Komp nece da se upali

poruka: 47
|
čitano: 15.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Komp nece da se upali
miki1981 kaže...

Pa mozda on ima ata disk, a ne sata...

Koji disk imas, ata ili sata? Ili ako ne znas, pogledaj taj kabel koji je na slici i vidi da li ga imas kamo ubosti na hdd. Ako imas onda jedan kraj ide u hdd a drugi kraj ide u onaj konektor bijeli ( jedini koji pase ) odmah ispod i paralelno sa konektorima od rama

Uf, vidi glupana sta pricam. ide u onaj zeleni siroki konektor pri dnu ploce. morat cu nabavit jace naocale hehe

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 20:05 (miki1981).
16 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Pa mozda on ima ata disk, a ne sata...

Koji disk imas, ata ili sata? Ili ako ne znas, pogledaj taj kabel koji je na slici i vidi da li ga imas kamo ubosti na hdd. Ako imas onda jedan kraj ide u hdd a drugi kraj ide u onaj konektor bijeli ( jedini koji pase ) odmah ispod i paralelno sa konektorima od rama

Ako će s tim kabelom spojit 2 harda od jednom onda neće moč pržilicu (ako nema sata)

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
15 godina

Ako ima ata hdd onda nema izbora nego ga MORA spojit s tim kablom i gotova prica. Ne moze on zato jer eventualno nema dovoljno konektora rec " ma nista idem ja onda ipak ovaj ata disk spojit sa sata konektorom"!

16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Na MBO priključi u označeno sa kabelom za SATA diskove,a u BIOSu namjesti boot s diska na kojem je win 7

u označeno polje priključi u označeno polje priključi
SATA kabel SATA kabel
1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Ovo je za napajanje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 20:16 (titan).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Jel mogu privremeno samo dok prebacim podatke taj hard spojit onim kablom koji ide u pržilicu?

0 0 hvala 0
15 godina

Pa ovisi o tome koji hard imas? i koji ti kabel ide u przilicu. Mozemo ti tu postat svakave slike kablova, i HDMI ak ohoces, ali ne mozemo ti tocno odgovotri kad jos nisi rekao dal ti je hard ata ili sata, i isto tako i przilica? Ako jesi, pa sam ja previdio onda oprosti, a ako nisi onda ajde reci

16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Neznam baš se ne kužim. Ovakav.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa vjerovatno ima ata disk  cim je stavio sliku od tog kabela, samo  moglo bi biti problema ( ali  i ne mora),  naime ja imam istu plocu,  i imam dva diska na sata konektoru   (oba) - xp  i 7 i to radi,

Ali kada sam pokusao  staviti treci disk  na ide konektor na kojem je xp   nije islo, jednostavno nije htio podici taj xp,  probao sam i sa iskljucivanjem ovih drugih dva disak  ali  isto nije htjelo,    ploca je nova pa sumnjam da mu ide konektor ne radi  ali i to je moguce

15 godina

mozda je i biosu iskljucen ide kontroler. Tako da onda nemas izbora nego ga MORAS ukljuciti s onakvim kablom kakav si dao na slici, onaj sivi sav.

15 godina

Ako ti przilica ima isti konektor i onaj disk prvi isto onda ti u isto vrijeme moze bit ukopcano ili samo 2 diska ili 1 disk 1 przilica, sva 3 uredjaja nemoze. Znaci mora barem 1 biti sata

16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Probat ću. Meni je samo važno da uzmem neke podatke s njega i vadim ga van.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Evo sad sam pogledo i vidim da mi hard koji je već u kompu ima sata kabel, no pržilica ima onaj kabel koji sam stavi sliku. Jel mogu sad taj kabel iz pržilice ištekat i spojit na drugi hard pa poslije vratit opet na pržilicu?

0 0 hvala 0
15 godina

Možeš, a možeš i sam ona isti kabel stavit i taj disk. Sam opazi da ti jumper na disku bude dobro podešen. tj ako je na przilici master onda na disku mora bit slave. Ako se s tim neces zamarta onda samo makni przilicu i ukljuci hard

16 godina
neaktivan
ok, hvala.
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

eee ljudi napravio sam komp,ja mislim da mi je otišla matična jer jedan mi se čip pregrijava,sada radi par sati normalno i odjednom blokira....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ajde pogledaj dobro po maticnoj kondenzatore, pa vidi da li ti je koji napuhnut malo...

I koji ti se čip pregrijava? I kako znaš da se pregrijava, si mjerio temp ili si na dodir kontrolirao. Jer imaš za kupit one male hladnjake pasivce koji se samo nalijepe na čip na MB-u pa mozda ti to riješi problem

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice