signal?

17 godina
DDavorin kaže...

Čak razmisljam još jedan tp link i u mimo samo dva tp linka.

A da probas konacno stavit taj grid u 45 stupnjeva vertikalne polarizacije ?

Ako je resetka grida u svojoj vecoj duzini vodoravna u prostoru, dipol naprijed stoji vertikalno i to je onda vertikalna polarizacija.

Ako je resetka grida u svojoj vecoj duzini okomita u prostoru, dipol naprijed stoji vodoravno i to je onda horizontalna polarizacija.

Gdje se nalazi tvoj dipol od grida u prostoru i koji je to kut ? 45 stupnjeva vertikalno nije....  

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 5:06 (spaljeni).
11 godina
DDavorin kaže...

Da to naruči i to će ti doći. A koji router imaš? Pa iskre ćeš staviti da pojačaš Wifi signal?

Ma gledam da ih narucim kod nas, ali nije bas da ih imaju! Iskre sam kupio sa muskim SMA konektorima, a trebo sam sa zenskim, bio sam brzoplet 

A da ih spoijim na Asus ac55u Lte trebam takav konektor, ili rezati i staviti SMA zenski! lp!

13 godina
veseli007 kaže...
DDavorin kaže...

Ma gledam da ih narucim kod nas, ali nije bas da ih imaju! Iskre sam kupio sa muskim SMA konektorima, a trebo sam sa zenskim, bio sam brzoplet 

A da ih spoijim na Asus ac55u Lte trebam takav konektor, ili rezati i staviti SMA zenski! lp!

koliko vidim taj asus ima priključak antena za wifi a ne za 4G. 4G antene su unutar samog kučišta tako i da spojiš te iskre na pinove za antene sam wifi signal ćeš dobiti jaci.Zato i postoji razlika u konektorima antena da se zna što je wifi a što lte.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 10:01 (DDavorin).
13 godina
spaljeni kaže...
DDavorin kaže...

Čak razmisljam još jedan tp link i u mimo samo dva tp linka.

A da probas konacno stavit taj grid u 45 stupnjeva vertikalne polarizacije ?

Ako je resetka grida u svojoj vecoj duzini vodoravna u prostoru, dipol naprijed stoji vertikalno i to je onda vertikalna polarizacija.

Ako je resetka grida u svojoj vecoj duzini okomita u prostoru, dipol naprijed stoji vodoravno i to je onda horizontalna polarizacija.

Gdje se nalazi tvoj dipol od grida u prostoru i koji je to kut ? 45 stupnjeva vertikalno nije....  

Možda si i u pravu mogu i to pokušat, vodio sam ne time da je wifi vertikalna polarizacija pa sam samo zakrenuo cijelu antenu za 45.

11 godina

ne 45 stupnjeva nego 90 . LP

13 godina
3 d corner fan kaže...

ne 45 stupnjeva nego 90 . LP

Prvo pročitaj što sam napisao u prijašnjem postu. Zakrenuo dipol za 90 i puno lošiji rezultati slika 4 pa usporedi s prijašnjim postom. Ove dvije dolje slike od tp linka tako se radi V H polarizacija. Kako bi ti stavio taj dipol za vertikalnu polarizaciju recimo na tanjur od sat antene?

16 godina
neaktivan

Molim obrisati ovaj post.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 16:08 (icanic).
16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

sad sam se jebo par sati s prebacivanjem nat type 3 na 2, napravio staticki ip na ps4, stavio dmz isti taj ip, port forwardo, ma nista ne pomaže, jednostavno nemozes ga prebacit na nat type 2, dode mi da ga bacim od zid i razbijem u milijun komadica... ne mogu igrati muliplayer igre dok mi je nat 3, samo me konstantno izbacuje. fakat ne kuzim, imo sam nat 2; 5 mjeseci, cak mi je povremeno otiso na 3 al sam prcko nesto i prebacio na 2 al sad nista ne pomaze.. evo i ping je dobar i brzina al sve je to dzaba dok mi je nat type 3, ne moze se nista igrati. jel imo ko kakvo rjesenje

Ako ti ne radi ono što sam ti poslao na PM, onda te je tele2 vjerojatno stavio u carrier grade nat tako da nemas direktnu IP adresu. Nazovi tele2 i objasni im da ti je radilo i da sada vise ne radi pa bi trebali riješiti problem. Pogledaj jel ti public IP u istom rangeu kao sto je bio prije. Uglavnom ako su te stavili u CGN onda ne mozes nikako otvoriti portove, mozes jedino zvati službu za korisnike da ti oni otvore ili vrate public IP.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 16:13 (icanic).
11 godina
DDavorin kaže...

koliko vidim taj asus ima priključak antena za wifi a ne za 4G. 4G antene su unutar samog kučišta tako i da spojiš te iskre na pinove za antene sam wifi signal ćeš dobiti jaci.Zato i postoji razlika u konektorima antena da se zna što je wifi a što lte.

Mislis da onda sam badava kupovo Iskru??....  Gle kada skinem 1 antenicu sa routera odmah nestane signal, nema vise 4G interneta! Ako je unutra 4G antena zasto pada signal, nebi trebo, zar ne!? Mozda te iskre mogu samo poboljsati 4G signal, mozda?? Barem se nadam! Nije da se kuzim, samo sam htio imati bolji stabilniji net a sada ispada da nece biti nista!  

Eto i kod nas nemaju tog adaptera, pa su mi ponuduli ova dva da ih spojim da cu dobiti to sta mi treba. Iako meni to ne izgleda tako! Sta da radim??

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 16:50 (veseli007).
13 godina

Ako imaš ovakve priključke (slika dolje) za antene onda su to LTE priključci ako nemaš onda je Wifi jer znaju se standardi koji su za šta.A to što ti nestane lte signala kad odspojiš jednu antenu moguće je jer elektronika je elektronika.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
DDavorin kaže...

Ove dvije dolje slike od tp linka tako se radi V H polarizacija.

Na prvoj slici dipol ne stoji dobro/tvornicki u odnosu na resetku antene.

Druga slika je vertikalna polarizacija i sve je OK.

Treca slika je horizontalna polarizacija i sve je OK.

Dakle ne mudrovati sa zakretanjem posebno dipola a posebno resetke ili resetku ostavljati u jednoj poziciji a zakretati dipol, to se ne radi.

Slika 2 i kompletna antena se zakrece u desno za 45 stupnjeva, ako stojis iza antene onda ce ti desni kraj resetke otici prema dolje a ljevi kraj resetke ce se dici prema gore. Vrh dipola ce otici na desno u smjeru kazaljke na satu prema dolje, dno dipola ce otici u smjeru kazaljke na satu prema gore.

To je jedino ispravno ako pricamo o 45 stupnjeva vertikalne polarizacije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice