Računalo za 6150 kn| može li bolje ?

poruka: 50
|
čitano: 3.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Računalo za 6150 kn| može li bolje ?
brane47 kaže...
toxic kaže...
xyan kaže...

napajanje uzmi malo bolje....

a jel? po cemu da uzme bolje pogle moju konfu sa time da je tu svojevrsno bila i gtx295 a imam lc power silent giant 460w frajer se nije niti malo oznojio.

Nisi procitao nastavak, rekao je vise zbog kvalitete, a ne o tome jeli dovoljno za tu konfu..

ok razumijem da corsair xfx seasonic su popularniji oc lcpowera ali nti jedno od tih napajanja nije previse razlicto mislim da je to sve cwt, ako hoce kvalitetu tu je enermax

ugl citirat cu covjeka koji puno zna vise o tome od mene

Don Kihoty:  Imaš tri najjača branda na svijetu: Seasonic, CWT i Enermax.Corsair je brandirani Seasonic i CWT (high end modeli su CWT, kao i HX1000).XFX je Seasonic.LC Power je CWT.Sapphire je Enermax. Sad se ja pitam gdje si svoje znanje pobrao. jesi ti naučio da je Corsair dobar? Jesi se ikad pitao tko ga proizvodi?Jesi ikad pomislio da LC-Power radi ista tvrtka kao i (većinu) Corsaira? Samo je kraće jamstvo, ali i povoljnija cijena.Dakle ne plaćaš ime. Ako pogledaš, u Njemačkoj je uz naravno Enermax, LC-Power drugi najjači brand. Meni to dovoljno govori. Nisi nikad u ruci držao ni jedan LC-Power. A osobno sam ih ugradio u dvije godine preko 300 komada,samo jedan neispravan Super Silent 600W. Tvornička greška.Dok sam Seasonicovih CX400 imao dvije kutije (20 komada) sa tvorničkom greškom.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 14:20 (toxic).
17 godina
toxic kaže...

pa ne napadam te, samo ti meni reci sta tebi to u praksi znaci(hebes teoriju), eto ja sam probavo svakve ploce gle kaj sad imam ma770 ud3 znas koju sam imo prije toga...790fxt znas koja je razlika? nikakva ali nikakva

i ja imam 770 ploču i ništa mi ne fali prema tome...

790 sam dao rednost zbog hladnjaka na mosfetu, koji i nije nešto, ali bolje išta nego ništa pogotovu ako se ipak ubode X6 procesor

870 sam dao prednost zbog novijeg čipseta i USBa3

što se tiče mene može staviti 770 i X4 procesor, jer kod mene 965 ide u rasponu od 3.4 do 4 Ghz u rasponu od 1.308 do 1.378 - ja zadovoljan

nisam mu dao preporuku za 770 i X6 procesor premda bi i to moglo raditi na stocku

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 14:22 (igy).
17 godina
igy kaže...
toxic kaže...

pa ne napadam te, samo ti meni reci sta tebi to u praksi znaci(hebes teoriju), eto ja sam probavo svakve ploce gle kaj sad imam ma770 ud3 znas koju sam imo prije toga...790fxt znas koja je razlika? nikakva ali nikakva

i ja imam 770 ploču i ništa mi ne fali prema tome...

790 sam dao rednost zbog hladnjaka na mosfetu, koji i nije nešto, ali bolje išta nego ništa pogotovu ako se ipak ubode X6 procesor

870 sam dao prednost zbog novijeg čipseta i USBa3

što se tiče mene može staviti 770 i X4 procesor, jer kod mene 965 ide u rasponu od 3.4 do 4 Ghz u rasponu od 1.308 do 1.375 - ja zadovoljan

nisam mu dao preporuku za 770 i X6 procesor premda bi i to moglo raditi na stocku

jel itko od vas pogledao da lik kupuje 24" monitor sa rezom 1920 x 1080 gdje takt procesora ne igra ulogu.. i ja mislim da sam sa time dovoljno reko.. znaci njemu je sa tim x6 prakticki svejedno da li ce on radit na stocku ili kojih 600mhz vise

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
17 godina
toxic kaže...

jel itko od vas pogledao da lik kupuje 24" monitor sa rezom 1920 x 1080 gdje takt procesora ne igra ulogu.. i ja mislim da sam sa time dovoljno reko.. znaci njemu je sa tim x6 prakticki svejedno da li ce on radit na stocku ili kojih 600mhz vise

on pri izboru nije rekao da mu je za igre, čak je prednost u igrama koju je on sam naveo da je vidio nije bila bitna pored drugih performansi. ja sam mu rekao da uzme bolju ploču ako će uzimati X6 isključivo zbog mosfeta. ako je do igara onda pogotovu nije bitno koji će procesr uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 14:38 (igy).
15 godina
neaktivan

da da, vrtil, si ti quraq na tom napajanju a ne gtx 295....pa to treba preko 650w system power supply i 45-50A na 12v railu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

da da, vrtil, si ti quraq na tom napajanju a ne gtx 295....pa to treba preko 650w system power supply i 45-50A na 12v railu....

U potpunosti vjerujem toxicu jer nije jedan od onih koji vole trkeljati po forumu.

Držalo je to napajanje i HD4870x2 u kombinaciji s i7-icom navodno posve stabuilno u ful opterećenju. Bilo je i u PC chipu, Wolv je neke testove vrtio sa njim. U principu napajanje je ok i zaista ne treba forsirati neka extra skupa riješenja kad će to GP3 gurat bez beda usput održavajući stabilne napone i nisku razinu buke.

Kihoty (citat iznad) je to malo preopćenito iznio. Sve pet da channel well pravi LC no veoma bitna je i platforma tako da se i kod njih dobije manje dobrih proizvoda ili u krajnjoj liniji sranja poput inter-techovog energona koji mi prvi pada napamet. Isto tako koliko se sjećam, GP3 seriji je i Huntkey OEM.

neznam, ljudi mnogo puta uzimaju pogrešnu mjeru kada je u pitanju snaga napajanja za određene komponente.

15 godina
neaktivan

ja ti se necu petljati u ostale komponente,ali cu ti reci da je AirLive WL-1600USB sranje od antene koje se pokvari jako brzo(imam jednu u ormaru pokidanu)

bolja opcija ti je AirLive WL-1700USB koja je skuplja nekih 40 kn,ali puno kvalitetnije napravljena i sa boljim prijemom signala barem 30%

15 godina

konfa je super sastavljena samo koliko mi se čini ta ploča ima 4+1 regulaciju a to nikako nije za napajanej 1055t-a , ša čak i na stock taktovima ,tako da rastegni se na poštenu ploču kako znaš i umiješ   , i hdd stavi wd-ov , ti se odluči koji , pouzdaniji i tiši su , napajanje bih također promijenio  ,nekoga seasonica ili corsaira , za taj komp ti ne treba puno snage ali ako namjeravas sli u buducnosti nista ispod tx 650 kojeg ja imam , ako ne, jedan corsair vx450 ili sasonic 520 onaj je skroz ok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 20:39 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
xyan kaže...

U potpunosti vjerujem toxicu jer nije jedan od onih koji vole trkeljati po forumu.

Držalo je to napajanje i HD4870x2 u kombinaciji s i7-icom navodno posve stabuilno u ful opterećenju. Bilo je i u PC chipu, Wolv je neke testove vrtio sa njim. U principu napajanje je ok i zaista ne treba forsirati neka extra skupa riješenja kad će to GP3 gurat bez beda usput održavajući stabilne napone i nisku razinu buke.

Kihoty (citat iznad) je to malo preopćenito iznio. Sve pet da channel well pravi LC no veoma bitna je i platforma tako da se i kod njih dobije manje dobrih proizvoda ili u krajnjoj liniji sranja poput inter-techovog energona koji mi prvi pada napamet. Isto tako koliko se sjećam, GP3 seriji je i Huntkey OEM.

neznam, ljudi mnogo puta uzimaju pogrešnu mjeru kada je u pitanju snaga napajanja za određene komponente.

cek ti meni objasnjavas kak je sa 460w nazivne snage vrtil gtx295? pa to da stavis neki clock ima da sve zgori, skupa sa kucistem

15 godina
neaktivan
xyan kaže...

cek ti meni objasnjavas kak je sa 460w nazivne snage vrtil gtx295? pa to da stavis neki clock ima da sve zgori, skupa sa kucistem

Upravo to. Istu konfu gurao je i HX450, sve potpuno stabilno.

ono što AMD i nvidia naljepe na svoje stranice treba uvijek uzeti s dozom rezerve.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 23:17 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan

ahhhh, trebao sam si ja onda hx650 uzeti.....gural bi on to bez problema....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ehehh care ako izdrži jednu polusatnu torturu to neznači da će držat 24/7.

Ti ipak voliš kurit grafe tak da od viška glava ne boli.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ironija ironija {#} nismo se skuzili, ja sam mislio da mislis da to napajanje ide na 24/7 sa gtx 295....to je vec druga stvar

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

ironija ironija {#} nismo se skuzili, ja sam mislio da mislis da to napajanje ide na 24/7 sa gtx 295....to je vec druga stvar

možda bi i išlo za rl aplikacije no ripple bi mislim bio prevelik, a i samo napajanje pod opterećenjem. jasno da nemaš ni prostora za OC tako da ipak nije preporučljivo to kombinirati.

14 godina
neaktivan

znaci da uzmem sve kaj sam napiso u prvom postu x6 i to sve ostalo ?

Tuta
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivann182 kaže...

znaci da uzmem sve kaj sam napiso u prvom postu x6 i to sve ostalo ?

Ne, ta ploča neide sa x6 procom.

Barem 880G extreme3 uzmi pošto je 8 faza i zgodno i nadasve potrebno.

14 godina
neaktivan

mislim problem je sa parama..ograničen sam..znaci mogu x6 i neku ploču do 500 kn :/ a meni treba radi igri samo i nebi ga ni clocko ako moze na stocku sve vrtit a sad neznam..nisam dovoljno pametan kaj ti mislis ? kaj da napravim ?

Tuta
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bih ti preporucio Phenom II x4 955 (875,09kn) & Asrock 880G Pro3 (715,74kn).

Teorijski mozes uzeti x6 1055T & M3A770DE, iako to nije baš sretna opcija. ATiGamer ti je objasnio zašto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 12:14 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel mi bude dovoljan 955 za nove igre koje dolaze uzimam i msi gtx 560

Tuta
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivann182 kaže...

jel mi bude dovoljan 955 za nove igre koje dolaze > Da

uzimam i msi gtx 560

Da, naravno da ce biti dovoljan. MSI TF GTX560 je odlična kartica, hladna i vrlo OC-abilna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 12:58 (Caesar et Brutus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice