po tom testu, ti imaš super spojenu konekciju. upload ti je skoro na max. samo je odašiljač na koji si spojen pod opterećenjem pa se od 150 mbita max koliko odašiljač šalje dijeli na sve korisnike. probali smo ja i prijatelj, oboje speedtest u isto vrijeme na istom odašiljaču, on je imao 60mbita, ja 80, zajedno blizu teoretskih 150 koliko odašiljač može. a kad ja sam testiram 135, on 90.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Počela sr***, tjedan i po sve OK Ping: 10-15, DL: 70, UP: 45...da bi sada brzina pala na PING: 80, DL: 0.57, UP: 12,21
http://www.speedtest.net/result/6289068536
Zovem službu za korisnike, ukratko nemaju pojma zašto je brzina pala...experimentalna usluga padovi su mogući.
Ovo traje već par sati, nadam se da će popraviti u suprotnom morati ću raskinuti uslugu i vratiti se na staro.
Jel ima tko kakvu ideju kako pojacati wifi signal.. dosta je slab.. trenutno mi je router u podrumu i na 1. katu nekad ima nekad nema, a na 2. Katu nema nikako, a cilj mi je da i na 2. katu bude dobar signal jer mislim sa bratom dijelit troskove
Mozda ovako nesto , ne mogu sliku stavit pa evo link nadam se ce uspjeti..https://www.google.hr/search?q=d+link&client=ms-android-huawei&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6nISZ_ObTAhWCCJoKHadcCaQQ_AUICSgB&biw=360&bih=524#imgdii=fuE6VN6H3GxHXM:&imgrc=LxF_v3GKfa1diM:
Ovo mi se najvise svida... Provlacenje zice iz podruma na 2. Kat bi mi bio stvarno problem.. jel probao jel zapravo radi to

Restartaj router.
Evo taman dodjem maloprije u Tele2 da uzmem pokucni bez ugovorne obveze, i zenska mi veli kako imam srece, da je danas zadnji dan da je to moguce, da od sutra je moguce samo uz ugovornu obvezu.
Kao da joj je stigao mail od Tele2 da vise se ne daje bez ugovorne obveze. Koliko u tome ima istine neznam.
Počela sr***, tjedan i po sve OK Ping: 10-15, DL: 70, UP: 45...da bi sada brzina pala na PING: 80, DL: 0.57, UP: 12,21
http://www.speedtest.net/result/6289068536
Zovem službu za korisnike, ukratko nemaju pojma zašto je brzina pala...experimentalna usluga padovi su mogući.
Ovo traje već par sati, nadam se da će popraviti u suprotnom morati ću raskinuti uslugu i vratiti se na staro.
Resetiraj router pa probaj izmjeriti ponovno da vidimo je li došlo do zagušenja tolikog pa su spustili na 1mbit/s ili je problem do routera.
Evo taman dodjem maloprije u Tele2 da uzmem pokucni bez ugovorne obveze, i zenska mi veli kako imam srece, da je danas zadnji dan da je to moguce, da od sutra je moguce samo uz ugovornu obvezu.
Kao da joj je stigao mail od Tele2 da vise se ne daje bez ugovorne obveze. Koliko u tome ima istine neznam.
Vjerojatno im je neisplatljivo izdavati toliki broj uređaja pa ih za 5 dana dobiti natrag. Korišteni routeri ne mogu više u prodaju.
na stranici još uvijek stoji da može. al ako je tako ja svoj ne raskidam pod ništa. ukinut ću rađe optimu i platit penale.
Vjerojatno im je neisplatljivo izdavati toliki broj uređaja pa ih za 5 dana dobiti natrag. Korišteni routeri ne mogu više u prodaju.
Ja sam uzeo bez routera, tak da oni koji uzimaju bez routera bi im trebalo ostavit na raspolaganje bez ugovorne obveze. Sa routerom vec druga prica.
na stranici još uvijek stoji da može. al ako je tako ja svoj ne raskidam pod ništa. ukinut ću rađe optimu i platit penale.
Ovo je sve nesluzbeno, vidit cemo hoce li bit sta od toga sutra.
Ovako piše na njihovoj stranici:
Ako odabereš kombinaciju bez Opcije uređaj tada punu cijenu uređaja plaćaš odjednom neovisno o tome je li riječ o tarifi sa ili bez ugovorne obveze. Cijena uređaja bit će ti povoljnija ako odabereš tarifu s ugovornom obvezom.
Mislim da bi se HAKOM vrlo poveselio da Tele2 povuče taj potez jer, koliko sam upoznat, operater ne smije uvjetovati uslugu ugovornom obavezom. Druga stvar su promocije, ovo je tarifa iz redovne ponude.
Ostat će usluga kao takva dostupna i bez ugovorne obveze, ali možda dignu cijenu.
Mislim da bi se HAKOM vrlo poveselio da Tele2 povuče taj potez jer, koliko sam upoznat, operater ne smije uvjetovati uslugu ugovornom obavezom. Druga stvar su promocije, ovo je tarifa iz redovne ponude.
A ti misliš da oni ne znaju što i kako HAKOM propisuje ?
Isao sam im postaviti to pitanje na FB, ali me netko preduhitrio
Da ce i dalje biti moguce bez ugovorne obaveze
Ne mogu uzeti 5 dana na testiranje jer je moje podrucije u zelenoj zoni koja je vec testirana!? Pravo na 5 testnih dana imaju samo korisnici u crvenim zonama... Znaci, jedina opcija po zenskoj u poslovnici je da odmah uzmem na ugovor pa kako bude i ako nisam zadovoljan u roku 5 dana mogu raskinuti ugovor...
Ja sam uzeo, istestirao i nije baš nešto... u usporedbi sa HT-ovom 4G, internet je gotovo duplo sporiji (35-70 vs 65-95), često dolazi do povremenog prekida interneta (onako, na pola minute - minutu) ili je brzina jednostavno katastrofalna (1-2Mbps). S obzirom da su i brzine kod HT-a malo pale kroz proteklih godinu dana jer je sve više korisnika, bojim se da neće ovo opstati tako dugo, zato navali narode dok je dobro i preporučam bez ugovorne obveze!
Inače mam D-Link DWR-921 ruter i radi bolje od ovog Huawei što sam uzeo (a ja budala odmah platio odjednom). Planiram u subotu do njih da vratim sve, nadam se da neće stvarati probleme oko rutera jer mi taj shit netreba - radije dodam još 400kn pa uzmem DWR-953. Ništa, onda moram ostati kod ovih monopolista i čekati optiku još pola godine - godinu. Ali mi je iznimno drago da ima dosta ljudi tu koji su se usrećili sa ovim brzinama i nadam se da će, unatoč mojoj pretpostavci, sve to ipak potrajati!
Pa ne možeš očekivati neograničene razgovore i SMS, bez uspostave poziva prema svim mrežama za neke sitne pare. Pogledaj koliko takva tarifa košta kod HT-a i Vip-a. A i nisi li ti rekao da bi djecu prebacio na bonove?
Ja sam presao na tu pretplatu. Sve neograniceno.
Super zadovoljan. Net na mobu do 70 mbit svaki dan... ni ne gasim net.

@marko
Samo sam odgovarao kolegi koji mi je predlozio ekipnu tarifu kao moguce rjesenje na spiku od nekidan.
Neograniceno lijepo zvuci, npr u bonbonu imam 1000 min free unutar mreze, i makar mi je cjela obitelj i par frendova na bonbonu, ja se nisam nikad niti priblizio toj cifri....a zglabramo svaki dan po par puta.... Znaci, pitanje je cemu plaćat nesto sto mi realno netreba. Doma na 6 devicesa nepotrosim mjesecno ni 50 gb, tako da je 1 tb meni dalekoo iznad potreba.
Inače, došle nekidan free sim kartice od tele2 i vipa ( razmatram i homebox, 150 kn mj a spasavam time i fiksni broj ), pa na kcerinom iphonu7 testiramo u razno doba dana, i odstupanja su jako jako velika, i na tele2 i vipu. Sve je to daleko brze od bakra, no ako broj korisnika znatnije poraste nebu dugo tako....
.
Zdravo svima,
evo i ja grizem ovaj ludi flat od TELE2. Posebno iz razloga jer sam na VIPu i njihovom bežicnom modemu - XL+ tarifa. 30 GB uz nocnu opciju (00:00 - 8:00) kad je flat. To i nije loše, ali nakupi se brzo ovih 30GB opet nekako, i to me dođe 159 kn/mj uz CARNET.
U Zagrebu sam (Novom Zagrebu), ne mogu imati priključak kablom, duga priča.
Čitao sam prethodne stranice, neke odgovore našao, neke nisam; pa ako ovi sa iskustvom TELE2 i ove tarife bezbroj GB za 169 kn mogli odgovoriti.
Prebacio bih se odmah sljedeći mjesec na TELE2; bez uređaja i bez ugovorne obveze.
1. To znači da mogu dobit isamo karticu (bez ugovora i bez uređaja). Uzeo bih samo karticu jer sam imam modem od vipa koji sad koristim. ZTE MF83M tu je link.
Sad nisam siguran hoće li kartica raditi u tom modemu; da slučajno VIP to nije zaključao; i jel' trebam onda settings neki još mijenjat kad bih ubacio karticu od TELE2?
2. Jasno mi je da imam flat u tele2, na tarifi bezbroj GB. Ali vidio sam onu foru potrošim 5gb, pa moram aktivirati 2gb. Stvar je u tome, da je meni kartica u modemu, pa je malo nezgodno stalno preko browsera pratit tu potrošnju. Recimo kad ja potrošim tih pet GB; internet onda staje potpuno dok ne aktiviram 2 GB ili se troši prema nekoj cijeni? I dalje mi nije jasna caka ova s aktivacijom 2 dodatna GB? :O
3. Kakva su vam isksutva s pokrivenosti signala tele2 po Zagrebu; Novi Zagreb najviše :)
pa ako neko ima savjet - odgovor; hvala unaprijed! :D
1. ako je još ponuda takva (treba provjerit) onda da, dobiješ samo paket sa SIM karticom kao kad uzmeš prepaid start paket voice. Dakle samo SIM. Što se tiče modema i VIP-a to ili s VIP-om provjeravaj ili jednostavno na Tele2 POS-u zamoli da stave neki testni MBB SIM ako imaju da probate. Od podešenja bi trebao staviti Tele2 APN koji je mobileinternet.tele2.hr
2. ovo ti se odnosni na Voice kartice, ne na MBB tako da nema nikakvog usporavanja ili ograničenja osim ako ne dosegneš 1TB što je zaista za normalne korisnike (uključujući normalno i torrent) gotovo pa nemoguće. Kad i ako dosegneš 1TB onda ti padne brzina samo od 18h do 23h (to svi rade u ovakom ili onakom obliku) na 1Mbit/s (čini mi se) i tako do kraja tekućeg mjeseca kada opet imaš fore 1TB.
3. trebalo bi biti ok ali ovisi o mikrolokaciji pa trebaš probati. Nitko ti ne može reći sa sigurnošću dok se ne proba u praksi.
To je 71,5 - 121,5 kn po broju, ovisno o broju GB u tarifi. Koliko sad trošite svi skupa.
Sad nisam siguran hoće li kartica raditi u tom modemu; da slučajno VIP to nije zaključao;
Da li je modem zaključan bi trebao provjeriti s VIP-om. Ako je istekao ugovor ili je prošao odeđeni rok ili je uzet bez popusta, VIP ga mora otključati.
@gardist
Skupa je to igra....skoro 300 kn a svima tek po 1 gb....a i nama treba 5 brojeva ....
.
I ja sam nesto razmisljao o tome, medutim prebacio sam 5 brojeva iz Bonbona u Tele2 te cemo slozit u Slagalici
paket za 39 kuna
Tvoja slagalica: SURF1 Podatkovni paket1 GB Paket jedinica1000 min/SMS Ukupno mjesečno39 kn/mj.
savrseno za suprugu, klince i mene.
Zaribana je ta matematika 😊
S obzirom da mi imamo cca desetak poziva dnevno, onda uspostava poziva bi dogurala do 90 kn mjesecno, plus tih 39 kn smo na cca 130 kn, puta 5 brojeva i evo nas taj cas na ruznim brojkama... 😊
I onda kada bih jos na sve to dodao 184 kn pokućni net ( sa ruterom ) plus jos neka opcija fiksnog telefona....uhhuuuuu....
Nego, da vas sve pitam, kakav je wifo na teletina ruterima ? Sada imam doma amisov onaj bijeli ruter na bakru, i wifi je fantastican. Pokriva tri etaze kuće, pfimam wifi i kod susjeda, i bez problema desetak uredjaja je nakačeno kontinuirano. Mogu li to ocekivati na ruterima od pokućnog tele2 neta ?
.

Nego, da vas sve pitam, kakav je wifo na teletina ruterima ? Sada imam doma amisov onaj bijeli ruter na bakru, i wifi je fantastican. Pokriva tri etaze kuće, pfimam wifi i kod susjeda, i bez problema desetak uredjaja je nakačeno kontinuirano. Mogu li to ocekivati na ruterima od pokućnog tele2 neta ?
.
Ovaj Huawei B513 imam ja medutim iskljucen mu je WiFi jer imam router na 1. katu di mi bolje pokriva prizemlje i kat.
Budući sam i sam pročitao ovaj kao i niz drugih foruma istražujući tuđa iskustva, osjećam se dužnim da i sam napišem neka svoja te tako, nadam se, malo pomognem drugima; stoga ne zamjerite na malo dužem postu.
Moja internet veza je tcom 10/0,5; i s njom sam relativno zadovoljan (stabilnošću veze, neosjetljivošću na nevrijeme i grmljavinu, brzinom reakcije tehničke službe kad bi došlo do nekog rijetkog problema). Brzine bih naravno želio veće – ali nažalost na takvoj sam lokaciji da mi vdsl nije dostupan, a optika je u domeni Zvjezdanih staza.
Odašiljač Tele2 je nekih 4-5 km udaljen, u vidnom polju, bez zapreka (nema brda, zgrada i slično). Uzeo Pokućni, stavio sim karticu, upalio… poslije nekih 30ak sekundi crvena lampica se pretvorila u plavu i – voila: brzina 50 down, upload 45!
Testirao brzinu prvih dana bezbroj puta. Zaključak – download 40-55, up 40-45.
Router Huawei, obični, bez antena, pozicija u prostoriji ima određeni, ali ne baš sudbonosni utjecaj na jakost signala i brzinu (najbolja pozicija daje 55-56 down, a neka druga 45-46), kao ni odlazak na kat više. Vjerojatno je razlog tomu optička vidljivost odašiljača.
Tehnički parametri veze: rsrq (-5db), rsrp (-93), sinr (18), rssi (-67).
Subjektivni osjećaj:
Upload – skok s 0,5 na 40 je skok reda veličine 80, i ne trebam pisat kakav je to sad osjećaj! Wow!!!
Download – s 10 na 40-50… kod skidanja igara ili updatea se ta brzina zbilja primjeti i osjeti (kod steama sam prije imao čini mi se 1,2 MB peak; sada je to 6,7).
Ping je obično oko 23-26, u nekih 90 % mjerenja.
Kod „običnog surfanja (portali, novine, mail, face itd.)“ se ta brzina ne osjeća u značajnijoj mjeri. Čini mi se da se skok s obične brzine (4) na 10, glede iskustva korištenja kod običnog surfanja, puno više „osjeća“ negoli ovaj od 10 na 40.
Problemi? Prekid veze? Usporavanja?
Nije bilo, odnosno nisam primjetio. Jedina mala komplikacija je uporaba mail klijenta (slanje pošte putem mail klijenta ne radi za tcomove mail adrese a vjerojatno ni za druge koji nisu tele2) – jedino rješenje je unos gmail računa u klijent e-pošte i postavljanje googleovog odlaznog mail servera za zadani za sve račune. Stvar potom funkcionira.
Eto, to bi bilo to. Nadam se da nisam bio previše zamoran. Pozz.
Mene vise brine da li će se desetak uredjaja moći uredno spajati istovremeno, rasporedjenih na tri etaže, a za download mi je manja briga dal bu 45 ili 75 jer sada imam 7 mbps...
Jasno mi je da bum konacni odgovor dobio samo ako ga uzmem na probu.
.
Ne znam pričaš li o pretplati ili bonovima, ali na pretplati nema uspostave poziva. Kod bonova ima, ali imaš i bonus kune ako si član kluba novčić. Iste možeš koristiti i na uspostavu poziva. Bonus kune vrijede 30 dana.
Ja san recimo ugrabio promociju prije 12 mjeseci. Pri svakoj nadoplati bona dobio bi 25% bonus kuna od vrijednosti bona. :)
.... Kod bonova ima, ali imaš i bonus kune ako si član kluba novčić. Iste možeš koristiti i na uspostavu poziva. Bonus kune vrijede 30 dana.
Za ostvarenje bonus kuna potrebno je nadoplatiti račun na bonove s minimalno 150 kuna u tri mjeseca,
( https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/klub-novcic/ ) , što u prosjeku znači 50 kn mjesečno ,pa puta 5 brojeva
to automatski dođe na 250 kn svaki mjesec koje moram plaćati da bih uopće došao do tog bonusa...
Velika je razlika jer većina vas gleda sve to kroz prizmu jednog broja , a ja koji snosim troškove svih brojeva u obitelji
to moram ipak malo pažljivije kalkulirati. Ja u svojim kalkulacijama moram obuhvatiti i mobilne brojeve ( 5 kom ) ,
i internet ( i kućni i na mobilnim brojevima ) a po mogućnosti bih volio zadržati i fiksni broj....
Be obzira, pretplata ili bonovi , uvjek ima nekakvih caka koje na prvi pogled neizgledaju bitne ( poput uspostave poziva
koja je samo 29 lipa , no deset poziva dnevno puta pet brojeva dogura do 450 kn mjesečno samo za uspostave poziva... ) .
Pretplata nema uspostavu poziva no u startu je odmah daleko skuplja pa ni ta računica nije ljubiteljica matematike.
Generalno, više naginjem bonovima jer baš djeci dati u ruke mobove sa pretplatom.......
Svakakvih ja imam iskustava sa teleoperaterima, i bez obzira na kojekakve stavke u reklamama ili ugovorima , uvjek će oni biti
u pravu ukoliko dođe do poteškoća ( imao sam i iskustvo gdje je usprkos aktiviranom limitu po računu taj mjesečni
račun ipak daleko premašio taj tzv limitirani iznos , jer je eto "sustav" tako to taj mjesec prikazao ... )
A kako se kompletno telekomunikacijsko rješenje za kuću i obitelj ipak nemjenja učestalo, valja to sve dobro prokalkulirati.
Ovaj pokućni mi se kao ideja dopada , no valjda je svatkome jasno da će brzine kontinuirano padati sa brojem novih korisnika,
a tele2 je unutar zadnjih godinu dve dobrano miliona potrošio na huawey opremu ( frend mi delal na tome pa znam iz prve ruke )
i neće to baš tako skoro biti da će oni opet biti u mogućnosti investirati u novu opremu na teritoriju cjele RH. Sjetite se da
je tele2 niskotarifni operater na svim tržištima na kojima posluje i njihova osnovna premisa je cijena a ne kvaliteta.