Kupnja stolnog računala - mišljenja

poruka: 16
|
čitano: 10.055
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako...

Uštedio ja nešto novaca pa si mislim da kupim novo stolno računalo. Ovo moje staro računalo je jaaaako staro pa da se malo počastim pošto mi je ubrzo rođendan.

Konfiguracija o kojoj sam razmišljao je sljedeća: Matična ploča MBO socket 1156 Gigabyte GA-P55-US3L (IntelP55) DDR3-2200, PICe, G-lan

Procesor CPU Intel Core i5 650 Socket 1156

HDD 500 Gb Western Digital Caviar Blue, 7200 okr/min 16 MB, SATA II/300

Memorija DDR3 2GB, PC1333, CL5 (128M×8), 240pin

Optički pogon DVD+/-RW Dual Layer

Grafička kartica NVIDIA Geforce N240GT 1GB DDR3

Mrežna kartica 10/100/1000 Mbps LAN

Cijena: 5899 kn

Onda, što vi mislite? Slobodne izrecite svoje sugestije, komentare, i sl. Treba li što promijeniti , je li cijena zadovoljavajuća, bi li se koja komponenta mogla dobiti bolja, a za istu ili sličnu cijenu, itd?.

Miky
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 23:25 (Miky).

0 0 hvala 0
15 godina

bolje kaži do koliko ti para treba komp i za što ti treba, pa da ti netko sastavi.

ja mislim da grafička nije nešto i možda bi bilo boljee da ideš na Amd umjesto Intela jer je jeftiniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za 6000 kn možeš dobit 3 puta jače :/

Jel to s monitorom i periferijom?

Music is my life :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na phenoma i gtx 460 sasvim dobro za te pare!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja stolnog računala - mišljenja
17 godina
neaktivan
makaweli kaže...

3 puta jače?

Bez monitora i periferije.

Miky
17 godina
neaktivan
Miky kaže...
makaweli kaže...

3 puta jače?

Bez monitora i periferije.

Ja ne znam gdje ti to kupujes ali pogledaj konfiguracije koje smo slozili kolega i ja za iste novce. :/ Više RAM-a na većoj frekvenciji, bolji procesor, višestruko jača i bolja grafička kartica :)

16 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Ja ne znam gdje ti to kupujes ali pogledaj konfiguracije koje smo slozili kolega i ja za iste novce. :/ Više RAM-a na većoj frekvenciji, bolji procesor, višestruko jača i bolja grafička kartica :)

Da, slažem se... puno su bolje konfiguracije složene iz djelova... imaš poptunu kontrolu nad svakom komponentom koja će biti unutra :D

17 godina
neaktivan

Imaš pravo, sviđa mi se konfiguracija. Bolja,a za manje novaca. A u kojem dućanu je takva cijena? Ovo računalo koje sam ja mislio kupit je iz Vemila, a od kuda je ovo koje si ti predložio?

Miky
16 godina
neaktivan
Miky kaže...

Imaš pravo, sviđa mi se konfiguracija. Bolja,a za manje novaca. A u kojem dućanu je takva cijena? Ovo računalo koje sam ja mislio kupit je iz Vemila, a od kuda je ovo koje si ti predložio?

Ovo moje je adm oni su iz Zagreba, ali se može naručiti preko weba. Imaju besplatnu dostavu preko 2000kn i besplatno slaganje :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 10:44 (xDinichx).
16 godina
neaktivan

ADM:

1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600, Dual Ch

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX,C3

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE

1 x Gigabyte GTX 470 1280MB GDDR5 320bit, 2xDVI+miniHDMI, PCI-X 2.0

1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Thermaltake V4 Black Edition, VM30001W2Z, Middle Tower, 4,5 kg

1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC

5.953,99Kn

Ovo je bolje od svih navedenih konfi..Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 13:38 (FiCo_Ri).
16 godina
neaktivan
Ma evo najisplativija i najbolja konfiguracija: Molim pročitati sav opis jer ima i nekih skrivenih stvari. Procesor: Intel Core 2 Duo, socket lga775, 1066 fsb, 2 mb cache, 2.03 GHz, (super za overclocking). Super za overclocking do 3 GHz sa stock coolerom i bez mijenjanja voltaže uz temperaturu uz veliko opterećenje 60 °C. Nisam probao overclockirati, ali evo nekih dojmova: http://www.forum.hr/showthread.php?t=497492 http://www.tomshardware.com/forum/239565-29-e4300-e4400-overclocking Matična: Matična 945p-s3 (rev.3.3). PCI-Express, SLI, socket LGA775, Dual chanel DDR2; 4 utora, utori: 3 PCI, 1 PCI-E x16, 3 PCI-E x1; LAN 1 Gbit, zvuk 7.1, konektori; 1 FDD, 1 IDE, 4 SATA II 3Gb/s, 1x 24-pin ATX, 1x 4-pin ATX, 1 CPU fan, 1 system fan, 1 northbridge fan, 1 front panel, 1 front audio, 1 CD In, 1 S/PIDF In/Out, 4 USB 2.0 (do još 6 portova), portovi; 1 serial, 1 parallel, 4 USB 2.0, 1 RJ-45, chipseti; northbridge: Intel 945P Express chipset, southbridge: Intel ICH7. Ostalo: HDD S.M.A.R.T. Capability, Robust Graphic Booster, C.I.A.2, M.I.B.2, stvorena za overclocking (iako nisam probao, ali tako kažu), skoro se ništa ne grije pod maksimalnim opterećenjem (neke jaaako zahtjevne igre), Memorija (RAM): 3x 1GB 1066MHz DDR2 Kingmax. Grafička: nVIdia GTS250 1024 MB GDDR3 - podržava 3-way SLI, nVidia PsysX, GeForce 3D Vision, PCI EXpress 2.0, DirectX 10, GeForce CUDA; izlazi - HDMI, VGA, DVI; taktovi - 760 MHz Core, 2400 MHz mem Hard: 2 SATA2 Hard diska: 160GB i 320GB, sa 16 MB cache, bez bad sectora ili ikakvih problema. Zvučnici: DIvoom titan 2.1 multimedia speakers - 2 sa strane (20W) i subwoffer (40W) - sa 2 ulaza, sa po 2 zvučnika na svakom satelitu i potenciometrom na posebnom kabelu za lakše rukovanje. Iznimno glasni zvučnici bez ikakvih smetnji. Napajanje: Spire Jewel (svjetski poznat proizvođač visokokvalitetnih računalnih napajanja) 550 W (stvarnih) - ATX 2.2, kablovi - 20+4pin x1, SATA x3, PCI 6pin x2, 12V(4+4)pin x1, IDE 4pin x6 (MOLEX), Floppy 4 pin x2; ima 12cm jako tihi varijabilni ventilator tako da je stalno hladno, prekidač iza za napon, zaštita od kratkog spoja tako da se može baz ikakvih posljedica brzo vratiti u pogon. Tipkovnica: Crna. Super tipkovnica s brdom dodatnih tipaka i mogućnosti. Modem: 56k - izvrstan. Optički uređaji: FDD (DIsketna jedinica), CD-rom 52x, LG DVD-RW pržilica sa Lightscribe funkcijom (za prženje slika na gornjoj strani CD-a/DVD-a), prži i čita sve -> przi i DVD DL Miš: Ergonomski USB miš koji pristaje Vašoj ruci. Ima 3 dodatne tipke kod palca, tu je i tipka za brzo prebacivanje između 800 i 1600 dpi. Monitor: Maxdata Belinea 17", kontrast oko 100000000000:1, nikada nikakvih problema, predobar monitor. Kučište: Crno sa malo sivog naprijed sa 2 USB-a i izlaz za slušalice te ulaz za mikrofon (s prednje strane) - sve skriveno iza lijepih vratašaca, poklopci za DVD/CD-rom da se slažu sa kučištem (jako lijepo), 2 prozirne ladice sa plavim pozadinskim osvjetljenjem (na slobodnim mjestima za DVD/CD-rom), 3 8cm ventilatora lijepo i tiho hlade kučište (1 za HDD-ove, 1 za bolje hlađenje procesora te 1 za bolje hlađenje i protok zraka od grafičke i čipseta sa konstruiranim posebnim odvodom zraka za najbolju efiksnost kod hlađenja). Još imaju 2 USB izlaza sa stražnje strane (neovisno o onima na matičnoj). Posebno dugme koje služi za sleep mod (ecobutton) - ide na USB i lijepo svijetli zeleno na Vašem stolu i kada ga stisnete računalo ode u sleep mod i tako Vam štedi znatne količine električne energije, a kada hoćete nastaviti rad samo stisnete bilo koju tipku na tipkovnice i trenutačno možete nastaviti gdje ste stali kao da ništa nije bilo. Sve komponente ponaosob imaju garanciju u prosjeku 2 godine (memorija ima garanciju 10 godina) osim tipkovnice, miša, monitora. Računalo je tiho u radu i malo se grije čak i pod opterečenjem. Pokreće sve moguće igre na največim detaljima i rezolucijama bez ikakvih problema uz visok FPS (najmanji što sam imao ikada je bio oko 26, a prosječno je oko 63 za sve igre - raspon je od 36 do 289 FPS) (npr. StarCraft 2, Metro 2033, Risen, Need for speed Shift, Sims 3, Far Cry 2, Crysis GTA IV, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty Modern Warfare 2, F.E.A.R. 2, Anno 1404, itd.) Instaliran je Windows 7 Unlimited i Microsoft Office 2007, ima puno igara i filmova, više od 40000 najrazličitijih pjesama super organiziranih po izvođačima i albumima sa raznim uređenim playlistama u Winampu. Mogućnost instaliranja operativnog sustava i programa te igara po želji kupca. (4270kn vrijedi sve, a u trgovini oko 5100, a ja dajem za samo 3299) - hitno razlog prodaje je selidba u inozemstvo http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/gamersko-racunalo-malo-novaca-oglas-1508540
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 18:43 (excrucio).

0 11 hvala 0
17 godina
neaktivan

Majko mila šta si se ti tu sad nasrao da budem nekulturan ^^ Ako Boga znaš uredi taj post, ubaci interpunkciju i praznine polomio sam oči nakon 3 reda. Taj tvoj post ne samo izgledom nego i sadržajem ima smisla kao i proročanstva babe Vange.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Babe VangeSmijehSmijehSmijeh

15 godina
protjeran

Trebam neki komp za 1000-1250kn (sa tipkovnicom, mišem, zvučnicima, ali BEZ monitora).

Molio bi da mi netko složi neku konfu.Po mogućnosti neka bude bez integrirane kartice.

http://chelsea-fanpage.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 20:59 (Floda).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice