ovako imam jedan problem a taj je da se komp neda upalit. Kada pritisnem dugme da se upali cini se da sve normalno radi ali ne pokaziva sliku,prije je sve radilo kako treba onda sam izvadio procesor i vratio ga od tada mi komp ne radi.molim vas pomozite ,bio bih zahvalan
Neznam kakve to veze ima s procom,ja mislim da je grafička otišla!
krivo
ovako imam jedan problem a taj je da se komp neda upalit. Kada pritisnem dugme da se upali cini se da sve normalno radi ali ne pokaziva sliku,prije je sve radilo kako treba onda sam izvadio procesor i vratio ga od tada mi komp ne radi.molim vas pomozite ,bio bih zahvalan
to se meni događa svako malo
komp normalno radi ali nema slike
samo isključiš monitor i ponovno ga uključiš
kod mene ja tako
a moguće je da je neka druga stvar u pitanju,nadaj se da je ovo što se meni događa
ali prije toga je sve radilo,tj.dok nisam izvadio procesor
nadam se da je to
grafu sam mjenjo ali nije do nje
tema ti nema smisla jer moglo je otici bilo sto ...i svako ce ti rec drukcije
Aj da nebudeš baksuz ko ja fino provjeri dugme za paljenje možda je ono otišlo samo otvori komp i fino uzmi 2 žice i spoji ih zajedno tamo na dugmetu za paljenje meni je bilo se ištekalo iz mbo pa mi nije radio bio sam mislio da ću morat novi mbo uzimat al na kraju uzeo bi mbo i sjeo na dupe!
ali prije toga je sve radilo,tj.dok nisam izvadio procesor
nadam se da je to
grafu sam mjenjo ali nije do nje
pa i meni sve radi i ponekad kad ga palim čuje se da radi komp ali nema slike(a lampica od monitora svijetli,dakle radi)
jednostavno izgasim monitor,opet ga uključim i sve radi savršeno
nadam se da je u tome problem,ako nije jednostavno odnesi u servis
btw.zašto si uopće vadio procesor
ljudi sad se pođe palit i ugasi se?????
Imam sličan problem. Kada pritisnem gumb za paljenje kompa, komp se ne želi upaliti ili se upali pa se čuju ventilatori, ali se ne diže sustav i ne pali se monitor. Nakon toga kad se ne digne windows i ništa se ne dogodi ne mogu komp ugasiti, nego ga moram isključiti iz struje.
ljudi sad se pođe palit i ugasi se?????
Možda napajanje?
Provjeri kabel od napajanja,to je kod mene bio problem,samo sam kupio novi i sada sljaka
Ajde probaj ponovno izvadit proc,pomno ga pregledaj i pažljivo i ispravno vrati nazad znači da nije koja nogica nastradala i da ti hladnjak pravilno stoji,pa probaj palit.
Da li ti bipne sta iz kompa, znas ono kao kad se MB i CPU inicijaliziraju, uopce da li ima ikakvih zvucnih signala bilo kontorlnih bilo alerta iz kompa dok ga pokusavas upalit?
Univerzalno rijesenje za ovaj problem koji se zna desit prilikom vadjenje procesora: Ugasi pilu, resetiraj cmos pomocu jumpera ili izvadi bateriju na 15min., mozes za svaki slucaj ispremijesat memorijske module i provjerit sve zice da se slucajno sto prosli put nije odpojilo i to bi trebalo biti to. Ako i dalje ne mrda onda je nesto otislo i to se da lako ustanovit(pod uvjetoom da nije osla sama ploca) pomocu signalizacije ili isprobavanja s ispravnim komponentama.
Ovako se dogodi: Kompjuter je totalno isključen iz struje. Ukopčam ga u struju i u tom trenu se upali sam bez pritisak na gumb za paljenje i nakon nekoliko sekundi se ugasi, ali prije toga napravi neki zvuk.
Jesi probao ovo sto je dado8 savjetovao?
Pogledo sam kable, i ispremješto sam mem. module.
Pa aj resetiraj i cmos, tj bios. znaci ili sa clr_cms jumperom ili vadjenjem baterije na minimalno 15 ak minuta
Budem ovo sa baterijom.
Evo, ništa ne pali ni s vađenjem baterije. Sve po starom.
Jesi li siguran u ispravnost napajanja?
E, da i ja mislim da je neki problem u napajanju.
Posudi ako možeš napajanje od nekoga (gnjavaža, ali bolje od kupnje novog na blef) i stavi u svoj komp...
Pa aj resetiraj i cmos, tj bios. znaci ili sa clr_cms jumperom ili vadjenjem baterije na minimalno 15 ak minuta
Meni se isto to dogodilo pa sam resetiro bios i kasnije stavio novi i sve je normalno radilo.
Sry na duble post!!!
Može li netko malo detaljnije opisati spajanje dva hard diska. Na jednom je windows 7, a na drugom windows xp. Želim taj hard disk sa xp-om stavitu u komp. Kako namjestiti da se pokreće windows 7, a ne windows xp. Kak spojiti hard disk. Koje su moguće posljedice krivog spajanja. Jel ih uopće ima. I jel mi može netko reći gdje da uštekam kabel(slika 1) u matičnu ploču(slika 2)?
Može li netko malo detaljnije opisati spajanje dva hard diska. Na jednom je windows 7, a na drugom windows xp. Želim taj hard disk sa xp-om stavitu u komp. Kako namjestiti da se pokreće windows 7, a ne windows xp. Kak spojiti hard disk. Koje su moguće posljedice krivog spajanja. Jel ih uopće ima. I jel mi može netko reći gdje da uštekam kabel(slika 1) u matičnu ploču(slika 2)?
Nejde ti taj kabel uzmeš 1 sata kabel za 2 hdd-a taj kabel ide za pržilice imam 99% istu matićnu ko ta samo moja ima još 2 dodatna ljubićasta sata ulaza ostalo je sve isto!
Pa mozda on ima ata disk, a ne sata...
Koji disk imas, ata ili sata? Ili ako ne znas, pogledaj taj kabel koji je na slici i vidi da li ga imas kamo ubosti na hdd. Ako imas onda jedan kraj ide u hdd a drugi kraj ide u onaj konektor bijeli ( jedini koji pase ) odmah ispod i paralelno sa konektorima od rama
Ignoriraj ovaj post, citaj sljedeci