Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.367.330
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
dennocro kaže...

kako bi bilo npr da se uzme ovaj modem i spoji preko usba kartica, kakve bi brzine bile?

https://www.links.hr/hr/mobilni-router-d-link-dwr-116-4-port-switch-802-11b-g-n-3g-4g-preko-usba-bezicni-053524094

Znači i dalje trebaš imati 4G stick koji ćeš turnut u usb. Tak da bi brzina ovisila o području na kojem se nalaziš. Ali sumnjam da bi bile neke primjetne razlike između tele2 rutera i 4g sticka bez vanjskih antena na oba :)

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
17 godina
neaktivan

Možda važna napomena za sve one koji pokušavaju izvuči maximum iz pokučnog . Nakon puno speed testova preko wirelesa došao sam do zaključka da su ogromne razlike kad se radi speedtest preko eterneta i preko wirelesa .Preko eternet kabla izvlačim 100mbps+ dok wirelesom npr mobitelom ili na PC wirelesom do 50 maximalno .Tako da ....dali je to do firmwera u Huaweiu ili ne..... neznam ali jednostavno neda mi preko 50 na wireles probao na mobitelu na PC-u ,na blentavom PS4 jednostavno wireless kao da je zakucan na neku nižu brzinu ili je osjetljiv na interferencije  .E sad kakav tko ima mobitel ,wireles karticu u PC-u i slično mislim da također igra velik ulogu.Za mene jedino pravo mjerenje je isključivo preko Ethernet kabla .Prethodno obavezno nadograditi driver od eterneta na PC-u.Ogromna razlika u mjerenju sa driverom od prije 2 godine i zadnjem dostupnom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 16:12 (petric1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
markez_cro kaže...
ja promijenio na 1800 i veza više ne puca... tak da očito ima nekaj u tome...

Gdje da promjenim to?

Jer otkad se na ruter spaja 3-4 veza je počela pucati pa moram resetirati ruter ili bude lag gdje nema interneta po 40-60s

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
točno to se i meni događalo. imaš dvije stranice prije opisanu proceduru.
12 godina
srcipesak kaže...
dennocro kaže...

kako bi bilo npr da se uzme ovaj modem i spoji preko usba kartica, kakve bi brzine bile?

https://www.links.hr/hr/mobilni-router-d-link-dwr-116-4-port-switch-802-11b-g-n-3g-4g-preko-usba-bezicni-053524094

Znači i dalje trebaš imati 4G stick koji ćeš turnut u usb. Tak da bi brzina ovisila o području na kojem se nalaziš. Ali sumnjam da bi bile neke primjetne razlike između tele2 rutera i 4g sticka bez vanjskih antena na oba :)

pa ako nema neke razlike u brzini bi bilo super jer nije skup ruter a ovaj stick se da nabaviti jeftino. jer mi se ne uzima pretplata i ne kupuje neki 1000kn skup ruter

8 godina
petric1 kaže...

Možda važna napomena za sve one koji pokušavaju izvuči maximum iz pokučnog . Nakon puno speed testova preko wirelesa došao sam do zaključka da su ogromne razlike kad se radi speedtest preko eterneta i preko wirelesa .Preko eternet kabla izvlačim 100mbps+ dok wirelesom npr mobitelom ili na PC wirelesom do 50 maximalno .Tako da ....dali je to do firmwera u Huaweiu ili ne..... neznam ali jednostavno neda mi preko 50 na wireles probao na mobitelu na PC-u ,na blentavom PS4 jednostavno wireless kao da je zakucan na neku nižu brzinu ili je osjetljiv na interferencije  .E sad kakav tko ima mobitel ,wireles karticu u PC-u i slično mislim da također igra velik ulogu.Za mene jedino pravo mjerenje je isključivo preko Ethernet kabla .Prethodno obavezno nadograditi driver od eterneta na PC-u.Ogromna razlika u mjerenju sa driverom od prije 2 godine i zadnjem dostupnom.

Pa to je sasvim normalna stvar, 802.11g ide do teoretskog maksimuma od 54 Mbit/s. 

https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11g-2003

B315s podržava i 802.11n pa treba testirati WLAN brzinu na način da spojiš samo i jedino n-kompatibilan uređaj na što je manje moguće zagušen kanal.

Pomaže i u novijim verzijama Windowsa isključiti Large Send Offload.

https://support.rackspace.com/how-to/disabling-tcp-offloading-in-windows-server-2012/

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 19:05 (robogo).
11 godina

Normalno da blizina predajnika ( antene)  prijemniku smeta u prijemu pogotovo ako se radi o uobičajenih 10-20cm razmaka .

Dok predajna antena emitira prema baznoj postaji Tele2 tada antena od wifi neće ništa čuti jer je u prejakom EM polju koje totalno uguši prijemni signal. Isto tako kad radi wifi predajnik na prijemnoj anteni  Tele2  je prejaka smetnja da bi  prijem funkcionirao u isto vrime.

Smetnje (manja brzina) će biti i kad mjeriš brzinu  spojen lan-kablom ukoliko netko od ukućana koristi wifi u isto vrime.

Mod "g" ima max 54Mbps takt modulacije ( što bi rekli kao "clock") ali tokom rada sa paketićima podataka u praksi dobijemo oko 25Mbps

Slično i sa "n" 20MHz  se u praksi dobije oko 75Mbps a sa "n" 40Mhz širine kanala ( n300)  u praksi bude oko 150Mbps.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 19:57 (AF139).
14 godina

Izgleda su smanjili brzine, zadnjih mjesec dana ne prelazi 30mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao na pocetku dosta problema za vezom, pucala svakih par sati kod svakog veceg opterecenja, pomaknuo rute na prozor gdje je bolji signal i vec treci dan ne puc, brzina do 40/40mb sto mi je super, na iskonu je bilo 20/2, prvo si dobro namjestite ruter gdje je max signal koliko god je moguce pa ce i pucanja nestati, toliko od mene!!! 

0 0 hvala 0
17 godina

kakva je situacija sa igranjem preko 4G mreze i tele 2 rutera?

Npr ... da l ima problema sa igricom CS:GO ili nekom drugom pucacinom gdje je svaka milisekunda bitna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

ja igram Titanfall i nemam problema sa dvije vanjske antene i dlinkov modem

8 godina
neaktivan
U CSGO s pingom od oko 50-55 previše lagga tj. jednostavno previše kasni ali to je CSGO, bf1 se vrti bez problema s tim pingom tako da ovisi od igre do igre. Ja sam osobno morao odustati jer mi je cs postao neigriv, slučajno to je i jedna od mojih boljih odluka
13 godina

Evo tele2 brzina a druga je vip brzina

Nekako imam osjećaj da je tele2 ograničio brzinu na 100 Mbps

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Dolazim u napast da debrandiram router i stavim stock Huawei image gore.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Trebali su promjenit te routere, fakat ništa ne valjaju.

All truly great thoughts are conceived by walking.
9 godina
neaktivan

Huawei bazne stanice, huawei routeri, huawei mobitelu, očito je da imaji neki deal i dobili uređaje za bagatelu.

0 0 hvala 0
11 godina
wAlpha kaže...

Huawei bazne stanice, huawei routeri, huawei mobitelu, očito je da imaji neki deal i dobili uređaje za bagatelu.

Vec sam jednom linkao razlog!!!!

Battlenet - TheProdigy#2234
8 godina
neaktivan
Danas stigla antena Iskra p56. Trenutno je na balkonu a ne na krovu i razlika je osjetna.
Želim je staviti na krov ali mi fali oko 3 metra kabela i gledam za kupit dodatni kabel sa konektorima za produžit postojeći. Mogu li za taj produžetak umjesto kabela h155 kupiti rg 174?

0 0 hvala 0
11 godina
Pa s antenom imas cca 10 metara kabla i sad jos produzivat mislim da nije pametno jer crs imat gubitke koji ce ponistit pojacanje antene.
Battlenet - TheProdigy#2234

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Znam, ali na krovu je idealna pozicija dok trenutna na balkonu nije. Kupio bi taj dodatni kabel od 3 metra pa probao, a ako bi bili veliki gubitcima pronašao bi neko drugo rješenje.
Jel se mogu kombinirati ta dva tipa kabela?
15 godina
neaktivan

pljusak vani povecao brzinu

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 12:12 (danmega).

0 0 hvala 0
13 godina

Malo da padobranski uletim,ali zanima me da li ima koga da ima ovaj kombo Tele2 pokućni + EvoTv pa da bi mogao napisat nekoliko smislenih (pošto tema o samom Evotv-u  baš nije zaživjela).

Trenutno sam na Iskonu net(do10mps )+tv za 207kn mjesečno i nisam zadovoljan pa gledam neke alternative.

Radi se o Zagrebu ako je to bitno.

Može i na pm da ne spemam temu,zahvaljujem.

0 0 hvala 0
13 godina

http://beta.speedtest.net/result/6605521402

Trenutna u Gospiću

Signal 4/5 bez antena

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg

1 0 hvala 0
11 godina
Spallato kaže...
Znam, ali na krovu je idealna pozicija dok trenutna na balkonu nije. Kupio bi taj dodatni kabel od 3 metra pa probao, a ako bi bili veliki gubitcima pronašao bi neko drugo rješenje.
Jel se mogu kombinirati ta dva tipa kabela?
Taj RG174 je najlošiji koaks za visoke frekvencije i na samo tih 3m bi izgubio npr. od 100mW sa rutera na antenu bi stiglo manje od 30mW ( isto tako i kod prijemnog signala).
ps: Premjesti ruter u potkrovlje .

8 godina
neaktivan

Koji router bi mi preporucili ... Huawei od Tele2 ili TPLINK MR6400. http://static.tp-link.com/TL-MR6400(EU)_V2_Datasheet.pdf

... ili mozda pak nesto trece?

Dal ima netko iskustva s tim TP linkom? (sorry ak je vec bilo ovo pitanje) 

Hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 14:38 (KrisK).

0 0 hvala 0
13 godina
KrisK kaže...

Koji router bi mi preporucili ... Huawei od Tele2 ili TPLINK MR6400. http://static.tp-link.com/TL-MR6400(EU)_V2_Datasheet.pdf

... ili mozda pak nesto trece?

Dal ima netko iskustva s tim TP linkom? (sorry ak je vec bilo ovo pitanje) 

Hvala! 

Huawei B315s-22 (Tele2) i TPLINK TL-MR6400 potpuno indentične karakteristike. Koji je bolji Huawei Broadband uređaje koristim već 8g i nikad problema, tp link samo kao routere bez 3G,4G koristim i isto nikad problema. Sad koristim Huawei E5186s-22a i radi savršeno.

12 godina

Ja u centru Rijeke u mojoj ulici je baš granica 4G i router moram baš na jednu točku namjestiti da mi brzina dostigne i do 82Mb inaće je maksimalno 50-55Mb samo download. Za upload mi je uvijek oko 30Mb.

I sad bi ja antenu uzeo, iz tele2 daju ovu Huawei a77 (na internetu vidim da ima dvije verzije te antene.) Da li je obavezno za bolju konekciju i brzinu imati Huawei A77 ili mogu uzeti i TP Linkovu antenu iz linksa što nude https://www.links.hr/antena-tp-link-tl-ant2408cl-unutarnja-8dbi-053512281 i da li ako bi uzeo TP Linkovu moram uzet dva komada ili samo jedan? Da li će biti razlike?

Ne pitajte zašto će mi još brži internet ako je i 50-82Mb sza biti sretan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zviznemte kaže...

I sad bi ja antenu uzeo, iz tele2 daju ovu Huawei a77 (na internetu vidim da ima dvije verzije te antene.) Da li je obavezno za bolju konekciju i brzinu imati Huawei A77 ili mogu uzeti i TP Linkovu antenu iz linksa što nude https://www.links.hr/antena-tp-link-tl-ant2408cl-unutarnja-8dbi-053512281 i da li ako bi uzeo TP Linkovu moram uzet dva komada ili samo jedan? Da li će biti razlike?

Cek, jel ti pricas o wifi ili LTE anteni?

mojpismonosa
8 godina
Mojpismonosa kaže...
zviznemte kaže...

Ako priča o LTE anteni s ovom se neće baš usrećiti 

12 godina
robogo kaže...
Mojpismonosa kaže...
zviznemte kaže...

Ako priča o LTE anteni s ovom se neće baš usrećiti 

Sa kojom? 

Ne govorim o Wifiu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice