Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.366.116
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!

LPDA antene imaju MAX 9 dBi ....ma što god trgovci napisali :D

Yagi se može nać da ima 15 dBi ( ma što god trgovci napisali )

Treba samo paziti da ne uvale Yagi za wifi (2,4GHz) sa RG58 koaksom koji je na 1800MHz (tele2) smeće zbog gubitaka.

13 godina
neaktivan

Dali je netko probao igrati Overwatch preko Tele2 4G? ako da kakav je ping i dali je veza stabilna ? dali puca?

0 0 hvala 0
11 godina
MegaTheJohny kaže...

Dali je netko probao igrati Overwatch preko Tele2 4G? ako da kakav je ping i dali je veza stabilna ? dali puca?

Ping 40-50, nema pucanja osim ako vani nije nevrijeme.

Battlenet - TheProdigy#2234
8 godina
neaktivan
Uzmite 2 iskre p56 unicom.Nema bolje za tele2 osim mozda 2 yagice ali koje rade iskljucivo ma 1800 mhz a za to sretno sa pronalaskom.
https://www.antene-zupancic.si/lte-antenski-sestav-56-unicom-mimo-p-1477.html
Dolaze sa najboljim coaxom h155 od 10m
70e sa dostavom do vrata

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
zna li netko kako vidit kolki mi je signal na ruteru tplink mr6400?
Meni pise samo 100% ali nemam pojma kolki mi je sinr itd..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ares001 kaže...
Uzmite 2 iskre p56 unicom.Nema bolje za tele2 osim mozda 2 yagice ali koje rade iskljucivo ma 1800 mhz a za to sretno sa pronalaskom.
https://www.antene-zupancic.si/lte-antenski-sestav-56-unicom-mimo-p-1477.html
Dolaze sa najboljim coaxom h155 od 10m
70e sa dostavom do vrata

Je li p56 bolja od p54 za ovu vrstu uporabe ?

Ain`t nothin` else like L.A.
8 godina
neaktivan
moraju bit dvije p56 u mimo konfiguraciji.Kao na onom linku
koji sam stavio

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ares001 kaže...
moraju bit dvije p56 u mimo konfiguraciji.Kao na onom linku
koji sam stavio

Upravo testirao tu konfiguraciju sa dvije Iskre P-56 i RSSI mi je za 20dBm lošiji, kao i sve ostale vrijednosti...

Znači defaultne antene na Asus routeru daju bolji signal, zašto?

Jel moraju biti vani sa optičkom vidljivosti do baze?

Razmak je 50cm.. znam da je 75cm optimalno.. ali trenutno nemam dužu šipku

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2017 20:38 (Potzo).
13 godina
neaktivan
Zemljanin kaže...
MegaTheJohny kaže...

Ping 40-50, nema pucanja osim ako vani nije nevrijeme.

Hvala na odgovoru. Dali si mozda kad igrao malo duze ..recimo 4-5 sati ? ako da, dali je sve bilo ok ?

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

uzeo sam i ja pokućni net bez ugovora i bez 4G uređaja zato jer već imam LG G E975 preko kojega sam prijašnjih godina dijelio t-mobile 4G/LTE mrežu no sada kada sam ubacio Tele2 karticu koju sam dobio uopće nemam opciju da prebacim na 4G/LTE...znači uđem u postavke - mobilne mreže - način rada mreže i nudi mi samo način rada GSM/WCDMA 

Prošle godine sam imao opciju 4G/LTE na t-com kartici i mreži...

Ima li tko slično iskustvo? Jer mobitel je provjereno LTE sposoban i korišten je prije za hotspotanje na drugim mrežama jer je u potpunosti otključan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sutra idemo po router... kako odrediti udaljenost do provog repetitora, i naravno provjeriti dali sam spojen na njega ? hvala

0 0 hvala 0
11 godina
MegaTheJohny kaže...

Hvala na odgovoru. Dali si mozda kad igrao malo duze ..recimo 4-5 sati ? ako da, dali je sve bilo ok ?

Igrao sam cca 4 sata i bilo je jedno pucanje veze s time da je pukla   meni i frendu u isto vrijeme.

Trajalo je otprilike 30 sec a zanimljivo je to sto smo bili cetvorica u grupi i nama koji imamo Pokucni nestala je veza, ali nasi routeri nisu spojeni na isti

repetitor pa ocito nije uvijek router kriv za pucanje veze vec ocito Tele 2 radi reset ili kaj vec.

Uglavnom ja sam prezadovoljan.

12 godina
neaktivan

Ako se netko rješava svog routera neka pošalje poruku na pp ili ako netko ima 4G usb stick slobodno neka pošalje poruku ....

0 0 hvala 0
9 godina
Mozda si negdi mapisa al nemogu nac , koji kabel koristis?
8 godina
neaktivan

Upravo testirao tu konfiguraciju sa dvije Iskre P-56 i RSSI mi je za 20dBm lošiji, kao i sve ostale vrijednosti...

Znači defaultne antene na Asus routeru daju bolji signal, zašto?

Jel moraju biti vani sa optičkom vidljivosti do baze?

Razmak je 50cm.. znam da je 75cm optimalno.. ali trenutno nemam dužu šipku

Nema Boga da ti je manji signal sa iskrama nego sa malim vesla antenicama koje su sa ruterom a pogotovo sa unutarnjim antenicama od rutera.Moraju ici van na sipku i mora biti razmak 75cm jer je 50 neki minimum i moras ih montirat u mimo tj da tvore kut od 90stupnjeva.Moras imat posebne nosace koje kad zasarafis antena stoji pod 45 i druga tako samo obrnut nagib od prve.Zato sam stavio link onaj na kojem sve to dobijes u kompletu za 71 eur sa dostavom do vrata.Ja sam bio na morenu sad kod frenda i on ima montirano savrseno te antene i dl mu je oko 90 i up 45 uvijek jer ima jak signal koji se ne gubi pa vjerojatno ima prioritet nad drugim korisnicima jer onaj ko ima slabiji signal nema sanse protiv nekog sa konstantno jakim signalom.Bez antena ima speed oko 45/40 a znala mu je puknut veza.On nema opticku vidljivost i do odasiljaca je udaljen oko 2 km.Ja bum kroz dva tjedna sebi montirao doma isto taj setup jer ovak sa tp link mr6400 sa njegovim veslima imam tri crtice samo i speed 30/30 ali uvijek.nema pada ni rasta.Kod mene u dugom selu ni nema neke guzve na odasiljacu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2017 12:09 (Ares001).
11 godina
Ares001 kaže...

Navodno je za jako usmjerene antene kao sto su te Iskrine i za yagice potreban LOS

da bi se iskoristile kako treba.

8 godina
neaktivan
nije potreban los

0 0 hvala 0
11 godina
Ares001 kaže...
nije potreban los

Neki se ne bi s tom izjavom slozili.

15 godina
neaktivan
Glitcher kaže...

Pozdrav,

uzeo sam i ja pokućni net bez ugovora i bez 4G uređaja zato jer već imam LG G E975 preko kojega sam prijašnjih godina dijelio t-mobile 4G/LTE mrežu no sada kada sam ubacio Tele2 karticu koju sam dobio uopće nemam opciju da prebacim na 4G/LTE...znači uđem u postavke - mobilne mreže - način rada mreže i nudi mi samo način rada GSM/WCDMA 

Ima li tko slično iskustvo? Jer mobitel je provjereno LTE sposoban i korišten je prije za hotspotanje na drugim mrežama jer je u potpunosti otključan.

Jesi li instalirao Tele2 postavke za internet?

13 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Glitcher kaže...

Pozdrav,

Jesi li instalirao Tele2 postavke za internet?

Da, interent radi, ali kada idem u postavke da odaberem LTE/4G uopće mi ne nudi tu opciju već samo GSM/WCDMA.

Na drugom mobitelu Galaxy S7 sve radi kako treba i imam mogućnost LTE mreže.

Upravo nazvao Tele2 i oni kažu da oni ne znaju o čemu se tu radi...

Kažu može biti do uređaja, a na uređaju sasvim uredno radila T-com kartica na 4G mreži...

13 godina
neaktivan

u procitanih 50 strana jos nisam nasao nikoga da ima 8mbit DL na Tele2 :( izgleda da sam ja postavio rekord u negativnom smislu :( cak mi ovo govno od T-com daje 10mbit a Tele samo 8mib :(

kako se zove aplickacija za mob , sa kojom se moze provjerit signal HUAWEI routera ?  ima li za mene pomoci ? po karti vidim da su sva 3 stupa od 4G podjednako udaljena (dosta daleko ;(

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MegaTheJohny kaže...

u procitanih 50 strana jos nisam nasao nikoga da ima 8mbit DL na Tele2 :( izgleda da sam ja postavio rekord u negativnom smislu :( cak mi ovo govno od T-com daje 10mbit a Tele samo 8mib :(

kako se zove aplickacija za mob , sa kojom se moze provjerit signal HUAWEI routera ?  ima li za mene pomoci ? po karti vidim da su sva 3 stupa od 4G podjednako udaljena (dosta daleko ;(

Ako hočeš veće brzine moraš stavit antene na krov i usmjerit prema odašiljaču, jesi probao izmjert brzine vani, na otvorenom

15 godina
neaktivan

Pozz da se i ja priključim, uzeo prije mjesec i pol dana i pre zadovoljan sam iako može bolje, sa huawei ruterom (bijeli onaj) dobivam 4 crtice kada stavim na malo višu poziciju u sobi, niže dobivam 3 crtice,

e sad vrlo je vjerojatno da mi treba samo neka basic antena da dobijem i tih 5 crtica pa moje pitanje pošto sam dosta čitao temu, da li bi ova zadovoljila to:
link

i da pokušao sam s ruterom samim vani na tavanu izmjerit i opet 4 crtice, znači ne znam da li je opće moguće svih 5 da ne bacim lovu bezveze iako tih 15 eura nije nešto previše ako dobijem svih 5 crtica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2017 21:26 (Nikolas0501).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MegaTheJohny kaže...

Vjerojatno se router automatikom spaja na 3G.

8 godina
Glitcher kaže...

Pozdrav,

Malo sam zahrđao, ali možda te navedem na pravi put. 

Postavke - O uređaju - Ažuriranje i ažuriraj aplikaciju LTEConfigs. Nakon toga restartiraj mob i probaj ponovno.

8 godina
neaktivan

Pozdrav, planiram uzeti Tele2 pokućni internet ovih dana, no gledajući po kartama HAKOM-a

zaključio sam da je najbliži LTE odašiljač udaljen od moga naselja 9 km...

Ako pak odem na stranicu od Tele2 tamo mi prikaže da su neki dijelovi moga naselja ipak pokriveni LTE signalom.

Zanima me isplati li se uopće uzimati na probu taj "internet" s obzirom na takvu udaljenost od odašiljača?

Trenutno imam HT-ov internet od 10 Mb/s (VDSL nedostupan), te ako ne dobijem veću brzinu od 20 Mb/s mislim da mi se to ne isplati uzimati s obzirom na smanjenu stabilnost veze.

Također, zanima me utječe li i kako to što vam piše da vam je ISP Telia?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robogo kaže...
Glitcher kaže...

Pozdrav,

Malo sam zahrđao, ali možda te navedem na pravi put. 

Postavke - O uređaju - Ažuriranje i ažuriraj aplikaciju LTEConfigs. Nakon toga restartiraj mob i probaj ponovno.

Hmm...nisam siguran da vidim igdje LTEConfigs.

Ušao sam u Postavke - O Telefonu - Centar za ažuriranje i ne vidim nigdje LTEConfigs.

:/

A bemti...pa nevjerojatno je da mi na Tele2 uopće ne nudi 4G opciju...pa nema nikakvog razloga za to.

12 godina
Jesi probao ponovno s T-mobile Simom?
13 godina
neaktivan
Darko150 kaže...

Yup.

Ubacio i Tomato i imao sam mogućnost 4G/LTE.

11 godina
Glitcher kaže...
Darko150 kaže...

Yup.

Ubacio i Tomato i imao sam mogućnost 4G/LTE.

Trebali biste uzeti u Tele2  4G sim karticu! Moguce je da je to problem!

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice